Jouko Lehtoviita

Olen peruskoulutukseltani metsänhoitaja ja tehnyt päivätyöni Suomen metsien hyväksi lähinnä Tapiossa, pienen pätkän työuraa olin myös maataloussektorilla. Olen harrastanut monipuolisesti luontoa eli perhosia, kasveja ja nykyisin etenkin sieniä ja marjoja. Espanjaa ja espanjankieltä olen harrastanut 1980-luvun lopulta lähtien ja järjestänyt yli 10 vuoden ajan metsä-, maatalous ja muita matkoja Espanjaan. Parhaiten tunnen Andalucian ja Katalonian alueet, vaikka muukin Espanja on tullut tutuksi, myös Portugalin metsiin olen suomalaisia vienyt.

Espanjan mielenkiintoisissa ja monimuotoisissa metsissä oma suosikkini on korkkitammi, metsätalouskohteiden lisäksi kohteina ovat usein luonnon -ja kansallispuistojen hien luonto. Euroopan kolmanneksi suurimman maatalousmaan tärkeimpiä tuotteita ovat vilja, vihannekset, hedelmät, viinit ja oliiviöljy, jonka tuottajana Espanja on maailman suurin. Iso osa maataloudesta toimii osuuskuntina. Teemamatkoillakin tärkeä osa matkoja on paikallinen ruoka- ja viinikulttuuri sekä tietysti muukin kulttuuri sekä historia Rooman ja arabien vallan ajoista lähtien.

Haluan järjestää sinua kiinnostavia ja mieleenpainuvia matkoja, joilla pääset myös paikkoihin, joihin ei muuten pääse. Ei istuta liikaa bussissa ja aktiviteettien ohella jää vapaa-aikaa omien kokemusten ja elämysten hankkimiseen turvallisessa ilmapiirissä. Näiden hankinnassa autan matkalaisten toiveiden mukaisesti. Maaseudulla näet tavallista Espanjan arkielämää ja tapaat paikallisia yrittäjiä ja ammattimiehiä ja pääset nauttimaan tyypillisistä maalaisruoista. Onnistuneesta matkasta riittää kerrottavaa matkan jälkeen ja muisteltavaa loppuelämän varrella.

Onnistuneen matkan takaa innostunut ja välittävä matkanjohtaja. Jokainen matka on minullekin aina uusi kokemus ja olen matkalla sinua varten!

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun