Kontiki
Kon-Tikin Skotlannin matkalta: ylämaa

Senioriopettaja-lehden Skotlannin kiertomatka 21.-27.5.
Skotlannista tulee ensimmäisenä mieleen kiltit, säkkipillimusiikki ja hieman vaikeaselkoinen murre. Maa on kuuluisa myös karusta luonnostaan ja kauniista nummimaisemistaan, joita värittävät vanhat linnat. Kiertomatkan aikana tutustumme Edinburghiin, Glasgowhun, Mullin ja Ionan saariin ja Loch Ness -järvialueeseen unohtamatta viskitislaamoa ja lammaskoiraesitystä. Matkalla on matkanjohtajana Skotlannin asiantuntijaopas Jari Keinänen.

Matkaohjelma
21.5. maanantai | Edinburgh
Finnairin suora aamulento Helsingistä Edinburghiin klo 08.10-08.50 (aikaero -2 tuntia). Perille saavuttuamme jatkamme suoraan bussilla kaupunkikierrokselle, jonka aikana näemme tämän historiallisen ja upean kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kierros päättyy Edinburghin linnan opastetulle kierrokselle. Yhteinen lounas ja kuljetus hotellille. Iltapäivällä omaa aikaa.

22.5. tiistai | Edinburgh
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Royal Yacht Britanniaan, yhteen kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Vuosikymmeniä kuninkaallisten kotina palvelleella laivalla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, esimerkiksi Diana ja Charles viettivät häämatkansa kyseisellä laivalla. Royal Yacht Britannia -alus toimii nykyään museolaivana ja se on ankkuroitu Edinburghin satamaan. Laiva toimi Britannian kuningattaren edustuslaivana 1900-luvun loppupuolella, minkä jälkeen se on avattu yleisölle. Yhteinen lounas, jonka jälkeen vierailemme St Giles -katedraalissa, joka on Skotlannin pääkirkko sekä skottiritarien kotikirkko. Illalla Spirit of Scotland Show, jonka aikana nautimme perinteisistä skotlantilaisista tanssi -ja lauluesityksistä sekä tietysti maittavan skottilaisen illallisen.

23.5. keskiviikko | Glasgow ja Fort William
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Glasgown kaupunkia. Pysähdymme matkan varrella Falkirk Wheelillä, joka on lähellä Falkirkin kaupunkia sijaitseva pyörivä venehissi, joka yhdistää Forth–Clyde -kanavan Union-kanavaan. Kanavien korkeusero on hissin kohdalla 35 metriä. Falkirk Wheel on ainoa pyörivä venehissi maailmassa. Aiemmin kanavia yhdisti 1,5 kilometrin mittainen 11 sulun ketju, mutta ne poistettiin käytöstä ja purettiin 1933. Falkirk Wheel valmistui vuonna 2002. Sen rakentaminen maksoi 17,5 miljoonaa puntaa. Glasgow´hun saavuttuamme teemme oppaamme johdolla kaupunkikiertoajelun tässä mielenkiintoisessa entisessä laivatelakkakaupungissa. Näemme mm. kaupungin katedraalin, upean George Square -aukion kaupungintaloineen, Clyde-joen sekä ehkä maailman kuuluisimman glasgow´laisen Charles Rennie Mackintoshin talon. Seuraavat pysähdyksemme ovat Loch Lomond järvellä ja kuvauksellisessa Lussin kylässä. Matkamme jatkuu edelleen Glencoe laakson kautta Fort Williamin alueelle, jossa majoitumme seuraavat kaksi yötä. Päivän aikana yhteinen lounas.

24.5. torstai  | Mull ja Iona
Aamiaisen jälkeen nousemme Obanin kaupungissa laivaan, joka vie meidät Mullin ja Ionan saarille. Mullin saari on vajaan kolmen tuhannen asukkaan saari, joka tunnetaan hienoista maisemista, rannoista ja villielämistä kuten esim. kotkista. Teemme saarikierroksen Mullilla sekä käymme pienellä 120 asukaan Ionan saarella, jonka katedraalikirkko perustettiin jo keskiajalla. Ajomatka päivän aikana noin 265 km, päivän aikana yhteinen lounas. Illaksi palaamme Fort Williamin hotellille.

25.5. perjantai  | Loch Ness
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Loch Ness järveä. Tämä Skotlannin, ellei koko saarivaltion tunnetuin, valtava järvi on Loch Nessin hirviön koti. Tutustumme myös järven rannalla olevan Urquhartin linnan raunioihin, joka antaa hyvän pilkahduksen keskiaikaiseen elämään. Yhteinen lounas. Iltapäivällä pysähdymme Laeault-maatilalle seuraamaan kuinka lammaskoiria koulutetaan. Saamme mahdollisuuden keriä paimennettavia lampaita, syöttää karitsoja sekä tutustua ystävällisiin lammaskoiriin – tämä on ainutlaatuinen kokemus, jollaista et Skotlannin ulkopuolelta löydä! Kuljetus hotellille Aviemoren kaupungissa ja majoittuminen.

26.5. lauantai | Cawdor Castle ja Glenvilet Distillery
Aamupäivällä vierailemme näyttävässä 1300-luvulta peräisin olevassa Cawdorin linnassa. Linna on sisustettu kauniilla huonekaluilla, taiteella ja mielenkiintoisilla esineillä ja upeilla seinävaatteilla. Yhteinen lounas. Iltapäivällä tutustumme viskin valmistukseen perinteikkäässä Glenlivet tislaamossa, jossa on jo vuodesta 1824 lähtien valmistettu mallasviskiä. Kuuluisa skottilainen viski valmistuu ainutlaatuisen laakson elementtien syleilyssä, joita pääsemme näkemään lähietäisyydestä. Paluu hotellille Aviemoressa.

27.5. sunnuntai  | Scone Palace ja kotimatka
Suuntaamme takaisin Edinburghiin ja matkalla pysähdymme Scone Palaceen, jota pidetään Skotlannin kansallisaarteena. Tämä skottikuninkaiden kruunajaispaikka Highland Cattle–lehmineen on viehättävä miljöö, joka pitää sisällään rutkasti historiaa sekä erinomaista taidetta ja antiikkiesineitä. Lounas, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Finnairin lento Edinburgh–Helsinki klo 19.45–00.25 (Helsingissä ma 28.5.)

Majoitukset
21.-23.5. Premier Inn Edinburgh Leith Waterfront, 51-53 Newhaven Place Leith, Edinburgh EH6 4TX
Hotelli Edinburgh Leith Waterfront sijaitsee sataman kupeessa, lähellä historiallista kaupungin keskustaa. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi ja ravintola. Hotellin huonevarustukseen kuuluu perusmukavuuksien lisäksi televisio ja kahvin-ja vedenkeittimet.

23.-25.5. Lodge on the Loch Hotel, Onich Nr Fort William Highlands Of Scotland, PH33 6RY
Hotelli Lodge on the Loch on tunnelmallinen hotelli lähellä Onichin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Hotellissa on ravintola ja ilmainen Wi-Fi.

25.-27.5. McDonald Aviemore Resort, Aviemore Inverness-shire, PH22 1PN
Cairngormsin kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevaan lomakeskukseen kuuluu kolme hotellia ja 18 mökkiä. Keskuksessa on ravintoloita, bisneskeskus, mahdollisuudet lukuisille aktiviteeteille sekä golfkenttä.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä. Pidätämme oikeudet mahdollisiin aikataulu-, ohjelma- ja hintamuutoksiin polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Hinnat perustuvat elokuussa 2017 voimassa oleviin punnan valuutan arvoon ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kohokohdat
  • Edinburgh
  • Glasgow
  • Mullin ja Ionan saaret
  • Loch Ness -järvialue
  • Glenlivet viskitislaamo
  • Lammaskoiraesitys
Kerää oma ryhmä Kerää porukka ja lähde matkalle
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Skotlannin kiertomatka

21.-27.5.

1780 €

Senioriopettaja-lehden Skotlannin kiertomatka 21.-27.5.
Skotlannista tulee ensimmäisenä mieleen kiltit, säkkipillimusiikki ja hieman vaikeaselkoinen murre. Maa on kuuluisa myös karusta luonnostaan ja kauniista nummimaisemistaan, joita värittävät vanhat linnat. Kiertomatkan aikana tutustumme Edinburghiin, Glasgowhun, Mullin ja Ionan saariin ja Loch Ness -järvialueeseen unohtamatta viskitislaamoa ja lammaskoiraesitystä. Matkalla on matkanjohtajana Skotlannin asiantuntijaopas Jari Keinänen.