Kulttuuri­matkat

Suomen Kuvalehti: Pyhimysten Umbria

Ajankohta
3.4. - 7.4.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Umbria
Hinta
1698 €
Varaa matka

Italian vihreä sydän

Matka vie Italian vihreään sydämeen ja sen kauniisiin keskiaikaisiin kukkulakaupunkeihin. Tukikohtamme on elegantti hotelli Bramante, josta käsin retkeilemme mm. Franciscus Assisilaisen kotikaupungissa Assisissa, seikkailemme Isä Matteon tv-sarjan kulisseissa Spoletossa, maistelemme alueen viinejä sekä näemme upeat Marmoren vesiputoukset. Lähde tutustumaan aitoon ja erilaiseen Italiaan, Umbrian maakuntaan!

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Rooma–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
 • viininmaistajaiset
 • ateriat: 4 x lounas ruokajuomineen
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 250 €
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • Orvieton viehättävä etruskikaupunki
 • Pyhän Franciscuksen syntymäkaupunki, Assisi
 • Montefiasconen viinikaupunki
 • Civita di Bagnoregion ”kuoleva kaupunki”
 • Don Matteon Spoleto
 • Marmoren vesiputokset

Matkanjohtaja

Eliisa Niinimäki

Minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus matkailualalta. Olen toiminut oppaana vuodesta 1983 lähtien eri puolilla Italiaa ja työskennellyt myös matkatoimistossa 20 vuotta, tehtävänäni suunnitella suomalaisten ryhmien ohjelmia ja hoitaa opastuksia. Työ matkatoimistossa suunnittelupuolella antoi hyvän taustan käytännön opastyöhön. Italian kulttuurin tuntemusta syvensin opiskellessani Urbinon ylio... Lue lisää

Majoitus

Hotel Bramante ****

Via Orvietana 48 – 06059 Todi (PG)

Keskellä Umbrian maakunnan kaunista maaseutua sijaitseva elegantti hotelli. Viehättävä Todin kaupunki on n. 15 minuutin kävelymatkan päässä. Hotelli on huolellisesti restauroitu entiseen historialliseen luostariin modernein mukavuuksin. Rauhallinen ja seesteinen tunnelma, jossa voi rentoutua italialaisessa eleganssissa. Hotellissa on Umbrian seudun erikoisuuksia tarjoava tasokas ravintola ja baari sekä kylpylä, jossa sauna ja poreallas sekä mahdollisuus hemmotteluhoitoihin. Myös ulkouima-allas, joka on auki sääolosuhteista riippuen.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 3.4. - sunnuntai 7.4.2024

3.4. keskiviikko │matkapäivä, saapuminen Umbriaan (L)

Finnairin suora lento Roomaan klo 7.20–9.45. Suomalainen paikallisopas Eliisa Niinimäki on vastassa lentoasemalla. Suuntaamme bussin Umbrian maakuntaan. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on reilun 1,5 tunnin ajomatkan päässä, Orvieton kauniissa etruskikaupungissa, joka on rakennettu tasaisen tuffikallion päälle. Nautimme täällä lounaan sekä teemme kävelykierroksen tutustuen kaupungin historialliseen keskustaan. Vierailemme myös Orvieton tuomiokirkossa, joka kuuluisa arkkitehtuuristaan ja freskomaalauksistaan. Orvietosta matka jatkuu Todiin, johon majoitumme. Päivän ajomatka n. 190 km. 

4.4. torstai | Pyhän Franciscuksen jalanjäljillä (A, L)

Aamiaisen jälkeen matkamme vajaan tunnin ajomatkan päähän Umbrian kuuluisimpaan kaupunkiin, Assisiin. Assisi on Pyhän Franciscuksen syntymäkaupunki ja yksi Italian tärkeimmistä pyhiinvaelluskaupungeista. Tutustumme aluksi itse kaupunkiin noin tunnin mittaisella kävelykierroksella.  Vierailemme myös Pyhän Franciscuksen kaksiosaisessa katedraalissa. Vanhemmassa alakirkossa on pyhimyksen hauta ja yläkirkossa Giotton kuuluisat freskomaalaukset Pyhän Franciscuksen elämästä. Lounaan jälkeen jatkamme pieneen Montefalcoon, jossa kävelykierroksen lisäksi on vapaa aikaa istahtaa vaikka keskusaukion äärelle nauttimaan kupponen espressoa tai lasillinen Montefalcon kuuluisaa Sagrantino –punaviiniä. Kauniiden kukkulamaisemien lomitse palaamme takaisin Todiin. Päivän ajomatka n. 125 km.

5.4. perjantai | Viinikaupunki Montefiascone ja Civitan ”kuoleva kaupunki” (A, L)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme naapurimaakunta Lazioon ja Tuscian alueella, joka on maaperältään tuliperäistä ja näin ollen otollista myös viininviljelylle. Yksi seudun kuuluisimmista viinikaupungeista on Montefiascone, jossa vierailemme paikallisella viinitilalla tutustuen viininvalmistukseen. Vierailun yhteydessä olevalla lounaalla maistellaan myös alueelle tyypillisiä viinejä, kuten Est Est Est valkoviiniä. Viinitilavierailun jälkeen siirrymme Civita di Bagnoregion pikkukylään. Civita on saanut lisänimen ”città che muore” eli kaupunki, joka kuolee. Kylä on rakennettu eroosiolle alttiin tuffikukkulan päälle ja aikaa myöten kukkulan rinteet vähitellen sortuvat ja kylän rakennukset romahtavat alas. Suurin osa asukkaista on juuri tästä syystä muuttanut pois ja jäljelle on jäänyt vain muutamia. Erikoisen historiansa ja ainutlaatuisen maisemansa takia Civitasta on tullut nähtävyys. Vierailua helpottaa moderni silta, jota myöten kylään pääsee helposti kävellen. Paluu iltapäivästä takaisin Todiin. Päivän ajomatka n. 120 km.

 6.4. lauantai | Don Matteon Spoleto ja Marmoren vesiputoukset (A, L)

Lauantain vierailukohde on noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Spoleton kaupunki. Spoleton historiallinen keskustasta on erittäin hyvin säilynyt ja se on ollutkin monen elokuvan ja sarjan, kuten Suomessakin nähdyn tv-sarjan Isä Matteon tutkimuksia kuvauspaikka. Teemme kävelykierroksen tässä hurmaavassa kaupungissa ja nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä pysähdymme Marmoren vesiputouksilla. Putoukset saivat alkunsa jo 271 ennen ajanlaskumme alkua, kun antiikin roomalaiset loivat kanavajärjestelmän järvenkuivausta varten ja puhkaisivat vuoreen reiän, josta vesi pääsi purkautumaan ulos. Näin syntyi edelleen toimiva Euroopan korkein keinotekoinen vesiputous, jolla on korkeutta 165 m. Vesiputousvierailun jälkeen palamme Todiin. Ilta vapaata vaikkapa omatoimiselle kävelylle kauniin Todin keskustaan. Päivän ajomatka n. 143 km.

7.4. sunnuntai│kotimatka(A)

Aamiainen ja vapaa aikaa. Kuljetus Rooman lentokentälle, ajomatka n.162 km, 2 tuntia. Finnairin lento Helsinkiin klo 19.20–23.40.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas

Finnairin lennot

3.4.2024 AY1761  Helsinki – Rooma klo 07.20–09.45
7.4.2024 AY1764  Rooma – Helsinki klo 19.20–23.40

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 EUR/henkilö. Loppusuoritus matkasta on maksettava viimeistään 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Peruutus tulee voimaan sillä hetkellä, kun tieto siitä tulee toimistoomme. Palvelumaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 26.4.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Suomen Kuvalehti: Pyhimysten Umbria kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna