Teemamatkat luontoon

Vastuullinen luontomatka Viroon

Ajankohta
25.4. - 26.4.2020
Kesto
2 päivää
Kohde
Lahemaa, Viro
Hinta
450 €
Varaa matka

Vastuullinen luontomatka Viroon

Tervetuloa mukaan vastuulliselle luontomatkalle Viroon! Matkustamme Tallinnaan meriteitse ja jatkamme matkaa noin 1,5 tunnin ajan Lahemaan kansallispuistoon, jossa sijaitsee Sagadin metsäkeskus ja kartanokokonaisuus.

Lahemaan kansallispuisto sijaitsee Suomenlahden rannalla Harjumaalla ja Länsi-Virumaalla; se ulottuu Kadrinan, Kuusalun, Loksan ja Haljalan kuntien alueelle Pohjois-Virossa. Kansallispuisto on Viron ja koko entisen Neuvostoliiton alueen vanhin, perustettu vuonna 1971. Suomenkielinen luonto-opas Peeter Hussarin kanssa  patikoimme metsäpoluilla ja tutkimme luontoa. Matkalla on mukana myös Matkamessujen edustaja.

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron matkakohtaisen tukimaksun ilmastotyöhön. Maksusi ohjataan lyhentämättämänä Luonnonperintösäätiölle, joka käyttää varat luonnonsuojelualueiden hankintaan Suomessa. Lahjoittaminen käy vaivattomasti yhdellä klikkauksella verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Varaa matka

Hintaan sisältyy

 • laivamatka Helsinki–Tallinna–Helsinki veroineen
 • Comfort lounge-luokka tarjoiluineen menomatkalla ja buffet-päivällinen paluumatkalla
 • majoitus 4-tähden kartanohotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset meno-paluu kuljetukset tilausbussilla Lahemaalle
 • ohjelman mukaiset suomenkielisen paikallisen luonto-oppaan palvelut
 • metsämuseon ja kartanon pääsymaksu
 • kahvit ja yhteinen illallinen Sagadin kartanossa ruokajuomineen
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 40 €
 • superior huone saunalla 50 €
 • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Peeter Hussar

Peeter Hussar toimii luonto- ja retkioppaana Lahemaan kansallispuistossa ja muualla Virossa. Toimii myös Sagadin luontokoulun ohjajaana ja Sagadin museoiden oppaana (kartano- ja metsämuseo). Hän on opiskellut luonto-oppaaksi Suomessa, valmistunut vuonna 2004.  

Majoitus

Sagadin kartano

45403 Länsi-Virumaa, Viro

Sagadin kartanolla on yli 500 vuoden mittainen historia ja Sagadi on nykyään kuuluisa luonto-opetus-, kulttuuri- ja matkailukeskus. Kartano kunnostettiin metsätalousjärjestelmän avulla ja kartano on tälläkin hetkellä valtion metsähallituksen (Riigimetsa Majandamise Keskus, RMK) omistuksessa. Sagadin metsäkeskuksessa toimivat metsämuseo ja kartanomuseo, luontokoulu, 4-tähden hotelli, ravintola ja hostelli. Puhdas ympäristö ja kestävän kehityksen mukainen elämäntapa ovat henkilökunnalle tärkeitä. Metsähallituksen ja siihen kuluvan Sagadin kartanon toimintaa on vuodesta 2002 lähtien seurattu kansainvälisen ympäristöjärjestelmämallin mukaisesti ja meille on myönnetty ISO 14001 – ympäristösertifikaatti. Lisäksi hotellille ja ravintola on myönnetty Vihreä avain -ympäristömerkki.

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron matkakohtaisen tukimaksun ilmastotyöhön. Maksusi ohjataan lyhentämättämänä Luonnonperintösäätiölle, joka käyttää varat luonnonsuojelualueiden hankintaan Suomessa. Lahjoittaminen käy vaivattomasti yhdellä klikkauksella verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 25.4. - sunnuntai 26.4.2020

25.4. lauantai│laivamatka, saapuminen Lahemaan kansallispuistoon, luontoretki, majoittuminen ja illallinen (A/L, I)

Kokoontuminen Länsisatamassa klo 9.45, siirtyminen M/S Megastar-laivan Comfort Loungeen, jossa nautitaan rauhallisessa tilassa aamiaisbrunssia. Tarjolla on sämpylöitä, leikkeleitä, vihanneksia + dippiä, makeisia, kahvia, teetä ja virvokkeita, päivän lehdet sekä langaton internet-yhteys.

Tallink-konsernille myönnettiin ympäristöjärjestelmäsertifikaatti ISO 14001 vuonna 2008 osoituksena ympäristöasioiden hyvästä hoidosta. Yhtiöllä on nollatoleranssi jätevesien mereen pumppaamisessa ja laivoilla käytetään vähärikkistä polttoainetta päästöjen vähentämiseksi. Lisäksi laivoilla muun muassa kierrätetään metalli, lasi, pahvi, jäteöljy, sekajäte ja biojäte asianmukaisesti ja jätteitä ohjataan kiertotalouteen.

Saapuminen Tallinnaan klo 12.30. Ryhmää vastassa on oma tilausbussi. Noin 1,5 tunnin kuljetus Lahemaan kansallispuistoon, jossa suomenkielinen luonto-oppaamme Peeter odottaa ryhmää Sagadin kartanossa. Nautimme iltapäiväkahvit kartanossa.

Noin 4 tunnin patikkaretkemme koostuu kolmesta eri polusta, pituudet 1 – 2,5 km. Meillä on bussi käytössä, mikäli matkustajat eivät halua osallistua kaikille kolmelle reitille. Peeter kertoo kohteista ja hoitaa järjestelyt.

Oandun luontometsän polku www.loodusegakoos.ee/kuhuminna/rahvuspargid/lahemaa-rahvuspark/1715 majavan polku https://loodusegakoos.ee/kuhuminna/rahvuspargid/lahemaa-rahvuspark/1714 ja merenranta Altjan polku https://loodusegakoos.ee/kuhuminna/rahvuspargid/lahemaa-rahvuspark/11684

Paluu kartanoon ja majoittuminen. Metsähallituksen ja siihen kuluvan Sagadin kartanon toimintaa on vuodesta 2002 lähtien seurattu kansainvälisen ympäristöjärjestelmämallin mukaisesti ja meille on myönnetty ISO 14001 – ympäristösertifikaatti. Lisäksi hotellille ja ravintola on myönnetty Vihreä avain -ympäristömerkki.

Yhteinen illallinen ruokajuomineen. Nautimme paikallisia ruokia ja juomia.

26.4. sunnuntai | Metsämuseo ja kartanon museo, kotimatka (A, L/I)

Aamiainen. Tutustuminen Sagadin metsäkeskuksen metsämuseoon www.sagadi.ee/muuseum/metsamuuseum  ja kartanon päärakennukseen, kartanomuseoon ja puistoon, jossa voi nähdä paikallisia lintuja. Huoneiden luovutus ja kuljetus Tallinnan D-satamaan, jossa hieman vapaa-aikaa ostoksille. Paluumatka Tallink Starilla. Laivalla buffet-päivällinen ruokajuomineen. Saavumme Helsinkiin klo 18.30.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Kuvat: Visit Estonia.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna