Kiertomatkat

Suomen Kuvalehden lukijamatka: Syötävän hyvä Espanja

Ajankohta
3.5. - 10.5.2023
Kesto
8 päivää
Kohde
Galicia
Hinta
2229 €
Varaa matka

Makumatka galicialaiseen keittiöön

Espanjan vihreä luoteiskolkka on ansaitusti noussut Euroopan kulinaariseen eturiviin. Galicia on herkullista ruokaa, laadukkaita viinejä ja ympäröivän luonnon uskomatonta vehreyttä. Tämä matka vie hurmaavaan seikkailuun erilaisten makujen maailmaan, galicialaiseen keittiöön. Galicia on makujen ehtymätön kehto! Galician kiertomatkan aikana useat vierailukohteista ovat Unescon maailmanperintökohteiden listalla, joten matkan kulttuurihistoriallinenkin anti on huomattava.

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan vaihdolliset lennot Helsinki–Porto–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisineen ja veroineen
 • matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat ruokajuomineen (6 x lounas, 1 x illallinen)
 • viinitilavierailu maisteluineen
 • simpukkaristeily + simpukkamaistelu viinin kera
 • juustotasting
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut
 • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 498 € (huom. rajoitettu määrä)
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • A Coruñan elinvoimainen metropoli, joka on täynnä kauppoja, gallerioita, kahviloita ja ravintoloita
 • viehättävät kalastajakylät ja Atlantin valtameren ihastuttavat rannikkomaisemat
 • herkullisen maistuvat ateriat hyvätasoisissa ravintoloissa
 • simpukkaristeily
 • Santiago de Compostela ja sen kuuluisa katedraali ja kauppahalli

Matkanjohtaja

Ulla Lipasti

Ulla toimii Kon-Tikin yhteistyökumppanina tuottaen maapalveluja ryhmillemme yrityksensä kautta Madridissa. Hänen harrastuksensa on vaeltaminen ja muutaman kerran vuodessa Ulla toimii matkanjohtajana Santiago de Compostelan eri reittien oppaana. Vuonna 1993 hän kuuli ensimmäistä kertaa Caminosta Espanjassa, silloin oli Pyhä vuosi. Ensimmäinen oma vaellus tapahtui vuonna 1998 ja ensimmäisen ryhmä... Lue lisää

Majoitus

Useita hotelleja

Hotel Riazor 4* 3.-7.5.2023
Av. de Pedro Barrié de la Maza, 29
15004 A Coruña
Riazor-promenadilla sijaitseva boutique-hotelli tarjoaa upeat näkymät Atlantille. A Coruñan historiallinen keskusta on 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hotellissa on ravintola, jossa voi nauttia parhaista galicialaisista antimista. Matkan huoneet merinäkymin

Hotel Compostela 4* 7.-10.5.2023
Rúa do Hórreo, 1,
15701 Santiago de Compostela
Hotelli sijaitsee Santiago de Compostelan sydämessä kuuluisalla Plaza de Galicialla. Upea katedraali sijaitsee aivan kulman takana, ja kaunis Alamedan puisto on 100 metrin päässä. Hotellissa tarjoillaan buffetaamiainen. Huoneet ovat modernisti sisustetut nykyajan mukavuuksin.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 3.5. - keskiviikko 10.5.2023

Matkaohjelma päivitetty 21.9.2022

3.5. keskiviikko | Matkapäivä, saapuminen A Coruñaan (I)

Lufthansan lennot Helsinki Porto klo 06:30–11:15, koneen vaihto Frankfurtissa. Saavumme Portoon, jossa suomalainen paikallisopas Ulla Lipasti on vastassa. Suuntaamme kohti pohjoista, A Coruñan kaupunkiin.  Matkan varrella vierailemme viinitilalla. Galician alueella viininviljely on myös tärkeää, ja maailman-kuulusta Albariño rypäleestä valmistetusta viinistä sanotaankin, että se on varmasti yksi hienoimpia valkoviinejä maailmassa. Käymme viinitilalla, tutustumme viinintuotantoon ja vierailun päättävä viininmaistelu suolaisten purtavien kera on yksi matkan kohokohdista.  Viinitarhoilla viljelty Albariño-rypäle on D.O. Rías Baixas alueen ja koko Galician tärkeimpiä ja tunnetuimpia. Sen rypäleet ovat pieniä ja kypsyvät varhain. Se on makea rypäle, jossa on korkea sokeri- ja happamuusaste, joka antaa viineille suuren raikkauden. Albariño rypäleistä valmistettu viini on yksi Galician -symboleista. Saavumme iltapäivällä A Coruñaan. Majoittuminen ja illallinen.

4.5. torstai | A Coruña (A, L)

Tutustumme A Coruñaan; ”parveke yli Atlantin” tai ”Rohkeiden satama”, jonka nimen arvellaan tulleen keltin kielen sanoista Cork Orunnach. Kaupungin alkuperä on merikaupankäynnissä, ja sen symboli on Herkuleksen torni, roomalainen majakka, joka ohjaa edelleen merimiehiä. Majakan nimi on peräisin myytistä, jonka mukaan Herkules voitti Geryon-hirviön pitkässä taistelussa ja hautasi tämän pään tornin paikalle. Tornin ympärille levittäytyy paitsi Atlantin valtameri, myös A Coruñan puistomainen niemenkärki, jonka Pase Marítimolla voi tehdä kävelyretkiä ja ihastella Manolo Pazin taideteosta “Los Menhires”.  Kierroksen aikana näemme myös muita A Coruñan tärkeitä kohteita, joista tunnetuin on Galerías Coruñesas. Nämä satamaa vasten rakennetut lasitetut parvekkeet ovat antaneet kaupungille lempinimen “kristallikaupunki”. Rantakadun tuntumasta löytyvät myös kaupungin tärkeimmät kirkot, sekä keskusaukio Praza do María Pita. Tämän päivän A Coruña on moderni, elinvoimainen metropoli, joka on täynnä kauppoja, gallerioita, kahviloita ja ravintoloita.
Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Tunnetuin paikallinen erikoisuus on pulpo á feira eli keitetty meritursas. Perinteinen espanjalainen perunamunakas on sekin parhaimmillaan juuri Galiciassa. Jälkiruoaksi voi kokeilla mantelikakkua (tarta de Santiagoa).
Iltapäivällä pääsemme maistelemaan paikallisia juustoja. Alkuperämerkintä (DO) varmistaa juuston laadun ja ainutlaatuisuuden.  Maidon tyyppi (lampaat, vuohet, lehmät tai seos), tuotantoprosessi, perinteet ja ikääntyminen tai kovettuminen vaikuttavat kaikki juuston makuun. Galician kuuluisimpia juustoja ovat Tetilla ja Arzua-Ulloa, joka kuuluu tuotetuimpiin espanjalaisiin lehmänmaitojuustoihin.

5.5. perjantai | Rias Altasin alue (A, L)

Rannikkoa myötäilevään reittiin A Coruñasta Ribadeoon mahtuu monenlaista maisemaa ja pientä kylää. Pohjoisissa osissa Galiciaa kohdataan korkeimmat rannikon kalliojyrkänteet, noin 600 metriä merenpinnan yläpuolella. Täällä on San Andrés de Teixidon pyhättö, jonka ulkoasussa ja tunnelmassa on jotain satumaista. Kuvauksellinen kalastajakylä Cedeira tarjoaa oivalliset puitteet retkipäivän lounaalle. Cedeira on epäilemättä yksi Galician ja erityisesti Rías Altas alueen suositeltavimmista paikoista erinomaisesta ruuasta nauttimiseen. Meren läheisyydestä johtuen tarjonta keskittyy pääasiassa kaloihin ja äyriäisiin. Badulaque-ravintola on yksi kaupungin vakiintuneimmista ravintoloista. Perinteistä ruokaa on tarjoiltu jo vuosikymmenien ajan ja merenelävät ja kalat ovat maukkaita. Ravintolan listan ehdoton päähenkilö on suvussa kulkeneen ohjeen mukaan valmistettu merikrotti.

6.5. lauantai | Maailmanlopun rannikko (A, L)

Tutustumme Kuoleman ja maailmanlopun rannikkoon (Coast of Death ja Finisterre), josta löytyy ehkä Galician jylhimmät maisemat. Nimi Kuoleman rannikko tulee murheellisesta faktasta, kun sadat alukset ovat kärsineet haaksirikon kivisessä matalikossa ja sen jälkeen hautautuneet mereen.  Tällä panoraamareitillä näemme Atlantin valtameren rantoja. Reitti tarjoaa ihastuttavia rannikkomaisemia, pieniä kalastajakyliä kuvauksellisine ja kapeine katuineen, romaanisia ja goottilaisia kirkkoja ja lopuksi keskiaikaisen pyhiinvaelluksen päätepisteen, Finisterren. Ennen Kolumbuksen matkaa Fisterra tunnettiin Euroopan viimeisenä kaupunkina, jonka takana oli vain valtameri ja maailman reuna. Fisterra tuleekin sanoista finis ja terra eli “maan loppu”. Nautimme merenantimista koostuvan lounaan Finisterran rannan tuntumassa. Ravintolan erikoisuudet valmistetaan Costa da Morten parhaista tuotteista. Niiden maku, tuoreus ja laatu tarjoavat ainutlaatuisen gastronomisen kokemuksen.

7.5. sunnuntai | Santiago de Compostela (A, L)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen suuntaamme kohti Galician itsehallintoalueen pääkaupunkia, Santiago de Compostelaa.  Galicialaiset ovat hyvin tietoisia omasta historiastaan ja erityisyydestään. Tietoisuus omasta kulttuurista näkyy monissa pienissä asioissa, eikä vähiten oman kielen käytössä. Esimerkiksi Galician perinnesoitin gaita, eli säkkipilli, soi lähes päivittäin varsinkin Santiago de Compostelassa. Galician muinaisperinteillä on monia yhtäläisyyksiä kelttien kanssa ja nykypäivänä näitä yhtäläisyyksiä tuodaan mielellään esille — ne muistuttavat samalla, että Galicia on jotain muuta kuin Espanja. Santiagon vanha kaupunki muodostaa yhden maailman kauneimmista kaupunkialueista romaanisine, goottilaisine ja barokkityylisine rakennuksineen. Katedraalin ohella kaupungin kapeat ja maalaukselliset pikkukadut, Alameda-puisto, lukuisat luostarit, pienet kirkot ja kappelit ja aukiot kuuluvat kaupungin tärkeimpiin vierailukohteisiin. Tohtori Casaresin vuonna 1843 perustama apteekki Toural aukion reunalla, on myös yksi kaupungin nähtävyyksistä. Apteekissa käynee enemmän apteekin hyllyjä ja purnukoita ja puuleikkauksin koristeltua kattoa ihailevia vierailijoita kuin varsinaisia asiakkaita. Kaupunkiin tutustumme opastetulla kävelykierroksella sekä nautimme lounaan historiallisessa keskustassa sijaitsevassa ravintolassa, jonka keittiö yhdistää taitavasti perinnekeittiön ja nykysuuntaukset. Tuoretuotteet ravintolaan hankitaankin päivittäin läheisestä kauppahallista tai suoraan pientuottajilta. Lounaan jälkeen omaa aikaa.

8.5. maanantai | O Grove – kalastajakylä ja simpukkaristeily (A, L)

Päivän retki suuntautuu Galician Rías Baixasin eli ”alajokien suistojen” läpi. Rias Baixas alue käsittää ivkiemurtelevaa rannikkoa, josta löytyy paljon pieniä kalastajakyliä ja kaupunkeja. Rannikolla vallitsee leuto ilma suurimman osan vuodesta ja sisämaassa on laajoja metsiä. Kun ottaa huomioon Galician maantieteellisen sijainnin, ei liene kenellekään yllätys, että ruokapöytään kuuluu runsaasti erilaisia mereneläviä, simpukoista kalanvonkaleisiin.  Pysähdymme O Grove – kalastajakylään, jonka satamasta aloitamme jokiristeilyn ja tutustumme Galician tärkeään elinkeinoon, simpukoiden ja ostereiden viljelyyn. Kyseisellä alueella meri ja joki yhtyvät, jolloin veden suolapitoisuus sopii luonnostaan simpukoiden viljelylle. Tällä alueella on 2500 lauttaa, joissa simpukoita viljellään.  Laivalta voimme seurata, kuinka vanhat kalastajat pienissä veneissään onkivat mustekaloja ja hyvällä onnella voimme saada näköpiiriin myös iloisesti hyppivän delfiiniparven. Juuri pyydetyt ja keitetyt sinisimpukat Ribeiro viinin kanssa maistuvat herkullisilta.  Päivän aikana lounas.

9.5. tiistai | Kauppahalli ja herraskartano (A, L)

Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvaan kauppahalliin, “Mercado de Abastos”. Hallin myyntikojut tarjoavat valtavan määrän erilaisia tuoretuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa, äyriäisiä ja mausteita. Osa myyntipaikoista on lähiseudulta saapuvien maatalojen vuokraamia ja samana aamuna tilalta poimitut tuotteet ovat taatusti tuoreita myyntitiskille saapuessaan. Hallissa voi myös herkutella upeilla tapaksilla ja seurata kauppahallin iloista ihmisvilinää. Iltapäivän retkikohteena on galicialainen herraskartano, pazo. Pazo tarkoittaa palatsia ja tulee latinan sanasta palatium. Sellaisenaan ne ovat mahtavia arkkitehtonisia perinteisiä galicialaisia rakennuksia, jotka sijaitsevat tavallisesti maaseudulla ja olivat aikoinaan yhteisön tärkeiden ihmisten, kuten kuninkaallisten tai aatelisten asuntoja. Vierailemme Santiago de Compostelan lähellä sijaitsevassa Pazossa ja kuulemme sen mielenkiintoisen historian aatelissukuisen omistajansa kertomana. Vierailun lopuksi saamme maistella alueen kuuluisaa viiniä suolapalojen kera. Päivän aikana lounas.  

10.5. keskiviikko | Kotimatka (A)

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Vapaa-aikaa. Puolenpäivän aikaan suuntamme kohti Portoa ja lentokenttää, jonne saavumme kaksi tuntia ennen lennon aikataulun mukaista lähtöaikaa. Lufthansan lento Helsinkiin klo 16:30 – 01:15 (11.5.), koneen vaihto Frankfurtissa.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta. Ryhmän minimikoko 15 henkilöä.

Lufthansan lennot

3.5.2023   LH 855  Helsinki – Frankfurt   06:30 – 08:05
3.5.2023   LH1176  Frankfurt – Porto       09:30 – 11:15
10.5.2023 LH1179  Porto – Frankfurt       16:30 –  20:10
10.5.2023 LH 854  Frankfurt – Helsinki   21:50 –  01:15+1

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 300 EUR/henkilö.  Loppusuoritus matkasta on maksettava viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Peruutus tulee voimaan sillä hetkellä, kun tieto siitä tulee toimistoomme.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 21.3.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

 

Kuvia

Suomen Kuvalehden lukijamatka: Syötävän hyvä Espanja kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna