Kulttuuri­matkat

Suomen Kuvalehden lukijamatka: Rooma kuvataiteilijan silmin

Ajankohta
15.3. - 19.3.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Rooma
Hinta
1475 €
Varaa matka

Taideaarteita ja arkkitehtuurin helmiä

Elämysmatkalla Rooman taiteeseen ja arkkitehtuuriin kohtaamme luovuuden, joka on italialaisilla veressä; se ei katso aikaa, vuosilukua eikä elintasoa. Se löytyy Rooman valtakunnasta, antiikista, nykytaiteesta ja kaikkialta Rooman kaupungista.
Asiantuntevana paikallisoppaana toimii kuvataiteilija ja Rooman virallinen paikallisopas, Leena Knuuttila.

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Rooma–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisineen ja veroineen
 • matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat ruokajuomineen
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut
 • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 262 € (huom. rajoitettu määrä)
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • taidemaailman kallisarvoisia ja ainutlaatuisia taideaarteita
 • henkeäsalpaavia taide-elämyksiä
 • Vatikaani ja sen museot

Matkanjohtaja

Leena Knuuttila

Leena on ekonomi, matkaopas, vapaa taiteilija ja kuvanveistäjä. Leena on toiminut kiertomatkaoppaana useille suomalaisille matkanjärjestäjille, on virallinen Rooman paikallisopas, käynyt roomalaisen kuvataidekoulun ja toimii vapaana taiteilijana.

Majoitus

Hotel Romanico Palace ****

Via Boncompagni 37, Roma 00187

Klassisen elegantti ensimmäisen luokan hotelli Rooman keskustassa, lähellä via Venetoa, n. 15 min. kävelymatkan päässä Fontana di Trevistä. Menneen maailman tunnelmaa hotelliin tuovat koristeelliset freskot ja kristallikruunut.
Hotellissa on turkkilainen kylpylä, baari sekä ravintola, jonka kattoterassilta avautuu näkymä Rooman ylle.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 15.3. - sunnuntai 19.3.2023

15.3. keskiviikko Matkapäivä, saapuminen Roomaan (I)
Finnairin lento Roomaan klo 16.10–18.35.
Saavumme Roomaan, jossa Italiassa asuva suomalainen paikallisopas, Leena Knuuttila on vastassa. Kuljetus hotellille, jossa nautimme kevyen illallisen ruokajuomineen.

16.3. torstai| Luovaa kauneutta kaupunkikuvassa (A)
Aamiaisen jälkeen tutustumme Rooman tärkeimpiin nähtävyyksiin taiteen ja arkkitehtuurin näkökulmasta. Suuntaamme ensin Piazza Spagnalle, jonka massiiviset Espanjalaiset portaat ovat kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Aukion läheisyydessä sijaitsevassa taiteilijakorttelissa tutustumme 1900-luvun kuvataiteilija Giorgio de Chiricon alkuperäiseen asuun jätettyyn ateljeeasuntoon, josta avautuu maisema yli aukion.
Sieltä jatkamme rakastetun Trevin suihkulähteen kautta Pantheonille eli ”kaikkien jumalien temppelille”.  San Luigi dei Francesin pyhiinvaelluskirkossa ihastelemme barokin mestarin Caravaggion maalauksia. Kierroksen päätämme Navona-aukiolle, joka on yksi Rooman vaikuttavista olohuoneista ja hyvä esimerkki luovan arkkitehtuurin aikojen saatossa muotoaan ja alkuperäistä tarkoitustaan muuttaneista aukioista. Niin tyypillistä Roomalle!
Päivän aikana lounasmahdollisuus. Paluu hotellille iltapäivällä. Ilta vapaa.

17.3. perjantai | Kirkko ja kardinaalit taiteen suosijoina (A)
Tänään vierailemme renessanssin ja barokin yksityispalatseissa ja näemme Rooman merkittävimpien taiteilijoiden töitä. Seuraamme taiteen suuntien kehitystä vuosisatojen vaihtuessa, keskiajalta renessanssiin, manierismin kautta hurmaavaan barokkiin, ja päädymme Canovan puhtaaseen uusklassiseen tyyliin. Kaikista näistä näemme taidemaailman huippuesimerkkejä, aivan henkeäsalpaavat taide-elämykset luvassa!
Päivän vierailukohteina ovat Villa Lante, Villa Farnesina sekä Santa Marian basilika Trasteveressa, joissa pääsemme tutustumaan ainakin Rafaellon, Sodoman, Caravaggion, Berninin ja Canovan teoksiin.
Iltapäivällä käymme katsomassa vielä Galleria Borghesen taidekokoelmia. Ryhmän maksimikoko on 15, joten teemme vierailun tarvittaessa kahdessa osassa.
Päivän aikana lounasmahdollisuus. Paluu hotellille. Ilta vapaa.

18.3. lauantai | Paavin kirkkovaltion sydän, Vatikaani (A)
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti paavin valtakuntaa, Vatikaania, joka on todellinen taide-ystävien paratiisi. Päivän aikana saamme ihailla historiallisesti ainutlaatuisia ja kallisarvoisia taideaarteita. Vierailukohteinamme ovat Vatikaanimuseot, Sikstuksen kappeli, joka tunnetaan Michelangelon maalaamasta katostaan sekä Pietarinkirkko, joka on täynnä mm. Michelangelon ja Rafaelin töitä.
Päivän aikana lounasmahdollisuus. Paluu hotellille iltapäivällä. Ilta vapaa.

19.3. sunnuntai| Antiikin ajan rakentajat (A, L)
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen siirrymme antiikin aikaan.
Vierailemme Colosseumin ympäristössä ja tutkimme tarkemmin Konstantinus Suuren riemukaarta, joka juhlistaa kristittyjen vainojen päättymistä ja uskonvapauden saapumista; tämä avaa uuden aikakauden ja kristillinen taide ja symboliikka pääsee vauhtiin.
Käymme San Clementen kirkossa, jossa näemme 1200-luvun maalauksia sekä mosaiikkeja ja kuinka kirjaimellisesti kristinuskon arkkitehtuuri syntyy pakanakulttuurin päälle. Kirkon alla sijaitsee nimittäin Mitran temppeli, jonka päälle on rakennettu keskiajan kirkko – yksi Rooman uskomattomimmista nähtävyyksistä.
Päivän aikana syömme yhteisen lounaan ruokajuomineen ja siirrymme lentokentälle n. klo 17.00
Finnairin lento Helsinkiin klo 19:30 – 00:05.

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta

Ryhmän minimikoko 15 henkilöä.

Ateriat
A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Finnairin lennot
15.3.2023 AY1763   Helsinki – Rooma klo 16.10–18.35
19.3.2023 AY1764  Rooma – Helsinki klo 19.30–00.05

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 300 EUR/henkilö.  Ennakkomaksu erääntyy 7 vrk varauksesta.
Loppusuoritus matkasta on maksettava viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot
Peruutus tulee voimaan sillä hetkellä, kun tieto siitä tulee toimistoomme. Palvelumaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 42 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 41 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 26.4.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Suomen Kuvalehden lukijamatka: Rooma kuvataiteilijan silmin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna