Wellness-matkat

Stonehenge ja tarunhohtoinen Englanti

Ajankohta
9.6. - 14.6.2024
Kesto
6 päivää
Kohde
Englanti
Hinta
2430 €
Varaa matka

Stonehenge ja tarunhohtoinen Englanti

Lähde matkalle mukaan tarunhohtoiseen Englantiin. Matkalla vieraillaan mm. Stonehengellä ja Englannin suurimmalla kivikehällä Aveburyssa. Ollaan kuningas Arthurin ja Guineveren tarinoiden äärellä muinaisessa Avalonissa Glastonburyssa. Glastonburya pidetään Englannin henkisyyden keskuksena ja maan tärkeänä pyhiinvaelluspaikkana niin kristittyjen, pakanoiden kuin uushenkisten keskuudessa. Matkalla tehdään mm. seremonia Chalise Well- pyhällä lähteellä. Pysähdytään meditoimaan ja aistimaan pyhiä paikkoja. Nautitaan päivä myös meren äärellä Viisasteleva sydän elokuvan seuduilla. Matkalla on mukana myös ripaus romantiikkaa ja Jane Austenin Englantia. Tietysti käydään myös Jane Austenin Bathissa ja vietetään englantilainen afternoon tea hetki.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Matkaa johtaa Eeva Ojalehto, joka on sielukas ja kokenut jooga- ja meditaatio-ohjaaja, mindfulness-ohjaaja ja elämäntaidon valmentaja sekä maailman matkaaja. Lisätietoja www.unelmaelama.fi

”Pyhät paikat ovat kiinnostaneet minua pitkään. Olen kulkeutunut vuosien saatossa pyhille paikoille koti-Suomessa, ympäri maailmaa ja tänne Englantiin osuin ”sattumalta” juhliessani 40 vuotissynttäreitä. Silloin olin jo aivan, että WAU!!! Tullaan vierailemaan hyvin voimallisilla paikoilla. Vietetään rauhallista aikaa pyhillä paikoilla niiden energioita aistien. Toisinaan pysähdytään yhdessä meditoimaan. Matkan aikana ohjaan seremonian mm. Chalise well lähteellä missä lay-linjojen energiakanavat risteävät. Matka onkin pilgrimage- pyhiinvaellusmatka Englannin helmikohteisiin. Samalla teet matkaa myös omaan itseesi. Olet lämmöllä tervetullut mukaan!” -Eeva

Matkaan osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot turistiluokassa Lontooseen lentoveroineen
 • Ruumalaukku 23 kg + 8 kg käsimatkatavaraa
 • Majoitus jaetussa 2h-huoneessa veroineen
 • Hotelliaamiaiset
 • Bussikuljetukset ohjelman mukaisesti
 • Retket ja pääsymaksut ohjelman mukaisesti
 • Ateriat: 2 x lounas + afternoon tea
 • Eeva Ojalehdon ohjaus koko matkan ajan
 • Toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • 1h-huoneen lisämaksu 350 €/hlö
 • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Leigt Park Hotel & Vinyard ***

Viehättävä 1700-luvulla Bathin hiekkakivestä rakennettu kartanohotelli noin vartin kävelymatkan päässä Bradford on Avonin keskustasta. Hotellin 78 huonetta jakautuvat päärakennuksen ja siipirakennuksen kesken, ja niitä on kolmessa kerroksessa. Hotellissa ole hissiä. Huoneet ovat eri kokoisia ja hieman eri tyyleillä ja väreillä sisustettuja. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone sekä teen/kahvinkeittovälineet, TV ja ilmainen Internet yhteys. Hotellin puutarha on heidän oma viinitarhansa, jossa kasvaa noin 600 Reichensteiner viiniköynnöstä. Hotellin ravintolassa ja baarissa tarjoillaan tietenkin heidän omaa viiniään.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 9.6. - perjantai 14.6.2024

9.6.2024 sunnuntai | Kohti tarunhohtoista Englantia (L)

Lähdetään Finnairin aamulennolla Lontooseen, jossa kuljetus odottaa. Ensimmäisenä kohteena vierailemme West Green House -puutarhassa Hampshiren maakunnassa. Kaunis puutarha 1700-luvun kartanon ympärillä luo matkamme alkuun hienostuneen englantilaisen tunnelman. Nautimme tervetulo-maljan sekä keittolounaan kerrosvoileivän kera. Jatkamme matkaa kohti Stonehenge -kiviympyrälle, joka on kolmen eri ajanjakson aikana rakennettu komposiittirakenne. Ympyrän linjassa juhannuksen auringonnousun, keskitalven auringonlaskun ja kuun eteläisimmin nousevan ja pohjoisimman nousun kanssa. Viimeisimmät tutkimukset ovat paljastaneet ettei Stonehenge ollut eristetty rakenne Salisbury-tasangon reunalla, vaan keskus monimutkaiselle ja laajalle levinneelle rituaalimonumenteille, jotka olivat ajan myötä kasvaneet ja laajentuneet. Geofysikaalinen tutkimus on löytänyt tasangolta seitsemäntoista aiemmin tuntematonta puu- tai kivirakennetta sekä kymmeniä hautausmaita. Koska Stonehenge on niin vierailtu kohde, kunnioitamme vierailullamme alueen sääntöjä vierailun keston ja kävelyreittien osalta. Illan suussa saavumme majoituspaikkaamme Bradford-on-Avoniin, Leigt Park Hotel & Vinyard -hotelliin. Ilta vapaa.

10.6.2024 maanantai | Bath ja Jane Austin (A+Afternoon tea)

Aamiainen hotellissa. Tänään retkeilemme vajaan puolentunnin matkan päähän Bathin kaupunkiin. Roomalaiset rakensivat tänne kylpylän kolmen kuuman lähteen ympärille. Kuumien lähteiden veden ajateltiin auttavan moniin vaivoihin. Kuningatar Anne tuli tänne ’parantavien vesien’ ääreen tuoden mukanaan koko sosieteen, tehden Bathista maan suosituimman kohteen. Suurin osa kaupungin näyttävämmästä arkkitehtuurista on juuri 1700-luvulta tehden kaupungista monien mielestä maan kauneimman. Se kuuluukin UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kaunis Abbey – kirkko, roomalaisaikainen kylpylä museo, upea arkkitehtuuri ja hyvät ostosmahdollisuudet houkuttelevat matkailijoita vierailemaan Bathissa. Englanninkielinen paikallisopas vie ryhmän täällä lyhyelle kävelykierrokselle ja kertoo kaupungista ja sen historiasta. Vierailemme yhdessä Jane Austin Centerissä, jonka jälkeen nautimme yhdessä perienglantilaiseen tyyliin afternoon tea -hetken. Vielä ennen Brandford-on-Avoniin paluuta on omaa aikaa tutustua Bathiin. Ilta vapaa.

11.6.2024 tiistai | Glastonbury Abbey ja White Spring (A+L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Glastonburyn kaupunkiin. Aloitamme vierailulla Glastonburyn luostarin raunioilla, luostarin joka oli keskiajalla Euroopan suurin! Legendan mukaan Joosef Aramatialainen perusti Ynys Witrinin saarelle ensimmäisen kristillisen kirkon. Valtavat määrät pyhiinvaeltajia leiriytyi aikanaan luostariin kunnioittaakseen pyhien ja viisaiden jäännöksiä, joista yksi tärkeimpiä oli St.Patrick – Irlannin suojeluspyhimys. Saari tunnetaan myös nimellä Avalon, nykyään paremmin nimellä Glastonbury. Tarinan mukaan luostaria entisöivät rakentajat löysivät vuonna 1194 kuningas Arthurin ja kuningatar Guineveren haudat alueelta. Nykyään haudan paikalla on laatta. Vuonna 1539 luostari suljettiin kuningas Henry VIII: n määräyksellä ja se tuhottiin. Ennen luostarin sulkemista, munkit piilottivat suuren määrän pyhäinjäännöksiä, käsikirjoituksia ja muita aarteita tunneleihin ja luoliin Glastonbury Tor:n alle. Edelleen kiistellään siitä, onko se todella Arthurin hauta tai luostarin munkkien kekseliäs väärennös, jolla he keräsivät varoja puoliksi palaneen kirkkonsa jälleenrakentamiseen. Vielä 1700-luvulla luostarissa oli esillä lyijystä tehty risti, jossa oli sanat: Tässä lepää haudattuna kuuluisa kuningas Arthur Avalonin saarella. Legendan mukaan nämä piilotetut aarteet paljastetaan jonain päivänä, tuomalla maailmaan rauhan ja valaistumisen aikakausi alkaa.

Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen on omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Noin klo 16 jälkeen suuntaamme White Spring -lähteelle seremonialliselle kastautumiselle. Lähteellä on kelttiläisen tulen jumalattaren Brigidin alttari, jossa palaa ikuinen tuli. Täällä on myös keijujen kuninkaan alttari. White Spring on ollut pyhiinvaelluspaikka tuhansia vuosia ja yksi Avalonian valtakunnan parantavista lähteistä. Seremonian jälkeen palaamme takaisin hotellille, ilta vapaa.

12.6.2024 keskiviikko | Rannikolle sekä Chalise Well, Glastonbury Tor (A)

Aamupäivä on vapaa-aikaa. Noin puolenpäivän maissa bussimme noutaa ryhmän hotellista ja suunnataan Dorsetin maakuntaan, joka on täynnä satukirjamaisia pikkukyliä ja upeita rantoja. Dorsetin ja Itä-Devonin rannikko – Jurassic Coast, on 150 kilometriä pitkä rannikko-alue, joka ulottuu itä-Devonin Exmouthista Studland Bay lahden Old Harry Rocksiin. Ainutlaatuisesta geologiastaan UNESCO:n maailmanperintökohteen aseman saanut rannikko on täynnä rosoisia kallioita, kauniita hiekkarantoja ja louhikkoisia lahdelmia, joista vuosien saatossa on löydetty satoja fossiileja. Bussi pysähtyy kuvankauniiseen Lyme Regisin kaupunkiin, jonne sijoittuu esim. Jane Austenin romaani Viisasteleva Sydän. Lyme Regis oli myös maankuulun fossiilien metsästäjän ja paleotologin Mary Anningin kotikaupunki. Rantaviivan lisäksi nautimme omatoimisesti pikkukahviloista, butiikeista ja pubeista. Pysähdymme valokuvaustauolle West Bayn rannalla ennen kuin suuntamme Chalice Well-lähteelle. Lähteen punaruskealla vedellä sanotaan olevan parantava vaikutus. Irlantilaisessa ja walesilaisessa mytologiassa lähteen sanotaan avaavan portin henkimaailmaan. Kristillisen mytologian mukaan Joseph of Arimathea (herra joka oli vastuussa Jeesuksen hautaamisesta ristiinnaulitsemisen jälkeen), laski tälle paikalle pikarin jossa oli tippa Jeesuksen verta ja veden punainen väri johtuu ruosteista nauloista, joita käytettiin Jeesuksen ristiinnaulitsemisessa. Hiljennymme lähteellä ja puutarhassa seremoniaan Eevan johdolla. Seremonian jälkeen kiipeämme vielä Glastonbury Tor kukkulalle ottamaan ilta-aurinkoa vastaan. Esihistoriallisina aikoina huipun uskottiin olevan Gwyn ap Nuddin, Annwnin henkimaailman lordi, koti. Pitkä, pakanallisen hengellisyyden pyhä paikka, 170-metrin korkealla kukkulalla on merkkejä siitä, että ihmisen kädet ovat muokanneet neoliittisia aikoja.

13.6.2024 torstai | Aveburyn kiviympyrä (A)

Aamiaisen jälkeen on omaa aikaa tutustua Bradford-on-Avonin pikkukaupunkiin. Iltapäivän koettaessa noin 13 maissa bussi noutaa ryhmän ja lähdemme Aveburyssa sijaitsevalle neoliittiselle kiviympyrälle, joka on suurin koko saarivaltiossa. Matkalla teemme pysähdyksen West Kennet Long Barrow pitkäkummulla, joka on rakennettu jo noin 3600 eaa. ja on parhaiten säilynyt hautamuodostelma Englannissa. Pysähdyksen jälkeen jatkamme lyhyen matkan Aveburyn kiviympyrälle ja viivähdämme siellä. Alun perin noin sadan kiven ympyrä, jonka sisällä oli kaksi pienempää ympyrää, Avebury on yksi monista bronssiajan seremoniapaikoista alueella. Se sisältää myös maan suurimmat megaliittiset kivet. Ympyrän sisältä ei olla löydetty esim. ihmisten tai eläinten luita ja muita jäännöksiä kuten esim. astioita, mikä viittaisi siihen, että aluetta on käytetty lähinnä erilaisissa seremonioissa, tapahtumissa ja muuten vain yleisenä kokoontumispaikkana. Tiettyjen argeologien mukaan eräänlaisena alttarina, jossa ollaan pyydetty jumalilta suotuisia säitä ja suojaa nälältä ja kuolemalta. Alueella 1900-luvulla työskennelleen arkeologin Alexander Keillerin mukaan nimetyssä museossa samalla alueella voi hankkia tästä lisätietoa. Palaamme illansuussa hotellille, ilta vapaa.

14.6.2024 perjantai | Lacock ja kotiin paluu (A)

Huikeiden kokemustemme jälkeen on aika pakata tavarat ja lähteä aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Piipahdamme vielä nautiskelemaan läheiseen Lacockin kylään. Tämä lähes kokonaan museolaitoksen omistuksessa oleva, alun perin 1200-luvulta peräisin oleva kylä on kuin siirtyisi ajassa satoja vuosia taaksepäin. Sen soraisia katuja reunustaa olkikattoiset talot, joista suurin osa on rakennettu 1700-luvulla tai sitä ennen. Kylän kirkko on 1400-luvulta. Lacokissa on kuvattu useita TV-sarjoja filmejä, koska se on miljöönä aivan uniikki. Lacock Abbey kylässä (erillinen sisäänpääsymaksu) on vierailun väärtti. Salisburyn herttuatar perusti tähän nunnaluostarin 1200-luvulla ja Henry VIII lakkautettua luostarilaitoksen 1500-luvulla, antoi hän sen William Sharingtonille joka rakensi sen paikalle itselleen kodin. Itse kylässä on muutama vanha, kaunis pubi, joissa voi käydä lounaalla. Pysähdyksen jälkeen bussimme kuljettaa ryhmämme takaisin Heathrown lentokentälle ja palaamme Finnairin iltavuorolla takaisin Helsinkiin.

Lennot

9.6.2024 AY1331 Helsinki-Lontoo (LHR) 08.00-09.10
14.6.2024 AY1338 Lontoo-Helsinki (HEL) 18.10-23.00

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, verkkokaupassa heti.
Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 19.10.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 11. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. valuuttakurssien, polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Matkan soveltuvuus

Matka edellyttää vaivatonta liikuntakykyä. Matkalla kävellään rauhallista tahtia, mutta paljon. 

Peruutusehdot

Pääsääntöisesti matkoillamme noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:
• Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
• 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
• 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
• 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kuvia

Stonehenge ja tarunhohtoinen Englanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna