Muut ryhmämatkat

Apollo 50-juhlamatka

Ajankohta
7.9. - 16.9.2019
Kesto
10 päivää
Kohde
USA
Hinta
4475 €
Varaa matka

Apollo 50-juhlamatka

Tänä vuonna juhlitaan Apollo-kuulentoja! 50 vuotta sitten Yhdysvaltain kuuohjelma huipentui 20. heinäkuuta, kun Apollo 11 -lennon astronautit Neil Armstrong ja Edwin Aldrin, saapastelivat ensimmäisinä ihmisinä Kuun pinnalla. Heitä edelsi neljä miehitettyä Apollo-lentoa ja heidän jälkeensä kuusi lentoa lisää suuntasi kohti Kuuta. Ne olivat nykyajan huimimpia seikkailuita. Lentoja ohjattiin Houstonin miehitettyjen avaruuslentojen keskuksessa olevasta lennonjohdosta ja matkojensa jälkeen astronautit olivat juhlakulkueissa pääkaupunki Washington DC:ssä.

Tiedetuubin Apollo 50 -juhlamatka vie kaikkiin näihin paikkoihin tutustumaan Apollo-ohjelman ikonisiin avaruuskeskuksiin ja näkemään laitteita, joiden avulla kuulennot tehtiin: voit koskettaa jättimäistä Saturnus 5 -rakettia, ihailla läheltä kolmea avaruudessa ollutta Apollo-alusta, kulkea kuuastronauttien reiteillä ja eläytyä autenttisesti kuulentojen tunnelmaan.

Eikä matka ole vain historiaa: avaruuskeskukset ovat edelleen toiminnassa. Pääset näkemään kaksi äskettäin eläkkeelle siirrettyä avaruussukkulaa, tutustumaan uusiin avaruusaluksiin, käymään Kansainvälisen avaruusaseman lennonjohdossa ja jos hyvin käy, kokemaan myös raketin laukaisun Cape Canaveralissa!

Oppaina matkalla ovat tiedetoimittajat Jari Mäkinen ja Jarmo Korteniemi. Avaruuslentoihin erikoistunut Mäkinen viettänyt yhteensä kuukausien ajan matkan kohteissa ja tehnyt niistä juttuja 1990-luvulta alkaen moniin medioihin. Korteniemi on taustaltaan kuututkija, joka on työskennellyt Houstonissa tutkimuslaitoksessa, missä ovat mm. Apollo-astronauttien Kuusta tuomat kivinäytteet.
Alustavat varaukset ja lisätiedot sähköpostitse suoraan Tiedetuubin Jari Mäkiseltä

 

 

 

 

 

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki – Washington – Orlando – Houston – Helsinki turistiluokassa lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • Majoitus 1-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • Ohjelman mukaiset kuljetukset tilausbussilla sis. tipit kuljettajalle
  • Ohjelman mukaiset käynnit sisäänpääsyineen
  • Jari Mäkisen matkanjohtajuus koko matkan ajan
  • Verot ja muut maksut

Lisämaksusta

  • ennakkoon varatut istumapaikat lennoille
  • kaikki ateriat paitsi aamiaiset
  • muut mahdolliset palvelut
  • matkustajat hankkivat itse ESTA-matkustusluvan

Majoitus

7-11.9.2019 Holiday Inn Washington DC – Central/White House*** https://urly.fi/1aXk

11-13.9.2019 Best Western Cocoa Beach***
http://bestwesterncocoabeach.com/

13-15.9.2019 Hilton Houston NASA Clear Lake***
https://www3.hilton.com/en/hotels/texas/hilton-houston-nasa-clear-lake-HOUNBHF/index.html

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asia-kas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 7.9. - maanantai 16.9.2019

7.9 lauantai | Helsinki – Washington D.C.

Klo 07.00-8.35 lento Helsingistä Amsterdamiin. Jatkolento klo 13.20-15.40 Washingtoniin. Kohteeseen saapumisen jälkeen kuljetus hotellille.

8.9 sunnuntai | Vapaapäivä

Aamiainen. Vapaapäivä kaupunkiin tutustumista ja matkustamisesta palautumista varten.

9.9 maanantai | Smithsonian Air and Space Museum

Aamiaisen jälkeen kuljetus Smithsonianin Ilmailu- ja avaruusmuseoon (National Air and Space Museum). Paluukuljetus takaisin hotellille. 

10.9 tiistai | NASA Goddard ja Smithsonian Udvar-Hazy Centre

Aamiaisen jälkeen kuljetus NASAn Goddardin avaruuskeskukseen ja Smithsonianin toiseen, suurempaan ilmailu- ja avaruusmuseoon Udvar-Hazy Centreen. Paluukuljetus takaisin hotellille.  

11.9 keskiviikko | Lento Orlandoon ja kuljetus Cocoa Beachiin

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lento klo 08.25-10.35 Orlandoon. Lentokentältä kuljetus hotellille.

12.9 torstai | Kennedy Space Center

Aamiaisen jälkeen kiertoajelu Apollojen legendaarisilla paikoilla Cocoa Beachin ja Titusvillen ympäristössä ja käynti Kennedyn avaruuskeskuksessa.  

13.9 perjantai | Cape Canaveral History Center ja lento Houstoniin

Aamiaisen jälkeen käynti Cape Canaveralin rakettitukikohdan museossa, minkä jälkeen kuljetus lentokentälle. Lento klo 15.35-17.15 Houstoniin.  

14.9 lauantai | Johnson Space Center

Aamiaisen jälkeen kuljetus Johnsonin avaruuskeskukseen.  

15.9 sunnuntai | Kotimatka alkaa

Aamiainen ja vapaata aikaa. Kuljetus puolelta päivin lentokentälle, josta yön yli lento klo 15.00-07.15+1 Amsterdamiin.

16.9. maanantai | Saapuminen Helsinkiin

Jatkolento klo 09.50-13.10 Amsterdamista Helsinkiin.

Koska matkakohteina ovat aktiiviset avaruuskeskukset, voivat operatiiviset toimet (esim. rakettilaukaisut) ja viranomaismääräykset muuttaa matkaohjelmaa. Näissä tilanteissa järjestämme tilanteen mukaan korvaavaa ohjelmaa.