Kulttuuri­matkat

Tangon taikaa Argentiinassa

Ajankohta
24.1. - 6.2.2020
Kesto
14 päivää
Kohde
Buenos Aires
Hinta
3145 €
Varaa matka

Yksi matka, kaksi reittiä

Yksi matka, kaksi reittiä – kumman sinä valitset?

Tangon taikaa on kahden maan viihdematka, joka vie sananmukaisesti tanssien hurmaavalle retkelle tangon kehtoon, sen kiehtovaan historiaan ja kiihkeään nykyaikaan Argentiinassa ja Uruguayssa. Koe samalla kaksi sykkivää metropolia, Buenos Aires ja Montevideo. Nautintoa lisäävät muhkeat pihvit ja aistikkaat viinit! Matkaasi johdattavat valloittavat asiantuntijat Folke West ja Petri Kaivanto.

Tervetuloa AlfaTV:n katsojamatkalle – katso video tästä 

Jos et välitä tangosta, matkasta on myös kiertomatkaversio Argentiinan lumous, lue lisää täältä

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

• lennot Frankfurtin kautta Buenos Airesiin turistiluokassa lentoveroineen
• majoitus 4 tähden hotelleissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
• ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
• Tango illallinen ja kabaree El Milongo, Montevideo
• asiantuntijamatkanjohtaja Folke West
• erikoisoppaana Petri Kaivanto
• palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

• yhden hengen huone 495 €
• muut palvelut

Matkanjohtaja

Folke West

Folke West on suomalainen televisiotuottaja, valtiotieteen yo, toimittaja, matkanjohtaja ja luennoitsija. Hän on kotoisin Helsingistä. West on tuottanut yli 560 tv-ohjelmaa 1990-luvun alusta vuoteen 2004. Lisäksi hän toiminut myös Radio Ykkösen yöradion tuottajana ja johtajana.

Majoitus

Kiertomatkan hotellit

Buenos Aires 4 vrk Hotel Florida NH ****
Montevideo 3 vrk Hotel Columbia NH ****
Colonia 1 vrk Hotel Costa Colonia ****
Buenos Aires 3 vrk Hotel Florida NH ****

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 24.1. - torstai 6.2.2020

24.1. perjantai│matkapäivä

Lento Frankfurtin kautta Buenos Airesiin.

25.1. lauantai│Buenos Airesin monet kasvot

Saavumme aamutuimaan Buenos Airesiin Ezeizan lentokentälle. Kuljetus Buenos Airesin keskustan hotelliin. Alkajaisiksi lähdemme Buenos Airesin kaupunkiretkelle. Näemme ensin keskustan monumentaaliset päänähtävyydet: San Martinin muistomerkin, Plaza de Mayon, hallituspalatsi Casa Rosadan, katedraalin ja siirtomaa-ajan hallintopalatsi Cabildon. Vierestä kulkee maailman levein katu Avenida 9 de Julio, jonka keskellä on 1936 kaupungin 400-vuotisjuhlan kunniaksi pystytetty upea Obeliski ja sen lähellä komeilee maailmankuulu oopperatalo Kolumbus-teatteri. Seuraavaksi siirrymme La Bocan satamakaupunginosaan, joka tunnetaan tangon kehtona. La Bocassa sijaitsee myös argentiinalaisen jalkapallon pyhäkkö, Diego Maradonan ja Lionel Messin kotikenttä La Bombonera. Rentoudumme hetken tässä värikkäässä ja taiteellisessa ympäristössä. Retkemme jatkuu uudemman sataman puolelle Puerto Maderoon, johon on rakennettu varakkaan väen unelmakaupunkia, tyylikkäitä kerrostaloja, joiden ympäristössä on upeasti modernisoitu vanhoja satamamakasiineja.

26.1. sunnuntai│Evitan perintö ja kauniiden puistojen päivä

Tänään muistelemme Evita Perónia, joka oli 1950-luvulla maailman tunnetuimpia naisia, todellinen massojen villitsijä. Hän on uudestaan noussut kulttipalvontatasolle kotimaassaan. Tutustumme hänen tarinaansa näyttävässä Evita-museossa ja Recoletan hautausmaalla.

Palermon kaupunginosa on tunnettu laajoista puistoistaan ja toimii Buenos Airesin keuhkoina. Siellä on mm. ruusupuisto Rosedal, Japanilainen puutarha ja Kasvitieteellinen puutarha. Recoletan hautausmaalta löydämme ylellisten hautamonumenttien joukosta myös Evitan vaatimattomamman haudan, jonka haudalla aina riittää kukkia.

Recoletassa voi tämän jälkeen tutustua maun mukaan omatoimisesti Buenos Aires Design -sisustuskauppakeskukseen tai Valtion taidemuseoon, jossa on esillä argentiinalaisten ja eurooppalaisten mestareiden töitä.

Ilta vietetään argentiinalais-suomalaista tangoa kuunnellen: tarinaa ja tunnelmallista musisointia tarjoaa Alejandro Polemannin yhtye Aires de Finlandia solistinaan Petri Kaivanto.

27.1. maanantai│Tanssiin käy kutsu

Nyt kun ollaan tutustuttu tärkeimpiin nähtävyyksiin, on aika paneutua argentiinalaisen tangon historiaan ja nykyaikaan monesta eri näkökulmasta. Aamupäivällä lähdemme tapailemaan paikallisen tangon perusaskelia tanssitunnilla, jossa pääopettajanamme on lukuisia suomalaisia opettanut Antonio Falcao. Hän myös luennoi meille Pertti Mustosen tulkkaamana aiheesta ”Tango ja terveys”. Illansuussa käymme kansallisen Tangoakatemian museossa ja sieltä jatkamme viettämään iltaa San Telmon kaupunginosaan.

28.1. tiistai│Milongan pyörteisiin

Tänään siirrytään Buenos Airesin yökyöpeleiden rytmiin! Aloitamme vierailulla tangon ikonin Carlos Gardelin kotimuseossa Abaston kaupunginosassa. Kukaan muu taiteilija ei ole vaikuttanut niin paljon tangon kehitykseen, kun jo vuonna 1934 lentoturmassa menehtynyt Carlos. Onneksi hän jätti jälkeensä yli 300 levytystä. Myöhään iltapäivällä on vuorossa meidän toinen tanssituntimme Antonion kanssa, sitten Pertti Mustonen kertoo argentiinalaisten tangojen sanoituksista. Sieltä lähdemme isäntien opastamana tansseihin kokeilemaan opittuja askelia tositilanteessa!

29.1. keskiviikko│Joen tuolla puolen on tangon toinen kotimaa

Aamulla ylitämme maailman leveimmän joen Rio de la Platan vesibussilla ja rantaudumme Uruguayhin, Colonian kaupunkiin. Jatkamme bussilla pääkaupunki Montevideoon, joka on puolentoista miljoonan asukkaan ”sykkivä pikku-Buenos Aires”, jossa majoitumme keskustahotelliin. Uruguayssa on aivan oma tango- ja karnevaaliperinteensä, johon lähdemme tutustumaan illalla.

30.1. torstai│Montevideo tutuksi

Kaupunkiajelulla tutustumme värikkään Montevideon nähtävyyksiin: sataman kuuluisa kauppahalli Mercado del Puerto, Plaza de Independencia -aukio ja taidehalli Casa Rivera. Toisin kuin Buenos Airesissa, Montevideossa on upea rantapromenadi ”Rambla” ja houkutteleva hiekkaranta. Iltapäivällä meille esitetään Joven Tango -tanssikoulussa uruguaylaisia tangokuvioita ja illalla riennetään Baar Fun Fun -tangoklubille.

31.1. perjantai│Tangotieteen pyhäkkö

Vain historian oikut erottivat Argentiinan ja Uruguayn eri valtioiksi. Kulttuuri Rio de la Platan rannoilla ja niiden takana olevilla tasangoilla on lähes samanlaista ja molemmat maat pitävät itsensä tangon kotimaana ja Carlos Gardelia omana poikanaan, siitäkin Aki Kaurismäki on vitsaillut, että Gardel olikin suomalainen. Tango on Uruguayssa pyhä asia ja maailman tunnetuin tango La Cumparsita on vuodesta 1998 Uruguayn lainsäädännön mukaan ”kansan ja kulttuurin hymni” eli toinen kansallislaulu. Montevideon tangomuseo on tangotieteen pyhäkkö, siellä selviää lopullisesti tangon alkuperä, Carlos Gardelin synnyinpaikka ja La Cumparsitan todellinen tekijä. Viimeistä iltaa Montevideossa vietämme nauttien El Milongónin upeasta tangokabareesta, tannat-punaviinistä ja illallisesta.

1.2. lauantai│Colonia del Sacramento

Aamiaisen lähdemme Colonia del Sacramentoon, joka on pittoreski historiallinen linnoituskaupunki Rio de la Platan rannalla. Majoitumme ja teemme kävelykierroksen vanhassa kaupungissa, joka on Unescon maailman perintökohde. Aikaa jää myös omatoimisesti tutustua kauppoihin ja illalla nautitaan Colnian viihde tarjonnasta.

2.2. sunnuntai│paluu Buenos Airesiin

Colonian rauhasta kiidämme joen yli takaisin Buenos Airesiin, majoitumme tuttuun hotelliin, josta on helppo sukeltaa Buenos Airesin kauppakatujen houkutuksiin.

3.2. maanantai│Pampas -tasangon kutsu

Päivä aidolla argentiinalaisella maatilalla Santa Susanna Estancialla tarjoaa Gaucho kulttuuria täydeltä laidalta. Kansanmusiikkia ja tanssia siirtomaa-ajan tunnelmissa, viini virtaa ja grilliherkut tirisevät, huikeita ratsuesityksiä ja hameet heiluvat haitareiden soidessa. Kokopäivän seikkailu aitoon argentiinalaiseen kreolityyliin. Muhkea grillilounas sisältäen viinit, kaikkea on tarjolla enemmän kuin runsaasti!

4.2. tiistai│Vapaapäivä Buenos Airesissa

Nyt on aikaa liikkua omin päin koko päivän Buenos Airesin vilinässä. Ostosmahdollisuudet ovat lois-tavat ja kaikki mitä liittyy nahkaan, on erityisen laadukasta ja edullista. Vietetyn vapaapäivän päätteeksi on luvassa illallinen ja loistava tango kabaree Los Angelitos (lisämaksullinen). Ohjelma on katsaus Argentiinan tangon historiaan ja sisältää tunnetuimmat tangot aina Carlos Gardellin klassikoista nykypäivän sävellyksiin, huippulaulajien ja tanssijoiden tulkitsemina. Upea kavalkadi, joka ei jätä ketään kylmäksi.

5.2. keskiviikko│kotimatka alkaa

Aamulla ehtii vielä ostoksille lähikauppoihin, sillä lähdemme vasta iltapäivällä lentokentälle, josta lennämme yön yli kohti Eurooppaa.

6.2. torstai│kotimaan kamaralla

Frankfurtin koneenvaihdon jälkeen kohti Suomea, jonne saavutaan alkuillasta, Argentiina on koettu ja upeaksi havaittu – nyt on muistojen ja kuvien aika!

Lennot

LH 851 24.01. Helsinki-Frankfurt klo 18.05-19.50
LH 510 24.01. Frankfurt-Buenos Aires klo 22.15-08.00+1
LH 511 05.02. Buenos Aires-Frankfurt klo 18.05-11.15+1
LH 850 06.02. Frankfurt-Helsinki klo 13.25-16.55

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, eräpäivä viikon kuluttua varauksesta.
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 26.6.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 10. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa kos-kevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kuvia

Tangon taikaa Argentiinassa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna