?>

Metsä- ja maatalousmatkat

Ruskan värjäämä metsäretki Länsi-Lappiin

Ajankohta
19.9. - 22.9.2019
Kesto
4 päivää
Kohde
Länsi-Lappi
Hinta
595 €

Tervetuloa Etämetsänomistajien matkalle Lappiin

Lapin metsät kukoistavat syksyisellä matkallamme ruskan väriloistossa. Rovaniemeltä alkavalla retkellämme tutustumme monipuolisesti Länsi-Lapin metsätalouteen ja metsänhoitoon. Kuulemme eri asiantuntijoilta mielenkiintoista ajankohtaistietoa Lapin elinkeinoelämästä yleisemminkin. Luonto- ja matkailuelinkeinon harjoittamisesta saamme hyvän kuvan vieraillessamme paikallisten yrittäjien kohteissa. Taiteenkaan ystäviä ei unohdeta, kulttuurille on ohjelmassa sijansa. Matkan aikana majoitumme Levin keskustassa sijaitsevissa tasokkaissa Levin Kuningaskotka ja Levin Kotka – huoneistoissa.

Metsänomistus siirtyy taajamiin ja kauemmaksi metsätiloilta. Etämetsänomistajat ovat kasvava metsänomistajaryhmä, joka omistaa metsää kaikkialla Suomessa. Useimmiten he asuvat etäällä metsästä ja ovat palkkatöissä, yrittäjiä tai eläkeläisiä. Etämetsänomistajien Liitto edustaa tätä yhä kasvavaa metsäomistajaryhmää. Tervetuloa oppimaan, verkostoitumaan ja virkistymään yhteiselle matkalle!

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • majoitus jaetussa 4 hengen huoneistossa sisältäen liinavaatteet
  • aamiaistarjoilu Hullu Poro –ravintolassa
  • ohjelman mukaiset ruokailut: 2 x lounas, 2 x nuotioeväät, 2 x iltapäiväkahvit ja 2 x illallinen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset alkaen ja päättyen Rovaniemeltä
  • matkanjohtaja ja Etämetsänomistajien liiton puheenjohtaja Rauno Nummisen palvelut matkan aikana.
  • kaikki matkaohjelmassa mainitut vierailut, esittelyt, pääsymaksut ja asiantuntijaluennot

Lisämaksusta

  • ruokajuomat
  • muut palvelut

Majoitus

Huoneistohotelli Levin Kuningaskotka (B- ja C-talot) ja Levin Kotka (E-talo) www.levinkuningaskotka.fi www.levinkotka.fi

Majoittuminen tapahtuu tilavissa huoneistoissa, joissa on kaksi WC:tä ja kaksi suihkua, sauna, yhteinen olohuone ja keittiö. Yhteen huoneistoon majoitetaan 4 henkeä (2 x 2 hengen makuuhuonetta käytössä)

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 19.9. - sunnuntai 22.9.2019

19.9. torstai | Siikamukan yhteismetsä – Metsähallituksen toiminta Lapissa

Omatoiminen ja -kustanteinen saapuminen Rovaniemelle esim. yöjunalla, joka saapuu Rovaniemelle n. klo 7.00 torstaiaamuna. Finnairin lento AY531 Helsingistä Rovaniemelle klo 7.50 – 09.05. Rovaniemelle jo edellispäivänä saapuvilla on myös mahdollisuus varata huone Hotelli Scandicista Etämetsänomistajien sopimushintaan.

Ryhmän kokoontuminen klo 10.00 Rovaniemen rautatieasemalla, josta lähdemme omalla bussilla kohti Siikamukan yhteismetsäaluetta. Kohteeseen on noin tunnin ajomatka. Tutustumme alueen metsien hoitoon, hallinnointiin ja puukauppaan. Nautimme nuotioeväät maastossa. Iltapäiväksi suuntaamme Hotelli Kittilään, jossa tapaamme Metsähallituksen edustajan. Hän kertoo organisaation toiminnasta Lapissa. Samalla nautimme hotellilla iltapäiväkahvit. Illansuussa noin klo 17.00 majoitumme Levin keskustassa sijaitseviin Alppitaloihin. Yhteiselle illalliselle ajamme bussilla ylös Levitunturin laella sijaitsevaan Levin Panoraama -hotellin ravintolaan, josta on huikaisevat maisemat Levin ylle.

20.9. perjantai Metsäkohteisiin tutustumista

Aamiaistarjoilu läheisessä Hullu Poro -ravintolassa. Päivän ohjelmassa on kierros bussilla eri metsäkohteisiin. Tänään mukanamme on myös Kittilän metsänhoitoyhdistyksen edustaja. Päivän aikana nautitaan retkilounas nuotiolla maastossa. Saavumme takaisin Leville noin klo 17.00 ja yhteiselle illalliselle kokoonnumme Saamen Kammi -ravintolaan.

21.9. lauantai Lapin kylä – Särestöniemi-museo

Aamiainen Hullu Poro -ravintolassa. Aloitamme päivän vierailulla Lapin Kylässä, joka on vanha perinteinen porotila. Nykyinen yrittäjä tarjoaa kylässään matkailijoille monipuolisia Lapin elämyksiä ja ohjelmapalveluita. Lounaan lomassa kuulemme paikalliselta asiantuntijalta katsauksen mökki- ja metsäkiinteistömarkkinoihin Lapissa. Lapin kylästä siirrymme seuraavaan kohteeseen; Reidar Särestöniemen museoon. Reidar Särestöniemi (1925–1981) on eräs tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita ja aikansa merkittävin lappilainen taiteilija. Hän syntyi seitsenlapsiseen perheeseen Kittilän Kaukosen kylään. Reidar Särestöniemi opiskeli Suomen Taideakatemiassa Helsingissä ja Ilja Repin -instituutissa Leningradissa. Opiskeluvuosiaan lukuun ottamatta Särestöniemi eli koko elämänsä kotitilallaan. Saavumme illansuussa takaisin Leville. Ilta on vapaata aikaa omatoimiseen ajanviettoon.

22.9. sunnuntai Taidegalleria Raekallio – paluu Rovaniemelle

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme Levin keskuksen ja lähdemme kotimatkalle tutustuen Reijo Raekallion taidegalleriaan. Kolmikerroksinen, monimuotoinen Galleria Raekallio on itsessään nähtävyys. Galleriassa on aina esillä kymmenien maalausten vaihtuva näyttely. Raekallio maalaa vesi- ja öljyvärein ihmisiä, poroja ja luonnonilmiöitä. Kahvitarjoilu. Paikan päällä on mahdollisuus myös taiteen ostoon. Lounaalle pysähdymme matkalla Rovaniemelle, Kaukosen kylässä sijaitsevalle Mummola Travel´sin tilalle. Rovaniemelle saavumme noin klo 17.00.

Yhteinen matkamme päättyy, hyvää kotimatkaa.

Omatoiminen paluu esim. VR:n yöjuna Rovaniemi – Helsinki kello 18.03 – 06.24 ja 21.15 – 08.55 tai Finnairin iltalento AY536 Rovaniemi – Helsinki kello 18.10 – 19.25. Aikataulut sitoumuksetta, kukin matkustaja varaa oman meno-paluumatkansa. Myös omakustateinen majoittuminen erikoishintaan Scandic Rovaniemi -hotellissa on mahdollinen.

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna