Yhdistysten omat matkat

Paavalin jalanjäljillä Kreikassa

Kohde
Kreikka
Pyydä tarjous

Paavalin jalanjäljillä Kreikassa

Lähde historialliselle teemamatkalle Kreikkaan ja seuraa Paavalin jalanjälkiä. Matka alkaa Thessalonikista, josta matkaamme Meteoran kautta Ateenaan ja Korinttiin. Matkaohjelmaa voidaan muokata sinun ryhmäsi toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 │matkapäivä, Ateena ja Thessaloniki

Aegeanin suora lento Ateenaan. Jatkolento Thessalonikiin, jonne saavutaan illaksi.  Kuljetus hotelliin, majoittuminen ja illallinen.

Päivä 2 | Paavalin jalanjäljillä Filippoissa

Aamiaisen jälkeen lähtö hotellista Filippoiin. Käymme ensin pienellä joella, jonka ääreltä Paavali löysi aikanaan naisia istumassa. Siinä oli purppurakauppias Lyydia, josta tuli ensimmäinen Paavalin käännyttämä Euroopan puolella asuva kristitty. Käymme vielä paikalle rakennettuun Lyydian kastekirkossa. Jatkamme matkaa viereiseen Filippoiin, missä Paavali kävi toisella ja kolmannella lähetysmatkallaan. Apostoli Paavali saarnasi Filippoissa vuonna 49 tai 50 jKr. Kyseessä oli hänen ensimmäinen saarnansa Euroopan maaperällä. Paavali vieraili kaupungissa myöhemmin kahdesti. Kaupunkiin syntyi pieni kristillinen yhteisö, mistä todistaa mm. Paavalin Filippiläiskirje. Seurakuntaa pidetään koko Euroopan ensimmäisenä. Jatkamme matkaamme Kavallaan, missä meillä on vapaata aikaa lounastaa (omatoimisesti) ja kävellä vapaasti. Iltapäivällä lähdemme ajamaan takaisin hotelliin, missä illallinen.

Päivä 3 | Thessaloniki ja Meteora

Aamiainen. Lähdemme aamulla Thessalonikin keskustaan ja teemme pienen kaupunkikierroksen. Jatkamme matkaa Verian ohi Meteoraan. Meteoran luostarivuoret on Unescon maailmanperintö kohde ja yksi vaikuttavimmista paikoista ehkäpä koko maailmassa. Thessalian maakunnassa, Pinios-joen laaksossa sijaitseva luonnon ihme Meteora on rakennettu mykistävien luonnon muovaamien korkeiden kalliotornien päälle. Bysanttilaiset luostarit perustettiin 1400-luvulla vainottujen turvapaikoiksi ja niihin oli äärimmäisen vaikeaa päästä, joko pitkillä tikkailla tai vinssin ja nostokorin avulla. Aikoinaan 24 luostarista on toiminnassa yhä neljä. Majoittuminen ja illallinen.

Päivä 4 | Meteoran luostari

Aamiainen. Luovutamme huoneet ja lähdemme tutustumaan kahteen luostariin Meteorassa. Henkeäsalpaavat maisemat ylhäältä ovat jokaiselle kävijälle unohtumaton kokemus. Osaan luostareita pääsee tutustumaan teitä ja siltoja pitkin. Käymme tutustumassa kahteen luostariin ja saamme kuulla koko alueen ja yhä toiminnassa olevien luostareiden huikeasta historian vaiheista.  Jatkamme matkaa kohti etelää ja majoitumme Ateenaan. Illallinen lähitavernassa.

Päivä 5 | Ateenan aarteet

Aamiainen. Lähdemme bussilla Bysantin taiteen museoon. Se on keskittynyt bysanttilaisen keskiajan kulttuuriperintöön ja on alallaan maailman merkittävimpiä. Museon kokoelmiin kuuluu noin 25 000 esinettä. Ne ovat noin vuosilta 200–1900, toisin sanoen bysanttilaisen ajan lisäksi sitä edeltäneeltä myöhäisantiikin ajalta sekä sitä seuranneelta niin kutsutulta jälkibysanttilaiselta ajalta. Suurin osa esineistöstä on peräisin kreikkalaisesta maailmasta sekä Vähästä-Aasiasta ja Balkanilta. Esineistöön kuuluu muun muassa erilaista varhaiskristillistä esineistöä sekä suuri määrä ikoneita (n. 3 500) ja muuta kirkkotaidetta, kuten kirkkojen seinämaalauksia ja mosaiikkeja, kirkkotekstiilejä ja veistoksia, käsikirjoituksia yms. Kierroksen jälkeen lähdemme Akropolille ja Areopagille. Lounas lähellä hotellia. Iltapäivä vapaa ostoksille Ateenan vanhassa kaupungissa.

Päivä 6 | Ateena

Aamiainen. Vapaapäivä, omaa aikaa Ateenassa. Yhteinen illallinen.

Päivä 7 | Korintin kanava (A, I)

Aamiainen. Ajamme Ateenasta noin 100km matkan kohti Peloponnesosta, ylittäen kuuluisan Korintin kanavan, jossa lyhyt pysähdys. Tutustuminen antiikin Korintin arkeologiseen alueeseen, jossa mm. Apostoli Paavali aikoinaan saarnasi lähes 2 vuoden ajan, ja myöhemmin kirjoitti Raamatun Korinttolaiskirjeet. Paluu takaisin Ateenaan, iltapäivä vapaa ja yhteinen illallinen lähitavernassa.

12.10. maanantai | Kotimatka

Aikainen aamiainen hotellissa tai aamiaislaatikko mukaan. Kuljetus lentoasemalle, josta Aegeanin suora lento Helsinkiin.

 

 

Kuvia

Paavalin jalanjäljillä Kreikassa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna