Lukijamatkat

Senioriopettajalehden lukijamatka Mallorcalle

Ajankohta
3.4. - 10.4.2024
Kesto
8 päivää
Kohde
Mallorca, Espanja
Hinta
1850 €
Varaa matka

Patikointia ja kulttuuria

Mallorca on yksi Espanjan vetovoimaisista matkakohteista. Saari tarjoaa viehättäviä kaupunkeja ja kyliä, upeaa luontoa vuoristomaisemineen, mielenkiintoisia nähtävyyksiä, historiaa ja tietenkin upeita hiekkarantoja.  Matkaohjelma tarjoaa luontoa ja kulttuuria, nähtävyyksiä ja kuvankauniita kyliä, joihin tutustumme sekä bussiretkillä että patikoiden.  Voit myös varata päiväretken  Menorcalle.

Senioriopettaja-lehden lukijamatka on avattu kaikkien matkasta kiinnostuneiden varattavaksi joulukuun alusta alkaen.

Matkaan on varattavissa nais-/miespaikkoja. Jos huoneluku ei mene tasan, viimeiseksi varanneen on maksettava 1h-huoneen lisämaksu.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki – Palma de Mallorca m/p
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus ohjelmassa mainituissa hotelleissa
 • aamiainen hotelleissa
 • lounas ruokajuomineen 3.4. ja 5.4.
 • retkieväät 4.4.
 • viininmaistajaiset ja kevyt lounas 8.4.
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • henkilökohtaiset kuulokkeet
 • Outi Böökin opaspalvelut Mallorcalla
 • palvelumaksut ja verot

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 245 €
 • 6.4. päiväretki Menorcalle, sis lounas 285 €
 • muut palvelut

Majoitus

Useita hotelleja

Hotelli EIX Alcudia 4*  (4 yötä)
C/ Teodoro Canet 43
Pto de Alcudia

Vain aikuisille tarkoitettu EIX Alcudia hotelli sijaitsee yhdellä Alcudian parhammista paikoista, lähellä satama-aluetta ja rantaa. Nelikerroksiset, tyypilliset mallorcalaiset rakennukset on rakennettu kauniin, vehreän piha-alueen suojaksi. Pihalla on uima-allas ja auringonottotuoleja.
Parvekkeelliset hotellihuoneet ovat vaalein värein tyylikkäästi sisustettuja. Huoneissa on ilmastointi-/lämmityslaite, puhelin, sateliitti TV, ilmainen wi-fi, hiustenkuivaaja ja tallelokero.

Hotelli Sercotel Zurbarán Palma 3* (3 yötä)
Carrer de Josep Villalonga, 16
07014 Palma

Sercotel Zurbarán Palma sijaitsee rauhallisella Son Armadams -alueella lähellä Palman miellyttävää rantakatua, satama-aluetta ja Bellverin linnaa. Palman ydinkeskustaan on matkaa n. 2 km. Hotellissa on 40 modernia, rennosti sisustettua huonetta. Huoneissa on maksuton Wi-Fi yhteys, ilmastointi/lämmitys, tallelokero, minibaari, TV, hiustenkuivain ja parveke.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 3.4. - keskiviikko 10.4.2024

3.4. keskiviikko│ Saapuminen Mallorcalle (L) 

Finnairin aamulento Mallorcalle klo 6.00-9.00. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa lentokentällä. Tutustumme bussilla ja kävellen Palmaan, jonka ehdoton vetonaula on vanhakaupunki ja sen kupeessa sijaitseva jättimäinen hiekanvärinen Palman katedraali. Se tunnetaan saaren katalaanin murteella nimellä La Seu ja se on yksi maailman suurimmista katolisista katedraaleista. Kävelemme katedraalin ympäristössä ja näemme myös mm. 1200luvulta peräisin olevan Almudainan palatsin. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme reilun 50 km ajomatkan päähän Alcudiaan, jossa majoittuminen (4 yötä). Loppupäivä vapaata aikaa. 

4.4. torstai│ Patikointiretki kuvankauniiseen Deian kylään ja viehättävään Sólleriin (A, retkieväät)

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme tilausbussilla ajelemaan kauniiden maisemien keskellä mutkittelevaa vuoristotietä. Perillä meitä odottaa viehättävä Deian kylä, jota sanotaan Mallorcan kauneimmaksi. Sitä reunustavat jylhä vuoristo sekä kirkasvesinen Välimeri. Deiassa huokuu vanhan pikkukaupungin rauha ja perinteinen kyläelämä. Lähdemme kylästä patikoiden kaunista, oliivi ja appelsiinipuiden varjostamaa noin 10 km pitkää luonnonreittiä kohti Sóllerin laaksoa ja siellä sijaitsevaa Sóllerin kaupunkia. Se on Mallorcan luoteisrannikon kauniissa laaksossa sijaitseva vanha, idyllinen ja vilpittömän mallorcalainen pikkukaupunki. Yksi Sóllerin hienoimmista nähtävyyksistä on kirkko, jonka on suunnitellut maailmankuulun arkkitehdin Antonio Gaudin oppilas. Päivän aikana nautimme retkieväät. Iltapäivällä palaamme takaisin Alcudiaan. Loppupäivä vapaata aikaa. 

5.4. perjantai│ Kokopäiväretki Valledemossaan ja La Granja de Esporalesiin (A, L) 

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme yhteiselle kokopäiväretkelle, joka suuntautuu  Valldemossan viehättävään kylään ja La Granja De Esporles museoalueelle. Valdemossassa on 1400-luvulla perustettu La Real Cartujan munkkiluostari. Munkit lähtivät pois luostarista jo 1800-luvulla, vähän ennen kuin paikalle saapuivat luostarin kuuluisimmat vierailijat säveltäjä Frédéric Chopin ja hänen rakastajattarensa kirjailija Amandine Lucile Aurore Dupin, joka kirjoitti salanimellä George Sand. He viettivät talven 1838-39 Valldemossassa. Talvi oli sateinen ja sadeilman innoittamana Chopin sävelsi kuuluisan 15. preludinsa, joka tunnetaan myös Sadepisarapreludina. Se kuvaa pisaroiden tippumista maahan Mallorcalla. Valldemossassa tutustumme kylään kävellen. Mahdollisuus myös omatoimiseen vierailuun La Real Cartujan luostarissa. Matkalla kohti La Granja de Esporales museoaluetta saamme ihailla kauniita maisemia. Tramuntanan vuoristossa sijaitsevassa ja alunperin nunnaluostariksi rakennetussa La Granjan maalaiskartanossa tutustumme historialliseen tyyliin sisutettuihin huoneisiin, parvekkeisiin ja jopa vankiloihin. La Granjan yli 20 000 neliömetrinen puutarha on myös avoinna yleisölle. Puutarhassa on mm. suihkulähteitä, altaita, kauniita kukkia, upeita vanhoja puita sekä erilaisia villi- ja kotieläimiä. Nautimme tyypillisen mallorcalaisen lounaan La Granjassa. Iltapäivällä palaamme takaisin Alcudiaan. Loppupäivä vapaata.  

6.4. lauantai│ Retki Menorcalle tai omatoimista patikointia Mallorcalla (A)

Lisämaksullinen retki Menorcalle: Hotellissa nautitun varhaisen aamiaisen jälkeen suuntaamme lautalla päiväretkelle kauniille Menorcan saarelle, jossa saavumme saaren viehättävään vanhaan pääkaupunkiin ja ehkäpä saaren kauneimpaan kaupunkiin, Ciutadellaan. Jatkamme tilausbussilla kohti Menorcan lounaista rannikkoa, kohti Cala en Turqueta poukamaa. Matkan varrella pysähdymme ihmettelemään Naveta des Tudons hautakammiota, joka löytyi vasta vuonna 1975. Arkeologisten töiden yhteydessä hautakammiosta löytyi ihmisten luita, koruja sekä keramiikkaa. Hautakammio on todennäköisesti ollut käytössä noin 1200-luvulta ennen ajanlaskumme alkua. Cala en Turqueta  “Turkoosipoukamasta“ lähdemme patikoimaan kohti Cala Galdana -poukamaa. Noin 6,4 km mittainen reitti on osa kuuluisaa Cami de Cavalls -patikkareittiä. Reitti kulkee Menorcan etelärannikolla meren tuntumassa kulkevia metsäisiä polkuja pitkin. Patikoinnin aikana näemme useita Menorcalle tyypillisiä rantapoukamia ja upeaa turkoosin väristä merta. Yksi upeimmista poukamista on Cala Macarella. Reitti on helpohko, mutta sen varrella on portaita. Patikoinnin ja yhdessä nautitun lounaan jälkeen suuntaamme Menorcan sisäosiin ihastelemaan maisemia Monte Toro -kukkulalta. Monte Toro kohoaa 358 metriin ja on saaren korkein kohta. Kukkulalta ihastelemme upeaa maisemaa saaren yli. Monte Torolla on lisäksi pienehkö luostari. Tarina kertoo, että kukkulalla olisi nähty Madonna ja tämän takia luostari rakennettiin. Iltapäivällä palaamme Ciutadellaan, josta illan aikana lautalla takaisin Alcudiaan. 

Vaihtoehtoisesti omatoiminen vaellus Mallorcalla Alcanadan rannikolle tai s´Albuferan luonnonpuistoon. Alcanadan ympyrävaelluksen reitti kulkee ensin huvila-alueella rannikon tuntumassa ja nousee sitten metsätielle, mistä palataan kohti hotellia oliivi- ja manteliviljelysten ympäröimänä. Matkan aikana mahdollisuus nähdä karimetsoja ja harjalintuja. Vaellus on pituudeltaan n. 12 km, korkeuseroja n. 100 m. Kyseessä on helppo, mukava ja vaihteleva vaellus.
S ’Albuferan luonnonpuisto on Baleaarien suurin ja merkittävin kosteikkoalue. Aikoinaan alueella oli valtava laguuni, jonka erotti merestä hiekkäsärkkien muodostama ketju. Viimeisten vuosisatojen aikana maakerrostumat ovat lisääntyneet, ja alueesta on muodostunut noin 1700 hehtaarin tasainen kosteikkoalue, jonka linnusto on vaikuttava. S’Albuferan luonnonpuistossa on eri pituisia reittejä. Luonnonpuistoon pääsee paikallisbussilla. 

 7.4. sunnuntai│ Siirtyminen Palmaan Porto Criston kautta (A)

Hotelliaamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat tilausbussin kyytiin ja lähdemme ajamaan Mallorcan itäistä rannikkoa myöten kohti Porto Cristoa, jossa sijaitsevat kuuluisat Cuevas del Drach tippukiviluolat. Matkaa Alcudiasta Porto Cristoon on 57 km. Esihistoriallisessa tippukiviluolastossa on upea Martelniminen maanalainen järvi. Se on yksi maailman suurimmista maanalaisista järvistä. Luolastoa pidetään poikkeuksellisen kauniina tippukiviä valaisevan värikkään valaistuksensa ansiosta. Maanalaisella järvellä voi päivittäin kuulla klassista musiikkia. Porto Cristossa mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Matkamme jatkuu Palmaan, jossa majoitumme loman loppuajaksi (3 yötä). 

8.4. maanantai│ Oliver Moraguesviinitila (A, L) 

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle, joka suuntautuu kauniiden maisemien keskelle Oliver Moragues viinitilalle. Se on yksi Mallorcan vanhimmista: tilalla on viljelty viiniä lähes viiden vuosisadan ajan. Se sijaitsee 260 m korkeudessa ja sitä ympäröivät mänty ja tammimetsät. Viinitilavierailun lisäksi maistelemme tilan omia viinejä ja saamme nauttia mallorcalaisista suupaloista. Viinitilavierailun jälkeen palaamme Palmaan. Iltapäivä vapaata aikaa, jolloin voi omatoimisesti tutustua Palman nähtävyyksiin tai sen lukuisiin museoihin, mm. Es Baluard museoon. Museon kokoelmassa on mm. Cezannen, Gauguinin, Picasson, Mirón, Magritten, Polken, Barcelón ja Schnabelin maalauksia. Museossa lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. 

9.4. tiistai│ Palma (A)

Aamiainen hotellissa. Vapaapäivä Palmassa, jonka aikana voi tehdä omatoimiset kävelyretket Mariventin palatsiin ja/tai Bellverin linnaan. 

Marivent (n. 3 km/suunta)
Omatoiminen kävely suuntautuu Espanjan kuninkaallisen perheen kesänviettopalatsin, Mariventin, puutarhoihin, jotka suunnitteli Joan Sadirakis vuonna 1925. Marivent on toiminut  kuninkaallisen perheen virallisena kesänviettopalatsina vuodesta 1965. Palatsin puistoalueet avattiin yleisölle vasta vuonna 2017. Mirón perhe lahjoitti puutarhoihin 12 kuuluisan taiteilijan
Joan Mirón pronssityötä, niinpä puutarhoilla on tärkeä kulttuurillinen arvo. Lisäksi puistolla on tärkeä kasvitieteellinen merkitys. Puistossa on yli 40 erilaista kasvilajia, joista suurin osa on
alkuperäisiä mallorcalaisia kasveja. 

 Bellverin linna (n. 1 km/suunta)
1300-luvulla rakennettu goottilaistyylinen linna sijaitsee Palman keskustan ulkopuolella kohoavan 112m korkean kukkulan päällä. Hyvin säilyneen linnan rakennutti aikoinaan kuningas Jaime II. Pyöreässä linnassa on kaksi kerrosta, kolme suurta tornia ja keskellä näyttävä, pylväiden ympäröimä linnanpiha. Kukkulalla sijaitsevasta linnasta on upeat näkymät Palma de Mallorcan satama-alueen ylle. 

10.4. keskiviikko│ Kotiinpaluu (A)

Aamiaisen jälkeen tilausbussikuljetus hotellilta Palman lentokentälle. Finnairin paluulento Helsinkiin klo 9.55-14.50. 

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

3.4. AY1711 Helsinki – Palma de Mallorca 06.00-09.00
10.4. AY1712 Palma de Mallorca – Helsinki 09.55-14.50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 1.9.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Senioriopettajalehden lukijamatka Mallorcalle kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna