Kulttuuri­matkat

Rooma ikuinen kaupunki

Ajankohta
2.11. - 6.11.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Italia, Rooma
Hinta
1595 €

Rooma ikuinen kaupunki

Rooma on kaupunki, johon ei koskaan kyllästy ja josta aina löytää uusia puolia. Antiikin suurkaupunki hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja historian runsaudellaan. Roomassa yhdistyvät menneisyys ja nykyaika; täällä voi viettää aikaansa kahvilaelämästä nauttien viehättävillä piazzoilla, vierailla lukemattomissa kirkoissa ja museoissa, ihastella vaikuttavia palatseja tai shoppailla muodikkaissa liikkeissä. 

Matkanjohtajana toimii Silja Tuominen, joka on jo vuosikymmeniä asunut Roomassa. Silja tuntee Italian kuin omat taskunsa ja onkin pitkään opastanut suomalaisia. Hän on asiantuntija niin historian, kulttuurin kuin gastronomiankin alalla.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot suorat Helsinki – Rooma – Helsinki
 • 4 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut
 • ohjelman mukaiset ruokailut: 5 x lounas ruokajuomineen
 • Silja Tuomisen opaspalvelut kohteessa

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 385 €
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Silja Tuominen

Valmistuttuani Helsingin Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ajauduin matkailualalle. Opiskeluaikana olin jo työharjoittelussa Dublinissa ja Wienissä, jossa jatkoin puolisen vuotta myös yliopistossa. Aurinkomatkojen edustajana aloitin Itävallasta, Jugoslaviasta ja Thaimaasta päätyen Italiaan, jossa löysin humanistin sieluni. Taidehistoria, yleinen ja kirkkohistoria sekä arkeologia muo... Lue lisää

Majoitus

Antico Palazzo Rospigliosi ****

Via Liberiana 21, 00185 Rooma

Hotelli sijaitsee Roomassa Santa Maria Maggioren basilikan vieressä, aivan Rooman historiallisen keskustan sydämessä. Hotellin suojelukohteena oleva rakennus on peräisin 1500-luvulta, ja se oli aikoinaan paavi Klemens IX:n residenssi. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi, minibaari, maksuton WiFi ja taulu-tv satelliittikanavilla, ja niistä avautuu viehättävä näköala sisäpihalle, puutarhaan tai basilikaan. Hotellissa on oma kappeli, jossa kardinaali Rospigliosi aikoinaan piti saarnojaan.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 2.11. - maanantai 6.11.2023

2.11. torstai | Helsinki – Rooma (L)

Lähtö Finnairin suoralla reittilennolla AY 1761 Helsingistä 07.25 Roomaan, jonne saavutaan klo 09.55. Opas Silja Tuominen on ryhmää vastassa Rooman lentokentällä. Bussikuljetus Rooman historiallisen keskustan sydämessä sijaitsevaan Antico Palazzo Rospigliosi hotelliin. Yhteisen lounaan jälkeen kiertelemme historiallisen keskustan kujilla ja kauneimmilla aukioilla kuten Piazza Navona, Campo dei Fiori ja Piazza Farnese, Pantheonin aukio ja Fontana di Trevi. Välillä pistäydymme ihailemaan Caravaggion maalauksia ja vaikuttavia barokkikirkkoja.

3.11. perjantai | Keisarillinen Rooma (A, L)

Vuosikymmeniä kestäneet arkeologiset kaivaukset ovat tuoneet esiin antiikin Roomasta paljon uutta aineistoa, johon tutustumme kävelykierroksella.  Aloitamme Kapitoliumilta, jossa muinoin sijaitsi Jupiterin temppeli. Nykyisen Rooman kaupungintalon aukion on suunnitellut renessanssin aikana Michelangelo. Sieltä avautuu hieno näköala antiikin Rooman sydämeen Forum Romanumille ja keisarifoorumeille. Jatkamme Trajanuksen riemupylvään juurelta hiljattain avatulle uudelle sisäänkäynnille, jolta pääsemme Keisarifoorumien väylän alapuolelta Forum Romanumille. Laskeudumme Palatinuksen – kukkulan, jolla keisarin hallintopalatsi sijaitsi – kautta Colosseumin ja Konstantinus Suuren riemukaaren ohitse lounaalle. Lounaan jälkeen vierailemme Neron Kultaisessa talossa (DOMUS AUREA). Sen arkeologinen alue Colle Oppion kukkulan kätköissä avaa arvaamattoman maailman keisareiden kulta-aikaan – nykyisen 3D-virtuaalitekniikan avustamana. Vierailu on mahdollista vain virallisen oppaan opastamassa suljetussa ryhmässä ja omalla vuorolla.

4.11. lauantai | Palazzo Barberinin taidemuseo (A, L)

Tutustumme aamupäivällä Palazzo Barberinin entisöidyn vanhan taiteen gallerian kokoelmaan. Sen helmiin kuuluvat mm. Raffaellon muotokuva rakastetustaan, leipurintytär La Fornarinasta, Hans Holbeinin Henrik XVI ja Caravaggion Narcissus. Juhlasalin kattoa koristaa Pietro da Cortonan kolmiulotteinen maalaus Jumalaisen Kaitselmuksen Triumfi (1639). Yhteisen lounaan jälkeen on vapaata aikaa.
Klo 18 on mahdollisuus osallistua Accademia di Santa Cecilian konserttiin uudessa Renzo Pianon suunnittelemassa Parco della Musica Ennio Morricone – auditoriumissa. Ohjelma julkaistaan loppukesästä. (https://santacecilia.it)                          

5.11. sunnuntai | Galleria Borghese – Villa Borghese – Pincio – Piazza di Spagna (A, L)

Il più bel museo del mondo… maailman kaunein museo, Galleria Borghese, tarjoaa kahden tunnin vaikuttavan elämyksen. Hengellisen ja ennen muuta maallisen mahdin keskittymä sijaitsi 1600-luvulla paavin hovissa Roomassa. Borghese-suvun kirkkoruhtinas keräsi merkittävän kokoelman vanhaa ja uudempaa taidetta. Klassismin ja barokin järeimmät edustajat olivat maalaustaiteessa Michelangelo Merisi da Caravaggio ja kuvanveistäjä-arkkitehti Gian Lorenzo Bernini. Marmorilattioiden, maalausten, korkokuvien ja veistosten koristelemat seinät ja katot tarjoavat hienot puitteet taidekokoelmalle, jota varten rakennus on luoto. Vierailun jälkeen kävelemme monipuolisen Villa Borghesen puiston läpi Pincion näköalakukkulalle ja Piazza di Spagnalle. Yhteisen lounaan jälkeen iltapäivä on vapaata.     

6.11. maanantai | Rooma – Helsinki (A, L)

Aamupäivä on vapaata yhteisestä ohjelmasta, halukkaat voivat lähteä yhdessä herkkuostoksille Rooman suurimpaan kauppahalliin. Yhteisen läksiäislounaan jälkeen lähdemme Rooman lentokentälle, josta Finnairin reittivuoro AY1764 lähtee Helsinkiin klo 18.40, saapuminen Helsinkiin klo 23.05.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas

Lennot

2.11. AY1761  Helsinki – Rooma 07.25- 09:55
6.11. AY1756  Rooma – Helsinki  18.40- 23.05

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 29.9.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Rooma ikuinen kaupunki kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna