Kon-Tiki logo websoitteella
146805480JuoksevatElefantitrf

Vastuullinen matkailu entistäkin vahvemmin mukana

Viikonlopun saapuessa on jälleen aika hengähtää hetkeksi ja antautua haaveilun vietäväksi. Oletkin ehkä jo unelmoinut seuraavan matkan varaamisesta, mutta kenties vastuullisuusasiat ovat jääneet mietityttämään? Ei huolta, sillä olemme nyt koonneet luettavaksesi vinkkejä ja reilulle matkailijalle sopivia matkoja ja uutuuksia tähän uutiskirjeeseen.

"Reilu matkailu vaatii aina hieman vaivannäköä matkailijalta, mutta vain tiedostava matkailija voi olla reilu matkailija." tiivistää Reilun matkailun yhdistyksen puheenjohtaja Mia Halmén, jonka kirjoittamat Reilun matkailijan ohjeet löydät täältä. Matkailualan tehtävä ei nykyään enää ole vain matkakohteiden tunnetuksi tuominen vaan myös niiden suojeleminen ja kestävän kehityksen tukeminen. Valveutuneet matkailijat kaipaavat matkoiltaan merkityksellisyyttä ja paikalliseen kulttuuriin syvällisempää tutustumista. Kon-Tikin reissuilla asiantuntijaopas on matkalla mukanasi jolloin pääset aina pintaa syvemmälle ja opit kuinka tuet paikallisen elämäntyylin kehitystä kestävämpään suuntaan.
Tuonnonperintösäätiön kanssa. Kuovisuo. Kuva: Ari-Pekka Auvinen
Luonnonperintösäätiö-laitakangas-tuohisaari-raidankylki-iso-2
Kuvat: Luonnonperintösäätiö, Ari-Pekka Auvinen.

UUTTA:

Vastuullisen matkailun sitoumus allekirjoitettu
Allekirjoitimme Matka-messuilla Helsinki Declaration 2.0:n joka velvoittaa meitä toimimaan aktiivisesti estääksemme tai minimoidaksemme matkailun negatiivisia vaikutuksia ja kasvattaaksemme sen positiivisia vaikutuksia. Lue: Helsinki Declaration 2.0 julistus

Tukimaksu luonnon suojelemiseksi
Sinulla on nyt mahdollisuus maksaa matkasi varauksen yhteydessä vapaaehtoinen 10 euron tukimaksu luonnon hyväksi. Tukimaksu ei suoraan kompensoi matkasi päästöjä, mutta on tärkeä askel oikeaan suuntaan. Raha käytetään luonnonsuojelualueiden hankintaan Suomessa. Lahjoittaminen käy vallan vaivattomasti yhdellä klikkauksella verkkokaupassamme ja lahjoituksen maksat ennakkomaksun yhteydessä. Tällöin tuet yhtä aikaa sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa että luonnon monimuotoisuuden suojelua.
55844863_Tukaani_rf

Esimerkillinen Costa Rica

Costa Rica on yksi parhaista esimerkeistä kuinka vastuullisesta matkailusta on saatu kehittymään niin hyvä elinkeino monille luontoa turmelematta. Tässä pienessä valtiossa kahden suuren valtameren välissä on enemmän luonnonpuistoja kuin missään muualla maailmassa. Yltäkylläinen maa tarjoaa niin vehreää viidakkoa, kuin tulivuoria että palmujen varjostamia hiekkarantoja.

Vielä viimeiset pari paikkaa vapaana:
Costa Rican vastuullinen luontomatka 1.-13.4.
namibia afrikka

UUTTA: Victoria Falls -maraton ja luontomatka

Victoria Falls -marathon tarjoaa osallistujilleen upean reitin Zambezi-joen varrella rennon ystävällisessä ja kannustavassa ilmapiirissä. Kilpailun jälkeen rentoudutaan eeppisellä auringonlaskuristeilyllä villieläimiä bongaillen ja vieraillaan Zimbabwen lisäksi myös Botswanassa.

Once in a lifetime kokemus:
Maratonmatka Viktorian putouksille 2.-8.7.
Kulttuurimatka_Italia_Toscana_ThinkstockPhotos-492493979-rural-sunset

Vielä ehdit Italiaan keväällä

Etruskit olivat Italian ensimmäinen korkeakulttuurin luonut kansa. Tällä matkalla pääset tutustumaan heidän jalanjäljissään upeisiin kukkulakaupunkeihin ja historiallisiin kohteisiin Lazion, Toscanan ja Umbrian alueilla hurmaavan Tellervo Puurin johdolla.

Toimi nopeasti - varaa 14.2. mennessä:
Italian kulttuurimatka 21.-25.4.2020
marika
MarikanMatkassa Mallorca appelsiinit (2)

Marikan matkassa

Marika Borg on yhteistyökumppanimme Marikan matkassa – hyvinvointimatkojen sunnittelijana ja matkanjohtajana. Marika on työskennellyt yli 30 vuotta aikuiskouluttajana ja valmentajana.

Marikan ”Elämäntehtävä ja Enneagrammi” -kurssi ja elämysmatka Mallorcalle huhtikuussa on tuttuun tapaan osoittautunut huippusuosituksi.

Viimeinen naispaikka vapaana - varaa heti:
Marikan Matkassa Mallorcalle 4.-11.4.

Jos huhtikuun matka menee tällä kertaa sivu suun voit valmistautua jo syksyyn.

Varaa paikkasi Marikan Aivot Kuntoon -kurssille Italian Gardajärvelle:
Italian syksyinen hurma 27.-31.10.
184717050 Sveitsi rf

Hurmaaviin alppimaisemiin huhtikuussa

Matkan aikana pääset tutustumaan Etelä-Sveitsin upeisiin maisemiin, kaupunkeihin ja viinikyliin. Vierailemme myös Ranskan puolella, jossa tutustumme Annecyn kuvankauniiseen keskiaikaiseen kaupunkiin ja yövymme Genevejärven etelärannalla.

Kevätmatka Sveitsiin ja Ranskaan Mia Lanzin johdolla 21.-25.4.2020
people

Omalla porukalla matkalle

Jos inspiroiduit tämän kirjeen matkoista mutta ajankohdat eivät osuneet kohdilleen - muistathan, että voit aina haastaa meidät suunnittelemaan matkan omalle porukallesi.

Sinun tehtäväsi on unelmoida ja nauttia matkasta - me hoidamme puolestanne kaikki matkajärjestelyt vastuullisesti ja luotettavasti.
Kontiki logo
OY KON-TIKI TOURS LTD
Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, puh. (09) 466 300
sähköposti info@kontiki.fi, www.kontiki.fi

Kon-Tiki Tours on yksityinen, suomalainen matkatoimisto, joka toteuttaa räätälöityjä ryhmämatkoja eri teemoilla ympäri maailmaa. Erikoisosaamistamme ovat luonto- ja lintumatkat, kulttuuri- ja wellness-matkat, metsä- ja maatalouden erikoismatkat, opinto- ja incentive-matkat sekä fanimatkat erilaisiin urheilutapahtumiin suomalaisten asiantuntijaoppaiden johdolla. Räätälöimme ryhmämatkat vastuullisesti ja luotettavasti. Suomeen saapuvia ulkomaisia ryhmiä palvelee Kon-Tiki Finland.
facebook twitter youtube instagram linkedin