Kulttuuri­matkat

Suomen Kuvalehden lukijamatka: Ranskan Riviera

Ajankohta
30.3. - 2.4.2023
Kesto
4 päivää
Kohde
Nizza
Hinta
1389 €
Varaa matka

Glamouria ja Välimeren keittiön makuelämyksiä

Tervetuloa Ranskan kevääseen – vanhan maailman charmia huokuvalle Ranskan Rivieralle! Pitkän viikonlopun aikana ehdimme hyvin nauttia Nizzan tunnelmasta ja nähdä kivasti ympäristöäkin. Maistelemme laatuviinejä Coco Chanelin jalanjäljillä vaikuttavassa Château de Crémat -linnassa, vierailemme viehkeässä Antibesissa, ihailemme ainutlaatuista paronitar Rotschildin renessanssipalatsia sekä tutustumme viehättävään Saint-Paul-de-Vencen taiteilijakylään. Elämänmakuisen Provencen saloihin meidät johdattaa paikallisopas Timo Hakola.

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • suora Finnairin lento Helsinki–Nizza–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset ruokailut ruokajuomineen (3 x lounas 1 x illallinen)
 • ohjelman mukaiset suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 185 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • Välimeren keittiön makuelämykset
 • Pariisin Ritz-hotellin huonekaluilla ja Coco Chanelin henkilökohtaisilla tavaroilla sisustettu Château de Crémat -linna
 • Paronitar Rotschildin palatsi puutarhoineen
 • Saint – Paul – de – Vencen taiteilija kylä

Matkanjohtaja

Timo Hakola

Tervehdys Nizzasta, Ranskan Rivieralta! On ilo ja onni saada luotsata ryhmiä tällä mahtavalla rannikolla, joka hakee monipuolisuudessaan vertaistaan Euroopassa. Ihana, elämänmakuinen Provencen maakunta on ihan naapurissa. Ja ripauksen luksusta tarjoaa tietenkin Monacon ruhtinaskunta. Kotikonnuilta tie vie tämän tästä myös eksoottisiin kaukokohteisiin, Sri Lankaan, Kambodžaan, Kuubaan… Tervetuloa k... Lue lisää

Majoitus

Hotel Univers

2 rue de la Liberte, 06000 Nice

Moderni hotelli erinomaisella sijainnilla Nizzan keskustassa, reilun 5 minuutin kävelymatkan päässä Nizzan vanhasta kaupungista ja Cours Saleyan kuuluisilta kukkamarkkinoilta. Rantaan on noin 5 minuutin kävelymatka. Hiljattain uusitut huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja. Huoneissa on mukavuuksien lisäksi ilmastointi, televisio ja pieni jääkaappi. Hotellissa tarjoillaan lämmin buffet aamiainen.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 30.3. - sunnuntai 2.4.2023

30.3. torstai│matkapäivä, saapuminen Nizzaan (L)

Finnairin lento Nizzaan klo 8.05–10.25. Suomalainen paikallisopas Timo Hakola on vastassa lentoasemalla. Tutustumme Nizzaan sekä bussista käsin että kävellen vanhassa kaupungissa punaisena lankana Belle époque -ajan Nizza. Nizzasta muodostui 1700-luvun lopulta aina 1. maailmansotaan saakka kaupunki, jonne Euroopan aristokraatit tulivat viettämään talviaan. Tästä syystä Nizzaan rakennettiin upeita loistohotelleja ja yksityisvilloja eksoottisine puutarhoineen.
Päätämme kierroksen lounaaseen Marchel Bistro Chic – ravintolaan, joka vie meidät 1920-luvun Pariisiin; Chesterfieldin nojatuoleja, kiviseiniä, vanha parketti ja barokkityylisiä sisustuselementtejä. Kokki valitsee aina kauden parhaimmat tuotteet ja keittiössä maistuu Provencen aromit ja Välimeren herkut. Menu koostuu alkudrinkistä, 3-ruokalajista, 1/3 pullosta AOC Côte de Provencen viinistä, kivennäisvedestä ja kahvista. Majoittuminen Univers-hotelliin Nizzan keskustaan. Ilta on vapaa.

31.3. perjantai│ Coco Chanelin jalanjäljillä ja Antibes (A,L)

Vietämme aamupäivän Bellet’n viinialueen upealla viinitilalla. Viinitila on vaikuttava Château de Crémat -linna, jonka vakiovieraana oli 1920-luvulla muotisuunnittelija Coco Chanel. Linna on sisustettu Pariisin Ritz-hotellin antiikkihuonekaluilla ja Coco Chanelin henkilökohtaisilla tavaroilla. Linnaa ympäröi kaunis puutarha modernin taiteen veistoksineen. Kuulemme myös asiaa viiniviljelystä ja maistelemme tietenkin Château de Crémat’n AOC-laatuviinejä.
Belletistä jatkamme Antibesin merellisiin tunnelmiin. Antibes on kuuluisa miljonäärien lahtena tunnetusta satamastaan, jossa voi nähdä kulloinkin paikalla ankkuriaan pitäviä huvijahteja. Nautimme lounaan Antibesissa, l’Oursin bistrossa, jonka sisustus mukailee laivan kabinettia. Menu koostuu 3-ruokalajin lounaasta, viinilasillisesta ja kahvista. Lounaan jälkeen teemme yritysvierailun suomalais-ruotsalaisomistuksessa olevaan Nordic Temptations –elintarvike/lahjatavaraliikkeeseen ja sen Art Café -kahvilaan ja kuulemme omistajien kokemuksia yrittäjyydestä Ranskassa.

1.4. lauantai│ Paronitar Rotschildin palatsi (A,I)

Suuntamme oppaan johdolla Cap Ferratin niemekkeelle, joka oli Euroopan ja Pohjois-Amerikan kaikkein varakkaampien asukkaiden kesälomapaikka. Vuonna 1905 paronitar Rotschild valitsi tämän strategisen paikan upealle villalleen inspiroituen kauniista Firenzen ja Venetsian renessanssipalatseista. Vierailemme tässä ainutlaatuisessa palatsissa mihin ei voi olla ihastumatta. Käyskentelemme villan puutarhassa, joka on yksi Rivieran kauneimmista.
Yhteinen illallinen Le Grand Balcon – ravintolassa.  Ravintola on semi-gastronominen ravintola lähellä Nizzan oopperaa tarjoten ranskalaista ja nizzalaista gourmet keittiötä. Menu sisältää alkudrinkin, 3-ruokalajin lounaan, 1/3 pulloa AOC Côte de Provencen viiniä, kivennäisvettä ja kahvin.

2.4. sunnuntai│ Saint – Paul – de – Vence (A,L)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Aloitamme yhteisen päivän lounaalla italialaistyylisessä Villa d’Este – trattoriassa. Menu sisältää 3 ruokalajia, 1/3 pulloa Varin roséviiniä, kivennäisvettä ja kahvia. Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan Saint-Paul-de-Vencen taiteilijakylään. Jo matkalla St. Pauliin pääsemme ihailemaan Välimeren rannan lisäksi aivan Ranskan Rivieran takana nousevia merialppeja. Kaupunki on yksi Etelä-Ranskan kauneimpia ja rakennettu vankkojen muurien suojaan kukkulalle, jolta aukeaa näkymä ympäröivään Vencen laaksoon appelsiinipuineen, sypresseineen, palmuineen ja tiilikattoisine taloineen. Kaupunki eli kukoistustaan 1500–1700-luvulla, ja tältä ajalta on säilynyt asemakaava sekä suurin osa rakennuksista. Keskiajan kulta-ajan jälkeen kaupunki lähes unohdettiin, kunnes 1920-luvulla lukuisat taiteilijat löysivät kaupungin. Tänne vetäytyivät maalaamaan Pariisin hälinästä mm. Signac, Bonnard sekä Modigliani, joiden tuotannossa täällä maalatut maisemat ovat tärkeitä kulmakiviä. Saint-Paul-de-Vence houkuttelee tänä päivänäkin taiteilijoita ja käsityöläisiä, ja kaupunki onkin täynnä gallerioita, ateljeita sekä käsityöputiikkeja sekä tietysti houkuttelevia provencelaisia  matkamuistoputiikkeja. Taidemaalari Marc Chagall on haudattu kylän hautausmaalle. Retki päättyy lentokentälle. Finnairin lento Helsinkiin klo 20.30 – 00:45.

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Ryhmän minimikoko 15 henkilöä

Finnairin lennot

30.3.2023 AY1601   Helsinki – Nizza klo 08.05–10.25
2.4.2023   AY1604   Nizza – Helsinki klo 20.30–00.45

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 EUR/henkilö.  Loppusuoritus matkasta on maksettava viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Peruutus tulee voimaan sillä hetkellä, kun tieto siitä tulee toimistoomme. Palvelumaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 42 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 41 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 22.8.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Suomen Kuvalehden lukijamatka: Ranskan Riviera kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna