Kulttuuri­matkat

Tuulikin liikunta- ja kulttuurimatka Kroatiaan

Ajankohta
21.9. - 28.9.2022
Kesto
8 päivää
Kohde
Kroatia
Hinta
1768 €
Varaa matka

Liikuntaa ja kulttuuria Kroatiassa

Maan kauneus, siisteys ja turvallisuus luovat yhdessä monipuolisen luonnon kanssa erinomaiset puitteet virkistävälle matkalle.

Lounaassa välkehtii sininen Adrianmeri ja vehmas luonto. Sisämaassa näkymät ovat kumpuilevaa metsä- ja peltomaisemaa.

Tämän matkan aikana tutustumme paikalliseen elämänmenoon, luontoon, ihmisiin ja makuelämyksiin. Olemme varanneet aikaa myös oman hyvinvoinnin ja jaksamisen ylläpitoon hyvässä seurassa.

 

Varaa matka

Porec

Porec on Istrian alueen suurin ja kehittynein lomakohde. Kaupungin keskiaikainen keskusta on postikorttimaisen kaunis. Täällä on eri aikakausilta olevia taloja, mukulakivikujia ja kirkkoja. Italian vaikutus näkyy Porecissa selvästi niin ruokakulttuurissa kuin kielessäkin. Paras tapa tutustua kaupunkiin on lähteä kiertelemään kävellen ympäriinsä. Voit myös tehdä kävely- tai pyöräilyretkiä pitkillä ja kauniilla rantapromenadeilla. Uimalaitureita on rannalla monessa paikassa.

Hintaan sisältyy

  • Finnairin edestakainen lento Helsingistä kautta Venetsiaan turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja illallisineen, sisältäen ruokajuomat
  • 4* kylpylähotelli puolihoidolla ja kylpyläosaston vapaa käyttö aukioloaikoina
  • Tuulikki Lindströmin ohjaamat liikuntatunnit *
  • ohjelmassa mainitut, kuljetukset, retket ja ateriat
  • paikallisoppaan läsnäolo koko matkan aikana

*) Liikuntaohjelmasta voi tiedustella Tuulikki Lindströmiltä, puh. 050-4329413 tai sähköpostilla: tuulikki.lindstrom@gmail.com

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 205 €
  • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Silvia Zilinska

Minulla on maisterin tutkinto slovakian kielestä ja kirjallisuudesta sekä suomen kielestä ja kulttuurista. Lisäksi olen suorittanut matkailualan opintoja ja valmistunut matkailuvirkailijaksi. Oppaan tutkinnon suoritin Unkarissa, jossa olen opastanut toimistotöiden ohella, sekä matkanjohtajan kokemusta on noin viiden vuoden ajalta Balkanin alueelta.  

Majoitus

Valamar Diamant Hotel ****

Mäntymetsien keskellä rauhallisella paikalla oleva hotelli sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä rannalta. Hotellilla on sisä- ja ulkouima-allas sekä monia urheilumahdollisuuksia. Valoisissa huoneissa on ilmastointi ja taulu-tv satelliittikanavilla.

Urheilutiloihin kuuluu mm. ulkona oleva katettu tenniskenttä, koripallosali, seikkailu- ja toimintapuisto sekä vesiurheilukeskus. Lukuisista spa- ja wellness-palveluista voi nauttia lisämaksusta.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 21.9. - keskiviikko 28.9.2022

21.9.keskiviikko│matkustuspäivä, saapuminen Poreciin (L,I)

Lähtöselvitys Finnairin lennolle Helsingistä Venetsiaan. Lennon aikataulu on Helsinki – Venetsia kello 07.05 – 09.05. Perillä on vastassa suomalainen ammattioppaamme, siirrymme odottavaan turistibussimme hänen johdollaan.  Lähdemme kohti Koperia, jossa pysähdymme ja teemme pienen tutustumiskävelyn ja nautimme lounaan rantaravintolassa. Vapaa-aikaa ennen matkan jatkumista Poreciin. Porecissa majoittuminen ja yhteinen illallinen. Erittäin runsas ja herkullinen noutopöytä on tarjolla kaikkina iltoina. Illallisen jälkeen rauhallinen tutustumiskävely hotellin alueella.

22.9. torstai │liikuntapäivä, Porec tutuksi (A,I)

Aamun aloitus vesijumpalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tuulikin ohjaama yhteinen liikuntapäivä. Liikunnan ohella voidaan tutustua Porečin historialliseen keskustaan, joka sijaitsee kilometrin päässä hotellilta, tai kuljeskella polkuja pitkin Adrianmeren rannalla. Illallinen hotellissa.

23.9. perjantai │Porec ja oliiviöljyparatiisi (A,I)

Aamiainen hotellissa , Retki Rovinjiin ja oliiviöljyparatiisiin.  Rovinj on pieni kaupunki, jonka muutama nähtävyys on helppo käydä läpi puolessa päivässä, mutta kaupunki sinänsä on monin tavoin nähtävyys. Rovinj poikkeaa melkoisesti muista Istrian ja Kroatian kaupungeista, ja se on vetänyt puoleensa taiteilijoita ja kaikenlaisia luovia yksilöitä aina 1950-luvulta lähtien. Kaupunki on virallisesti kaksikielinen, ja sen italiankielinen nimi Rovigno tulee vastaan monessa paikassa, ja katukyltit ovat nekin myös italiaksi. Italiaa puhuu sen 15 000 asukkaasta noin 15 %, siellä on italiankielisiä kouluja mutta käytännössä italiaa ei juuri puhuta ja ”italialaisuus” on eräänlainen myyttinen lisämauste, josta siitäkin voi Rovinjissa käynnin aikana nauttia. Iltapäivällä vapaata aikaa tai allasjumppaa. Illallinen hotellissa.

24.9. lauantai │liikuntapäivä ja kävelyretki Porecin torille (A,I)

Aamun aloitus vesijumpalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Kävelyretki Porecin torille ( tori on avoinna klo 13.00 asti ) Tuulikin ohjaamaa liikuntaa. Illallinen hotellissa

25.9. sunnuntai │vapaapäivä (A,I)

Aamiainen hotellissa. Tänään sunnuntaina meillä on omaa aikaa lomasta nauttimiseen, kun vietämme vapaapäivän. Iltapäivällä voi halutessaan osallistua kevyeen ja rentouttavaan vesijumppaan. Illallinen hotellissa

26.9. maanantai │retkipäivä – Pula (A,L,I)

Aamiainen hotellissa. Retki Pulaan, jossa yhteinen lounas. Pulan kaupunki tunnetaan erityisesti historiastaan, mutta kaupungista, ja Istrian niemimaalta löytyy myös rauhallisia rantoja, herkullista ruokaa, kauniita luontokohteita ja ostosmahdollisuuksia. Pulan kaupungilla on pitkä historia. Se on kuulunut esimerkiksi osaksi antiikin aikaista Rooman valtakuntaa. Tämän aikakauden perintö on nähtävissä kaupungissa edelleen, sillä sen tunnetuin maamerkki ja suosituin nähtävyys on hyvin säilynyt amfiteatteri. Muita historiallisia nähtävyyksiä Pulassa ovat Augustuksen temppeli, Sergiusten riemukaari ja kaupungin katedraali. Illallinen hotellissa.

27.9. tiistai │liikuntapäivä (A,I)

Aamun aloitus vesijumpalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tuulikin ohjaamaa liikuntaa. Illallinen hotellissa.

Palautekeskustelu (hotellilta varataan tähän tila, kun varmistuu että matka toteutuu. Saatavuuden mukaan.)

28.9. keskiviikko │kotimatka (A)

Aikainen aamiainen / tai saamme mukaan aamiaisboxin, aikatauluista riippuen.  Huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle. Finnairin lentomme Helsinkiin   kello 09.50  13.40. Iloinen ja rentouttava matkamme on päättynyt, kiitos ja hyvää kotimatkaa.

Majoitus
Valamar Diamant Hotel ****, https://www.valamar.com/en/accommodation-porec

Lennot

AY1781 keskiviikko 21.09.2022 Helsinki – Venetsia kello 07.05 – 09.05
AY1782 keskiviikko 28.09.2022 Venetsia – Helsinki – kello 09.50 – 13.40

Matkan kokonaishinta 1768 € / hlö, kun ryhmässä on minimi 20 lähtijää 

Matkan kokonaishinta 1955 € / hlö, kun ryhmässä on minimi 15 lähtijää 

Hinnat perustuvat 15.12.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Suosittelemme, että kaikilla matkustajilla on matkavakuutus.

Kuvia

Tuulikin liikunta- ja kulttuurimatka Kroatiaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna