Kontiki
Kon-Tikin Kuuban matkalta: enkelipatsas

Sosialistisen Kuuban pääkaupunki Havanna on kokemus vailla vertaa. Tutustumme kuubalaiseen elämänmenoon, ajelemme Amerikan raudoilla, vierailemme sikaritehtaassa ja kabareessa. Matkan loppuosa otetaan rennosti all inclusive-hotellissa rantakohteessa Varaderossa. Tervetuloa mukaan unohtumattomalle matkalle 9.-20.3., matkanjohtajana Pirjo Sehic.

Matkaohjelma
9.3. perjantai | Helsinki – Havanna
Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla jossa tapaamme suomalaisen matkanjohtajan ja lähdemme Finnairin suoralla lennolla Havannaan kello 17.00 – 21.15 (aikaero -7 h). Saapuminen Havannaan, kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen kevyt iltapala hotellissa.

10.3. lauantai |Kaupunkikierros Havannassa, yhteinen illallinen
Aamiainen hotellissa jonka jälkeen lähdemme opastetulle kaupunkikierrokselle. Kierroksen aikana pysähdymme Inglaterra-hotellin kattoterassilla, jossa nautimme Mojitot. Tutustumme myös Havannan vanhaan kaupunkiin kävellen ja käymme Floridita-baarissa, jossa nautimme Daiquirit. Kuuban pääkaupunki Havanna (La Habana) on perustettu nykyiselle paikalleen v. 1519 espanjalaisten toimesta. Varsinkin vanha kaupunki (La Habana Vieja) on täynnä kauniita siirtomaatyylisiä rakennuksia menneiltä vuosisadoilta. Habana Vieja ja sen linnoitusrakennelmat ovat Unescon maailmanperintökohde. Koska Kuuba on erittäin köyhä maa, on vain pieni osa rakennuksista entisöity. Suurin osa on aivan rapistuneessa kunnossa, osa romahtamispisteessä. – johtuen USA:n kauppasaarrosta ei satamassa juuri vieraile risteilylaivoja. Niinpä katukuvasta puuttuvat turistilaumat ja tunnelma on aidompi kuin useimmissa Karibianmeren suurissa   satamakaupungeissa. Paluu hotellille. Illalla kuljetus tervetuloillalliselle vanhoilla Amerikan raudoilla. Paluukuljetus hotellille illallisen jälkeen.

11.3. sunnuntai | Havanna
Aamiaisen jälkeen tutustumme lisää Havannaan. Näemme El Capitolion (ulkoapäin), vierailemme automuseossa ja pysähdymme omakustanteiselle lounaalle Los Nardos –ravintolassa tai vastaavassa. El Capitolio rakennettiin alun perin Kuuban hallituksen istuimeksi, ja nykyisin se on Kuuban tiedeakatemian käytössä. Rakennustyöt käynnistettiin 1.4.1926 ja ne saatiin päätökseen 20.5.1929. Rakennus tuli maksamaan 17 miljoonaa sen aikaista Kuuban pesoa. Kuuban hallituksen istuimena rakennus toimi v. 1959 Kuuban vallankumoukseen asti. Rakennus oli myös Havannan korkein rakennus 1950-luvulle saakka. Ilta vapaata.

12.3. maanantai | Sikaritehdas, modernin taiteen museo
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan sikaritehtaaseen ja vierailemme modernin taiteen museossa. Sikariviljelmät ovat Kuubassa pienviljelijöiden käsissä, mutta heidänkin tuotannostaan suurin osa, 90 %, menee valtiolle ja valtion sikaritehtaisiin. Sikaria viljellään kaikkialla Kuubassa, mutta tunnetuin viljelyalue on Viñalesissa Pinar del Rio. Sikarinviljelijät ovat Kuubassa järjestäytyneet pienviljelijöiden liittoon, johon kuuluvat myös muut pienviljelijät. Ja kuten monella muullakin tuotannon alueella, mustan pörssi kauppa kukoistaa sikariteollisuudessakin. Yhteinen lounas päivän aikana. Illalla lähdemme kuuntelemaan perinteistä kuubalaista musiikkia Café Tabema’an. Nautimme illan aikana kuubalaisia cocktaileja.

13.3. tiistai | Hemingway museo, Trobicana Cabaret
Aamiainen hotellissa. Vain 20 minuutin ajomatkan päässä Havannan keskustasta sijaitsee La Finca Vigía, kirjailija Ernest Hemingwayn (1899-1961) kotimuseo; hän osti Finca Vigían vuonna 1939. Vuonna 1954 Nobel-palkinnon saanut kirjailija asui talossa elämänsä viimeiset 21 vuotta ennen kuin teki itsemurhan heinäkuussa 1961 Ketchumissa, Idahossa.

Maatilalla kasvaa satoja kookospalmuja, mangopuita sekä banaanipensaita. Lintujen laulu soi kaikkialla. Kun Kuubassa tehtiin vallankumous, Hemingway oli sivustakatsoja. Vallankumouksen voiton jälkeen kirjailija tutustui Fidel Castroon. Hemingwayn kuoleman jälkeen La Vigía jäi talon palvelijoiden haltuun. Kuubalaiset kutsuivat kirjailijaa aina ”Papaksi” ja kunnioittivat häntä suunnattomasti. Sittemmin Kuuban valtio otti tilan haltuunsa, ja nyt se on jälleen hyvässä kunnossa, ja sitä korjataan koko ajan. Fincassa ovat Hemingwayn lukulasit ja kirjoituskone. Täällä on myös hänen kuuluisa ensimmäisen maailmansodan sotareportteriunivormunsa. Pilar-vene seisoi vuosikausia Havannanlahdella rapistumassa. Nyt se on tuotu La Vigíaan ammattimiesten entisöitäväksi.

Oleskelumme Havannassa päättää upea kuubalainen kabaree. Ilta Tropicana Cabaret´ssa on kaukana arjesta; se huokuu elämäniloa värien, tanssin ja hyvän ruoan avulla. Jo vuodesta 1939 esitetyssä show’ssa ulkoilmateatteri täyttyy kimaltavissa puvuissa pörhistelevistä tanssijoista ja akrobaateista. Lipun hintaan sisältyy juhlava illallinen ja teatterin pöydässä odottava rommipullo. Ja se show! Kun reilun kahden tunnin kuluttua istuu taas autossa matkalla hotellille, paljettimekot, sulat ja röyhelöt pyörivät edelleen silmissä.

14.3. keskiviikko | Havannasta Varaderoon
Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen lähdemme matkaan kohti Varaderoa. Pysähdymme San Josen katumarkkinoille. Jatkamme kohti Varaderoa, ja matkan varrella pysähdymme Bacunayagua Bridgen näköalapaikalle nauttimaan Kuuban parasta Piña Coladaa. Saapuminen 4* all-inclusive -hotellillemme, nautimme tervetulojuoman, majoittuminen. Illallinen.

15.3. torstai | Varadero ja Cardenas
Aamiainen hotellissa. All inclusive ruokailut sisältyvät hintaan hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Cardenasiin. Heti Varaderon valkoisten hiekkarantojen ulkopuolella voit kokea aidon Kuuban. Matanzas-provinssi tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia ja hienoja perinteitä. Tämän retken aikana pääset lähelle kuubalaista arkea. Retki suuntautuu provinssin pääkaupunkiin Matanzasiin ja historialliseen Cárdenasin kaupunkiin. Matanzasissa sijaitsee Kuuban vanhin apteekki, ja Cárdenasissa taas nostettiin ensimmäisen kerran Kuuban lippu salkoon vuonna 1850. Cárdenas kuului tärkeimpiin kuubalaisen sokerin vientisatamiin 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Täällä tuntuu voimakkaasti eurooppalaisten siirtolaisten vaikutus mm. Irlannista, Ranskasta, Italiasta ja Korsikasta; siksipä täällä saattaakin törmätä eurooppalaisiin sukunimiin kuten Jones, Larrieu, Smith, VillaGiorgi ja Sterling. Iltapäivällä paluu Varaderoon ja hotelliimme. Loppupäivä omaa aikaa ja yhteinen illallinen.

16.3. perjantai | Varadero
Aamiainen hotellissa ja päivä aikaa nauttia hotellin palveluista. All inclusive ruokailut sisältyvät hintaan hotellissa.

17.3. lauantai | Varadero
Aamiainen hotellissa ja päivä aikaa nauttia hotellin palveluista. All inclusive ruokailut sisältyvät hintaan hotellissa.

18.3. sunnuntai | Varadero
Aamiainen hotellissa ja päivä aikaa nauttia hotellin palveluista. All inclusive ruokailut sisältyvät hintaan hotellissa. Yhteinen läksiäisillallinen Kike Y Kcho ravintolassa. Tarjolla mm. hummeria.

19.3. maanantai | Varadero
Aamiainen omaan tahtiin ja aamupäivä vapaata. Iltapäivällä kuljetus Havannaan josta Finnairin suora lento kello 00.05 (19.-20.3. välisenä yönä) ja saapuminen suomeen 20.3.2018 kello 15.55

20.3. tiistai | Saapuminen Helsinkiin
Saapuminen Helsinkiin kello 15.55.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin. Matkan hinta edellyttää vähintään 20 hengen ryhmäkokoa.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaik-kia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poik-keuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi eri-tyisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Värikäs Kuuba

9.-20.3.

3990 €

Sosialistisen Kuuban pääkaupunki Havanna on kokemus vailla vertaa. Tutustumme kuubalaiseen elämänmenoon, ajelemme Amerikan raudoilla, vierailemme sikaritehtaassa ja kabareessa. Matkan loppuosa otetaan rennosti all inclusive-hotellissa rantakohteessa Varaderossa. Tervetuloa mukaan unohtumattomalle matkalle 9.-20.3., matkanjohtajana Pirjo Sehic.