Maatalousmatkat

Valion tuottajamatka Puolaan

Ajankohta
8.4. - 11.4.2019
Kesto
4 päivää
Kohde
Puola
Hinta
1350 €

Valion tuottajamatka Puolaan

Opintomatkamme suuntautuu Puolaan – yhteen Euroopan suurimmista maatalousmaista.

Puolan tuotteita näkyy yhä useammin myös suomalaisten kauppojen hyllyillä. Puolalaisia hedelmiä ja pakastemarjoja on jokaisessa kaupassa, usein myös lihajalosteita, jogurtteja ja rahkoja. Tärkein yksittäinen maataloustuote on kuitenkin maito, jonka tuotanto on keskittynyt erityisesti itään ja koilliseen. Lehmiä on tällä hetkellä 2,1 miljoonaa. Maidontuotanto on kasvussa ja uusia navetoita on noussut viimeisen vuosikymmenen aikana tuhansittain. Uusissa navetoissa on paljon eläinten hyvinvointia ja tuotannon tehokkuutta parantavia ratkaisuja, siellä tuotetaan maitoa uudenaikaisesti ja edullisesti. Lähde mukaan katsomaan ja kuulemaan, millaisia ratkaisuja Puolan maitotiloilla on tehty, millaisia huolia ja tulevaisuuden näkymiä maidontuottajilla siellä on. Maidontuotannon asiantuntijaoppaanamme on Juho Kyntäjä, joka on lehmien tuotosseurannan, hyvinvoinnin ja ruokinnan erityisasiantuntija Mtechistä. Hän on myös puolan kielen tulkki.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Varsova – Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa hotelliaamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla
 • ohjelman mukaiset ruokailut: 3 x lounas, 3 x illallinen,  ruokajuomana talon viini tai olut
 • ohjelman mukaiset vierailut ja tutustumiset
 • asiantuntijamatkanjohtaja Juho Kyntäjän palvelut
 • Valion edustaja mukana matkalla, matkanjohtajan roolissa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 125 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat
 • muut mahdolliset palvelut
 • majoittuminen Helsinki – Vantaan alueen lentokenttähotellissa. Halutessanne voimme varata pyynnöstä majoituksen lentokenttäalueen hotellista
 • kotimaan liittymälennot

Majoitus

Pałac Ossolińskich 8.-10.4.2019

Viehättävä 1600-luvun aatelislinnaan entisöity hienostunut kylpylähotelli.

Mercure Warszawa Centrum **** 10.-11.4.2019

Varsovan keskustassa sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Huoneissa on langaton nettiyhteys, ilmastointi, kahvin ja teen keittomahdollisuus, minibaari ja hiustenkuivaaja. Hotellista löytyy A lá Carte Ravintola.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 8.4. - torstai 11.4.2019

8.4. maanantai │ matkapäivä  Karjankasvattajien Federaatio, maitotila tai meijeri

Liittymälennot järjestetään tarpeen mukaan maakuntakentiltä. Esim. Kuopio, Joensuu, Oulu. Tarvittaessa varaamme myös liittymälentolaisille tarvittavan yöpymisen Vantaalla. Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Varsovaan kello 07.40- 08.20. Saapuminen Varsova lentokentälle, josta siirrymme bussiin ja ajamme lounaaseen Pruszkówiin (ajoaika n. 1 tunti), jossa vierailemme Puolan karjankasvattajien federaatiossa.

Täällä saamme kattavasti tietoa maan maidontuotannosta yleensä sekä tuotosseurannasta ja jalostustoiminnasta ja -tavoitteista. Pruszkówista matkamme jatkuu itään kohti Sterdynin kaupunkia. Matkalla vierailemme joko modernilla maitotilalla, tai meijerissä. Majoitumme alkuillasta historialliseen aatelispalatsiin, josta on tehty korkeatasoinen hotelli. Ilta vapaata aikaa. Päivän aikana yhteinen lounas ja illallinen. Sisältää ruokajuomat, kuten kaikilla ohjelmaan kuuluvilla aterioilla.

9.4. tiistai │ Maitotiloja ja meijeri

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan paikalliseen meijeriin ja edistykselliseen maitotilaan sekä paikalliseen elämäntapaan. Lounas puolalaiseen tapaan. Retken kesto on noin 7 tuntia. Illalla on aikaa tutustua Sterbydin kaupunkiin. Yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

10.4. keskiviikko │ Maatalousmuseo, Varsova

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja siirtyminen bussilla Drohiczyyn ja vierailu maatalousmuseossa. Päivän aikana yhteinen lounas. Iltapäivällä oppaaksemme liittyy suomalainen Puola-asiantuntija Jukka. Jatkamme Varsovaan, jossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin. Yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

11.4. torstai │ Lazienkin kuninkaallinen puisto ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen hetki vapaata-aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Nowy Swiat-kävelykadulta löytyy lukuisia putiikkeja ja kahviloita. Yksi tunnetuimpia on Kahvila Blikle, jossa aikoinaan Mannerheimkin viihtyi.

Huoneiden luovutus puolen päivän aikaan ja lähdemme oppaamme johdolla tutustumaan Laziekin kuninkaalliseen puistoon. Perustamisensa aikoina se sijaitsi kaukana kaupungin ulkopuolella, mutta kaupungin kasvettua se on merkittävä keskusta-alueen puisto, joka sai alkunsa jo 1500 -luvulla aateliston kylpyläpuistona. Sittemmin tälle 76 hehtaarin puistoalueelle rakennettiin lukuisia palatseja ja puisto on ollut avoinna vieraille vuodesta 1918 alkaen. Viehättävä nähtävyys on klassinen amfiteatteri Lazienki -järven rannalla. Teatterissa esitettiin aikoinaan Kalevala.Vierailemme pienessä ratsastus- ja metsästysmuseossa, joka antaa hyvän kuvan hevosiaan rakastavista puolalaisista ja heidän harrastuksistaan. Sotien välillä Lazienkissa oli myös ratsastuskenttä. Päivän aikana yhteinen lounas ja iltapäivällä kuljetus lentoasemalle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin kello 19.25 – 22.05.

Kysy liittymälentovaihtoehdot toimistoltamme.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna