Taidematkat

Taidekurssi Sintrassa

Ajankohta
21.9. - 27.9.2019
Kesto
7 päivää
Kohde
Portugal, Sintra
Hinta
1690 €
Varaa matka

Taidekurssi Sintrassa

Tule mukaan Tero Annanollin johtamalle elämykselliselle taidematkalle aurinkoiseen Portugaliin. Hae inspiraatiota taidetyöskentelyyn tai aloita maalausprosessi. Asumme suomalaisen Virpi Oliveiran omistamassa ihastuttavassa Casa do Valle -majatalo/hotellissa ja saamme tutustua lähemmin portugalilaiseen elämänmenoon kauniissa vuoristoisessa maisemassa. Päivien aikana luomme omaa taidettamme Teron ohjauksessa eri paikoissa ja matkan lopuksi tutustumme vielä Lissaboniinkin.

Katso Yle Areenan ”Viivan viemä – kuvataiteilija Tero Annanolli” ja kuuntele myös hänen haastattelunsa Yle Podcastina.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • TAPin lento Helsinki–Lissabon–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen,
 • matkalaukut lennoille 1 x 23kg sekä 1xkäsimatkatavara 8 kg
 • lennon ateria ja juomat
 • majoitus Casa do Vallessa, 5 yötä valitussa huonetyypissä
 • lentokenttä- ja muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
 • ruokailut (A=aamiainen, L=lounas, I=illallinen)
  – 5 x hotelliaamiainen
  – 2 x lounas
  – 2 x picnic lounas
  – 3 x illallinen
 • FI tai EN opas mukana päivissä ohjelman mukaisesti, FI-opas Lissabonissa
 • Sisäänpääsymaksu Pena Castle linnalle
 • Tero Annanollin taideopetus ja matkanjohtajuus

Lisämaksusta

 • 1h-lisämaksu 295 €/hlö
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut esim. hierontapalvelut ja sauna hotellilla (ennakkovarauksesta)

Matkanjohtaja

Tero Annanolli

Tero valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta 2004 Taiteen maisteriksi. Hän on myös täydentänyt opintojaan muun muassa Taideyliopiston erikoistumisohjelmassa taiteilijakehittäjäksi. Annanolli on kokenut taidepedagogi ja innostava taiteilija. Taiteilijan oma maalaustapa on hyvin materiaalilähtöinen. Annanolli hyödyntää jo kertaalleen käytettyjä kankaita pohjamateriaaleina – patjanpäällisiä, verhoj... Lue lisää

Majoitus

Casa Do Valle

Casa do Valle sijaitsee Sintran historiallisessa keskustassa, jota ympäröi Sintra-Cascaisin luonnonpuisto. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä on erilaisia kahviloita, baareja ja ravintoloita. Hieman suuremmissa superior-huoneissa (kuvassa) on terassi, laadukkaissa standard-huoneissa on parveke. Kaikissa huoneissa on oma suihkullinen wc, hiustenkuivaaja, puiset lattiat, tilavat kaapit, pieni jääkaappi, leivänpaahdin ja vedenkeitin (kahvia & teetä) Hyvä Wi-Fi.

Katso video Casa do Vallen tunnelmasta:

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asia-kas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 21.9. - perjantai 27.9.2019

21.9. lauantai | Kohti Portugalia

Aamulento Lissaboniin TAP Portugalin lennolla 07.00-09.55. Bussikuljetus Sintraan ja Casa do Valle hotelliin. Sisään kirjaudutaan hotelliin. Yhteinen tervetulohetki lounaan merkeissä. Tero kertoo seuraavien päivien kulun ja mitä tulee tapahtumaan. Iltapäivä omaa aikaa tutustua alueeseen, lähteä kaupungille, ottaa vaikkapa hieronta hotellilla, saunoa tai uida uima-altaassa (ennakkovarauksesta). Yhteinen illallinen noin 1 km päässä hotellilta, kävellään yhdessä.

22.9. sunnuntai | patikoiden ja maalaillen

Aamiainen hotellissa. Tänään ohjelmassa on taiteen täytteinen patikointi päivä läheisillä luontopoluilla. Otamme luonnosteluvälineet mukaan, lähdemme kuljetuksella vuoristoon oppaan kanssa. Patikoimme upeissa vanhan luostarin maisemissa, pysähdymme välillä luonnostelemaan ”peikkometsässä”, jossa nautimme myös lounaan. Palaamme iltapäivällä hotellille ja ilta vapaa ohjelmasta.

23.9. maanantai | taideopetusta hotellin puutarhassa

Aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin puutarhaan pystytettyyn taidetelttaan jatkamaan teoksiamme Teron opastuksella. Lounastauko omakustanteisesti päivän aikana. Illalliselle kokoonnumme yhteen läheiseen ravintolaan kävelymatkan päähän.

24.9. tiistai | taidetta ja rantahietikkoa

Aamiaisen jälkeen lähdetään rannalle, maalausvälineet mukanamme. Kuljemme bussilla opas mukanamme ja vietämme päivän rannalla. Nautimme lounaan yhdessä kalaravintolassa. Palaamme illaksi takaisin hotellille, jolloin on itsenäistä työskentelyaikaa.

25.9. keskiviikko | Sintra Pena Castle Art

Aamiainen hotellissa. Patikoimme/omakustanteinen kuljetus noin 9 km ylös vuoren päälle Pena Palace linnaan (isossa kuvassa). Sintran ykköskohde on näyttävä ja värikäs palatsi sekä sitä ympäröivä hulppea puutarha. Värikäs linna rakennettiin tarkoituksella huomiota herättäväksi, sillä sen haluttiin näkyvän kaikista puiston kolkista. Myös puutarha on upea. Pysähdymme maalaamaan Teron ohjauksessa. Nautimme picnic-lounaan päivän aikana. Palaamme illan suussa hotellille, jossa yhteinen katselmus viikon aikana syntyneistä teoksista.

26.9. torstai | Lissabon

Aamiaisen jälkeen laukkumme pakattuina check-out hotellista. Lähdemme junalla kohti Lissabonia (noin 700 m asemalle). Lissabonissa meitä on vastassa suomenkielinen opas, jonka kanssa näemme ja koemme tämän Portugalin pääkaupungin. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa ostoksille, kahville, välipalalle… Illan suussa noin klo 19.00 tapaamme taas sovitussa paikassa yhteiselle illalliselle, jossa voimme vielä summata yhdessä viikon tapahtumat. Tällä välin matkalaukkumme matkustaa Sintrasta luoksemme ja kun illallinen on nautittu, autot noutavat myös matkalaiset lentokentälle. Yölennolle on hyvä varustautua mukavilla vaatteilla, korvatulpilla ja silmälapuilla. TAP lento lähtee 23.25 kohti Helsinkiä.

27.9. perjantai | Helsinkiin

Saavutaan aamulla klo 06.00

TAP Portugalin lennot:

21.9. TP791 Helsinki – Lissabon 07.00-09.55
26.9. TP792 Lissabon – Helsinki 23.25-06.00+1 (perillä 27.9. aamulla)

Maksuehto

Ennakkomaksu 300 € / hlö vkon kuluessa varauksesta
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua = 9.8.2019

Ryhmästä poikkeaminen

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Matkavakuutus

Suosittelemme, koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtaista matkavakuutusta peruutusturvalla.

Hinnat perustuvat 7.11.2018 päivitettyyn, voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 12. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Taidekurssi Sintrassa kuvia