?>

Kulttuuri­matkat

Tangon taikaa Argentiinassa

Ajankohta
24.1. - 6.2.2020
Kesto
14 päivää
Kohde
Buenos Aires
Hinta
3145 €
Varaa matka

Tangon taikaa Argentiinassa

Tangon taikaa on kahden maan viihdematka, joka vie sananmukaisesti tanssien hurmaavalle retkelle tangon kehtoon, sen kiehtovaan historiaan ja kiihkeään nykyaikaan Argentiinassa ja Uruguayssa. Koe samalla kaksi sykkivää metropolia, Buenos Aires ja Montevideo. Nautintoa lisäävät muhkeat pihvit ja aistikkaat viinit! Matkaasi johdattavat iki-ihanat Folke West ja Petri Kaivanto.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

• lennot Frankfurtin kautta Buenos Airesiin turistiluokassa lentoveroineen
• majoitus 4 tähden hotelleissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
• ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
• Tango illallinen ja kabaree El Milongo, Montevideo
• asiantuntijamatkanjohtaja Folke West
• erikoisoppaana Petri Kaivanto
• palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

• yhden hengen huone 495 €
• muut palvelut

Majoitus

Kiertomatkan hotellit

Buenos Aires 4 vrk Hotel Florida NH ****
Montevideo 3 vrk Hotel Columbia NH ****
Colonia 1 vrk Hotel Costa Colonia ****
Buenos Aires 3 vrk Hotel Florida NH ****

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 24.1. - torstai 6.2.2020

24.1. perjantai│matkapäivä

Lento Frankfurtin kautta Buenos Airesiin.

25.1. lauantai│Buenos Airesin monet kasvot

Saavumme aamutuimaan Buenos Airesiin Ezeizan lentokentälle. Kuljetus Buenos Airesin keskustan hotelliin. Iltapäivällä tutustumme kaupunkiretkellä Buenos Airesiin. Näemme ensin keskustan monumentaaliset päänähtävyydet: San Martinin muistomerkin, Plaza de Mayon, presidenttipalatsin Casa Rosadan, Metropolitan katedraalin ja siirtomaa-ajan hallintopalatsin Cabildon. Vierestä kulkee maailman levein katu Avenida 9 de Julio, sen tuntomerkki on 1936 kaupungin 400 vuotisjuhlan kunniaksi pystytetty upea Obeliski jonka vieressä komeilee kuuluisa ooppera talo. Seuraavaksi siirrymme läheiseen vanhaan satamaan La Bocaan, joka tunnetaan tangon syntymä seutuna, värikkäät satamakorttelit hohtavat vieläkin taiteellisuutta, tango soi baareissa ja kadullakin tanssitaan. Rentoudumme hetken tässä värikkäässä ja taiteellisessa ympäristössä. Retkemme jatkuu uudemman sataman puolelle Puerto Maderoon, johon on rakennuttu unelmakaupunkia, tyylikkäitä ja rahakkaita kerrostaloja, joiden ympäristössä on upeasti modernisoitu vanhoja satama makasiineja.

26.1. sunnuntai│Evitan perintö ja kauniiden puistojen päivä

Tänään muistelemme Evita Peronia joka oli 1950 luvulla maailman tunnetuin nainen, todellinen massojen villitsijä. Hän on uudestaan noussut kulttipalvonta tasolle kotimaassaan ja vierailemme hänen varsin edustavassa museossa Palermon kaupunginosassa. Palermo on idyllinen asuntoalue ja tunnettu laajoista puistoistaan, toimien Buenos Airesin (suomeksi Puhtaan Ilman) keuhkoina. Käymme Rosedalin kymmenien tuhansien ruusujen puistossa josta jatkamme vielä vehreän japanilaisen puutarhan puolelle. Seuraavaksi tutustumme Recoletan hautausmaahan, joka on kaupungin ylivoimaisesti näyttävin, sinne on hauduttu lukuisat kuuluisuudet. Täältä löydämme muiden komeiden hautojen joukosta myös Evitan, jonka haudalla aina riittää kukkia. Iltapäivällä tutustumme Buenos Airesin Nacional De Bellas Artes taidemuseoon jossa esillä Argentiinalaisten mestareiden lisäksi esimerkiksi Diego Riveran, Paul Gaugunin ja Claude Monetin maalauksia. Jos taide ei kiinnosta niin ei syytä huoleen, sillä aivan lähistöllä sijaitsevat Buenos Airesin parhaimmat kauppakadut.

27.1. maanantai│Tanssiin käy kutsu

Nyt kun ollaan tutustuttu tärkeimpiin nähtävyyksiin, on aika paneutua argentiinalaisen tangon historiaan ja nykyaikaan monesta eri näkökulmasta. Aamupäivällä lähdemme tapailemaan paikallisen tangon perusaskelia tanssi tunnilla, jossa pääopettajanamme on lukuisia suomalaisia opettanut Antonio Falcao. Hän myös luennoi meille Pertti Mustosen tulkkaamana aiheesta ”Tango ja terveys” Illansuussa käymme kansallisen Tango akatemian museossa ja sieltä jatkamme illanviettoon tango klubeille.

28.1. tiistai│Milongan pyörteisiin

Tänään siirrytään Buenos Airesin yökyöpeleiden rytmiin! Aloitamme vierailulla tangon ikonin Carlos Gardelin kotimuseossa. Kukaan muu taiteilija ei ole vaikuttanut niin paljon tangon kehitykseen, kun jo vuonna 1934 lentoturmassa menehtynyt Carlos. Onneksi hän jätti jälkeensä yli 300 levytystä. Myöhään iltapäivällä on vuorossa meidän toinen tanssi tuntimme Antonion kanssa, sitten Pertti Mustonen kertoo argentiinalaisten tangojen sanoituksista. Sieltä lähdem-me isäntien opastamana tansseihin kokeilemaan opittuja askelia tositilanteessa!

29.1. keskiviikko│Joen tuolla puolen on tangon toinen kotimaa

Aamulla ylitämme maailman leveimmän joen Rio de la Platan vesibussilla ja rantaudumme Uruguayhin, Colonian kaupunkiin. Jatkamme bussilla pääkaupunki Montevideoon, joka on puolentoista miljoonan asukkaan ”sykkivä pikku-Buenos Aires”, jossa majoitumme keskusta hotelliin. Uruguayssa on aivan oma tango- ja karnevaaliperinteensä, johon lähdemme tutustumaan tekemällä illalla ensimmäinen kierros kaupungin musiikkibaareissa.

30.1. torstai│Montevideo tutuksi

Kaupunkiajelulla tutustumme värikkään Montevideon nähtävyyksiin: sataman kuuluisa kauppahalli Mercado de Puerto, Itsenäisyysaukio Plaza de Independencia ja taidehalli Casa Rivera. Toisin kuin Buenos Airesissa, Montevideossa on upea rantapromenadi ”Rambla” ja houkutteleva hiekkaranta. Iltapäivällä meille esitetään Joven Tango tanssikoulussa uruguaylaisia tango kuvioita ja illalla riennetään Fun Fun tango klubille.

31.1. perjantai│Tangotieteen pyhäkkö

Vain historian oikut erottivat Argentiinan ja Uruguayn eri valtioiksi. Kulttuuri Rio de la Platan rannoilla ja niiden takana olevilla tasangoilla on lähes samanlaista ja molemmat maat pitävät itsensä tangon kotimaana ja Carlos Gardelia omana poikanaan, siitäkin Aki Kaurismäki on vitsaillut, että Gardel olikin suomalainen. Tango on Uruguayssa pyhä asia ja maailman tunnetuin tango La Cumparsita on vuodesta 1998 Uruguayn lainsäädännön mukaan ”kansan ja kulttuurin hymni” eli toinen kansallislaulu. Montevideon Tango museo on tangotieteen pyhäkkö, siellä selviää lopullisesti tangon alkuperä, Carlos Gardelin synnyinpaikka ja La Cumparsitan todellinen tekijä. Viimeistä iltaa Montevideossa vietämme tietysti Tannat punaviini illallisen parissa nauttien El Milongón upeasta tango kabareesta.

1.2. lauantai│Colonia del Sacramento

Aamiaisen lähdemme Colonia del Sacramentoon, joka on pittoreski historiallinen linnoituskaupunki Rio de la Platan rannalla. Majoitumme ja teemme kävelykierroksen vanhassa kaupungissa, joka on Unescon maailman perintökohde. Aikaa jää myös omatoimisesti tutustua kauppoihin ja illalla nautitaan Colnian viihde tarjonnasta.

2.2. sunnuntai│paluu Buenos Airesiin

Colonian rauhasta kiidämme joen yli takaisin Buenos Airesiin, majoitumme tuttuun hotelliin, josta on helppo sukeltaa Buenos Airesin kauppakatujen houkutuksiin. Illalla Petri Kaivanto ja hänen argentiinalaiset muusikkoystävänsä esittävät tunnelmallisen konsertin, pääsymaksua ei peritä mutta muusikoiden hattu kiertää.

3.2. maanantai│Pampas tasangon kutsu

Päivä aidolla argentiinalaisella maatilalla Santa Susanna Estancialla tarjoaa Gaucho kulttuuria täydeltä laidalta. Kansanmusiikkia ja tanssia siirtomaa-ajan tunnelmissa, viini virtaa ja grilliherkut tirisevät, huikeita ratsuesityksiä ja hameet heiluvat haitareiden soidessa. Kokopäivän seikkailu aitoon argentiinalaiseen kreolityyliin. Muhkea grillilounas sisältäen viinit, kaikkea on tarjolla enemmän kuin runsaasti!

4.2. tiistai│Vapaapäivä Buenos Airesissa

Nyt on aikaa liikkua omin päin koko päivän Buenos Airesin vilinässä. Ostosmahdollisuudet ovat lois-tavat ja kaikki mitä liittyy nahkaan, on erityisen laadukasta ja edullista. Vietetyn vapaapäivän päätteeksi on luvassa illallinen ja loistava tango kabaree Los Angelitos (lisämaksullinen). Ohjelma on katsaus Argentiinan tangon historiaan ja sisältää tunnetuimmat tangot aina Carlos Gardellin klassikoista nykypäivän sävellyksiin, huippulaulajien ja tanssijoiden tulkitsemina. Upea kavalkadi, joka ei jätä ketään kylmäksi.

5.2. keskiviikko│kotimatka alkaa

Aamulla ehtii vielä ostoksille lähikauppoihin, sillä lähdemme vasta iltapäivällä lentokentälle, josta lennämme yön yli kohti Eurooppaa.

6.2. torstai│kotimaan kamaralla

Frankfurtin koneenvaihdon jälkeen kohti Suomea, jonne saavutaan alkuillasta, Argentiina on koettu ja upeaksi havaittu – nyt on muistojen ja kuvien aika!

Lennot

LH 851 24.01. Helsinki-Frankfurt klo 18.05-19.50
LH 510 24.01. Frankfurt-Buenos Aires klo 22.15-08.00+1
LH 511 05.02. Buenos Aires-Frankfurt klo 18.05-11.15+1
LH 850 06.02. Frankfurt-Helsinki klo 13.25-16.55

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, eräpäivä viikon kuluttua varauksesta.
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 26.6.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 10. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa kos-kevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna