Kulttuuri­matkat

Taidematka Japaniin

Ajankohta
20.8. - 28.8.2018
Kesto
9 päivää
Kohde
Japani
Hinta
3120 €/3170 €
Varaa matka

Taidematka Japaniin

Tervetuloa EMMAn (Espoo Museum of Modern Art), Kon-Tikin ja Johanna Wahlbeck Oy:n taidematkalle Japaniin 20.-28.8. EMMAn pitkäaikainen opas, matkaidean äiti ja ohjelman suunnittelija Johanna Wahlbeck toimii matkanjohtajana. HUOM! Saimme lisäaikaa ilmoittautumisille eli varaa matka 9.5. mennessä!

Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Echigo-Tsumarin taidetriennaali. Tutustumme Johannan ja paikallisten toimijoiden johdolla upeaan kokonaisuuteen, teoksiin ja tekijöihin taidetriennaalin takana. 760 km2 alueelle on kaupunkiin, kyliin ja luontoon ripoteltu kansainvälinen kattaus nykytaidetta. Osa teoskokonaisuuksista on pysyviä ja joka kolmas vuosi kattaus uudistetaan ja järjestetään suuri taidefestivaali ohjelmineen.

Matka alkaa ja päättyy Tokioon, jossa viimeisenä iltana tunnelmoimme koettua taidemuseo-pilvenpiirtäjän katolta. Echigo-Tsumarin taidetriennaali on henkeäsalpaava yhdistelmä kaunista kumpuilevaa maisemaa ja nykytaidetta. Teokset on ripoteltu sekä luontoon että paikallisiin museoihin ja festivaalin omiin pieniin rakennuksiin. Mukana on sekä kansainvälisiä että japanilaisia nykytaiteilijoita ja myös perinteisempää katsottavaa taidetta. Taide- ja luontoelämysten lisäksi nautimme matkalla paikallisesta ruoasta ja kylpylöistä sekä pääsemme osallistumaan festivaalijärjestäjien kanssa perinteiseen kesäjuhlaan. Suomalaisista edustettuna tässä taidetapahtumassa on ollut jo vuosia Maaria Wirkkala. Näemme hänen installaatioonsa Yomokihiran kylässä.

Maaria Wirkkalan sanoin: ”Echigo Tsumari on minulle äärettömän tärkeä paikka ja asia. Mieleni on ollut siellä niin monena vuonna. Täällä kotona kytken usein illalla oman kullatun yomogihira antennin. Se valvoo untani. Yomogihiran kylä ja Kiryiaman talo ovat minulle tosi rakkaat. Ne ovat auttaneet minua ymmärtämään lauseen ”Every Place is the Heart of the World” Koko Echigo Tsumarin konsepti poikkeaa kaikista muista taidekatselmuksista sosiaalisen lähestymistapansa vuoksi.”

Lue lisää Johannan blogista

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki–Tokio–Helsinki lentoveroineen ja paikkavarausmaksuineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
 • lentokenttäkuljetukset Tokiossa
 • aamiaisbrunssi tulopäivänä
 • Tokiossa englanninkielinen paikallisopas kuljetuksilla
 • sisäänpääsyliput ohjelman museoihin Tokiossa
 • Echigo-Tsumari triennaalipassi 5 pv
 • junamatkat Tokio-Tokamachi edestakaisin
 • matkalaukkujen kuljetus Tokio-Tokamachi edestakaisin
 • läksiäisillallinen 27.8. sis. ruokajuomat
 • matkalla mukana ja opastamassa taideasiantuntija Johanna Wahlbeck
 • toimitus- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • Yhden hengen huone 360 €
 • muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Johanna Wahlbeck

Olen moderniin ja nykytaiteeseen sekä erilaisiin kuvataiteellisiin menetelmiin erikoistunut yrittäjä. Tehtyäni taidekasvatustyötä reilun vuosikymmenen hyppäsin taidemuseo EMMAsta firmani Johanna Wahlbeck Oy:n puikkoihin. Asiakastyön lisäksi järjestän taidematkoja ja olen käytettävissä myös Kon-Tikin oppaana ja matkanjohtajana. Koulutan kuvataidemenetelmien käyttöä esimerkiksi rentoutumiseen. Ol... Lue lisää

Majoitus

Hotel Grand Palace

Hotelli sijaitsee Chiyodan alueella, josta löytyy muun muassa Tokion rautatieasema. Kävelymatkan päässä ovat Kitanomaru-puisto ja keisarillinen palatsi (noin 10 min. kävellen). Lähin metroasema on Kudanshitan metroasema (200 m hotellilta). Hotellista upeat näkymät kaupunkiin. Huoneissa on maksuton Wi-Fi, taulutelevisio, ilmastointi, jääkaappi/minibaari, kylpyhuone, kylpytakit, hygieniatuotteet.

Hotel New Tokamachi

Keskeisellä paikalla Tokamachin kaupungissa, ostoskadun varrella sijaitseva hotelli tarjoaa täydet mukavuudet ja ystävällisen palvelun. Huoneissa on Wi-Fi, televisio, puhelin, jääkaappi, wc, suihku, hygieniatuotteet, hiustenkuivain, pyyhkeet, tohvelit ja Yukata (japanilainen puuvillainen kylpytakki).

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 20.8. - tiistai 28.8.2018

20.8. maanantai

Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkanjohtaja Johanna Walhbeckin kanssa. Finnairin lento AY071 kohti Tokiota lähtee klo 16.45.

21.8. tiistai

Saavumme Tokioon aamulla klo 8.05 paikallista aikaa. Lentokentältä jatkamme bussikuljetuksella hotellille. Aamiaisbrunssi, jonka jälkeen on aikaa levähtää hotellilla. Iltapäivällä vierailemme yhdessä Tokion kiinnostavimmista nykytaiteen museoista Watari-Um Museum of Contemporary Art:ssa.

22.8. keskiviikko

Hotellin aamiaisen jälkeen lähdemme luotijunalla kohti taidematkamme pääkohdetta: Echigo-Tsumarin taidetriennaalia. Juna saapuu Tokamachiin, joka on kuudesta alueesta suurin ja kaupunkimaisin, suuntaamme hotellille. Iltapäivällä aloitamme ETATiin (Echigo-Tsumari Art Triennale) 2018 tutustumisen valituilla kohteilla Kawanishin alueella. Ensin vierailemme Satoyama museum of contemporary art KINAREssa.

23.8. torstai

Lähdemme tutustumaan Echigo-Tsumarin Matsudai-alueeseen, jossa sijaitsee esimerkiksi vaikuttava Matsudai Noubutai -taidemuseo. Tapaamme Nihon yliopiston väkeä, jotka ovat luoneet ”Shedding House” -nimisen kohteen. Illalla näemme paikallisessa kylässä suomalaisen Maaria Wirkkalan teoskokonaisuuden, joka on tarkoitettu katseltavaksi auringon laskettua.

24.8. perjantai

Jatkamme tutustumista Echigo-Tsumarin Art Fieldin tarjontaan Matsunoyaman alueella. Tapaamme paikallisia toimijoita ja vietämme heidän kanssaan teehetken keraamikkojen Ubusuna-talossa.

25.8. lauantai

Taidekentän Tokamachi-alueen teoksiin ja kohteisiin tutustumme päivällä, ja samalla alueella illalla osallistumme perinteiseen Tokamachi-kesäfestivaaliin, johon kuuluu esimerkiksi kesäkimonoihin pukeutunut tanssiva kulkue. Voimme liittyä kulkueeseen ja saada kimonot yllemme. Halukkaille opetetaan perinteinen yksinkertainen tanssi. Myöhemmin jatkamme iltaa paikallisten kanssa keskustellen muun muassa taidefestivaalia jo vuosikymmenen järjestäneiden kanssa. Mitä todennäköisimmin pääsemme myös halutessamme paikallisen saken makuun.

26.8. sunnuntai

Tutustumme Tsunan-alueen teos- ja kohdepoimintoihin. Vierailemme myös Nagasaton alueella.

27.8. maanantai

Aamulla matkaamme luotijunalla Tokioon, kirjaudumme hotelli Grand Palaceen, jossa yövyimme myös alkumatkasta. Vierailemme Yokohaman taidemuseossa, jossa on kokoelman lisäksi Monet-näyttely. Käymme myös pilvenpiirtäjä-taidemuseo Morissa ja sen yläpuolella näköalaterassilla. Yhteinen läksiäisillallinen.

28.8. tiistai

Suuntaamme aikaisin aamulla kohti lentokenttää. Paluulento Finnairilla AY072 Tokio–Helsinki klo 9.50–13.50. Sayonara!

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Matkan hinta on EMMA-klubilaisille 3120 € / hlö ja muille 3170 € / hlö.

Hinnat perustuvat joulukuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.