Vaellusmatkat

Suomen Latu: Camino de Santiago

Ajankohta
30.9. - 7.10.2023
Kesto
8 päivää
Kohde
Espanja
Hinta
2160 €
Varaa matka

Vaellus pyhällä tiellä Ferrol -Santiago de Compostela

Englantilainen reitti ”Camino Inglés” on tuntemattomin Santiago de Compostelaan johtavista historiallisista pyhiinvaellusreiteistä. Keskiajalla tätä reittiä kulkivat meriteitse Galician rannalle Ferroliin tai Coruñaan saapuneet englantilaiset, skotlantilaiset, irlantilaiset, ranskalaiset ja skandinaavit – joukossa myös suomalaisia. Vaellusreitti seuraa hyvin merkittyjä polkuja ja teitä vanhojen pienten kylien ja maaseudun läpi. Maisemassa on viininviljelyksiä, niittyjä, kukkuloita, merenrantoja, eukalyptusmetsiä, historiallisia muistomerkkejä, kuten vanhoja siltoja, kappeleita ja kiviristejä. Reitin pituus on yhteensä noin 108 km.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Matkanjohtajana toimii Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson. Eki ei ole ainoastaan Suomen suurimman ulkoilujärjestön pomo, vaan myös innokas ja kokenut retkeilijä – ja mitä mahtavinta matkaseuraa.

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan vaihdolliset Helsinki–Porto–Helsinki Münchenin/Frankfurtin kautta lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoituksen pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä hotelleissa aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • matkatavaroiden kuljetukset vaellusreitin varrella
 • ateriat: 7 x illallinen ruokajuomineen (talon viini ja mineraalivesi)
 • suomenkielinen matkanjohtaja/patikointiopas mukana kohteessa
 • opastetun kävelykierroksen Santiago de Compostelan historiallisessa keskustassa
 • Pyhiinvaelluspassin (credencial)
 • Suomen Ladun matkanjohtaja mukana matkalla
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 340 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • päivittäin vaihtuvat maisemat
 • matkakumppanien elämäntarinat
 • aikaa ja lupa käsitellä niin mukavia kuin vaikeita muistoja
 • aitoa galicialaista maalaismaisemaa ja elämää

Majoitus

Useita majoituksia

30.9.-1.10. | Parador de Ferrol,  Ferrol
1.10.-2.10. | Hotel Eumesa, Pontedeume
2.10.-3.10. | Hotel Villa Betanzos, Betanzos
3.10.-4.10. | Hotel Canaima, a Meson do Vento
4.10.-5.10  | Hotel San Vicente, Sigüeiro
5.10.-7.10. | Hotel Gelmrez, Santiago de Compostela

 

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 30.9. - lauantai 7.10.2023

30.9. lauantai | matkapäivä, saapuminen kohteeseen (I)

Lufthansan lennot Helsingistä Portoon klo 06:30, perillä 11:15. koneen vaihto Münchenissä. Tapaamme Porton kentällä paikallisen vaellusoppaamme. Kuljetus Espanjan puolelle vaelluksen aloituspaikkaan, Ferroliin, jonne ajomatka kestää noin 4 tuntia. Matkan varrella pidämme virkistystauon. Matkan aikana opas kertoo yleisiä asioita tulevasta vaellusmatkasta, aikatauluista, toimintatavoista sekä Espanjasta, Galiciasta ja Caminon reitistä. Majoitus Ferroliin ja yhteinen illallinen.

1.10. sunnuntai | vaellus Ferrol – Pontedeume n. 25 km (A, I)

Aamiaisen jälkeen aloitamme ensimmäisen päivän vaelluksen. Ferrolin kaupunkimaisema muuttuu pikkuhiljaa rauhallisemmaksi kylätieksi, joka kiertää Ferrolin lahden. Vaelluspolku on hyvin merkitty keltaisin nuolin ja simpukoin. Xubia – joen suulla ohitamme vanhan myllyn ja saavumme Nedan kylään. Siellä San Nicolaksen kirkon edustalla on yksi englantilaisen reitin kauneimmista kiviristeistä. Ennen Pontedeumea reitti kulkee pitkin Magdalenan hiekkarantaa, josta saavumme vanhaa keskiaikaista kivisiltaa pitkin Pontedeumeen. Majoittuminen ja illallinen.

2.10. maanantai | vaellus Pontedeume – Betanzos n. 20 km (A, I)

Aamiaisen jälkeen nousemme Pontedeumen kapeita katuja pitkin ylös kukkulalle, josta avautuu hienot näkymät takaisin kaupunkiin. Jätämme merimaisemat ja kuljemme vehreiden niittyjen ja eukalyptusmetsien läpi. Matkan varrella viininviljelyksiä, puroja ylittäviä kivisiltoja, pieniä kyliä kappeleineen ja vesimyllyineen. Betanzosiin saavumme keskiaikaisen muurin kaariportista. Majoittuminen ja illallinen.

3.10. tiistai | vaellus Betanzos – Bruma n. 24 km (A, I)

Lähdemme nousemaan vehreälle kukkulalle, josta näkymät kauas horisonttiin. Kuljemme pitkin metsäteitä ja niittyjen reunaa. Matka jatkuu pienten maalaiskylien läpi ja karjalaidunten ohi asfalttipäällysteistä tietä pitkin. Canaima hotellille Caminolta on matkaa noin 2 km. Majoittuminen ja illallinen.

4.10. keskiviikko | vaellus Bruma– Sigüeiro/Marantes n. 25 km (A, I)

Aamiaisen jälkeen palaamme Canaima hotellista Caminolle. Päivän vaellus jatkuu tasaista kylätietä maalaismaisemien läpi ja viljelysmaiden ohi. Viiden kilometrin pituisen suoran jälkeen saavumme Sigüeron kaupunkiin ulkouimalan ohi. Simpukat ja nuolet häviävät hetkeksi ja opastus palaa taas kaupungin pääkadulla katulaatoissa. Kuljemme kaupungin läpi ja nousemme ylös kukkulalle, josta parin kilometrin kuluttua loiva lasku hotellillemme. Majoittuminen ja illallinen.

5.10. torstai | vaellus Marantes – Santiago de Compostela n. 14 km (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Santiago de Compostelaa. Viimeisen vaelluspäivän reitti kulkee loivien nousujen ja laskujen kautta Santiagon esikaupunkialueelle, josta Santiagon katedraalin tornit jo nähtävissä. Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset, apostoli Jaakobin luut. Jaakobin omiksi uskotut luut säilytetään hopea-arkussa suoraan katedraalin pääalttarin alapuolella olevassa kryptassa. Perillä Santiago de Compostelassa leimattua pyhiinvaelluspassia vastaan pyhiinvaeltaja saa latinankielisen nimen ja todistuksen suoritetusta matkasta. Majoittuminen ja illallinen.

6.10. perjantai | Santiago de Compostela (A, I)

Tutustumme Santiago de Compostelan kaupunkiin opastetulla kävelykierroksella. Pyhiinvaeltajan kannattaa myös osallistua pyhiinvaeltajien messuun, joka pidetään joka päivä klo 12.00. Omaa aikaa Santiagossa. Yhteinen jäähyväisillallinen.

7.10. lauantai | kotimatka (A)

Aamiainen hotellissa ja kuljetus Porton lentokentälle. Lufthansan lento Portosta Helsinkiin klo 16:30 – 01:15+1 (8.10.), koneen vaihto Frankfurtissa

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinenLennot Iceland Air4.6.2023 Helsinki – Reykjavik FI343 15.10-15.45

Lennot

LH2467   30.9.    Helsinki – München     06:10 – 07:45
LH1782   30.9.    München – Porto         08:30 – 10:25
LH1179    7.10.     Porto – Frankfurt        16:30 – 20:10
LH 854     7.10.   Frankfurt – Helsinki     21:45 – 01:05+1

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, varauksen yhteydessä. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hintaperuste

Hinnat perustuvat 2.11.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 15. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnan-tarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaeh-dot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelma vaatii hyvää peruskuntoa. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityis-ehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Suomen Latu: Camino de Santiago kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna