Teemamatkat

Taidekurssi Sintrassa

Ajankohta
22.9. - 28.9.2018
Kesto
7 päivää
Kohde
Portugal
Hinta
1690 €
Varaa matka

Taidekurssi Sintrassa

Kuvataiteen tämän kevään yksi puhutuimmista nimistä, kuvataiteilija Tero Annanolli, vetää elämyksellisen maalausmatkan Sintraan. Lähde mukaan inspiroitumaan, luomaan uutta ja nauttimaan tunnelmasta!

Taiteilijan oma maalaustapa on hyvin materiaalilähtöinen. Annanolli hyödyntää jo kertaalleen käytettyjä kankaita pohjamateriaaleina – patjanpäällisiä, verhoja, pöytäliinoja, päiväpeitteitä ja rullaverhoja. Silloin tekniikkana on akryyli, öljy ja lehtimetalli. Annanolli käyttää myös värillistä pullotussia. Innoituksen ja maalaustensa värivoiman Annanolli ammentaa matkoiltaan. Maalausten aiheita ovat kukat, hedelmät, paikalliskasvien herbaariot, ihmishahmot ja linnut. Olen aina ihaillut vanhaa käsityötaidetta ja -taitoja. Otan vaikutteita vanhasta, mutta tuon sen omalla tavallani nykyaikaan. Voisin kuvata työskentelytapaani vanhojen tekniikoiden uusiokäytöksi, toteaa Tero.

Tämän kokemuksen ja tietämyksen Annanolli jakaa mielellään taidekurssilaisille. Lähde elämykselliselle taidematkalle!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • TAPin lento Helsinki–Lissabon–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • ateria ja juomat sisältyvät lennon hintaan
  • majoitus valitussa huonetyypissä
  • lentokenttäkuljetukset ohjelman mukaisesti
  • puolihoito matkan aikana = hotelliaamiaiset, 3 x illallinen, 2 x lounas, 2 x picniclounas
  • päiväretkillä mukana suomen- tai englanninkielinen opas ja Lissabonissa suomenkielinen paikallisopas
  • sisäänpääsy Pena Castle linnalle
  • Tero Annanollin taideopetus ja matkanjohtajuus

Lisämaksusta

  • 1h-lisämaksu
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Tero Annanolli

Tero valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta 2004 Taiteen maisteriksi. Hän on myös täydentänyt opintojaan muun muassa Taideyliopiston erikoistumisohjelmassa taiteilijakehittäjäksi. Annanolli on kokenut taidepedagogi ja innostava taiteilija. Taiteilijan oma maalaustapa on hyvin materiaalilähtöinen. Annanolli hyödyntää jo kertaalleen käytettyjä kankaita pohjamateriaaleina – patjanpäällisiä, verhoj... Lue lisää

Majoitus

Casa Do Valle

Casa do Valle sijaitsee Sintran historiallisessa keskustassa, jota ympäröi Sintra-Cascaisin luonnonpuisto. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä on erilaisia kahviloita, baareja ja ravintoloita. Hieman suuremmissa superior-huoneissa (kuvassa) on terassi, laadukkaissa standard-huoneissa on parveke. Kaikissa huoneissa on oma suihkullinen wc, hiustenkuivaaja, puiset lattiat, tilavat kaapit, pieni jääkaappi, leivänpaahdin ja vedenkeitin (kahvia & teetä) Hyvä Wi-Fi.

Katso video Casa do Vallen tunnelmasta:

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 22.9. - perjantai 28.9.2018

22.9. lauantai | Kohti Portugalia

Aamulento Lissaboniin TAP Portugalin lennolla 07.00-09.55. Bussikuljetus Sintraan ja Casa do Valle hotelliin. Sisäänkirjaudutaan hotelliin. Yhteinen tervetulohetki lounaan ja skoolauksen merkeissä (kasviskeitto, leipää, juustoa, jälkiruoka, kahvit, viini ja vesi). Tero kertoo seuraavien päivien kulun ja mitä tulee tapahtumaan. Iltapäivä omaa aikaa tutustua alueeseen, lähteä kaupungille, ottaa vaikkapa hieronta hotellilla (ennakkovarauksesta) ja hotellin sauna ja uima-allaskin ovat käytössä. Yhteinen illallinen noin 1 km päässä hotellilta, kävellään yhdessä.

23.9. sunnuntai | patikoiden ja maalaillen

Aamiainen hotellissa. Tänään ohjelmassa on taiteen täytteinen patikointi päivä läheisillä luontopoluilla. Otamme taidevälineet mukaan, lähdemme kuljetuksella vuoristoon oppaan kanssa. Patikoimme upeissa vanhan luostarin maisemissa, pysähdymme välillä luonnostelemaan, jatkamme patikointia ”peikkometsässä”, nautimme picnic lounaan ja luonnostelemme taas. Palaamme iltapäivällä hotellille ja taas on omaehtoista aikaa hieronnalle, saunalle ja uinnille hotellilla (ennakkovaraus) ja ilta vapaa.

24.9. maanantai | taideopetusta hotellin puutarhassa

Aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin puutarhaan pystytettyyn taidetelttaan jatkamaan teoksiamme Teron opastuksella. Lounastauko omakustanteisesti päivän aikana silloin kun se itselle parhaiten sopii. Illallinen nautitaan yhdessä kävelymatkan päässä hotellilta.

25.9. tiistai | taidetta ja rantahietikkoa

Aamiaisen jälkeen tänään lähdetään rannalle, taidevälineistö mukanamme. Kuljemme julkisella bussilla opas mukanamme, tutustumme näin paikallisiin paremmin. Vietämme päivän rannalla ja nautimme lounaan yhdessä kalaravintolassa. Palaamme illaksi takaisin hotellille, jolloin on taas omaa aikaa tehdä mitä itse haluaa.

26.9. keskiviikko | Sintra Pena Castle Art

Aamiainen hotellissa. Patikoimme noin 9 km ylös vuoren päälle Pena Palace linnaan (isossa kuvassa). Sintran ykköskohde on näyttävä ja värikäs palatsi sekä sitä ympäröivä hulppea puutarha. Värikäs linna rakennettiin tarkoituksella huomiota herättäväksi, sillä sen haluttiin näkyvän kaikista puiston kolkista. Myös puutarha on upea. Taidevälineistön ollessa mukana, maalaamme patikoinnin aikana Teron ohjeiden mukaisesti. Nautimme picnic-lounaan päivän aikana. Palaamme illan suussa hotellille ja ilta on vapaa.

27.9. torstai | Lissabon

Aamiaisen jälkeen laukkumme pakattuina check-out hotellista. Lähdemme junalla kohti Lissabonia (noin 700m asemalle). Lissabonissa meitä on vastassa suomenkielinen opas, jonka kanssa näemme ja koemme tämän Portugalin pääkaupungin. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa ostoksille, kahville, välipalalle… Illan suussa noin klo 19.00 tapaamme taas sovitussa paikassa yhteiselle illalliselle, jossa voimme vielä summata yhdessä viikon tapahtumat. Tällä välin matkalaukkumme matkustaa Sintrasta luoksemme ja kun illallinen on nautittu, autot noutavat myös matkalaiset lentokentälle. Yölennolle on hyvä varustautua mukavilla vaatteilla, korvatulpilla ja silmälapuilla. TAP lento lähtee 23.25 kohti Helsinkiä.

28.9. perjantai | Helsinkiin

Saavutaan aamulla klo 06.00

TAP Portugalin lennot:
22.9. TP791 Helsinki – Lissabon 07.00-09.55
27.9. TP792 Lissabon – Helsinki 23.25-06.00+1 (perillä 28.9. aamulla)

 

Maksuehto
Ennakkomaksu 300 € / hlö vkon kuluessa varauksesta
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua = 10.8.2018

Ryhmästä poikkeaminen
Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Matkavakuutus
Suosittelemme, koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtaista matkavakuutusta peruutusturvalla.

Hinnat perustuvat 6.3.2018 päivitettyyn, voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 12. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Taidekurssi Sintrassa kuvia