Oopperamatkat

Milano ja La Scala

Kohde
Milano, La Scala
Pyydä tarjous

Milano ja La Scala

Milano tunnetaan Pohjois-Italian tärkeimpänä kaupan ja teollisuuden keskuksena, mutta se on myös merkittävä kulttuurin ja muodin kaupunki. Kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu mm. Tuomiokirkko Duomo, Castello Sforzescon -linnoitus ja maailmankuulu Scala-teatteri. Kulttuurista kiinnostuneille Milano tarjoaa myös lukuisia museoita, joista tunnetuimmat Breran taideakatemia ja S. Maria Grazien kirkon luostarisalissa oleva Leonardon ’Viimeinen ehtoollinen’ -maalaus. Vaikka Milano tunnetaan hyvin hektisenä business kaupunkina, sieltä löytyy myös viihtyisiä kaupunginosia kuten esim. taiteilijakortteli Brera, jossa pieniä liikkeitä, ravintoloita ja baareja, läheltä löytyy myös Corso Comon illanviettokatu ja Milanossa käydessänne kannattaa katsastaa myös Milanon kanaalialue Navigli, jossa useita ravintoloita, kahviloita ja aperitiivibaareja. Tämä matka tarjoaa kaikille kulttuurinnälkäisille upean elämyksen!

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Kohti Milanoa

Suoralento Helsingistä Milanoon. Suomalainen opas on ryhmää vastassa ja hän kertoo Italian kuulumiset matkalla Milanon keskustaan. Jätämme laukut hotellille ja lähdemme Milanon kaupunkikierrokselle. Ydinkeskustassa vierailemme Visconti -suvun marmorista rakennuttamassa tuomiokirkossa, Duomossa, joka edustaa puhtainta goottista tyyliä Pohjois-Italiassa. Viktor Emanuelin galleriakäytävää pitkin kävelemme La Scala-teatterin aukiolle, jossa näemme maailman ehkä kuuluisimman oopperatalon. Kävelemme kohti mahtipontista Castello Sforzesco linnoitusta, joka oli aikoinaan Visconti ja Sforza sukujen asuinlinna. Nykyisin linnassa on mm. museo, jossa mm. Michelangelon viimeinen Pieta-veistos.
Pysähdymme lounaalle paikalliseen ravintolaan ja palaamme sen jälkeen hotellille.

Oopperaesitys ohjelmiston mukaan.

Päivä 2| Oopperapukunäyttely Palazzo Realessa ja Pinacoteca Ambrosiano museo

Aamiaisen jälkeen lähdetään oppaan johdolla metrolla keskustaan Palazzo Reale -palatsiin, jossa järjestetään vuosittain paljon liikkuvia näyttelyitä. Tutustuminen museo-oppaan kanssa Amici della Scala yhdistyksen 40-vuotispäivien kunniaksi järjestetty näyttelyyn, jossa esillä ensimmäistä kertaa 24 Teatro alla Scala oopperassa käytettyjä ja varta vasten heille toteutettuja pukuja. Vierailemme oppaan johdolla myös Pinacoteca Mabrosiana -museossa, joka on maailman 1.  yleisölle avattu museo v. 1609. Perustamisesta lähtien ainutlaatuinen museo, jossa on yhdistettynä lääketiedekunta, akatemia ja kirjasto. Museon tavoitteena on yhdistää taide- ja eri tiedekuntien opinahjoja. Museon pääkokoelma koostuu Federico Borromeon keräilytauluista, piirustuksista ja patsaista. Kuten myös laaja kokoelma milanolaisen Manfredo Settalan etnografisia löytöjä ja tieteellisiä esineitä. Museossa on mahdollisuus nähdä myös Sala Federiciana kirjastosali sekä sisäpiha Cortile degli spriti Magni ja sen arvokas arkeologinen kokoelma. Museon muissa saleissa on italialaisten taiteilijoiden taidekokoelma renessanssin ajalta 1900 luvulle asti. Iltapäivä on vapaa omatoimiseen lounaaseen ja kaupungin tutkimiseen. Oopperaesitys ohjelmiston mukaan.

Päivä 3 | La Scala oopperamuseo ja Verdi Auditoriumin sinfoniakonsertti

Lähdemme aamiaisen jälkeen oppaan kanssa vierailemaan La Scala oopperan yhteydessä toimivassa oopperamuseossa, joka perustettiin jo vuonna 1913. Museossa on suuret kokoelmat soittimia, kuvia ja asiakirjoja kuuluisista musiikkialan taiteilijoista. Museossa muistellaan lämmöllä legendaarisia laulajia kuten esim. Maria Callas, Enrico Caruso ja Italian huippusäveltäjiä Giuseppe Verdi, Giachino Rossini, Giacomo Puccini ja Arturo Toscanini, joiden rintakuvat ovat näyttävästi esillä museossa ja La Scalan yläaulassa. Vierailu kestää n. reilun tunnin.

Puolenpäivän aikaan siirrymme Verdi Auditoriumin opastetulle kierrokselle ja kierroksen jälkeen musiologin italiankielinen selostus iltapäivän  tulevasta sinfoniakonsertista. Nautimme kevyen lounaan ennen konsertin alkua.

Päivä 4 | Gattinaran viinialue ja kotiin paluu

Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja lähdetään kohti Piemonten maakuntaa ja Gattinaran viinialuetta. Piemonten maakunta on tunnettu tasokkaista, täyteläisistä viineistään. Gattinaran alueella tuotetaan mm. seuraavia viinejä: DOCG Gattinara e Ghemme, i DOC classici – Lessona, Boca, Bramaterra, Fara, Sizzano ja uusia DOC viinejä Colline Novaresi ja Coste della Sesia.
Tutustumme yksityiseen agritour maatilalle, jossa tuottavat mm. DOCG-tunnuksen saanutta Gattinara-viiniä. Tilalla kuulemme viininvalmistuksesta ja lounaalla tutustumme piemontelaisiin ruokaerikoisuuksiin maatilan ravintolassa. Lounaan jälkeen on mahdollisuus myös ostaa viinejä ja muita tilan tuotteita kuten esim. eri hunajalajeja, kuuluisaa carnaroli riisiä.

Päivämme päätetään jäähyväisiin Malpensan lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin palauttaa matkalaiset koti-Suomeen.

 

 

Kuvia

Milano ja La Scala kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna