?>

Yhdistysten omat matkat

Opintomatka Etelä-Ranskaan

Ajankohta
3.10. - 8.10.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Etelä-Ranska
Hinta
1390 € / 1490 €

Opintomatka Etelä-Ranskaan

Tervetuloa mukaan Suomen Maaseutumatkailuyrittäjien opintomatkalle Etelä-Ranskaan.

Tutustumme maaseutumatkailuun Etelä-Ranskan suosituimmilla alueilla: Provencessa ja Ranskan Rivieralla. Provencen historialliset kaupungit, vaikuttava arkkitehtuuri, rikas kulttuuriperintö ja toisaalta taas henkeäsalpaavan komea luonto vuoristo- ja merimaisemineen, laventelipeltoineen ja kauniin luonnon keskelle rakennettuine pittoreskeine pikkukylineen lumoavat viehätysvoimallaan. Kaiken tämän kruunaa vielä alueen maailmanlaajuisesti tunnettu, paikallisia tuotteita suosiva Provencen keittiö sekä tietysti erinomaiset viinit.

Tervetuloa matkailuyrittäjien opinto- ja virkistysmatkalle oppimaan, verkostoitumaan ja saamaan uusia ideoita oman yrityksen kehittämiseen.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Nizza–Helsinki lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • kuljetukset ja vierailut ohjelman mukaisesti
  • ateriat:  4 x lounas, 2-3 ruokalajia ruokajuomana lasillinen viiniä ja kahvi
  • suomalaisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan kohteessa

Matkan hinta SSMY Ry jäsenille 1390 €, muille 1490 €.

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 230 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat
  • muut mahdolliset palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 3.10. - tiistai 8.10.2019

3.10. torstai │ Matkapäivä, maaseutumatkailuvierailu

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento AY1601 Nizzaan kello 08.05 – 10.25. Lentokentällä ryhmää vastassa suomenkielinen paikallisopas. Suuntaamme kentältä kohti viini- ja oliiviviljelysten ympäröivää provencelaista pikkukylää ja sieltä löytyvää viehättävää maaseutuhotellia. Nautimme hotellin ravintolassa laadukkaista paikallisista ruoka-aineista koostuvan herkullisen lounaan ja tutustumme maaseutumatkailuun keskittyneen yrityksen toimintaan. Vierailemme myös samassa kylässä sijaitsevalla perhetilalla, jossa tuotetaan oliiviöljyä, valko-, puna-ja rosé-viiniä sekä kasvatetaan tammimetsikön suojassa tryffeleitä. Tilalla on myös majoitusmahdollisuus perinteisessä provencelaisessa talossa.

Vierailujen jälkeen majoittaudumme kolmeksi yöksi Provencen helmenä tunnettuun Aix-en- Provenceen. Modernin maalaustaiteen isäksi nimetyn Paul Cézannen synnyinkaupunki Aix- en-Provence sijaitsee Provencen sydämessä, joten sieltä käsin on helppo tutustua alueen maaseutumatkailutarjontaan. Kaupunki on itsessään kuin sinisen taivaan alle rakennettu ulkoilmamuseo, jonka historiallisen keskustan viehättävillä kaduilla kävellessä voi nauttia pittoreskista provencelaisesta tunnelmasta.

Ilta omaa aikaa tutustua Aix-en- Provenceen  sekä nauttia omakustanteinen illallinen paikallisessa ravintolassa

4.10. perjantai │Sainte-Victoiren vuoristo, patikointia, vierailu juustolassa

Patikoinnin ja vuoristoaktiviteettien ystävien ehdoton kohde on Sainte-Victoiren vuoristo, joka on monelle tuttu Paul Cézannen maalauksista. Hänen ikkunastaan nimittäin avautui vuorelle kaunis maisema, johon mestari ei koskaan kyllästynyt. Aloitamme päivän 2-3 tunnin patikointikierroksella paikallisen vuoristo-oppaan johdolla tutustuen samalla Provencen aktiviteettitarjontaan. Patikoinnin jälkeen lounas provencelaiseen keittiöön erikoistuneessa maalaisravintolassa. Paluumatkalla hotellille poikkeamme tutustumiskäynnille juustotilaan, jossa valmistetaan perinteisin menetelmin vuohenjuustoa. Noin 50-päinen vuohikatras ruokitaan tilan omien viljelysten sadonantimilla, mikä takaa niin eläinten hyvinvoinnin kuin juuston laadun. Maistelemme lounaan päälle juustoja, joita voi myös ostaa suoraan tilalta.

5.10. lauantai │Vauclausen alue, vierailu yrttimaustetilalla ja suklaatehtaassa

Päivän aikana suuntaamme kohti Provencessa sijaitsevaa Vauclausen departamenttia, jonka sykähdyttävän kauniit vuoristomaisemat huippujen väliin jäävine laaksoinen ja ihastuttavine kylineen luovat täydelliset puitteet päiväretkelle. Mainittakoon, että yhteensä seitsemän Vauclausen kylistä kuuluu Ranskan kauneimpien kylien (Les Plus Beaux Villages de France) tarkasti valittuun joukkoon. Vierailemme viehättävällä yrttimaustetilalla, jossa tutustumme tilan omistajan johdolla yrttiviljelyn ja provencelaisen keittiön saloihin. Aromaattinen klassikkomausteseos “Provencen yrtit” on olennainen osa Provencen ja Välimeren alueen makumaailmaa. Tilalla järjestetään ryhmille lounas- ja illallistarjoilua sekä tarjotaan majoitusta. Pienestä puodista voi taas ostaa tilan tuotteita. Lounaan nautimme joko yrttimaustetilalla tai esim. viiniviljelmien ja oliivilehtojen ympäröivässä kauniissa Lourmarinin kylässä. Lounaan jälkeen suuntaamme provencelaiseen perheomisteiseen suklaatehtaaseen, jossa pääsemme tutustumaan artesaanimenetelmin tehdyn suklaan valmistusprosessin saloihin ja maistelemaan suussa sulavia suklaaherkkuja. Tehtaanpuodista voi ostaa taatusti maistuvat tuliaiset!

6.10. sunnuntai │ Metsämuseo, saippuatehdas ja merenrantakaupunki Sainte-Maxime

Lähdemme ajamaan Provencen sydämestä kohti Ranskan Rivieraa. Ajomatkan aikana pysähdymme Écomusée de la Fôret’ssa eli Metsämuseossa, jonka tavoitteena on edistää Välimeren alueen rikkaan metsäperinnön tuntemusta ja sen arvostusta. Opittuja tietoja pääsee heti testaamaan käytännön tasolla, sillä museota ympäröi 9 ha laajuinen metsäinen puisto. Opastetun vierailun jälkeen nautimme lounaan museon ravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme ajomatkaa Marselle’n suuntaan ja vierailemme perinteisessä saippuatehtaassa, jossa valmistetaan mm. kuuluisaa Marselle’n saippuaa ja jossa tutustumiskierroksen lisäksi voi tehdä ostoksia. Matkamme jatkuu kohti Sainte-Maximen viehättävää rantakaupunkia, joka sijaitsee Saint- Tropez’ta vastapäätä. Turkoosi vesi, pitkä rantaviiva, rauhallinen ilmapiiri ja tunnelmallinen satama-alue pikku ravintoiloineen ihastuttavat lomailijoita vuodesta toiseen. Majoittaudumme pieneen rantahotelliin kahdeksi yöksi.

7.10. maanantai │Risteily St.Tropez’hen, omaa aikaa

Viimeisen päivän vietämme Sainte-Maximessa ja tutustumme rantakaupungin tarjontaan. Kävelemme satama-alueelle, josta pääsee kätevästi laivalla esim. St.Tropez’hen, Cannes’en tai Sainte-Margueriten pienelle saarelle. Lähdemme  reilun tunnin mittaiselle Baie des Canoubies-risteilylle St.Tropez’hen, jonka aikana voimme ihailla Canoubies’n poukaman upeita huviloita ja kauniita maisemia. Lounaan nautimme Sainte-Maximen satama-alueella. Loppupäivä omaa aikaa.

8.10. tiistai │ Kotimatka

Aamiaisen jälkeen tilausbussikuljetus Nizzan lentokentälle, josta Finnairin suora lento AY1602 Helsinkiin kello 11.20 – 15.35.

Lennot

AY1601  3.10.2019 Helsinki-Nizza kello 08.05-10.25

AY1602  8.10.2019 Nizza-Helsinki kello 11.30-15.45

Majoitus

Hotel du Globe*** 3.-6.10.2019
74 Cours Sextius, 13100 Aix-en-Provence http://hotelduglobe.com/en/

Hôtel du Globe sijiatsee Aix-en-Provencen historiallisessa keskustassa. Hotellista käsin voi tutustua kävellen kulttuuriperinnöltään rikkaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Läheltä löytyvät myös vanhan kaupungin eloisat aukiot ravintoloineen ja baareineen, solisevat suihkulähteet sekä erilaiset pikkupuodit ja isommat kaupat. Hotellissa on 45 ilmastoitua ja hiljattain uusittua huonetta, joihin kuuluu oma suihkullinen tai ammeellinen kylpyhuone, LCD TV, WiFi-yhteys ja puhelin. Hotellissa on asukkaille avoin näköalaterassi katolla, josta avautuvat näkymät kauniin kaupungin yli aina kuuluisalle Sainte-Victoiren vuorelle saakka.

Hôtel Le Petit Prince *** 6.-8.10.2019
11 Av. Saint-Exupéry, 83120 Sainte-Maxime  www.hotellepetitprince.com/

Hotel Le Petit Prince on siisti kolmen tähden hotelli Sainte-Maximen rantakaupungissa. Kaupungin sydämessä sijiatsevasta hotellista on vain 50 metrin kävelymatka rannalle. Hotellissa on 31 ilmastoitua ja äänieristettyä huonetta, joissa kaikissa on oma suihkullinen tai ammeellinen kylpyhuone. Huoneiden varusteluun kuuluu myös minibaari, tallelokero, plasma-TV sekä ilmainen WiFi-yhteys. Hotellin aurinkoterassilta avautuvat hulppeat näkymät merelle ja aina St.Tropeziin saakka. Buffet-aamiainen tarjoillaan alakerran aamiaishuoneessa ja sään salliessa sen voi nauttia myös katutason terassilla.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kuvia

Opintomatka Etelä-Ranskaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna