Leila Rantakangas

Tästä tytöstä piti tulla muusikko, mutta nuotit oli kirjoitettu toisin; 80-luvulla otin ensiaskeleita matkailualalla ja tein legendaarisia koko perheen bussimatkoja Pohjanmaan lakeuksilta korkean rannikon kautta Norjaan ja Ruotsiin. Tästä matka jatkui parin vuoden kohdeoppaan pestiin Kreikassa ja Espanjassa.

Myöhemmin työskentelin Suomessa eri tehtävissä matkatoimistoissa ja lentoyhtiössä. Viimeisin toimistotyöni oli MatkaSenioreiden ryhmämatkatuotannossa, mistä hyppäsin freelanceriksi ja tällä tiellä olen ollut viimeiset 10 vuotta! Tänä aikana olen reissannut MatkaSenioreiden / Kon-Tikin ryhmien kanssa Italiassa, Kroatiassa, Portugalissa, Irlannissa, Skotlannissa, pohjois-Norjassa (Lofootit, Senja, Hurtigruten), Sloveniassa ja Itävallassa. Liikunnan lisäksi harrastan oppaan työtä tukevaa opiskelua Avoimessa yliopistossa. Koulutukseltani olen matkailurestonomi AMK, taskussa on matkanjohtajan ammattitutkinto ja olen myös auktorisoitu Helsinki-opas.

Matkoillani kerron vierailleni asioita laidasta laitaan, yleensä käsitellään ainakin perusasiat teemoista luonto, historia, ruoka- ja juomakulttuuri, musiikki, talous ja politiikka. Riippuen kohteesta, olen perehtynyt syvällisemmin myös kohdemaan kannalta ratkaisevan tärkeisiin ja ajankohtaisiin asioihin.

Olen asiakkaiden sanoin kuvailtuna työhöni paneutunut ja innostunut, ihmisenä helposti lähestyttävä, konstailematon ja reipas. Pidän matkalla narut käsissäni ja työskentelen siihen malliin, että matka etenee kiireettömästi, mutta sujuvasti. Huolehdin, että järjestelyt kohteessa menevät nappiin ja matkaohjelma toteutuu, kuten se on asiakkaan kanssa suunniteltu. Ja jos en kaikkea tästä maailmasta tiedäkään, olen mielestäni supernopea ottamaan asiasta selvää – luulen, että tämä taito kehittyi ryhmämatkoja suunnitellessani!

Hyvä reissu pitää mielestäni sisällään uusia elämyksiä, tietoa kohteen menneestä ja nykyisestä elämästä, hyvää ruokaa ja hauskaa yhdessäoloa –  tervetuloa kokemaan ne kanssani!

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun