?>

Vaellusmatkat

Santiago de Compostela

Ajankohta
12.4. - 19.4.2019
Kesto
8 päivää
Kohde
Santiago de Compostela
Hinta
1575 €/1625 €

Pyhiinvaellusmatka

Santiagon tie on historialtaan ja maisemiltaan todellinen vaellusten kuningas. Vaelluksemme seuraa sen tunnetuinta reittiä (Camino Francés), jota on kuljettu keskeytymättä yli tuhat vuotta. Pyhiinvaellukselle lähtemiselle syy aiemmin oli puhtaasti uskonnollinen, tämän päivän vaeltajille motiivi voi yhtä hyvin olla myös luonnossa liikkuminen ja kuntoilu, mutta koska kuljetaan historiallisella pyhiinvaellusreitillä kaikkia kulkijoita kutsutaan pyhiinvaeltajiksi, peregrinos.

Tälle matkalle voit lähteä, vaikka sinulla ei ole aiempaa kokemusta vaelluksesta. Kävelemme n. 20 km päivässä omaan tahtiin upeissa maisemissa vaihtelevassa maastossa, pienten kylien kautta, peltomaisemissa ja tammimetsien suojassa. Oppaanamme on kymmeniä vaelluksia tehnyt Ulla Lipasti.

Kysy lisäpaikkoja puh. 09 466300 tai ilmoittautumiset@kontiki.fi.

Hintaan sisältyy

  • Finnairin ja Iberian lennot Helsinki–Madrid-Santiago de Compostela-Madrid–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitukset pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä hotelleissa puolihoidolla: aamiainen ja illallinen ruokajuomineen (talon viini, mineraalivesi) ja majoituksen 4-tähden hotellissa Santiago de Compostelan historiallisen keskustan välittömässä läheisyydessä buffetaamiaisella
  • lounas ja illallinen Santiago de Compostelassa ruokajuomineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset (lentokenttäkuljetukset), tukiauto ja matkatavarakuljetus majoituksesta toiseen vaelluksen aikana (1 laukku/matkustaja, max 20 kg)
  • suomenkielisen matkanjohtajan/vaellusoppaan palvelut Espanjassa
  • opastettu kaupunkikierros Santiago de Compostelan historiallisessa keskustassa
  • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huoneen lisämaksu 290  €
  • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Ulla Lipasti

Ulla toimii Kon-Tikin yhteistyökumppanina tuottaen maapalveluja ryhmillemme yrityksensä kautta Madridissa. Hänen harrastuksensa on vaeltaminen ja muutaman kerran vuodessa Ulla toimii matkanjohtajana Santiago de Compostelan eri reittien oppaana. Vuonna 1993 hän kuuli ensimmäistä kertaa Caminosta Espanjassa, silloin oli Pyhä vuosi. Ensimmäinen oma vaellus tapahtui vuonna 1998 ja ensimmäisen ryhmä... Lue lisää

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 12.4. - perjantai 19.4.2019

 12.4. perjantai | Matkapäivä, kuljetus Sarriaan

Klo 16.55 Finnairin lento Madridin kautta Santiago de Compostelaan, jonne Iberian lento saapuu klo 23.15. Paikalliopas ryhmää vastassa ja kuljetus tilausbussilla ensimmäiseen majapaikkaamme Sarriaan, jossa majoittuminen.  

13.4. lauantai | Vaelluksen aloitus Sarria – Portomarin 22 km

Aamiaisen jälkeen vaelluksen aloitus. Keltaisin nuolin merkitty historiallinen pyhiinvaellusreitti kulkee Sarrian vanhan osan halki. Asutuksen jäätyä taakse polku jatkuu tammimetsissä, karjalaidunten ja viljelysten ohi, niittyjen poikki ja pikkuruisten maalaiskylien läpi. Matkan varrelle jää kiinteästi pyhiinvaelluksen historiaan liittyviä rakennuksia, mm. pieniä romaanisia kappeleita, joista Pyhän Jaakobin kirkko Barbadelossa on kuulunut osana paikalla aikaisemmin sijainneeseen 1100-luvulla rakennettuun luostariin. Portomariniin saavutaan Miño-joen ja Belesar-patoaltaan ylittävää siltaa pitkin. Patoaltaan alle jääneen vanhan keskiajalla merkittävän vanhan Portomarinin rauniot ja joen ylittänyt vanha silta ovat näkyvissä kun veden pinta on matalalla. Majoittuminen ja illallinen Portomarinissa.

14.4. sunnuntai (palmusunnuntai) | Portomarin-Palas de Rey 24 km

Aamiainen majoituspaikassa. Portomarinin jäätyä taakse noustaan San Antonion kukkulalle tammi- ja kastanjapuumetsiköiden läpi, pikkuruisten viinitarhojen ja vehreiden niittyjen ohi. Polun varrella nähdään jälleen useita pyhiinvaelluksen pitkästä historiasta kertovia vanhoja rakennuksia. Camino kulkee maalaismaisemissa pienten kivestä rakennuttujen liuskekivikattoisten muutaman talon asutusten kautta. Vaeltajiin tottuneet paikalliset toivottavat ohi kulkeville vaeltajille ystävällisesti ”Buen Camino!” Palas de Reihin saavutaan mäntyjen ja eukalyptuspuiden varjostamaa metsätietä pitkin. Majoittuminen ja illallinen Palas de Reissa.

15.4. maanantai | Palas de Rey-Arzua 29 km

Aamiaisen majoituspaikassa. Palas de Reistä Arzuaan reitti seuraa enimmäkseen pikkuteitä ja osittain tammipuiden katveessa mutkittelevia metsäpolkuja. Puolivälissä oleva Meliden kaupunki romaanisine pyhiinvaelluskirkkoineen oli aikoinaan tärkeä risteyspaikka. Kylässä yhtyvät ranskalainen tie ja pohjoisesta Oviedosta tuleva reitti. Meliden jälkeen maisema on täynnä tammi- ja mäntymetsiä ja laajoja maissipeltoja. Päivän aikana ylitetään useita jokia. Lähellä päivämatkan määränpäätä kuljetaan Iso-joen yli keskiaikaista kivistä siltaa pitkin. Joen rannassa sijaitsee Ribadiso do Baixon kivinen rakennuskompleksi. Keskiaikainen pyhiinvaeltajien sairaala toimii tämän päivän vaeltajien majatalona (albergue). Ribadisosta polku nousee kohti Arzuaa, jonne saavutaan päällystettyä tietä pitkin. Majoittuminen ja illallinen Arzuassa.

16.4. tiistai | Arzua – Rua 19 km

Aamiainen majoituspaikassa. Arzuan keskustasta jatketaan vaellusta kylä ohittaen ja suunnataan metsäpolulle. Maisemaa halkovien niittyjen ja pienten kukkatarhojen jälkeen polku viettää loivasti alaspäin ja jatkuu loivasti kumpuilevassa maastossa tammi- eukalyptus- ja mäntymetsien halki. Kauniit maalaismaisemat, viljelysmaat ja niityt sekä eukalyptuspuiden tuoksu ovat seurana tämän vaelluspäivän ajan. Majoittuminen ja illallinen Ruassa.

17.4. keskiviikko | Rua -Santiago de Compostela 20 km

Aamiainen majoituspaikassa. Viimeisenä vaelluspäivänä maalaismaisemat viljelysmaineen muuttuvat pikkuhiljaa kaupunkimaisemaksi. Reitin varrelle jää useita historiallisesti tärkeitä merkkipaaluja. Lavacollaa halkovassa joessa pyhiinvaeltajat peseytyivät ennen Santiagoon saapumistaan. Monte de Gozo – kukkulalle pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen keskenään kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin tornit.

Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset. Jeesuksen opetuslapsi Pyhä Jaakob on uskomuksen mukaan haudattu katedraalin pääalttarin alapuolella olevaan kryptaan. Alun perin hautapaikalle rakennettiin jo vuonna 899 pienehkö kappeli, josta satojen vuosien kuluessa kasvoi hiljalleen yksi Espanjan näyttävimmistä katedraaleista. Keltaiset nuolet johtavat katedraalin edessä olevalle Obradoiro-aukiolle, joka kerää kaupunkiin saapuneet pyhiinvaeltajat hetkeksi pysähtymään ja ihailemaan vasta kunnostettua katedraalia. Majoittuminen ja illallinen Santiago de Compostelassa.

18.4. kiirastorstai | Santiago de Compostela tutustuminen kaupunkiin

Aamiaisen jälkeen tutustumme Santiago de Compostelan kaupunkiin. Santiago de Compostela tunnetaan ennen kaikkea apostoli Jaakobin pyhiinvaelluksen päätepisteenä. Tämä pyhiinvaellus, Camiño de Santiago, on toiminut jo tuhatkunta vuotta ja se on katolilaisen maailman kolmanneksi tärkein reitti. Santiagon vanha kaupunki muodostaa yhden maailman kauneimmista kaupunkialueista romaanisine, goottilaisine ja barokkityylisine rakennuksineen. Katedraalin ympärille syntyneen Santiago de Compostelan historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1985.

Opastetulla kierroksella kuljetaan pitkin kaupungin kapeita ja maalauksellisia pikkukatuja, tehdään kierros Alameda-puistossa, jossa kuullaan sisarusten ”las dos Marias” eli kahden Marian tarina, käydään Mercado de Abastos – kauppahallissa ihailemassa tuoretiskien runsasta tarjontaa ja tutustutaan Platerias-, Quintana-, Azabacheria- ja Obradoiro aukioihin ja niiden ympärillä sijaitseviin historiallisiin rakennuksiin. Kierroksen aikana nähdään luostareita, useita pieniä kirkkoja ja aatelispalatseja ja nautitaan kaupungin ainutlaatuisesta kiireettömästä ja leppoisasta tunnelmasta. Yhteinen lounas päivän aikana.

19.4. pitkäperjantai | Paluumatka

Aikainen kuljetus lentokentälle (aamiaisboxit mukaan) ja klo 06.40 Madridin kautta lennot Helsinkiin.

Lennot

AY1661       12.4.           Helsinki-Madrid                                16.55-20.25
IB3894        12.4.           Madrid-Santiago de Compostela   22.05-23.15
IB3895        19.4.           Santiago de Compostela-Madrid   06.40-07.55
AY1662       19.4.           Madrid-Helsinki                                10.20-15.30

Majoitus

Majoitukset reitin varrella vaatimattomissa pyhiinvaeltajille tarkoitetuissa hotelleissa (2-3 *, oma kylpyhuone) ja Santiago de Compostelassa 4*:n hotellissa.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                                                                                                                                                                          

Hinnat perustuvat 20.9.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kuvia

Santiago de Compostela kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna