Luontomatkat

Unohtumaton Botswana

Ajankohta
18.2. - 28.2.2024
Kesto
11 päivää
Kohde
Botswana
Hinta
6694 €
Varaa matka

Safarimatkaajan unelma

Tervetuloa unohtumattomalle safarimatkalle Botswanaan! Matkan upeinta antia ovat lumoava luonto ja siellä tehtävät vene- ja jeeppisafarit. Botswana on vielä alkuperäinen ja aito maa. Harvaan asutussa maassa kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita hoidetaan hyvin ja niiden kävijämäärää rajoitetaan. Vietämme aikaa keskellä Okavango-joen suiston ja Choben kansallispuiston luonnonsuojelualueita sekä teemme retken upeille Viktorian putouksille. Matkanjohtajana toimii Jannika von Wielligh.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlinesin lennot Helsinki–Johannesburg-Helsinki Istanbulin kautta lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • ohjelmassa mainitut sisäiset lennot
 • ohjelman mukaiset majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat: 7 x lounas ja 7 x illallinen
 • paikalliset englanninkieliset oppaat kohteessa
 • suomalainen matkanjohtaja Jannika von Wielligh mukana koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1h-huoneen lisämaksu 310 €/hlö (rajoitettu määrä)
 • Zimbabwen viisumi 30 USD, hankitaan rajalla

Kohokohdat

 • Okavangon suistoalue, joka on yksi maailman ainutlaatuisimmista ekosysteemeistä
 • Choben kansallispuisto, jonka eläimistö on yksi Afrikan runsaimpia
 • majesteettiset Viktorian putoukset
 • pienkonelennot kansallispuistojen yllä
 • yksilölliset ja ylelliset majoitukset keskellä kaunista luontoa

Matkanjohtaja

Jannika von Wielligh

Ihastuin Etelä-Afrikkaan ensimmäisellä matkallani maahan vuosituhannen alussa. Olen naimisissa etelä-afrikkalaisen miehen kanssa ja asuinkin maassa yli neljä vuotta. Nykyään kotimaani on Suomi, mutta  käyn vuosittain Etelä-Afrikassa, josta oma Afrikan matkailu sai alkunsa. Käyn myös säännöllisesti Etelä-Afrikan naapurimaissa sekä  Itä-Afrikassa. Olen suunnitellut ja opastanu... Lue lisää

Majoitus

Useita hotelleja

Chobe Safari Lodge 20.-23.2.
Kasanessa, Chobe-joen rannalla sijaitseva tasokas majoitus. Hotelli rajoittuu Choben kansallispuistoon, ja sillä on käytännössä neljän maan – Namibian, Sambian, Zimbabwen ja Botswanan – rajat. Upeat näkymät Chobe-joelle, loistava ravintola ja baari, kylpyläpalveluita sekä uima-allas. Majoitus koostuu yksilöllisesti sisustetuista safarihuoneista. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, ilmastointi, tuulettimet ja televisio sekä oma patio.

 Splash Lodge 23.-25.2.
Okavagon suiston sydämessä sijaitsevaan Splash Lodgeen pääsee vain ilmateitse ja jo siirtyminen kiitoradalta leirille on sinänsä safari. Aterioiden ohella myös valikoima juomia sisältyy majoituksen hintaan. 12 huoneen keskuksessa on pulahdusuima-allas, baari sekä lounge. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on kylpyhuone sekä sisä- että ulkosuihku, patio lepotuoleilla.

Mma Dinare Lodge 25.-27.2.
 Mma Dinare sijaitsee yksityisellä Moremin riistansuojelualueen vieressä Deltan kaakkoispuolella. Sieltä on näkymät Gomoti-joelle ja sen tulvatasangoille, ja ylellinen leiri on suunniteltu 100-prosenttisesti ympäristöystävällisyyttä ajatellen. Majoitus koostuu yhdeksästä tyylikkäästä teltasta, joista kaikista on näkymät Gomoti-joelle. Uima-allas, ravintola ja baari.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 18.2. - keskiviikko 28.2.2024

18.2. sunnuntai│ lento Helsinki – Istanbul

Turkish Airlinesin lento Helsinki – Istanbul klo 18:50–23.40.

19.2. maanantai | Istanbul – Johannesburg (A, L)

Turkish Airlinesin lento Istanbul -Johannesburg klo 02:05 – 11:05. Päivän aikana tutustumme Soweton alueeseen, joka muodostui rotuerottelun seurauksena,kun mustat afrikkalaiset pakotettiin asumaan tietyillä alueilla. Alueella asuu nykyään noin 3 miljoonaa ihmistä. Kierroksen aikana on mm. mahdollisuus vierailla Nelson Mandelan kotimuseossa. Lounas päivän aikana ja majoittuminen Johannesburgin lentokenttähotelliin.

 20.2. tiistai | Botswana (A, I)

Lento Johannesburg – Kasane klo 11:50 -13:35. Majoittuminen Chobe Safari Lodgeen, Chobe-joen varrelle. Tutustumme Chobe kansallispuiston elämään iltapäiväsafarilla. Choben villielämä on eräs eteläisen Afrikan runsaimmista mitä tulee norsuihin, virtahepoihin ja lintuihin. Näkemistä ja kuvaamista riittää tässä Botswanan toiseksi suurimmassa kansallispuistossa. Illallinen jokiristeilyllä.
 

21.2. keskiviikko | Choben kansallispuisto (A, L, I)

Aloitamme aamun yksityisellä veneretkellä tutustuen Chobe joen eläimiin ja lintuihin paikallisoppaan seurassa. Safarielämyksiä saamme jokisafarilla, jolla nähdään ainakin norsuja, virtahepoja, krokotiileja ja komeita kahlaajalintuja.  Aamiaisen voimme nauttia joko ennen veneretkeä tai sen jälkeen, riippuen mihin aikaa lähdemme veneilemään. Aamiaisen jälkeen vapaa aikaa, lounas nautitaan majoituspaikalla ja iltapäivällä lähdemme taas Choben kansallispuistoon iltapäiväsafarille. Illallinen majoituspaikalla.

22.2. torstai | Viktorian putoukset (A, L, I)

Teemme retken Zimbabwen puolelle, jossa majesteettiset putoukset jylisevät. Victorian putoukset ovat yksi maailman suurimmista vesiputouksista. Sambesi – joessa sijaitsevat putoukset ovat 108 metriä korkeat ja 1,7 kilometriä leveät ja niiden läpi kulkee joka sekunti miljoona litraa vettä.  Putoukset lumoavat kauneudellaan tuhansia matkailijoita joka vuosi. Ajomatka n. tunti/suunta.

23.2. perjantai | Okavangon suisto (A, L, I)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen siirrymme Okavangon suistoon pienkoneella. Lentoaika noin 1 tunti. Majoitumme Splash safari lodgeen, joka sijaitsee Kwaran yksityisreservaatissa. Iltapäivällä safariaktiviteetti. Jättimäinen Okavangon suiston alue on Unescon maailmanperintökohteiden listalla ja sinne on kehittynyt ainutlaatuinen ekosysteemi. Lentomatka itsessään on jo upeaa luonnon ilotulitusta Okavangon yllä. Saatat nähdä puhveleita ja virtahepoja uimassa sekä norsuja juomassa

24.2. lauantai | Elämyksiä Okavangon suistossa (A, L, I)

Päivän ohjelmaan kuuluu sekä safaria että rentoutumista Splash safari lodgessa, jonka hintaan sisältyy sekä lounas että illallinen sekä valikoima juomia.

25.2. sunnuntai | Moremin luonnonsuojelualue (A, L, I)

Aamulla ehdimme tehdä vielä safariaktiviteetin ennen pienkonelentoa seuraavan majoitukseen Moremin luonnonsuojelualueen tuntumaan, jossa yövymme seuraavat kaksi yötä. Seuraavina päivinä teemme safariajoja sekä on mahdollista tehdä myös safarikävelyä. Moremin alue muodostaa monipuolisen elinympäristön esimerkiksi norsuille, puhveleille, leijonille, leopardeille, virtahevoille, kirahveille sekä hyeenoille ja antiloopeille.  Lisäksi sekä musta- että valkosarvikuono, joita on harvoin havaittavissa, on hiljattain palautettu. Lisäksi Moremissa on runsas linnusto, yli 400 lintulajia.

26.2. maanantai |Elämyksiä Moremin alueella (A, L, I)

Safariajoja ja rentoutumista safarilodgessa.

27.2. tiistai | Kotimatkalle (A)

Aamulla ehdimme vielä tehdä safariaktiviteetin ennen siirtymistä pienkoneella Mauniin, kesto noin 20 minuuttia. Lento Maunista Johannesburgiin klo 14:30-16:10. Matka jatkuu Turkish Airlinesin lennolla Johannesburgista Istanbuliin klo 19:15-05:55+1

28.2. keskiviikko | Istanbul – Helsinki

Turkish Airlinesin lento Istanbulista Helsinkiin klo 08:50, Helsingissä klo 11:35.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

TK1764   Helsinki – Istanbul                 18.2.2024  klo 18:50-23:40
TK42       Istanbul – Johannesburg        19.2.2024  klo  02:05-11:05
4Z306     Johannesburg – Kasane         20.2.2024  klo 11:50-13:35
4Z301     Maun – Johannesburg            27.2.2024  klo 14:30-16:10
TK41      Johannesburg – Istanbul         27.2.2024  klo 19:15-05:55
TK1761   Istanbul – Helsinki                  28.2.2024   klo  08:50-11:35

Maksuehto

Ennakkomaksu 1000 € /henkilö. Loppumaksun eräpäivä 20.12.2023.

Peruutusehdot

Ennakkomaksun jälkeen täysin kuluton peruutus ei ole mahdollista.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö
 • 89 vrk – 60 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 59 vrk – 46 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 45 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.  

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena.  Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Kuvia

Unohtumaton Botswana kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna