Kulttuuri­matkat

Vastakohtien Napoli

Ajankohta
8.11. - 12.11.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Napoli, Italia
Hinta
1395/1445 €
Varaa matka

Vastakohtien Napoli

Elena Ferranten kirjoistakin tuttu Napoli on vertaansa vailla oleva nähtävyys. Sen kadut ovat täynnä napolilaista elämää ja teatraalisuutta aamusta myöhään yöhön. Eteläitalialainen vieraanvaraisuus on kuulua ja ruoka herkullista. Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu vanhakaupunki on yksi Euroopan kauneimmista. Matkanjohtajan tällä matkalla on rakastettu matkanjohtaja, symboli tutkija Liisa Väisänen, joka on kirjoittanut kirjan Kaikki Italiani.

Taloustaidon lukijoille 50€ alennus matkan hinnasta.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suorat lennot Helsinki–Rooma-Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset
  • sisäänpääsymaksut Santa Chiaran luostari-pihalle sekä arkeologiseen museoon
  • matkanjohtaja Liisa Väisäsen palvelut kohteessa
  • ateriat: 2 lounasta ja 2 illallista ruokajuomineen sis. viini, vesi ja kahvi

Lisämaksusta

  • Yhden hengen huone 200 €
  • muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Liisa Väisänen

Olen uskonnolliseen taiteeseen erikoistunut taidefilosofi, tietokirjailija, kulttuurivaikuttaja, suosittu luennoitsija sekä opas ja matka-asiantuntija.
Koulutukseltani olen filosofian maisteri kirjallisuustieteestä ja filosofian tohtori estetiikasta. Olen väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta Genovan yliopistossa ja opiskellut muun muassa filosofiaa, taidehistoriaa, teatte... Lue lisää

Majoitus

Chiaja Hotel de Charme ***

Hotelli sijaitsee 1700-luvulla rakennetun palatsin ensimmäisessä kerroksessa vain 20 metrin pääs-sä Piazza del Plebiscitolta eli Napolin ydinkeskustasta. Alun perin palatsi on kuulunut Lecaldano Sasso la Terzan markiisisuvulle ja kalustuksessa on säilytetty vielä paljon esineitä markiisien ajalta, tuloksena viihtyisä ja kodikas hotelli, joka avattiin vuonna 2001. Erityyppisiä ja -kokoisia huoneita. Huoneissa on minibaari, wi-fi, TV, tallelokero, puhelin, ilmastointi ja hiustenkuivaaja.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 8.11. - maanantai 12.11.2018

8.11. torstai | Matkapäivä

Klo 16.20 lento Finnairilla Roomaan, jossa klo 18.45 matkanjohtajamme Liisa Väisänen on vastassa ryhmää. Lähdemme bussilla kohti Napolia, matkan varrella aterioimme yhdessä. Saavuttuamme Napoliin majoittuminen hotelliin aivan Napolin ydinkeskustassa.

9.11. perjantai | Napolin kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen Napolin kaupunkikierros bussilla. Kierros alkaa San Carlon oopperalta ja vie ylös aina Vomeron kukkulalle asti. Siellä Piazza Antignanon ympärillä levittäytyy Vomeron korttelitori josta voi tehdä hyviä löytöjä myyntikojuista edulliseen hintaan. Ja tietysti torilta löytyvät myös kala- ja vihannestiskit eli pääsemme aistimaan paikallista elämää värikkäimmillään. Vomerolta ajetaan Napolin hienostokaupunginosaan Posillipolle, josta laskeudutaan alas takaisin kaupunkiin pysähtyen näköalapaikalle. Siellä voi ikuistaa mahtavan maiseman yli Napolin lahden aina Vesuviukselle saakka. Takaisin keskustaan palataan Mergellinan korttelin kautta, jolloin nähdään rantakatu, Villa Comunalen puisto ja Castel dell’Ovon linna.

Lounaan jälkeen kierros jatkuu kävellen vanhassa Napolissa eli näemme matkan varrella Castel Nuovo-linnoituksen, Galleria Umberto I:n, Santa Chiaran luostaripihan, San Domenico Maggioren aukion ja kirkon sekä San Gregorio Armenon korttelin, jossa katujen varsilla pikkupajoissa syntyvät jouluseimien pikkuhahmot. Paluu hotellille omatoimisesti, ilta vapaata ohjelmaa.

10.11. lauantai | Espanjalainen kortteli

Aamiaisen jälkeen jatkamme Napoliin tutustumista kävellen. Kuljemme Napolin pääkatua ja tärkeintä ostoskatua via Toledoa pitkin Piazza Carità’lle, josta matkamme jatkuu läpi kuuluisan espanjalaisen korttelin. Alueelle tunnusomaista on kapeat kadut, joiden ylle on pingotettu talojen väliin pyykit kuivumaan – täällä mm. Largo Montecalvarion tuntumassa napolilainen tavallisen kansan elämä tulee suoraan iholle. Reittimme jatkuu Chiaian kortteliin, jossa sijaitsee mm. napolilaisten marttyyrien monumentti Piazza dei Martirilla. Kävelemme rantakadulle sekä Borgo Marinaron kalastajakortteliin, jonka pikkusatamasta aikoinaan lähtivät salakuljettajat veneineen. Borgo Marinaron nähtävyys on Castel dell’Ovon linna sekä maisema kaupungille sekä satamaan. Yhteinen lounas jonka jälkeen loppupäivä vapaata esim. ostoksiin ja paluu hotellille omatoimisesti. Ilta vapaata ohjelmaa.

12.11. sunnuntai | Napolin arkeologinen museo – pizzaillallinen

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Napolin arkeologiseen museoon, joka on yksi ensimmäisistä arkeologisista museoista Euroopassa. Taideteokset ja arkeologiset löydöt on sijoitettu 26 osastoon teeman perusteella ja museoissa nähdään muun muassa ns. Farnese-kokoelma, jonka peri kuningas Kaarle III Bourbon, arkeologisia löytöjä niin Pompeijista kuin Herculaneumista ja Suur-Kreikan ajalta, lisäksi museossa on myös egyptologinen osasto sekä mitalikokoelma. Kierroksen jälkeen kuljetus takaisin hotelliin. Yhteinen pizzaillallinen suositussa napolilaisessa pizzeriassa päättää Napolin matkaelämyksen.

13.11. maanantai | Arrividerci Napoli

Varhainen lähtö Napolista kohti Rooman lentokenttää, saamme matkalle mukaan aamiaiseväät hotellista. Finnairin suora lento Suomeen klo 11.20, Helsingissä olemme klo 15.40.

Lennot
AY1763 08.11.2018 Helsinki – Rooma 16:20 – 18:45
AY1762 12.11.2018 Rooma – Helsinki 11.20 -15.40

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Ennakkomaksun suorittamisen jälkeen noudatamme yleisten valmismatkaehtojen mukaisia peruutusehtoja. Oy Kon-Tiki Tours Ltd erityisehdot lähetetään ennakkolaskun liitteenä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin. Hinnat perustuvat lokakuussa 2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Vastakohtien Napoli kuvia