Kulttuuri­matkat

Tero Annanollin maalauskurssi Teneriffalla

Ajankohta
7.3. - 14.3.2024
Kesto
8 päivää
Kohde
Teneriffa
Hinta
2298 €
Varaa matka

Elämyksellinen taidekurssi aurinkoisella Teneriffalla

Lähde kukka- ja lintumaalari Tero Annanollin maalauskurssille aurinkoiselle Teneriffalle! Tukikohtamme on saaren pääkaupunki Santa Cruz, jossa kaunista nähtävää ja ostosmahdollisuuksia riittää. Perehdymme viikon aikana Teron johdolla maalauksen saloihin sekä retkeilemme saaren kukkapuistoissa sekä Teiden tulivuorella.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Kuvataiteilija Tero Annanolli:

”Taiteilija ja taidepedagogi Tero Annanollin teokset ovat hämmentävän hieno yhdistelmä nykyaikaa ja mennyttä. Hän on ollut Suomessa edelläkävijä materiaalien kierrättämisessä ja ekologisissa materiaalien valinnoissa. Usein olemme tottuneet näkemään ekologisen taiteen käsittelemättömänä pintana ja ei niinkään esteettisyyttä etsivänä käsitetaiteena. Annannolli onnistuu yllättämään katsojansa lähes aina. Hän saattaa käyttää materiaalinaan vaikkapa vanhoja kankaita ja vaatteita, mikä on modernia nykyaikaa. Silti teosten esteettinen muotokieli ei ole nykytaiteen suosima vaan teosten esteettinen lumo kumpuaa menneisyydestä. Taitelijana Annanolli tuntee taidehistorian tarkkaan. Hän ei kuitenkaan koskaan juutu historiaan. Hän tuo meille vanhanaikaisia kauneuden kaikuja, mutta aina uudistavasti ja katse kohden tulevaa. Hänen teostensa kauneus ei ole jo moneen kertaan nähtyä vanhan toistoa, sillä hän yhdistää rohkeasti. Hänen teoksissaan saattaa yhdistyä bysanttilainen kullan loisto, japanilaiseen herkkään piirrokseen ja Caravaggiomaiseenteatraaliseen valon käyttöön.  Annanolli ei sorru koskaan tekemään jotain vain hämmästyttääkseen ja yllättääkseen. Hänen teoksissaan näkyy aina selvä päämäärä. Se päämäärä on kauneus, esteettinen kokemus. Hänen teoksensa ovat uskollisia taiteen historialle ja perinteelle eivätkä suostu olemaan hetkellisesti ilahduttavia silmänkääntötemppuja. Teokset ovat harkittuja ja huolella valmistettuja sekä ennen kaikkea tarkkaan mietittyjä. Tero Annanolli on taiteilija, johon kannattaa tutustua, jos häntä ei vielä tunne ja pitää silmällä, jos hän on jo tuttu”. Liisa Väisänen, taiteen tutkija FT

Teron opetus ja ohjausta on kommentoitu näin:
”Mukavasti kerroit omista prosesseista, se on aina kiinnostavaa.  Esitykset ja jakamasi materiaalit olivat hyviä ja hyödyllisiä.  Inspiroiduin tuosta sitruunateemasta todella paljon ja sain hyviä vinkkejä, miten jatkaa työskentelyä”

”Yhteiset retket hyvin organisoituja ja erittäin kiinnostavia. Kokonaisuudessaan uskomaton paketti!”

”Terolla on pitkä taidepedagogin kokemus erilaisten ryhmien ja tekijöiden ohjaamisesta. Hänen ohjauksestaan ovat innostuneet sekä aloittelijat, että pidemmälle ehtineet. Tero on hakenut vaikutteita omaan taiteelliseen työskentelyyn mm. Italiasta, Ranskasta ja Indonesiasta. Lisäksi hän on erikoistunut erilaisten materiaalien käsittelyyn sekä vanhojen mestareiden tekniikoihin ja kuvaamisen tapoihin”

www.annanolli.com

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Teneriffa–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
 • ateriat: 1 x illallinen
 • maalari Tero Annanollin maalauskurssi/luennot ohjelman mukaisesti
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 420 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • ruokajuomat illallisella
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • kaunis ja monimuotoinen Teneriffan luonto
 • vaikuttava Teiden tulivuori
 • kauniit kukkapuistot
 • uutta rohkeutta ja työkaluja piirtämiseen sekä maalaukseen.

 

Majoitus

Hotel Colon Rambla 4*

Puutarhan ympäröimä viehättävä hotelli sijaitsee Santa Cruz de Teneriffan sydämessä , Parque García Sanabrian, La Ramblan ja kaupungintalon vieressä.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 7.3. - torstai 14.3.2024

7.3. torstai | Saapuminen Teneriffalle

Finnairin lento Helsinki – Teneriffa klo 17:15 – 21:50. Kuljetus hotelliin Santa Cruziin, saaren pohjoisosaan.

8.3. perjantai | Garcia Sanabrian kaupunginpuisto ja maalausta (A)

Aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin kokoustilaan kuulemaan Teron tervehdys ja taidekurssin esittely.  Luento aiheesta Kukat ja kasvit taiteessa sekä päivän ohjelma. Yhteinen kävelykierros Garcia Sanabrian kaupunginpuistossa, jonka jälkeen omaa aikaa maalata.  Illalla yhteinen katselmus päivän töistä.

9.3. lauantai | Teiden retki (A)

Aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin kokoustilaan kuulemaan Teron Luennon aiheesta Ulkoilmamaalaus ja työnäytös akryyli ja öljyväri maisemamaalauksessa. Iltapäivällä retki Teiden vuoristoon ja tulivuoren huipulle paikallisoppaan johdolla.

10.3. sunnuntai | Retki Puerto de la Cruzin orkidea puutarhaan ja maalausta (A)

Aamiaisen jälkeen kokoonnumme katsomaan syntyneitä teoksia ja keskustelemaan niistä. Luento Miten sekoitan värejä? Retki Orchidea puutarhaan. Omatoimista työskentelyä.

11.3. maanantai | Loro Park ja maalausta (A)

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Loro Park eläinpuistoon. Luonnostelemme ja teemme pieniä lintumaalauksia.

12.3. tiistai | Maalauspäivä (A)

Aamiaisen jälkeen Tero esittelee omia töitään. Maalauspäivä. Iltapäivästä yhteinen katselmus

13.3. keskiviikko | Pop-up näyttely (A, I)

Pop-up näyttely hotellissa. Vaihdamme mielipiteitä taiteesta ja sen merkityksestä. Maalausta. Yhteinen läksiäisillallinen.

14.3. torstai | kotimatka (A)

Vapaa aikaa. Kuljetus lentokentälle. Finnairin lento Teneriffalta Helsinkiin klo 23:00 – 07:20 ( 1.12.)

Ateriat: A=aamiainen, I=illallinen

Ryhmän minimi 10 henkilöä

Finnairin lennot

7.3.2024     Helsinki – Teneriffa  AY1693  klo 17:15-21:50
14.3.2024     Teneriffa – Helsinki  AY1694  klo 23:00-07:20 (15.3.)

Maalauskurssille osallistuvien mukaan otettavat tarvikkeet:

– maalausteline
– luonnosteluvälineet
– maalauspohja
– vesiohenteiset värit, akryylivärit
– sään mukaiset maalausvaatteet

(Lista tarkentuu lähempänä matkaa)

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 EUR/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Peruutus tulee voimaan sillä hetkellä, kun tieto siitä tulee toimistoomme. Palvelumaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 7.3.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Tero Annanollin maalauskurssi Teneriffalla kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna