Pohjois-Kyproksen patikointi

Pohjois-Kyproksen patikointi

Terveyttä, jaksamista ja hyvää oloa ihastuttavalla Pohjois-Kyproksella. Pohjois-Kyproksen upea rannikko ja ainutlaatuinen luonto on monelle vielä täysin tuntematon suuruus. Tervetuloa hyvän olon matkalle, jossa jätämme kiireen, stressin ja suorittamisen kotiin. Herkuttelemme aidolla kyproslaisella ruualla. Yhdistämme aivojen hyvinvoinnin terveelliseen ruokavalioon, liikuntaan ja lepoon. Rauhalliset patikkaretket teemme päivittäin uusissa maisemissa lempeän kesäisessä säässä viimeiset auringonsäteet talven varalle ottaen. Matkalta saat kotiin vietäväksi hyvän mielen lisäksi mm. muistitekniikoita ja oman harjoitusohjelman.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdoitus:


Päivä 1. | Lento Pohjois-Kyprokselle

Lähdemme Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Pohjois-Kyprosta ja Ercan lentokentälle. Kentältä on bussikuljetus hotelliimme, matka kestää noin 45 minuuttia. Hotellilla meille on tarjolla kevyttä iltapalaa.

Päivä 2. | Kalkanlin monumentaaliset oliivipuut ja paikallisperheen ruuanlaittoa

Aamiaisen jälkeen tervetuliaistilaisuus hotellillamme, jonka jälkeen lähdemme kohti Kalkanlin upeita oliviipuualuetta. Vanhimmat ovat noin 800-900 vuotta vanhoja ja sijaitsevat saaren länsi-osassa. Kuljetus kestää vain n. 1/2 tuntia, jonka jälkeen patikoimme tällä upealla seudulla 2-3 tuntia (n. 7 km). Patikoinnin jälkeen ajamme Maronite Village, Korucamiin ihastelemaan paikallista menoa. Pääsemme tutustumaan myös paikallisen perheen ruuanvalmistusta, mm. kyproslaista Corek-oliivileipää. Lounaan jälkeen voimme pysähtyä uima-altaalle tai meren äärelle virkistäytymään tai tehdä vielä pienen Lapta rannikkokävelyn (5 km) yhdessä. Halukkaille muistitekniikoiden läpikäyntiä ennen illallista. Illallinen hotellissa.

Päivä 3. | Guzelyurt – Gemikonagi

Kevyen Tuulin vetämän Asahi-aamujumpan jälkeen nautimme aamiaisen. Aamiaisen jälkeen ajamme saaren länsipuolelle, Guzelyurtiin (ex-Morphou) ja käymme St. Mamasin kirkossa sekä arkeologisessa museossa. Retkemme jatkuu Solin mosaiikeistaan tunnettuun kaupunkiin ja roomalaiselle amfiteatterille. Lounas nautitaan Gemikonagissa ja sen jälkeen vierailemme vielä Vounin palatsin kaivauksilla ennen hotellille paluuta. Matkalla saamme ohjeita fyysiseen hyvinvointiin. Illallinen hotellissa.

Päivä 4. | Karpazin niemimaa ja Dipkarpaz

Aamiaisen jälkeen suuntaamme saaren itäosiin, jossa myös yövymme. Lähdemme kohti Kyproksen koskematonta aluetta, Karpazin niemimaan kansallispuistoa ja saavumme Dipkarpazin kylään. Turkkilaisen kahvitauon jälkeen bussi vie meidät vanhan Karpasian alkuun, josta lähdemme patikoimaan meren rantaa myötäillen kohti etelä Karpazia. Patikointi kestään n. 2 tuntia, jonka jälkeen rentoudummekin ranta-alueella uiden, grillaillen ja rentoutuen. Rantalounaan jälkeen vierailemme vielä Apostoli Andreaksen luostarissa, näemme Karpazin villiapinoiden touhuja ja majoitumme kauniisti restauroituun perinteiseen majataloon. Illallisen nautimme majatalon viereisessä paikallisessa ravintolassa. Matkalla aivojumppaa ja aivopähkinöiden pureskelua.

Päivä 5. | Famagusta

Aamulla kehoa virkistävää Asahi-liikuntaa sekä paikallinen aamiainen. Tänään vietämme päivää Famagustassa, tutustumme Famagustan katedraaliin, käymme St. Barnabasin luostarissa, Salamisin raunioilla. Lounaan jälkeen tutustumme Othellon linnaan ja käymme kaupungin vanhoilla muureilla. Jätämme hyvää aikaa katsella kaupungin menoa ja tehdä ostoksia. Bussimatkan aiheena palautuminen ja uni. Illalliselle palaamme takaisin Sempati hotelliin Kyreniaan.

Päivä 6. | Lapta – St. Hilarion -linna – Kyrenian satama

Nautittuamme aamiaisen ajamme Laptan kylään ja lähdemme kävellen tutustumaan ympäristöön. Näemme kyproslaisia taloja, kirkkoja, vesimyllyjä ja kauneutensa takia Laptan rannikkoalue on yksi Pohjois-Kyproksen tärkeimmistä lomakeskuksista. Vaeltelu täällä on todellinen nautinto. Kävelyn jälkeen ajamme St. Hilarionin linnalle piknikille ja ehdimme vielä tutustua myös Kyrenian satama-alueeseen ja linnaankin. Illalliselle saavumme takaisin hotelliimme.

Päivä 7. | Nicosia

Aamiaisen jälkeen ajamme Nikosiaan (Lefkosa) Pohjois-Kyproksen pääkaupunkiin. Aloitamme kävellen Kyrenia-portista vanhaan kaupunkiin, tutustumme kaupungin upeisiin nähtävyyksiin kuten; Great Inn, Arasta, Ledra -katu, katettuu bazaari, venetsialaiset muurit, Arabahmetin alue. Lounaan jälkeen on omaa vapaa-aikaa ostoksille ja rentoutumiselle katujen vilinässä.

Päivä 8. | Kuljetus lentokentälle

Paluulento Suomeen.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun