Kulttuuri­matkat

Wien ja Budapest

Ajankohta
12.9. - 16.9.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Wien ja Budapest
Hinta
975 €/1025 €

Wien ja Budapest

Hienostunut Wien on keisarien kaupunki ja keisarinna Sissin kotikaupunki, joka tarjoaa entisaikojen loistokkuutta, hurmaavia herkkuja ja kulttuuria. Kaikesta loistostaan huolimatta Wien yllättää vieraansa, ilmapiiri on rento ja ihmiset ystävällisiä. Sacher-kakun ja Straussin valssien kotikaupunki ottaa vieraansa vastaan avosylin. Unkarin pääkaupunki Budapest on 1,8 miljoonan asukkaan kaunis kotikaupunki. Tonava jakaa kaupungin Budan ja Pestin puoliin. Kukkulan laella komeasti loistava linna iltavalaistuksessaan, lämmitetyissä ulkoaltaissa nautiskelevat kylpijät, paprikaista gulassikeittoa hörppivät ruokailijat ja vuolaasti virtaava Tonava lukuisine siltoineen – näistä muodostuu unohtumaton Budapestin matka.

Taloustaidon lukijoille 50 € alennus matkan hinnasta.

 

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • suorat Finnairin lennot Helsinki–Wien/Budapest–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen ja matkatavaroineen (23 kg ruumaan)
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • kaikki ohjelmassa mainitut kuljetukset ilmastoidulla bussilla
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
 • ateriat: 2 x lounas ruokajuomineen (viini/olut, vesi ja kahvi/tee)
 • viininmaistiaiset
 • sisäänpääsymaksut kohteisiin
 • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huoneen lisämaksu 220 €
 • illallisristeily Tonavalla 120 €/hlö sisältäen kuljetukset, risteilyn ja illallisen ruokajuomineen
 • muut mahdolliset palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 12.9. - sunnuntai 16.9.2018

12.9. keskiviikko | matkapäivä – Wienin kaupunkikierros ja lounas

Klo 8.30 Finnairin suora lento Wieniin. Lentokentällä bussi ja monelta ryhmältämme hyvää palautetta saanut suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa. Täältä lähdemme heti Wienin kaupunkikierrokselle, jolla saamme hyvän yleiskuvan kaupungista.

Kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin:  Hundertwasserhaus, Prater, Uno-city ja Tonava sijaitsevat bussireitimme varrella. Ajamme pitkin Wienin kuuluisaa kehäkatua Ringiä, jonka varrella sijaitsevat 1800-luvun arkitehtuurin merkittävät rakennukset: Valtion Ooppera, parlamentti, raatihuone, museot, yliopisto, Hofburgin linna. Karlsplatz aukiolla näemme Musikvereinin maailmankuulu konserttitaloa, ”Secession” taidenäyttelytaloa sekä Wienin legendaarista toria Naschmarktia. Kaupunkikiertojelun jälkeen yhteinen tervetulolounas. Kuljetus ja majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata aikaa.

13.9. torstai | Omaa aikaa tutustua Wieniin

Aamiainen ja vapaa aikaa tutustua kaupunkiin. Suosittelemme mm. Schönbrunnin palatsia; UNESCON maailmanperintölistan kohteena oleva barokkityylinen palatsi sijaitsee hiukan keskustan ulkopuolella, laajan puiston ympäröimänä. Linnakierroksella voi tutustua keisarillisiin asuinhuoneistoihin – palatsi on ollut 1740 luvusta lähtien Habsburgien kesäresidenssi. Alkuperäisin huonekaluin sisustettujen salien avulla saa kuvan menneiden aikojen hallitsijoiden ja hovin elämästä.

14.9. perjantai | Wienistä Budapestiin, viinitilavierailu ja lounas

Aamiaisen jälkeen bussimatka Wienistä Budapestiin. Matkalla vierailemme Hernyákin viinitilalla.
Budan viinialue sijaitsee noin 25 km Budapestista länteen. Tällä alueella on vanha viininvalmistuksen perinne. Kalkkikivi ja mineraalirikas maaperä sekä erikoinen ilmasto antavat täällä valmistetulle kuivalle tuoksuvalle viinille uniikkia makua. Hernyákin perheen omistuksessa oleva viinitila sijaitsee kauniissa ympäristössä Vanhalla kukkulalla (Old Hill – Öreghegy). Vieraat saavat tietoja viinistä ja sen valmistusmenetelmistä suoraan valmistajalta, tutustuvat viinikellariin ja valmistusteknologiaan, sekä maistelevat paikallisia Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Chardonay, Olaszrizling ja Pinot Noir viinejä.

Lounas ja viinimaistiaiset sisältäen 5 eri viiniä. Iltapäivällä kuljetus Budapestin hotelliimme ja majoittuminen. Ilta vapaata aikaa.

15.9. lauantai | Budapest, kaupunkikiertoajelu ja lounas

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa opastetulle kaupunkikierrokselle, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet. Pysähdymme kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täältä kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia.

Lopuksi kierros päättyy Budapestin suureen ja historialliseen Vanhaan kauppahalliin, jonka kymmenet pienet ruoka-, mauste- ja vihannesmyymälät houkuttelevat tuliaisostoksille. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa jonka jälkeen kuljetus hotelliin.

Lisämaksusta illallisristeily Tonavalla klo 19-21.30
Illalla, valojen sytyttyä astuu esiin aivan uusi kaupunki. Risteilyn aikana vierailla on mahdollisuus nauttia upeasti valaistusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista. Risteilyn hinta 120 € sisältää bussikuljetuksen, risteilyn, illallisen ruokajuomineen.

16.9. sunnuntai | Paluu Suomeen

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Aamupäivä omaa aikaa käydä vaikkapa uimassa kuuluisassa Széchenyin kylpylässä. Se sijaitsee Pestin puolella kaupunginpuistossa. Kylpylässä on sekä sisä- että ulkoaltaita ja sen uusbarokkinen rakennus on vuodelta 1913. iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja paluu Suomeen.

Lennot

AY1471        12.9.           Helsinki-Wien                   08.30-09.55
AY1256        16.9.           Budapest-Helsinki                   19.00-22.20

Majoitus
12.-14.9.2018 Wienissä
Hotel Ibis Wien Mariahilf***
Mariahilfer Gürtel 22-24, 1060 Wien
www.accorhotels.com/gb/hotel-0796-ibis-wien-mariahilf/index.shtml

Hyvä, siisti 3-tähden hotelli sijaitsee Wienin suurimman ostoskadun Mariahilferstrassen sekä Westbahnhof-rautatieaseman lähellä. Ostoskatu on 1,5 km pitkä ja se on osittain kävelykatu. Ring kehäkadulle kävellen noin 1,5 kilometriä mukavaa ostoskatua pitkin. U3 asema Westbahnhof sijaitsee ihan hotellin lähellä, sillä pääsee St Stpehansdomille eli Pyhän Tapanin tuomiokirkkoon ydinkeskustan kävelykaduilla 7-8 minuutissa. Hotelli peruskorjattiin vuonna 2014. Hotellissa on 341 huonetta, joissa on kylpyhuone/WC, radio, TV, wifi. Hotellissa on ravintola ja baari sekä kokoustiloja.

14.-16.9.2018 Budapestissa Ibis Styles City Budapest ***
Soroksari ut 12, 1095 Budapest
www.accorhotels.com/gb/hotel-2025-ibis-styles-budapest-city/index.shtml

Kokonaan uusittu 3-tähden hotelli Tonavan rannalla, kävelymatkan päässä Budapestin kuuluisasta Kauppahallista ja keskustasta. Hotellissa on 130 huonetta ja sviittiä. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti TV, radio, WLAN, laajakaistayhteys, kylpyhuoneissa WC, kylpyamme/suihku sekä hiustenkuivaaja. Hotellissa on myös baari ja kokoustiloja. Koko hotelli on savuton.

 

Kuvia

Wien ja Budapest kuvia