Puutarhamatkat

Kotipuutarhalehden lukijamatka: Rivieralta Alpeille

Ajankohta
16.4. - 22.4.2023
Kesto
7 päivää
Kohde
Ranska, Italia, Sveitsi
Hinta
2175 € / 2245 €

Tunnelmia kolmesta maasta

Matka on täynnä. Voit ilmoittautua jonotuslistalle ja kysyä peruutuspaikkoja (tilanne 9.11.2022)

Lähde mukaan suositulle matkallemme, jonka aikana kohtaamme keväistä kukkaloistoa niin Rivieralla, Alpeilla kuin Pohjois-Italian lumoavan kauniilla järviseudulla. Matkaamme bussilla ja lautoilla halki upeiden maisemien ja tutustumme moneen merkittävään puutarhaan.

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki – Nizza/Milano – Helsinki sis. lentoverot ja matkalaukut ruumaan max 23 kg/hlö
 • yöpyminen hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen
 • suomalainen matkanjohtaja/paikallisopas kohteessa koko matkan ajan
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelmassa mainitut sisäänpääsymaksut ja puutarhaopastukset
 • ohjelman mukaiset ateriat
 • korvakuulokkeet
 • Kotipuutarha-lehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • paikalliset turistiverot

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 265 euroa (loppuunmyyty, tilanne 19.10)
 • kahden hengen huoneen saa yhden hengen käyttöön lisämaksulla 557 euroa (ota yhteys matkatoimistoomme)
 • paikkavaraukset lennoille
 • muut mahdolliset palvelut
 • muille kuin Kotipuutarha -lehden tilaajille hinta on 2245 €/hlö jaetussa 2h-huoneessa. Tilaajaksi lasketaan henkilö, jonka kotiosoitteeseen on tilaus voimassa matkaa tilatessa ja loppulaskun erääntyessä. Varaudu ilmoittamaan tilaajanumerosi matkaa varatessasi (lehden takakannessa osoitteen päällä)

Kohokohdat

 • mielenkiintoisia sekä yksityisiä että julkisia puutarhoja
 • keväinen kukkaloisto
 • Pohjois-Italian lumoavan kaunis järviseutu
 • näkymät Luganon vuorten huipuilta
 • merkittävät kulttuurinähtävyydet sekä tarinat niiden ympärillä

Majoitus

Useita hotelleja

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 16.4. - lauantai 22.4.2023

16.4. sunnuntai | Matkapäivä (I)

Kotipuutarhan edustaja Maija Stenman ottaa ryhmän vastaan ennen turvatarkastusta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Finnairin lento Helsinki–Nizza klo 17:10–19.35. Nizzan kentällä on vastassa opas Eliisa Niinimäki. Majoittuminen Nizzaan ja yhteinen iltapala.

17.4. maanantai| Nizza – San Remo (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen ja teemme lyhyen kiertoajelun Nizzassa sekä tutustumme Nizzasta n. 10 km:n ajomatkan päässä sijaitsevaan Villa Ephrussin puutarhaan. Upea Villa Ephrussi on paronitar Béatrice de Rothschildin itselleen vuosina 1905–1912 rakennuttama unelmien koti. Sen laajaan puutarhaan kuuluu yhdeksän tunnelmaltaan erilaista teemapuutarhaa. Tunnetuin niistä on Ranskalainen puutarha (French Garden) huvilan edustalla upeine ruusuineen ja 20 minuutin välein musiikin tahtiin tanssivine suihkulähteineen. Villa Ephrussissa nautitun lounaan jälkeen jatkamme matkaa Italian puolelle ja saavumme Giardini Botanici Hanburyyn iltapäivällä. Puutarhan on perustanut 1800-luvun loppupuolella varakas liikemies, innokas puutarhuri ja filantrooppi Sir Thomas Hanbury. Puutarhan alueet on jaettu teemoittain kasvien alkuperämaan mukaan. Kaikkiaan puutarhassa on yli 6.000 lajia ja lajiketta.
Kuljetus edelleen San Remoon, jossa majoittuminen ja illallinen.

18.4. tiistai | San Remo –Maggiore-järvi (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme Ligurianmeren rantaa pitkin Alassioon, jossa tutustumme Villa Pergolan puutarhoihin, jossa sinisateet kukkivat.  Villa Pergolan puutarhan on perustanut 1870-luvulla kenraali Montagu McMurdo hedelmäpuulehtoon, jossa lähiseudun kotieläimet laidunsivat. Nykyään se on harvinainen esimerkki anglo-välimerellisestä puutarhasta, joka on säilynyt koko ajan samalla paikalla ja alkuperäisessä koossaan. Se on myös yksi harvoista englantilaistyylisistä puutarhoista Italiassa, ja puutarha kuuluu Grandi Giardini Italiani -listalle.
Matka jatkuu Genovaan, jossa pidämme omatoiminen lounastauon, jonka jälkeen tutustumme Villa Durazzo Pallaviciniin Genovan laidalla. Kahdeksan hehtaarin kokoisen puutarhan on rakennuttanut 1840-luvulla markiisi Allessandro Pallavicini ja sen sanotaan muistuttavan rakenteeltaan kolminäytöksistä teatterinäytelmää. Puistossa on paljon vanhoja puita, harvinaisia kamelioita sekä vesialtaita erilaisine lumpeineen. Illaksi ajamme Stresaan, Lago Maggioren rannalle ja nautimme illallisen hotellin ravintolassa.

19.4. keskiviikko| Maggiore-järvi (A, L)

Aamulla lähdemme yksityisveneellä järven lahden toisella puolella sijaitsevaan Verbaniaan ja kuuluisaan Villa Tarantoon, jonka lukuisat atsaleat ovat parhaillaan täydessä kukassa. Puutarha sai alkunsa, kun skotlantilainen kapteeni Neil McEacharn päätti ostaa eri puolilta maailmaa tuomiaan kasveja varten La Crocettan nimellä tunnetun alueen, joka muistutti häntä synnyinmaastaan. Puutarha valmistui vuonna 1940 ja se koostuu useista erilaisista alueista, jotka pyrkivät tarjoamaan optimaaliset olosuhteet aroillekin kasveille. Lisäksi McEacharn rakennutti vesiputouksia sekä lumme- ja lootuslammikot. Puutarhassa kerrotaan olevan noin 1.000 erilaista harvinaista kasvia ja 20.000 kasvilajia ja -lajiketta. Tutustumme puutarhaan kukin omaan tahtiin.
Jatkamme veneellä edelleen Isola Bellan saarelle, joka alkujaan oli vain kallioluoto keskellä järveä. 1630-luvulla Borromeon suku rakennutti luodolle komean palatsihuvilan sekä kymmenen terassin muodostaman barokkityylisen puutarhan, jossa valkoiset riikinkukot edelleen käyskentelevät. Tutustumme sekä Palazzo Borromeon huvilaan että sen barokkipuutarhaan, jonka huippukohta osuu juuri atsaleojen kukinta-aikaan. Nautimme saarella myös lounaan. Paluu Stresaan, ilta vapaa.

20.4. torstai | Stresa–Lugano–Como-järvi (A, L)

Aamiaisen ja huoneidenluovutuksen jälkeen suuntaamme bussilla kohti Sveitsiä ja Luganon kaupunkia. Siellä nousemme funikulaarilla Monte San Salvatore -vuoren huipulle, jolta avautuu upea näköala Alpeille ja niiden lomassa luikertavalle Lugano -järvelle. Nautimme huipulla näköalasta ja yhteisestä lounaasta ravintola Vettassa.  Lounaan jälkeen jatkamme bussilla viereisen vuoren huipulle Parco San Graton alppipuutarhaan, joka on kuuluisa erityisesti atsalea- ja alppiruusu-kokoelmistaan, taideteoksistaan sekä näköaloistaan. Puistossa on erilaisia teemapolkuja, joista voimme kukin valita sopivan oman mielenkiintomme mukaan. Suosittelemme puistoon lenkkitossuja tms. patikointiin soveltuvia kenkiä, sillä polut ovat epätasaisia ja paikoitellen jyrkkiä sekä mahdollisesti liukkaita.
Illaksi saavumme Como-järvelle, jossa majoitumme Mezzegran kylään. Majoittuminen ja ilta on omaa aikaa.

21.4. perjantai | Como – järvi (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme Tremezzoon, viehättävään Villa Carlottaan. Sen rakennutti 1600-luvun lopulla rikkaan silkkikauppaa harjoittaneen Clerici-suvun jäsen, Milanon markiisi Giorgio Clerici maaseutukodikseen. 1800-luvun alussa huvila ja puutarha myytiin pankkiiri ja poliitikko Giovanni Battista Sommarivalle, joka uudisti huvilan 1800-luvun alun maun mukaiseksi ja keräsi sinne taidetta. Vuosisadan puolivälissä Preussin prinsessa Marianna osti huvilan ja antoi sen häälahjaksi tyttärelleen Charlottelle, joka meni naimisiin Saxe-Meiningenin herttuan kanssa. Herttua oli intohimoinen harrastajapuutarhuri ja kehitti puutarhan sen nykyiseen muotoonsa. Puolilta päivin teemme noin tunnin risteilyn Como-järvellä ja katselemme järveltä käsin rantojen kuuluisia huviloita sekä ihailemme rantojen jylhiä maisemia. Iltapäivällä rantaudumme niemen kärjessä järven keskellä Bellagion pikkukaupunkiin, jossa on mahdollisuus käydä omakustanteisesti Villa Melzin kuuluisassa maisemapuutarhassa tai tutustua rinteeseen rakennetun kaupungin kujiin ja pikku puoteihin. Palaamme veneellä Villa Carlottan laituriin, josta bussimme kuljettaa meidät Mezzegraan ja takaisin hotellille. Yhteinen läksiäisillallinen hotellissa.

22.4. lauantai | Villa del Balbianello, kotimatka (A, L)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen kohteena on upea Villa del Balbianello, jonka puutarha on malliesimerkki lainatun maiseman merkityksestä. Huvilan rakennutti 1700-luvulla kardinaali Angelo Maria Duriini 1200-luvun fransiskaaniluostarin paikalle, josta on edelleen jäljellä kaksi tornia. Juuri ennen ensimmäistä maailmansotaa amerikkalainen liikemies Butler Ames näki huvilan ja sinnikkyydellään sai lopulta ostettua sen Viscontin suvulta. Ames kunnostutti huvilan ja sen puutarhan. Hänen perikuntansa myi huvilan vuonna 1974 tutkimusmatkailija ja vuorikiipeilijä Guido Monzinolle, joka jätti huvilan ulkopuolelta silloiseen asuunsa, mutta muutti sisustuksen kokonaan mieleisekseen. Poliitikkojen salamurhien ja terrorismin kiihdyttyä Euroopassa 70-luvun lopulla kreivi Monzino alkoi huolestua turvallisuudestaan ja rakennutti huvilaan salakäytävien verkoston. Nykyisin Villa del Balbianello kuuluu Italian kulttuurisäätiölle, ja sitä on käytetty myös useassa elokuvassa kuvauspaikkana. Tutustumme puutarhaan omatoimisesti ja huvilaan sekä sen näyttelyyn Guido Monzinon elämästä opastetulla kierroksella. Ennen lentokentälle menoa pysähdymme Comon kaupungissa, jossa yhteinen lounas sekä käynti puutarhamyymälässä. Kuljetus Milanon lentokentälle, Finnairin lento AY1756 Helsinkiin klo 19.00, Helsingissä 22.55.

Huom! Muutokset matkaohjelmaan ja puutarhoihin mahdollisia

Ateriat A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

16.4.2023 Helsinki – Nizza   AY1603   17:10 – 19:35
22.4.2023 Milano – Helsinki AY1756  19:00 – 22:55

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, maksetaan varauksen yhteydessä.  Loppumaksu 60 vrk ennen matkan alkua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 e/muutos sekä palveluntarjoajien perimät kulut.

Peruutusehdot

– jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
– 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
– 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
-14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Kon-Tiki Tours Ltd. Matka toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 25 henkeä. Pidätämme oikeuden matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä tehtäviin aikataulu- ja retkikohdemuutoksiin sekä hinnantarkastukseen valuuttakurssien, polttoainekulujen, lentoverojen tai viranomaismaksujen muuttuessa.

 

 

Kuvia

Kotipuutarhalehden lukijamatka: Rivieralta Alpeille kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna