Kiehtova Namibia

Kohde
Namibia
Pyydä tarjous

Kiehtova Namibia

Namibia on luontomatkaajalle antoisa ja monipuolinen kohde; lähes kaikki Afrikan suurnisäkkäät löytyvät maan kansallispuistoista ja lintulajejakin on tavattu yli viisisataa. Helmi-maaliskuussa Namibiassa on ajoittaisia sateita, luonto viheriöi ja kukat kukkivat. Eläimet ja linnut käyskentelevät niityillä nauttien luonnon tarjoamasta yltäkylläisyydestä. Tähän aikaan vuodesta on pöytä eläimille ruhtinaallisesti katettu ja ilmasto maassa on ihanteellinen myös turistin kannalta. Ei paahtavan kuuma eikä liian kylmä.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

1 päivä | saavutaan Windhoekiin

Puolen päivän aikaan saavumme Windhoekiin, Namibian pääkaupunkiin ja otamme safariauton suoraan lentokentältä allemme ja ajamme majoitukseen.

2 päivä | dyyneille Sossusvlei

Hyvin nukutun yön ja aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme kohti dyynejä. Matka on suht pitkä ja teemme tarvittavia pysähdyksiä ajomme aikana.

3 päivä| Sossusvlei

Sossusvlein innostavan auringonnoususta auringonlaskuun -päivän jälkeen, on ihana palata lodgelle rentoutumaan upean Afrikan taivaan alle. Illallinen lodgella.

4 päivä | Swakopmund

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Swakopmundia. Matkalla on paljon nähtävää ja kuvattavaa, pysähtelemme taas tarpeen mukaan.

5 päivä | Swakopmund

Swakopmund on pieni, saksalaisten siirtolaisten 1900-luvun alussa rakentama rantakaupunki, joka huokuu sen ajan charmia. Vanhat koristeelliset rakennukset ovat huolella entisöity. Swakopmundiin saapuvat myös namibialaiset vilvoittelemaan vuoden kuumimpina kuukausina. Teemme tänään virkistävän retken merelle, joissa päästään kuvaamaan leikkisiä merileijonia lähietäisyydeltä.

6 päivä | Erongo

Jatkamme kiertomatkaamme kohti Erongon kansallispuistoa ja vuoristoisia maisemia. Maisemat vaihtuvat, joten jokaisella ajo-osuudella on aina jotain uutta ja mielenkiintoista. Pysähdyksiä tehdään matkan aikana, ajopäivät ovat myös retkipäiviä. Erongon seutu on yksi suurimmista Namibiassa sijaitsevista 13 alueesta, ja se on nimetty majesteettisen Erongo Massif mukaan, joka hallitsee Karibibin, Omarurun ja Usakosin alueita. Alue ulot-tuu Atlantin valtamerelle ja se sisältää Swakopmundin ja Walvis Bayn rannikkokaupungit, sen poh-joisen rajan, joka päättyy Ugab-joelle, jossa Skeleton Coast National Park alkaa jatkuen Angolaan saakka. Erongon vuorten ympäröimä erityinen erämaa-alue, jossa aavikko-, vuoristo- ja bushveld-ekosysteemit yhdistyvät. Monet harvinaiset, endeemiset ja erityiset eläin-, lintu- ja kasvilajit menestyvät täällä, mikä tekee tästä Namibian monipuolisimmista ja luonnonvaraisimmista alueista. Tästä luonnon ja kulttuurihistorian yhdistelmästä voi nauttia luontoretkillä, Bushman kivitaideteoksia tutkimalla tai seikkailla vuorten keskellä. Yksinkertaisesti myös oman teltan terassiltakin on jo huikeat näkymät luonnon rikkauteen.

7 päivä | Vinkerklip Lodge

Aamiaisen jälkeen siirrymme jälleen uusiin maisemiin. Ajelemme Vinkerklip Lodgelle, joka sijaitsee Outjon ja Khorixasin välisellä alueella, Damaramaalla. Vingerklip Lodgen lähellä on kalliomuodostelma, josta paikka on saanut nimensä. Sedimenttikiven 35 metrin korkea pylväs, Vingerklip (Finger Rock) on yksi Namibian vaikuttavimmista kalliomuodostelmista, joka seisoo ylpeänä laakson yläpuolella ”Ugab-terassilla”. Tämä on valtavan kaunista erämaaseutua Luoteis-Namibiassa.

8 päivä| kohti Etoshan kansallispuisto

Sen pidemmittä jatkamme matkaa kohti Etoshan kansallispuistoa. Se on Afrikan suurimpia kansallispuistoja ja sen keskellä on noin 60 km x 110 km kokoinen järvi, tosin osan vuotta aivan rutikuiva Etosha Pan. Sen ympärille levittäytyy matala puu- ja pensassavanni. Puistossa elää noin 340 lintulajia sekä 114 nisäkäslajia; norsuja, kirahveja, sarvikuonoja, seeproja, qnu- ja muita antilooppilajeja, pahkasikoja, hyeenoja, sakaaleja, leopardeja, gepardeja sekä leijonia.

9 päivä | Etosha ja Okaukuejo Camp

Vietämme safaripäivää kansallispuistossa, ajellemme tutkien ja kuvaten puiston eri osia.

10 päivä | Halali Camp

Aamusafari ja pikniklounas. Iltapäivällä safari jatkuu ja ennen iltaa ajomatka jatkuu puiston itä-puolelle Halali Campiin. Ajomatka riippuen reiteistä n.150 km. Halalin strateginen sijainti Okaukuejon ja Namutoniin puolivälissä, dolomiittikukkulan pohjalla Mopane-puiden varjossa. Valaistu juomapaikka mahdollistaa villieläinten vedensaannin kuivina kausina.

11 päivä | Etosha Onguma Bush Camp

Retkeilymme jatkuu ja siirrymme tänään Etoshan itäosaan, Onguma Bush Campille yhdeksi yöksi.

12 päivä | Frans Indongo Lodge

Etoshasta alamme siirtymään kohti pääkaupunkia, mutta matkalla pysähdymme pariksi yöksi rentoutumaan mukavalle lodgelle savannin reunalle. Teemme päiväretkiä luontoon ja illalliseksi palaamme lodgelle.

13 päivä | River Crossing Lodge

Matka alkaa olla lopuillaan, aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan rauhassa kohti Windhoekia.

14 päivä | Kotimatka alkaa

Aamiaisen jälkeen ajetaan lentokentälle ja kotimatkaa alkaa.

Kuvia

Kiehtova Namibia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna