Kontiki
Kon-Tikin Etelä-Afrikan matkalta: viinirypäleitä

Torinolla on merkittävä sija Italian historiassa, sillä se oli Italian ensimmäinen pääkaupunki. Torinossa sanotaan sijaitsevan myös Jeesuksen käärinliina. Piemonte tunnetaan myös erinomaisten, täyteläisten punaviinien ja helmeilevän kuohuviinin, spumanten tuotantoalueena. Asiantuntijamatkanjohtajana Juha Hiltunen, joka on kirjoittanut kirjan Valokuva Jeesuksesta (Kirjapaja).

Matkaohjelma
14.6. torstai | Saapuminen Torinoon ja lounas viinitilalla
Saapuminen aamupäivällä Milanon Malpensan kentälle, jossa vastassa bussi ja suomenkielinen paikallisopas.Tutustuminen Piemonten maakunnan viinialueisiin alkaa heti maakunnan pohjoisosassa sijaitsevasta Gattinaran viinialueesta. Täällä vierailemme yksityisellä Anzivinon viinitilalla, jossa tuotetaan Nebbiolo-rypäleestä valmistettuja punaviinejä. Tutustuminen tilan toimintaan isäntäväen johdolla ja kevyt lounas tilan omassa ravintolassa, talon viinejä maistellen. Gattinarasta matka jatkuu Piemonten maakunnan pääkaupunkiin Torinoon. Matkan aikana matkanjohtaja Juha Hiltusen luento Torinon käärinliinasta. Perillä majoittuminen ja ilta omaa aikaa.

15.6. perjantai | Kuninkaiden Torino ja Museo della Sindone
Aamiaisen jälkeen tapaamme paikallisoppaamme ja teemme kaupunkikierroksen kävellen Torinon keskustassa. Torinosta kotoisin oleva Italian kuningassuku Savoiji hallitsi Italiaa vv. 1861-1946. Savoijien aikana Torino sai barokkileimansa; Savoijit rakennuttivat ajan tunnettujen arkkitehtien johdolla asuin- ja hallintorakennuksia keskustaan ja metsästys- ja huvilinnoja maaseudulle. Kaupunkikerroksen aikana näemme Savoijien asuinpalatsin, Palazzo Realen, joka on peräisin 1600-luvulta. Juhlava ulkokuori kätkee sisäänsä barokkiajan mahtipontisen koristelun ja kauniin ranskalaistyylisen puiston. Samalla aukiolla on myös toinen Savoijien palatsi, 1700-luvulta peräisin oleva Palazzo Madama.

Käymme Pyhän Johannes Kastajan katedraalissa, jossa säilytetään Kristuksen käärinliinaa, katolisille tärkeää pyhäinjäännöstä. Uljaana yli kaupungin kohoaa Mole Antonelliana -torni, Torinon symboli, jossa on nykyisin Elokuvataiteen museo. Torinon mahtavat aukiot palatseineen ja vanhan keskustan pienet kauppakujat tulevat myös tutuiksi kaupunkikierroksen aikana. Yhteinen lounas jonka jälkeen iltapäivällä vierailu Museo della Sindonessa, jossa käärinliinan jäljennös on esillä yleisölle. Aitoa käärinliinaa pääsee katsomaan vain silloin, kun paavi antaa siihen luvan. Liina on pellavakangas, jossa näkyy ristiinnaulitun miehen hahmo. Jotkut kristityt ja käärinliinaa tutkineet henkilöt uskovat, että kyseessä on Jeesuksen hahmo, joka on siirtynyt liinaan tämän ylösnousemuksen hetkellä. Vierailun jälkeen paluu hotellille ja ilta omaa aikaa.

16.6. lauantai | Retki Aostan laaksoon ja Courmayeur
Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle upeiden vuorimaisemien keskelle Aostan laaksoon. Matkan varrella käymme ensin Forte di Bard -linnoituksessa, joka sijaitsee noin 80 km päässä Torinosta ennen Aostan kaupunkia. Linnoituksen rakennutti 1800-luvulla juuri Savoijin kuningassuku puolustustarpeisiin kukkulalle. Linnoitus oli pitkään huonossa kunnossa, kunnes se restauroitiin täysin ja avattiin yleisölle vuonna 2006. Tällä hetkellä linnoituksessa on erilaisia pysyviä näyttelyitä, museoita jne, joissa voi vierailla ja jotka kertovat linnoituksen ja alueen erittäin mielenkiintoisesta historiasta. Matka jatkuu ylös kohti tunnettuja vaellus- ja hiihtokeskuksia. Pysähdymme Courmayeurissa 1224 m, nautimme lounaan tässä viehättävässä vuoristokylässä, nautimme raikkaasta alppi-ilmasta, upeista maisemista ja halukkaat voivat myös tehdä ostoksia kylän pikkuliikkeissä.

Aostan laakso sijaitsee Italian luoteiskulmassa, Ranskan ja Sveitsin rajalla. Maisemia hallitsevat kunnioitusta herättävät vuoret, sillä Euroopan korkein huippu, majesteetillinen Monte Bianco (Mont Blanc) 4800 m sijaitsee juuri täällä. Aostan laakson läpi virtaa Dora Baltea-joki, jonka vedensolina antaa vastakaikua vuorten jylhyydelle. Gran Paradison luonnonpuistossa on mahdollista tutustua luonnon luomuksiin, kasvillisuuteen ja eläinkuntaan. Aostan laaksosta löytyy myös muistoja menneiltä ajoilta: jokilaakson varressa, kukkuloiden laella on useita keskiaikaisia aatelislinnoja ja täällä sijaitsevat myös Italian kuningassuvun Savoijien vuoristomajat, sekä puolustus- ja metsästyslinnat. Noin klo 16 suuntaamme takaisin Torinoon, saapuminen noin klo 18.00 maissa. Ilta omaa aikaa.

17.6. sunnuntai | Maggiore-järven maisemissa
Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja suuntaamme kohti kaunista Maggiore-järveä ja maalauksellista Stresan pikkukaupunkia. Nousemme yksityislaivaan ja lähdemme ihailemaan mitä kauniimpia järvimaisemia, taustalla upeat vuoret siintävät kaukaisuudessa. Ohitamme kauimmaisen saarista Isola Madren, jolla sijaitsee suuri kasvitieteellinen puutarha kauniine palatseineen. Pysähdymme Isola Bella-saarella, joka on nimensä mukaisesti kaunis kuin prinsessa, varsinainen järven helmi. Bella-saaren palatsi on 1600-luvulta ja siellä on Napoleonkin yöpynyt. Palatsia ympäröi mitä kaunein barokkityylinen puutarha riikinkukkoineen ja patsaineen. Puutarha on rakennettu kymmenelle terassille asteittain, pyramidin muotoon, puutarhaa komistavat erityisesti hedelmäpuut, harvinaiset antiikkiruusut, jasmiinit, banaanipuut, kahvi, lootukset jne. Opastettu kierros palatsissa ja puutarhassa klo 11.30-12.30, hieman omaa aikaa nauttia puutarhan kauneudesta. Isola Bellalta ajamme veneellä Isola Pescatorille eli kalastajasaarelle, jossa nau-timme lounaan ravintola Italiassa klo 13.00. Lounaan jälkeen paluu veneellä Stresaan, josta matka jatkuu Malpensan lentokentälle. Finnairin lento lähtee klo 19 ja Suomessa olemme klo 22.55.

Lennot
AY1751 Helsinki – Milano 08:00 – 10:05
AY1756 Milano – Helsinki 19:00 – 22:55

Majoitus
Best Western Genova ****Via Sacchi 14b, 10128 Torino www.albergogenova.it
Erittäin kaunis hotelli hyvällä paikalla keskustassa, päärautatieasema Porta Nuovan lähellä. Hotellin sisustuksessa käytetty kaunista puuta, valkoista väriä, patsaita, kattohuoneissa vinot katot, kau-niit sävyt, osassa huoneita freskomaalauksia katossa, parketti- tai laattalattiat.Hotellissa on 78 huonetta sekä pieni spa-osasto ja kauneushoitola. Huoneissa minibaari, televisio, ilmastointi, Wi-Fi ja tallelokero.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Ennakkomaksun suorittamisen jälkeen noudatamme yleisten valmismatkaehtojen mukaisia peruutusehtoja. Oy Kon-Tiki Tours Ltd erityisehdot lähetetään ennakkolaskun liitteenä. Hinnat perustuvat lokakuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.

Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poik-keuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Torinon käärinliina ja Piemonte

14. – 17.6.

1148/1198 €

Torinolla on merkittävä sija Italian historiassa, sillä se oli Italian ensimmäinen pääkaupunki. Torinossa sanotaan sijaitsevan myös Jeesuksen käärinliina. Piemonte tunnetaan myös erinomaisten, täyteläisten punaviinien ja helmeilevän kuohuviinin, spumanten tuotantoalueena. Asiantuntijamatkanjohtajana Juha Hiltunen, joka on kirjoittanut kirjan Valokuva Jeesuksesta (Kirjapaja).