Wellness-matkat

Sisäinen feminiinisyys Turkissa

Ajankohta
3.5. - 13.5.2024
Kesto
11 päivää
Kohde
Turkki
Hinta
2260 €
Varaa matka

Henkinen hyvinvointimatka feminiinisen energian ilmentämiseen ja tasapainottamiseen

Löydä sisäinen luovuusvoimasi. Feminiininen energia on palaamassa maapallolle. Sen ilmentymät varhaisissa ja antiikin kulttuureissa luovat energeettisen polun, jota seuraamalla voimme tasapainottaa energioiden olemuksen ja kehittyä ja kohota kultaisen ajan energioihin. Anatolian jumalattaret johdattavat meidät feminiinisen energian tietoisuuteen tällä matkalla.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Matkanjohtaja-oppaana: Minna Keitu asiantuntijaopas, homeopaatti

Matkalla mukana:
Heidi KarhuKarhunpesä, Lifecoach, NLP, Reiki- ja energiahoitaja, Tarot-tulkinnat
Terhi OinaanojaNaturalemotions.fi, Elämäntaidon valmentaja, energiahoitaja

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki – Antalya – Helsinki lentoveroineen
 • Ruumalaukku 23 kg + 8 kg käsimatkatavaraa
 • Majoitus kahden hengen huoneessa puolihoito
 • Ohjelman mukaiset kuljetukset, vierailukohteet, sisäänpääsymaksut
 • Ateriat: aamiaiset ja illalliset + 4 x lounas
 • Oppaan ja paikallisoppaan palvelut
 • Toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • ruokajuomat aterioilla, maksu paikan päällä
 • tipit euroina, opas kerää matkan alussa xxx €/hlö (varauduttava käteisellä)
 • yhden hengen huone kysyttäessä

Matkanjohtaja

Minna Keitu

Minna on työskennellyt oppaana ja kiertomatkaoppaana kolmenkymmenen vuoden ajan kulttuurikohteissa ja kulttuuri- ja luontokiertomatkoilla. Minna on ammatiltaan diplomihomeopaatti ja on myös toiminut homeopatian opettajana ja matkailualan esimiehenä. Henkinen tie alkoi viedä mukaansa yhä enemmän Minnan työskennellessä Meksikossa ja tutustuessa mayojen kulttuuriin. Minna työskentelee tavallisesti es... Lue lisää

Majoitus

Kiertomatkan hotellit

3.-5.5. Side | 2 yötä | Side Zeugma Hotel 
5.-6.5. Konya | 1  yö | Hotel Özkaymak Konya
6.-8.5. Aglasun | 2 yötä |Sagalassos Lodge & Spa
8.-9.5. Karahayit | 1 yö | Lycus River Thermal
9.-11.5. Selcuk | 2 yötä |  Richmond Efesos Resort
11.-13.5. Antalya | 2 yötä | Best Western Khan

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 3.5. - maanantai 13.5.2024

Feminiinisen energian jumalattaret edustivat eri energioiden näkemyksiä ja toimintatapoja. Jokaisen jumalattaren tehtävänä oli suojella tiettyjä hyveitä ja toimia niiden edistämiseksi. Feminiinisen syklin alkaessa nämä hyveet tulee tuoda esiin ja ottaa käyttöön tasapainon saavuttamiseksi. Turkin alueella on ollut vahvana useiden kulttuurien feminiinisen energian ilmentymiä kuten varhainen Anatolian äiti kulttuuri, Amazonit, Isis-jumalattaren kultti, Afroditen, Athenen ja Artemiksen kultit. Neitsyt Maria eli viimeiset vuotensa Efesoksessa ja monet paikat olivatkin keskeisiä alkukirkon perustamisen aikana.

Tutustumme Turkkiin ja sen historiaan ja nykypäivään niiden paikkojen kautta, joissa feminiininen energia on ollut vahvana. Vierailemme anatolialaisen mystikon Mevlana-Rumin mausoleumissa ja pyhiinvaelluspaikassa. Näemme dervissien sema-seremonian (lisämaksullinen). Matkan aikana voit osallistua meditaatio-hetkiin, mielen ja kehon venyttelyyn sekä nautimme kävelystä luonnossa ja kauniista maisemista. Vierailemme myös ruusutehtaassa ja tutustumme ruusuvalmisteisiin. Ruusulla on tärkeä merkitys sekä kulttuurisesti että henkisenä symbolina. Vesi elementtinä liittyy feminiiniseen energiaan puhdistavana ja parantavana. Efesoksen hotellissa voit nauttia uima-altaasta tai rannasta. Hemmotteluhetkinä voit nauttia Karahayitin kylpylähotellin hoitavasta vedestä ja Sagalassoksen SPA-hotellin hamamista. Hotellien kylpylöiden hoitoja voi varata erikseen lisämaksusta. Matkan lopuksi on vapaa päivä ohjelmasta ja voit tehdä ostoksia Antalyassa tai vain rentoutua ja sulatella viikon antimia.

Feminiininen Jumalatarenergia on jokaisen sisäisessä tietoisuudessa – Minna Keitu
Voit lukea artikkelin feminiinisestä energiasta Sateenkaarisanomien sivuilta 6-7 (sateenkaarisanomat.net)

3.5. perjantai | Helsinki-Antalya-Side

Tapaaminen illalla Helsingin lentokentällä, Finnairin yölento Antalyaan. Kuljetus lyhyen matkan hotellille Sideen, jossa majoitumme Hotel Side Zeugmaan kahdeksi yöksi.

4.5. lauantai | Tervetuloa Feminiinimatkalle (A+I)

Aamiaisen jälkeen vuorossa on matkan esittely ja lyhyt luento feminiinisestä energiasta. Siden perustivat kreikkalaiset siirtolaiset n.700 eea. Sen erinomainen luonnollinen satama kasvatti siitä pian alueen tärkeimmän satama- ja kauppakaupungin. Kaupungin suojeluspyhimys on Athena, joka oli lyöty Siden rahoihin ja siellä puhuttiin omaa kieltä. Tutustumme Siden keskustaan ja näemme Apollonin ja Athenan temppelit. Illallisen nautimme hotellilla.

5.5. sunnuntai | Side-Konya (A+L+I)

Ylitämme Taurusvuoriston ja saavumme Anatolian ylätasangolle Konyaan. Çatalhöyuk oli varhainen neoliittisen ja khalkoliittisen kauden suurkaupunki, joka kukoisti 7500-6400 eaa. Täältä on kaivauksissa löydetty useita Anatolian-äiti patsaita. Vierailemme arkeologisella alueella ja sen museossa. Konyassa vierailemme Mevlana-Rumin elämästä kertovassa museossa, joka on myös hänen viimeinen leposijansa ja pyhiinvaelluspaikka. Tämä on myös pyörivien dervissien alkukoti. Lounas päivän aikana. Yövymme Hotel Özkaymak Konyassa, illallinen hotellissa.

6.5. maanantai | Konya-Beyşehir-Eğirdir-Burdur-Sagalassos (A+I)

Konyasta matka jatkuu Beyşehiriin, jossa vierailemme Esrefoğlun moskeijassa. Moskeija on parhaiten säilynyt selcukkiajan puurakenteinen moskeija.  Eflatun Pınar on heetiläisille pyhän lähteen rannalle rakennettu alttari. Saavumme Eğirdiriin järven itärantaa ja teemme kaupungissa lyhyen pysähdyksen. Jatkamme Burdurin museoon, jossa tutustumme Sagalassoksesta löytyneisiin patsaisiin ja esineistöön. Yövymme Sagalassos Lodge & Spa -hotelliin kahdeksi yöksi, illallinen hotellissa.

7.5. tiistai | Sagalassos-Ağlasun (A+L+I)

Vierailemme Sagalassoksen arkeologisella alueella ja Ağlasunin kylässä. Sagalassos oli Pisidian tärkein kaupunki Rooman keisarivallan aikana, mutta se oli todennäköisesti heettien Salawassa jo 8000 eaa. Kaupunki on rakennettu porrasmaisesti ja se sijaitsee 1500-1700m korkeudessa. Sagalassos tarjoaakin upean näköalan lähialueelle. Hadrianus teki siitä alueen keisarikultin keskuksen ja kaupungissa oli runsaasti arvokkaita rakennuksia ja palatseja. Ağlasunin kylä on vihreä keidas, jossa kasvatetaan vihanneksia ja hedelmiä ja vaalitaan monia perinteitä. Lounaan jälkeen kävelemme läheiseen Yeşilbaşköyn kylään. Iltapäivällä voit nauttia hotellin hamamista, uima-altaista tai kylpylähoidoista (lisämaksullinen, maksu paikan päällä). Illallinen hotellissa.

8.5. keskiviikko | Sagalassos-Karahayit/Denizli (A+I)

Ispartan ja Eğirdirin ympäristössä kasvatetaan ruusua ja laventelia mm. kosmetiikkaan, öljyihin, ruusuveteen ja mausteeksi. Vierailemme yhdellä alueen ruusutehtaista ja saat mahdollisuuden ostaa ruusutuotteita myös mukaan. Jatkamme Karahayitiin, jossa saamme nauttia kylpylähotellin Lycus River Thermal parantavasta vedestä. Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksusta (n.25 €) dervissien Sema-seremoniaan, sufien pyhään rakkaudelliseen kosmiseen rituaaliin.

9.5. torstai | Hierapolis/Pamukkale-Karahayit-Selcuk (A+I)

Aloitamme päivän tutustumalla Hierapoliksen rauniokaupunkiin. Alun perin paikalla sijaitsi prhyygialaisten rakentama Anatolian äiti-jumalattaren temppeli, joka sekoittui myöhemmin Cybelen kulttiin. Roomalaisten myötä kaupunki kasvoi ja nykyiset rauniot ovat roomalaisajalta. Hierapoliksessa sijaitsevat myös Pamukkalen lumivalkoiset travertiinialtaat, 15 000 paikkainen teatteri ja Apostoli Filippuksen kirkko ja hauta. Lounastauon jälkeen jatkamme matkaa Selcukkiin, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä. Vierailemme Neitsyt Marian kappelissa satakielikukkulalla. Kappelia pidetään paikkana, jossa Neitsyt Maria eli viimeiset vuotensa ja se on tärkeä pyhiinvaelluspaikka kristityille. Yövymme kahdeksi seuraavaksi yöksi Richmond Efesos Resortiin, illalliset hotellissa.

10.5. perjantai | Efesos-Selcuk (A+L+I)

Efesos oli antiikin tärkeimpiä metropoleja. Se oli poliittinen ja kaupallinen keskus ja vilkas satama, mutta sillä oli myös tärkeä asema tieteen ja kulttuurin kehtona. Efesoksen alueella on ollut asutusta aina 7000eaa alkaen. Vierailemme Efesoksen arkeologisella alueella ja halutessasi voit tutustua terassitaloihin lisämaksusta. Efesoksen museossa näemme Artemiksen patsaita ja esineistöä, joita on kaivauksien yhteydessä löydetty Efesoksesta ja sen lähialueilta. Vierailemme Johanneksen basilicassa, jossa Neitsyt Maria asui jonkin aikaa. Johanneksen hauta on kirkon alla. Artemiksen temppeli oli yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä. Aikanaan Efesos oli tärkeä uskonnollinen keskus ja Artemiksen papittaret esoteerisen tiedon mukaan olivat voimakkaita kuun papittaria. Temppelistä ei enää ole jäljellä kuin rauniot, mutta monet kävijät tuntevat siellä virtaavat voimakkaat energiat. Iltapäivällä vierailemme Sirincen kylässä, jossa tuotetaan paikallisia herkkuja. Kyläläiset valmistavat myös koruja, käsitöitä, luontaiskosmetiikkaa, saippuoita ym. joita voi ostaa vaikkapa tuliaisiksi. Päivän aikana lounas, illallinen hotellissa.

11.5. lauantai | Selcuk-Afrodisias-Antalya (A+L+I)

Afrodisias oli roomalaisen Kaarian provinssin pääkaupunki ja kuuluisa valkoisen siniharmaasta marmoristaan, taitavista kuvanveistäjistä ja filosofian koulusta. Afrodisias on rakkauden jumalattarelle Afroditelle pyhitetty kaupunki, jonne 5.800 eaa lähtien ihmiset tekivät pyhiinvaelluksia kunnioittamaan hedelmällisyyttä ja satoa antavaa Anatolian äiti-jumalatarta. Siellä toimi myös arvostettu kuvanveistäjäkoulu, jossa valmistettiin upeita julkisivuja ja marmoripatsaita. Museossa (lisämaksu) on hieno kokoelma kaivauksissa löydettyjä patsaita ja esineitä. Lounaan jälkeen jatkamme Antalyaan yöpymään 2 yöksi Antalya Best Western Khan Hoteliin.

12.5. sunnuntai | vapaa-aikaa (A+I)

Vapaa päivä omia ohjelmia varten, illallinen hotellissa. Hotellihuoneen saa pitää koko päivän aina lentokenttäkuljetukseen saakka.

13.5. maanantai | yölento Helsinkiin

Keskiyön jälkeen kuljetus lentokentälle. Paluulento lähtee su-ma välisenä yönä takaisin Helsinkiin 03.50-08.00.
Ateriat: A=aamiainen, L=lounas, I=illallinen

Lennot

3.5.2024 AY1943 Helsinki-Antalya (AYT) 22.45.-02.45
13.5.2024 AY1942 Antalya-Helsinki (HEL) 03.50-08.00

Varusteet:
Arkeologiset alueet ovat usein epätasaisia, joten on hyvä varautua päiväohjelmiin hyvillä tukevapohjaisilla kengillä, lenkkitossuilla tms. Teemme lyhyen kävelyn Ağlasunissa. Sagalassos sijaitsee korkealla vuoristossa ja keväisin siellä on usein tuulista ja lämpötila voi olla hyvinkin kylmää. Varaa siksi mukaasi tuulenpitävä takki ja villatakki tms. Ylätasangon lämpötila voi olla viileähkö varhain aamulla ja myöhään illalla (Konya, Sagalassos, Hierapolis). Aurinkoisella säällä voit tarvita aurinkosuojaa ja päähineen. Rannikolla lämpötila voi nousta päivisin lämpimäksi ja rohkeimmille voi merivesikin olla riittävän lämmintä uimiseen. Ulkouima-altaat avataan lämpötilojen mukaan, mutta useissa hotelleissa on sisäuima-allas. Muista ottaa mukaan uimapuku. Hotellien uima-altaalle tai rannalle saat pyyhkeen hotellilta. Pyhillä paikoilla kuten moskeijoissa ja kirkoissa pukeutuminen tulee olla peittävää (polvet ja olkapäät) ja moskeijakäynteihin naiset tarvitsevat huivin hiusten peitoksi. Opas kertoo matkalla tarkemmat ohjeet.

Ruokavaliot: Pyrimme huomioimaan mahdollisuuksien mukaan erityisruokavaliot ja ne tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä.
Matkan soveltuvuus: Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Tärkeää tietää: Passin tulee olla voimassa vielä 150 päivää maahan saapumisen jälkeen (5 kk). Maahan saapuvalla henkilöllä tulee olla passissaan vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten. Ilman tyhjää sivua viranomaisilla on oikeus estää henkilön maahanpääsy. Tarkista tullimääräykset, jos olet muun kuin Suomen kansalainen.

Matkan hinnan tarkistus: Turkin voimakkaasta inflaatiosta johtuen, matkan hinnan tarkistus tehdään ennen matkan loppumaksua. Ilmoitettu hinta on tämän hetkisten hintatietojen mukainen (16.10.2023)

Maksuehto
Ennakkomaksu 400 € maksetaan varauksen yhteydessä.
Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 16.10.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 20 hengen ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Sisäinen feminiinisyys Turkissa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna