Luontomatkat

Vapaaehtoistyötä ja safaria Keniassa

Ajankohta
2.11. - 13.11.2023
Kesto
12 päivää
Kohde
Kenia
Hinta
4490 €
Varaa matka

Rikastuttavia ihmiskohtaamisia ja luontoelämyksiä

Kenian safari tarjoaa ikimuistoisia luontokokemuksia ja Mombasa loistavaa rantalomaa. Palan erilaista Keniaa ja aitoja ihmiskohtaamisia saamme kokea vapaaehtoistyön merkeissä suomalaisen Viola Walleniuksen perustamassa Home Street Home – hyväntekeväisyysjärjestössä. Vapaaehtoisprojekteihin kuuluvat läheisesti lasten hyvinvointi ja kyläyhteisön elintason parantaminen. Lähde mukaan seikkailuun, joka varmasti saa ymmärtämään maailmaa ja ihmisyyttä uudella tavalla.

Suosittelemme matkalukemiseksi Viola Walleniuksen kirjoittamaa kirjaa ”Koti Keniassa”
Voit myös lukea Violan tarinan täältä
Lisätietoa Home Street Home – hyväntekeväisyysjärjestöstä täältä

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • KLM:n lennot Helsinki–Nairobi-Helsinki Amsterdamin kautta lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • ohjelmassa mainitut sisäiset lennot
 • ohjelman mukaiset majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat: 5 x lounas ja 9 x illallinen
 • paikalliset englanninkieliset oppaat kohteessa
 • suomalainen matkanjohtajan Jannika von Wielligh
 • palvelu- ja toimistomaksut

 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 640 €

Kohokohdat

 • Maasai Maran vertaansa vailla oleva eläimistö ja luontoelämykset sekä paimentolaiskulttuuri
 • vapaaehtoistyö Home Street Home – hyväntekeväisyysjärjestössä
 • aidot ihmiskohtaamiset paikallisten kanssa
 • Mombasan hienohiekkaiset rannat
 • Karen Blixenin museo laajoine puutarhoineen
 • kuuluisa Giraffe Centre, jossa on harvinainen tilaisuus päästä lähelle näitä lempeitä jättiläisiä

Matkanjohtaja

Jannika von Wielligh

Ihastuin Etelä-Afrikkaan ensimmäisellä matkallani maahan vuosituhannen alussa. Olen naimisissa etelä-afrikkalaisen miehen kanssa ja asuinkin maassa yli neljä vuotta. Nykyään kotimaani on Suomi, mutta  käyn vuosittain Etelä-Afrikassa, josta oma Afrikan matkailu sai alkunsa. Käyn myös säännöllisesti Etelä-Afrikan naapurimaissa sekä  Itä-Afrikassa. Olen suunnitellut ja opastanu... Lue lisää

Majoitus

Useita hotelleja

Eka Hotel | Nairobi 2.-3.11. ja 7.-8.11.
Moderni hotelli 5 minuutin päässä Jomo Kenyattan kansainväliseltä lentokentältä, Nairobin kansallispuiston vieressä. Hotellissa on 2 ravintolaa ja uima-allas.

Southern Palms Beach Resort | Mombasa 3.-7.11.
Hotelli sijaitsee Intian valtameren rannalla, kuuluisalla Diani Beachillä. Hotelli on kunnostettu vuonna 2019 modernein mukavuuksin. Alueella on 4 ravintolaa, 4 baaria ja 2 uima-allasta kauniissa puutarhassa.

Sarova Mara Camp | Masai Mara 8.-12.11.
Sarova Mara Game Camp sijaitsee ihanteellisella paikalla Masai Mara Game Reserve -alueen sydämessä. Kaikissa majoitusteltoissa on oma wc ja kylpyhuone. Alueella on myös ravintola ja uima-allas.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 2.11. - maanantai 13.11.2023

2.11. torstai │ lento Helsinki- Amsterdam – Nairobi

KLM:n lennot Helsinki – Amsterdam – Nairobi klo 07:00–22.00.Nairobin lentokentällä on vastassa suomalainen matkanjohtaja Jannika von Wielligh ja paikallisopas. Kuljetus Nairobin hotelliin.

3.11. perjantai | Nairobi – Mombasa (A, I)

Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle, josta sisäinen lento Ukundaan, Mombasaan. Kuljetus Mombasan hotelliin etelärannikolle. Illallinen hotellissa.

4.11. lauantai | Home Street Home (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme Makongenin kylään, missä sijaitsee suomalaisen Viola Walleniuksen perustama Home Street Home-järjestö. Ajoaika noin 30 minuuttia. Järjestö toimii Keniassa lasten hyvinvoinnin, koulutuksen ja tyttöjen oikeuksien puolesta ja sen päätavoite on perustaa alueelle turvakotikeskus. Tutustumme Violaan ja järjestön toimintaan, nautimme lounaan ja vietämme aikaa paikallisten seurassa. Tutustumme myös Kalevala Korun rahoittamaan koulutuskeskukseen, missä koulutetaan heikommassa asemassa olevia tyttöjä ja nuoria naisia. Illalla kuljetus takaisin hotelliin ja illallinen.

5.11. sunnuntai | Home Street Home (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme jälleen projektimme pariin Makongeniin ja nautimme sekä lounaan että illallisen Makongenissa. Illallisen yhteydessä laulua ja tanssia nuotion äärellä. Mahdollisesti joudumme itsekin laulamaan…

6.11. maanantai | Mombasa (A, I)

Tämä päivä on tarkoitettu levolle ja rentoutumiselle meren äärellä. Ukundan hienohiekkaista, lähes autiota rantaa pitkin voi kävellä pitkiäkin lenkkejä ja pysähtyä välillä virvokkeelle rantabaariin tai jonkun hotellin terassille. Lisämaksusta voi osallistua esim. snorklaus- tai sukellusretkille Wasini Islandin vesille. Diani Beachilla on myös golfkenttä ja paikalliset voivat ottaa pientä maksua vastaan kanssaan kalastamaan. Miljoonakaupunki Mombasassa voi tutustua swahilikulttuuriin ja Portugalin siirtomaa-aikaan. Yhteinen illallinen.

7.11. tiistai| Mombasa – Nairobi (A)

Aamiainen hotellissa.  Iltapäivällä kuljetus Ukundan lentokentälle, josta lento Nairobiin klo 15:30. Yöpyminen Nairobin hotellissa.

8.11. keskiviikko | Maasai Mara – yliopisto (A, I)

Aamiaisen jälkeen siirrymme Maasai Maraan, päivän ajoaika n. 5 tuntia. Reitti kulkee Itä-Afrikan hautavajoaman itäreunalla. Mannerlaattojen liike ja jännitteet maankuoressa ovat synnyttäneet tämän valtavan laaksomaisen muodostuman monia miljoonia vuosia sitten. Matkalla pysähdymme Maasai Maran yliopistolla, jossa tutustumme yliopiston koulutusohjelmaan ja tiloihin. Matkalla Maasai Maran suojelualueelle saamme nähdä värikästä paimentolaisalueen elämää. Majoittuminen seuraavat 4 yötä hyvätasoisiin safaritelttoihin. Illallinen.

9.11. torstai | safariajelua (A, L, I)

Maasai Mara on yksi Afrikan kauneimmista suojelualueista. Se on osa Serengetin ekosysteemiä, joka jatkuu rajan takana Tansaniassa. Maran kaunis savannimainen maisema tarjoaa runsaasti villieläimiä, monipuolista lintuelämää ja upeita auringonlaskuja. Afrikan suurpedoilla on Maran ruohosavannilla riittävästi saalista ympäri vuoden. Pyrimme luonnollisesti bongaamaan kaikki Big 5 -eläimet, mutta niiden lisäksi tulemme varmasti näkemään myös muita kiehtovia eläimiä; kirahveja, seeproja, lukemattomia impaloja.  Teemme useita puistoajeluita sekä yhtenä päivänä koko päivän kestävän puistoajelun, jolloin syömme retkilounaan puistossa. Päivien aikana pyrimme tutustumaan eri alueisiin, jolloin voimme kattavasti kokea eläimistöä ja luontoa.

10.11. perjantai | safariajelua (A, L, I)

Safariajelu jatkuu.

11.11. lauantai | safariajelua (A, L, I)

Safariajelu jatkuu.

12.11. sunnuntai | Kotimatka (A, I)

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen sisäinen lento Nairobin lentokentälle. Ennen kotimatkaa ehdimme vielä tutustua Karen Blixenin kiehtovaan maailmaan. Hänen kaunis siirtomaatalonsa laajoine puutarhoineen on nykyisin museona. Hänet tunnetaan maailmanlaajuisesti muistelmakirjastaan ”Out of Africa”.  Käymme myös kuuluisassa Giraffe Centressä, jossa on harvinainen tilaisuus päästä lähelle näitä lempeitä jättiläisiä. Tämän turvapaikan perusti Jock Leslie-Melville, skotlantilaisen jaarlin kenialainen pojanpoika suojellakseen uhanalaista Rothschild-kirahvia. Jäähyväisillallisen nautimme suositussa Carnivore-ravintolassa. Kuljetus lentokentälle. KLM:n lento Nasirobista Amsterdamiin klo 23:59, Amsterdamissa klo 06:35.

13.11. maanantai

KLM:n lento Amsterdamista Helsinkiin klo 09:45, Helsingissä klo 13:10.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Matkaohjelma sitoumuksetta. Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia.

Lennot

KL1164  KLM      Helsinki – Amsterdam    2.11.2023  klo 07:00-08:45
KL565    KLM      Amsterdam – Nairobi     2.11.2023  klo 11:50-22:00
KL566    KLM      Nairobi – Amsterdam   12.11.2023  klo 23:59-06:35
KL1167  KLM      Amsterdam – Helsinki   13.11.2023  klo 09:45-13:10

Maksuehdot

Ennakkomaksu 500 € /henkilö. Loppumaksun eräpäivä 1.9.2023.

Peruutusehdot

Ennakkomaksun jälkeen täysin kuluton peruutus ei ole mahdollista.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö
 • 89 vrk – 60 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 59 vrk – 46 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 45 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Keniaan matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahantulopäivästä. Suomen passin omaavat tarvitsevat Keniaan viisumin, jonka voi hakea osoitteesta https://account.ecitizen.go.ke/register .  Suositeltavista rokotesuojista löytyy tietoa täältä 

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Hintaperuste

Hinnat perustuvat 23.2.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 10. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. 

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Vapaaehtoistyötä ja safaria Keniassa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna