Vaellusmatkat

Suomen Latu: Pohjois-Islanti

Ajankohta
4.6. - 11.6.2023
Kesto
8 päivää
Kohde
Pohjois-Islanti
Hinta
3965 €
Varaa matka

Lähde mukaan Suomen Ladun matkalle!

Islanti kiehtoo monipuolisuudellaan ja mystiikallaan. Maa tarjoaa ainutlaatuista maastoa patikoitavaksi ja upean tilaisuuden tutustua saaren ystävällisiin ihmisiin. Islannin luonto on voimakas; kuumia lähteitä, jylhiä putouksia, jäätiköitä, mannerlaattojen repeämiskohtia. Atlantti velloo saaren ympärillä ja salaperäiset laaksot löytyvät puolestaan saaren sisäosista. Pohjois-Islannin Husavikin meri on tunnettu vaeltavista valaistaan. Tämä maa on täynnä vastakohtia!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Matkanjohtajana toimii Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson. Eki ei ole ainoastaan Suomen suurimman ulkoilujärjestön pomo, vaan myös innokas ja kokenut retkeilijä – ja mitä mahtavinta matkaseuraa.

Hintaan sisältyy

 • Iceland Airin lennot yllä olevan aikataulun mukaan lentoveroineen
 • Ruumalaukku 23 kg + 8 kg käsimatkatavaraa
 • Majoitukset aamiaisella veroineen
 • Ohjelman mukaiset kuljetukset
 • Paikallinen patikointiopastus
 • ateriat: ohjelman mukaisesti
 • Suomen Ladun matkanjohtaja mukana matkalla
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 730 € / hlö, 1h-huoneen lisämaksu

Kohokohdat

 • ainutlaatuinen miljöö patikointiin
 • Islannin mystiset luonnon ihmeet
 • kylpy lämpimässä lähteessä
 • Husavikin valasretki

Majoitus

Useita majoituksia

4.-6.6. | 2 yötä | Narfastaðir majatalo, Laugar
6.-7.6. | 1 yö | Fosshótel Húsavik 
7.-8.6. | 1 yö | Hotel KEA, Akureyri
8.-10.6. | 2 yötä | Hotel Klettur, Reykjavik

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 4.6. - sunnuntai 11.6.2023

4.6.2023 sunnuntai | Kohti Pohjois-Islantia (I)

Lähtö iltapäivällä kohti Islantia ja Reykjavikissa vaihdetaan konetta ja lennetään Pohjois-Islannin Akureyriin. Opas on tulohallissa vastassa. Lähdemme tilausbussilla noin 70 km päähän Laugarin kylään, Narfastaðir majataloon. Teemme pysähdyksen matkalla Goðafoss -vesiputouksella. Illallinen nautitaan majoituspaikassa.

5.6. maanantai | Mývatn patikointi ja kuuma lähde (A+retkilounas+I)

Aamiaisen jälkeen lähdetään yhteiskuljetuksella kokopäiväksi patikointikohteisiin Mývatnin alueella. Patikoimme mm. Dimmuborgirssa, Hverfjallissa, Leirknjúka laavakentillä ja jos aika sallii, myös Námaskarössa. Päivän aikana nautitaan retkilounas. Patikoinnin päätteeksi pysähdymme nautiskelemaan lämpimistä luonnonvesistä Jarðböðin, joten päiväreppuun on syytä pakata uima-asu mukaan. Pyyhe saadaan luonnonkylpylästä. Nautinnollisen hetken jälkeen palataan majataloomme illalliselle.  Päivän aikana kävelyä n. 3 h. Maasto pääasiassa helppokulkuista, osa poluista sorapäällysteisiä, laavakentillä voi olla hieman liukkaita pitkospuuosuuksia.

6.6. tiistai | Diamond Circle (A+retkilounas+I)

Aamiaisen jälkeen otetaan matkatavarat mukaan ja lähdetään yhteiskuljetukselle patikkakohteisiin Skútustaðagígar pseudokraatereille, Dettifoss vesiputoukselle ja patikoidaan Ásbyrgin alueella. Nautimme retkieväät päivän aikana. Päivän päätteeksi tullaan Husavikiin ja majoittaudutaan hotelliin. Illallinen hotellissa. Päivän aikana kävelyä n. 3 tuntia. Maasto pääasiassa helppokulkuista, hieman portaita.

7.6. keskiviikko | Husavik valasretki ja Akureyri kasvitieteellinen puutarha (A+L+I)

Husavik on kuuluisa Pohjois-Atlantilla vaeltavista valaista. Valasretket ovat suosittuja ja aamiaisen jälkeen lähdetään satamaan ja noustaan alukseen. Aluksen miehistö on tottunut valaiden tarkkailuun ja kertookin matkustajilleen, milloin on syytä olla kameran kanssa valmiina. Valasretki kestää noin 3h. Lounas nautitaan Husavikin paikallisravintolassa retkeltä palattuamme. Teemme myös pienen kävelyretken Husavikin kauniissa kaupungissa. Matkamme jatkuu yhteiskuljetuksella kohti Akureyria, jossa vierailemme kasvitieteellisessä puutarhassa. Islannin maa-perä, kun on vuoroin tulinen, vuoroin jäinen ja kivinen, kasvillisuus on erilaista kuin missään muualla Pohjoismaissa. Majoittautuminen Akureyriin hotelliin, jossa illallinen. Maastot helppokulkuisia ja hyväkuntoisia, eri pituisia reittiä tarjolla.

8.6. torstai | Länsi-Islannin kautta Reykjavikiin (A+L+I)

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa bussilla kohti Länsi-Islantia. Matkaa kertyy noin 470 km, mutta teemme lounaspysähdyksen Hvammstangissa. Pysähdymme myös Grábrók tulivuoren kraaterilla ja teemme nousupatikan kraaterille. Pysähdymme hetkeksi myös Hraunfossar -vesiputoukselle. Jatkamme n. 130 km bussimatkaa vielä Reykjaviikiin asti. Majoittaudumme hotelliin ja illallinen nautitaan hotellin lähellä olevassa ravintolassa. Kraaterille nousu kestää n. 30-40 minuuttia, monia portaita. Hraunsfossar – vesiputouksella  polut pääasiassa helppokulkuisia.

9.6. perjantai | Golden Circle (A+L+I)

Aamiaisen jälkeen lähdetään tunnetulle, melkeinpä pakolliselle jokaiselle Islannin kävijälle, Golden Circle kierrokselle kokopäiväksi. Pysähdymme Thingvellirin kansallispuistossa, Gullfossin vesiputouksella sekä Geysir-alueella. Päivän aikana nautitaan keittolounas ja illallinen nautitaan hotellin läheisyydessä olevassa ravintolassa. Päivän aikana kävelyä n. 2 h. Maastot pääasiassa helppokulkuisia. Putouksilla pitkät portaat.

10.6. lauantai | Reykjavik (A+I)

Tämän päivän vietämme Islannin pääkaupunkiin tutustuen. Teemme aamulla opastetun kävelykierroksen kaupungin keskustassa, joten kaikki tunnetuimmat maamerkit tulevat tutuksi. Iltapäivä jää jokaiselle vapaaksi itsenäiseen kaupunkitutustumiseen. Kokoonnumme kuitenkin illaksi vielä yhteen jäähyväisillalliselle ravintolaan ja summaamme matkan annin yhdessä.

11.6. sunnuntai | Kotiin paluu

Aikainen herätys, hotellista voi napata aamiaispaketin mukaan ja kuljetus hotellilta lähtee jo klo 04 aamuyöstä. Lento Helsinkiin lähtee jo klo 07.30 ja saavumme kotikamaralle klo 14.00 Suomen aikaan.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Huom! Muutokset matkaohjelmaan ja hotelleihin mahdollisia

Lennot Iceland Air

4.6.2023  Helsinki – Reykjavik/REK    FI343  15.10-15.45
4.6.2023  Reykjavik/RKV – Akureyri   FI050 18.15 -19.00
11.6.2023 Reykjavik – Helsinki             FI342 07.30-14.00

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, varauksen yhteydessä. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Hintaperuste

Hinnat perustuvat 12.10.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 15. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnan-tarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Peruutusehdot

Pääsääntöisesti matkoillamme noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaeh-dot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityis-ehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Suomen Latu: Pohjois-Islanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna