Kontiki
Kon-Tikin Riikan matkalta: Riikan Vanhakaupunki

Ruoka- & viinimatka Riikaan, Baltian Pariisiin 10.-13.5.

Tunnin lentomatkan päässä sijaitseva Latvian pääkaupunki, Riika, on herkullinen kohde pidennetylle viikonloppumatkalle. Viime vuonna Latvia oli Euroopan Gastronominen alue 2017 (European Region of Gastronomy 2017). Tänä vuonna Latvia juhlii 100 vuotista itsenäisyyttään.

Tervetuloa kanssamme Baltian Pariisiin! Matkanjohtajana toimii pitkänlinjan ruokatoimittaja, tietokirjailija Tiina Rantanen, jolle matkustaminen ruoan ja viinin perässä on intohimo.

Matkaohjelma
10.5. torstai | Riga Balsamista gastronomiseen huliganismiin – Kokkikurssi, lounas, illallinen Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Finnairin lento AY1071 Helsingistä lähtee klo 9:30, ja on perillä Riikassa klo 10:40. Suuntaamme lentokentältä linja-autolla Riian keskustaan, jossa aloitamme matkamme nauttimalla Riga Balsam -cocktailit kaupungin korkeimmalla sijaitsevassa Skyline -näköalabaarissa kaupunkinäkymää ihaillen. Ihailtuamme kaupunkia lintuperspektiivistä kävelemme lounaalle lähistöllä sijaitsevaan ravintolaan, joka on ravintolan ja viinikaupan yhdistelmä. Se tunnetaan hyvästä ruoastaan ja erinomaisista viineistään. Kaupassa on myynnissä yli 700 viiniä, joista voi valita viinin myös aterialle. Tarjoilijat neuvovat asiantuntevasti viinivalinnoissa.

Iltapäivällä teemme kiertoajelun Riiassa oppaan kanssa. Kiertoajelun aikana näemme mm. kauniita art deco -rakennuksia, joita on Pariisin jälkeen eniten juuri Riiassa. Majoittuminen hotelliin.

Illan ohjelmanumero on kokkikurssi White Guidessa hehkutetussa ja Latvian 4.parhaaksi rankatussa ravintolassa. Omistajia on nimitelty gastronomisiksi huligaaneiksi innovatiivisuutensa vuoksi. Valmistamme illallisemme Chefin johdolla.

11.5. perjantai | Vanha kaupunki kulinaristin silmin, 5 ruokalajin illallinen
Aamiainen hotellissa. Klo 10.00 kulinaristinen, opastettu kävelykierros Vanhassa kaupungiss. Ohittamaton ruokamatkailijan vierailukohde on Keskustorin kauppahallit, jotka tunnetaan Zeppelin-halleina. Ensimmäisen maailmansodan aikaiset, saksalaisten Zeppelin-ilmalaivojen huoltohalleiksi tarkoitetut hangaarit on valjastettu nyt arkipäiväiseen käyttöön: yksi on täynnä kalaa, toinen lihaa, kolmas vihanneksia, neljäs meijerituotteita ja muita elintarvikkeita. Zeppelin-hallit vetävät päivittäin puoleensa jopa 100 000 asiakasta. Vuonna 1930 avattu ostoskeskus oli avauduttuaan lajissaan maailman suurin. Hallin vieressä olevalta torilta taas löytää niin rintaliivejä, hapankaalia, aurinkolaseja, kevätsipulia, kalastustarvikkeita ja kukkakojuja. Jos rakastat vierailla halleissa ja toreilla, joissa näkee mitä paikalliset syövät, tämä kohde täytyy kokea!

Vapaata tutustumista ja omakustanteinen lounas vanhassa kaupungissa omaan tahtiin. Annamme ravintolasuosituksia. Piipahda legendaarisessa Black Magic-kahvilassa osoitteessa Kalku iela 10. Legendaarisesta 24 yrtin likööristään tunnetussa kahvilassa voi maistella Riian mustaa balsamia sellaisenaan tai drinkin, suklaan, kahvin ja leivonnaisten mausteena. Juoman valmistusresepti on säilynyt samana 250 vuotta.

Viiden ruokalajin illallisen nautimme lähiruokaan panostavassa ravintolassa, joka on rankattu yhdeksi Latvian parhaista. Keittiömestari-omistajat vannovat villin ja luonnonmukaisen ruoan nimiin.  Jokainen ruokalaji tarjoaa myös visuaalisen elämyksen.

12.5. lauantai | Hipsterien lauantaimarkkinat: Kanciems Quarter´s maalaistentori – Panimovierailu – Ooppera-ilta Madama Butterfly, lounas
Aamiainen hotellissa. Lähtö aamiaisen jälkeen bussilla Kalnciems Quarter´s -maalaistentorille. Kalnciems Kavartals puistokaupunginosassa on paljon kauniita, vanhoja puurakennuksia, jotka on vähitellen restauroitu entiseen loistoonsa. Lauantaisin alueella on maalaisten tori, jossa paikalliset tuottajat myyvät paitsi kasvattamiaan tuotteita, myös valmistamiaan elintarvikkeita. Tarjolla on niin hilloja kuin säilykkeitä, savustettua lihaa ja paikallisia perinneleivonnaisia. Luonnollisesti myös latvialaista katuruokaa on tarjolla.

Klo 12.00 lähdemme tutustumaan käsityöläisoluiden maailmaan ja nautimme panimoravintolassa oluelle sovitetun lounaan. Paluu hotellille n. klo 17.

Illalla Ooppera Madama Butterfly klo 19.00 (ooppera on kävelymatkan päässä hotellilta). Tai vaihtoehtona viettää iltaa omalla ohjelmalla. Annamme suosituksia illallispaikoiksi.

Komea rakennus, jossa sijaitsee Latvian Kansallisooppera ja baletti (LNOB), avasi ovensa vuonna 1863, on pietarilaisen arkkitehti Ludwig Bohnstedtin suunnittelema. Se rakennettiin alun perin Riian kaupunginteatteriksi. Pääosa rakennuksesta tuhoutui tulipalossa vuonna 1882. Jälleenrakentamissuunnitelman laati Riian kaupungin pääarkkitehti Reinhold Schmaeling Ludwig Bohnstedtin alkuperäisten suunnitelmien hengessä. Latvialaisen oopperaseurueen käyttöön talo tuli vuonna 1919.

13.5. sunnuntai | Brunssin kautta kotimatkalle
Suosittelemme kevyttä aamiaista, sillä nautimme yhteisen brunssin yhdessä Riikan parhaista ravintoloista klo 12.00. Huoneet luovutetaan ennen brunssille lähtöä ja matkatavarat jätetään hotellille säilytykseen. Bussi noutaa meidät hotellilta klo 14.30. Finnairin lento AY 1076 Riikasta lähtee klo 17:45 ja saavumme Helsinkiin klo 18.55.  

Finnairin suora lennot
AY1071 10.5. HELSINKI – RIIKA KLO 09:30 – 10:40
AY1076 13.5. RIIKA – HELSINKI KLO 17:45 –  18:55

Majoitus
Hotelli Avalon****
13.Janvara str. 19, Riga, Latvia www.hotelavalon.eu

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja.                                                                                                                 

Hinnat sisältävät verot ja perustuvat 19.1. 2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20. Matkalle on varattuna 30 paikkaa.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Ruoka- ja viinimatka Riikaan

10.-13.5.

980 €

Ruoka- & viinimatka Riikaan, Baltian Pariisiin 10.-13.5.

Tunnin lentomatkan päässä sijaitseva Latvian pääkaupunki, Riika, on herkullinen kohde pidennetylle viikonloppumatkalle. Viime vuonna Latvia oli Euroopan Gastronominen alue 2017 (European Region of Gastronomy 2017). Tänä vuonna Latvia juhlii 100 vuotista itsenäisyyttään.

Tervetuloa kanssamme Baltian Pariisiin! Matkanjohtajana toimii pitkänlinjan ruokatoimittaja, tietokirjailija Tiina Rantanen, jolle matkustaminen ruoan ja viinin perässä on intohimo.