Puutarhamatkat

Puutarhamatka Rivieralta Alpeille

Ajankohta
21.4. - 26.4.2022
Kesto
6 päivää
Kohde
Italia
Hinta
1895 € / 1995 €
Varaa matka

Puutarhamatka Rivieralta Alpeille

yläkuva: Mira Mechtley

Matkan varrella näemme keväistä kukkaloistoa niin Rivieralla Välimeren rannalla kuin Alpeilla ja Pohjois-Italian jylhän kauniilla järviseudulla. Matkaamme bussilla ja lautoilla halki upeiden maisemien ja tutustumme moneen merkittävään puutarhaan.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Nizza/Milano–Helsinki, matkalaukut ruumaan.
 • Lentoverot ja syyskuussa 2021 tunnetut turistiverot.
 • 5 yötä hotellissa, jaettu 2 hengen huone.
 • 5 hotelliaamiaista, 2 lounasta, 3 illallista
 • Ohjelman mukaiset vierailukohteet
 • Ohjelman mukaiset tilausajokuljetukset, lauttaliput, venekuljetukset ja funikulaari.
 • Lehden edustaja mukana koko matkan ajan, suomalainen matkanjohtaja/opas kohdemaissa.

Lisämaksusta

 • Yhden hengen huone 195 euroa. Viimeiseksi ilman huonekaveria ilmoittautuvan tulee varautua ottamaan yhden hengen huone.
 • Paikkavaraukset lennoille meno- ja paluumatkoilla
 • Ruokajuomat
 • Muut palvelut
 • Muille kuin Kotipuutarha -lehden tilaajille hinta on 1955 €/hlö jaetussa 2h-huoneessa. Tilaajaksi lasketaan henkilö, jonka kotiosoitteeseen tilaus on voimassa matkan loppulaskun lähtiessä.

Majoitus

kiertomatkalla

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 21.4. - tiistai 26.4.2022

1. päivä |  torstai 21.4. Helsinki – Nizza – Italian Riviera

Kotipuutarhan edustaja Maija Stenman ottaa ryhmän vastaan ennen turvatarkastusta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen jälkeen nautimme yhteisen aamiaisen. Finnairin lento Helsinki–Nizza klo 8.05–10.25.

Nizzan kentällä meitä on vastassa oppaamme Eliisa Niinimäki. Lähdemme lentokentältä omalla bussillamme suoraan kuuluisaan Villa Ephrussiin, joka sijaitsee hienolla paikalla Cap Ferrat -niemen kärjessä Välimeren rannalla. Tutustumme historiallisiin teemapuutarhoihin ja ihailemme näköaloja omaan tahtiin. Puutarhassa on mahdollisuus nauttia myös omakustanteinen lounas. Upea Villa Ephrussi on paronitar Béatrice de Rotschildin itselleen vuosina 1905–1912 rakennuttama unelmien koti. Sen laajaan puutarhaan kuuluu yhdeksän tunnelmaltaan erilaista teemapuutarhaa. Tunnetuin niistä on Ranskalainen puutarha (French Garden) huvilan edustalla upeine ruusuineen ja 20 minuutin välein musiikin tahtiin tanssivine suihkulähteineen.

Matka jatkuu pitkin Rivieraa kohti Italian rajaa. Pysähdymme noin tunniksi Monacossa, jossa on mahdollisuus joko lounastaa omakustanteisesti tai tutustua pikaisesti keskustaan.

Myöhemmin iltapäivällä saavumme Italian puolella Giardini Botanici Hanburyyn, jonka on perustanut 1800-luvun loppupuolella varakas liikemies, innokas puutarhuri ja filantrooppi Sir Thomas Hanbury. Puutarhan alueet on jaettu teemoittain kasvien alkuperämaan mukaan. Kaikkiaan puutarhassa on yli 6.000 lajia ja lajiketta.

Majoitus ja yhteinen illallinen Ligurian Rivieralla, Santo Stefano Al Maren kaupungissa Välimeren rannalla, Aregai Marina**** (1 yö).

2. päivä | perjantai 22.4. Riviera–Maggiore-järvi

Aamiaisen jälkeen kohteena on viehättävä mutta harvojen tuntema Villa Pergola ja sen parhaillaan kukkiva erityisen laaja wisteria-kokoelma. Villa Pergolan puutarhan on perustanut 1870-luvulla kenraali Montagu McMurdo hedelmäpuulehtoon, jossa lähiseudun kotieläimet laidunsivat. Nykyään se on harvinainen esimerkki anglo-välimerellisestä puutarhasta, joka on säilynyt koko ajan samalla paikalla ja alkuperäisessä koossaan. Se on myös yksi harvoista englantilaistyylisistä puutarhoista Italiassa, ja puutarha kuuluu Grandi Giardini Italiani -listalle.

Matkamme jatkuu kohti Genovaa, jossa pysähdymme lounasaikaan keskustassa ja teemme opastetun kierroksen.

Iltapäivällä teemme opastetun kierroksen vuonna 2017 Italian kauneimmaksi puutarhaksi valitussa, romanttisessa Villa Durazzo Pallavicinissa Genovan laidalla. Kahdeksan hehtaarin kokoisen puutarhan on rakennuttanut 1840-luvulla markiisi Allessandro Pallavicini ja sen sanotaan muistuttavan rakenteeltaan kolminäytöksistä teatterinäytelmää. Puistossa on paljon vanhoja puita, harvinaisia kamelioita sekä vesialtaita erilaisine lumpeineen.

Illaksi ajamme Stresaan Maggiore-järven rannalle, jossa hotellimme sijaitsee järven rannalla aivan keskustassa. Yöpyminen ja yhteinen illallinen hotellin ravintolassa, Milan Speranza Au Lac**** (2 yötä).

3. päivä | lauantai 23.4. Maggiore-järvi

Aamulla lähdemme yksityisveneellä järven lahden toisella puolella sijaitsevaan Verbaniaan ja kuuluisaan Villa Tarantoon, jonka lukuisat atsaleat ovat parhaillaan täydessä kukassa. Puutarha sai alkunsa, kun skotlantilainen kapteeni Neil McEacharn päätti ostaa eri puolilta maailmaa tuomiaan kasveja varten La Crocettan nimellä tunnetun alueen, joka muistutti häntä synnyinmaastaan. Puutarha valmistui vuonna 1940 ja se koostuu useista erilaisista alueista, jotka pyrkivät tarjoamaan optimaaliset olosuhteet aroillekin kasveille. Lisäksi McEacharn rakennutti vesiputouksia sekä lumme- ja lootuslammikot. Puutarhassa kerrotaan olevan noin 1.000 erilaista harvinaista kasvia ja 20.000 kasvilajia ja -lajiketta. Tutustumme puutarhaan kukin omaan tahtiin. Puutarhan ravintolassa on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen.

Iltapäivällä jatkamme veneellä edelleen Isola Bellan saarelle, joka alkujaan oli vain kallioluoto keskellä järveä. 1630-luvulla Borromeon suku rakennutti luodolle komean palatsihuvilan sekä kymmenen terassin muodostaman barokkityylisen puutarhan, jossa valkoiset riikinkukot edelleen käyskentelevät. Tutustumme ensin opastetulla kierroksella Palazzo Borromeon huvilaan ja sitten kukin omaan tahtiin sen barokkipuutarhaan, jonka huippukohta osuu juuri atsaleojen kukinta-aikaan.

Illalla ajamme veneellä vielä keskelle järveä kalastajien asuttamalle tunnelmalliselle Isola dei Pescatori -saarelle, jossa nautimme yhteisen kolmen ruokalajin kalaillallisen viineineen.

4. päivä | sunnuntai 24.4. Stresa–Lugano–Como-järvi

Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussillamme kohti Sveitsiä ja Luganon kaupunkia. Siellä nousemme funikulaarilla Monte San Salvatore -vuoren huipulle, jolta avautuu upea näköala Alpeille ja niiden lomassa luikertavalle Luganonjärvelle. Nautimme huipulla näköalasta ja yhteisestä lounaasta ravintola Vettassa.

Lounaan jälkeen jatkamme bussilla viereisen vuoren huipulle Parco San Graton alppipuutarhaan, joka on kuuluisa erityisesti atsalea- ja alppiruusukokoelmistaan, taideteoksistaan sekä näköaloistaan. Puistossa on erilaisia teemapolkuja, joista voimme kukin valita sopivan oman mielenkiintomme mukaan. Suosittelemme puistoon lenkkitossuja tms. patikointiin soveltuvia kenkiä, sillä polut ovat epätasaisia ja paikoitellen jyrkkiä sekä mahdollisesti liukkaita.

Illaksi jatkamme Como-järvelle, jossa majoitumme Mezzegran kylään, Hotel Lario*** (2 yötä).

5. päivä | perjantai 25.4. Como-järvi

Aamiaisen jälkeen lähdemme Tremezzoon, viehättävään Villa Carlottaan. Sen rakennutti 1600-luvun lopulla rikkaan silkkikauppaa harjoittaneen Clerici-suvun jäsen, Milanon markiisi Giorgio Clerici maaseutukodikseen. 1800-luvun alussa huvila ja puutarha myytiin pankkiiri ja poliitikko Giovanni Battista Sommarivalle, joka uudisti huvilan 1800-luvun alun maun mukaiseksi ja keräsi sinne taidetta. Vuosisadan puolivälissä Preussin prinsessa Marianna osti huvilan ja antoi sen häälahjaksi tyttärelleen Charlottelle, joka meni naimisiin Saxe-Meiningenin herttuan kanssa. Herttua oli intohimoinen harrastajapuutarhuri ja kehitti puutarhan sen nykyiseen muotoonsa. Tutustumme huvilan puutarhaan ja taidekokoelmaan kukin omaan tahtiin.

Puolilta päivin teemme noin tunnin risteilyn Como-järvellä ja katselemme järveltä käsin rantojen kuuluisia huviloita sekä ihailemme rantojen jylhiä maisemia. Iltapäivällä rantaudumme niemen kärjessä järven keskellä Bellagion pikkukaupunkiin, jossa on mahdollisuus käydä omakustanteisesti Villa Melzin kuuluisassa maisemapuutarhassa tai tutustua rinteeseen rakennetun kaupungin kujiin ja pikku puoteihin. Paluu veneellä Villa Carlottan laituriin, josta bussimme kuljettaa meidät Mezzegraan ja hotellillemme.

Yhteinen läksiäisillallinen hotellissa, neljän ruokalajin menu aperitiiveineen ja viineineen.

6. päivä | tiistai 26.4. Como-järvi–Milano–Helsinki

Aamiaisen jälkeen kohteena on upea Villa del Balbianello, jonka puutarha on malliesimerkki lainatun maiseman merkityksestä. Huvilan rakennutti 1700-luvulla kardinaali Angelo Maria Duriini 1200-luvun fransiskaaniluostarin paikalle, josta on edelleen jäljellä kaksi tornia. Juuri ennen ensimmäistä maailmansotaa amerikkalainen liikemies Butler Ames näki huvilan ja sinnikkyydellään sai lopulta ostettua sen Viscontin suvulta. Ames kunnostutti huvilan ja sen puutarhan. Hänen perikuntansa myi huvilan vuonna 1974 tutkimusmatkailija ja vuorikiipeilijä Guido Monzinolle, joka jätti huvilan ulkopuolelta silloiseen asuunsa, mutta muutti sisustuksen kokonaan mieleisekseen. Poliitikkojen salamurhien ja terrorismin kiihdyttyä Euroopassa 70-luvun lopulla kreivi Monzino alkoi huolestua turvallisuudestaan ja rakennutti huvilaan salakäytävien verkoston. Nykyisin Villa del Balbianello kuuluu Italian kulttuurisäätiölle, ja sitä on käytetty myös useassa elokuvassa kuvauspaikkana. Tutustumme puutarhaan omatoimisesti ja huvilaan sekä sen näyttelyyn Guido Monzinon elämästä opastetulla kierroksella.

Ennen lentokentälle ajoa pysähdymme Comon kaupungissa. Yhteinen lounas päivän aikana. Kuljetus Milanoon, josta Finnairin lento Helsinkiin klo 19.00–22.55.

Maksuehto

Ennakkomaksu on 400 e/hlö erääntyy heti, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua=10.3.2022.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 e/muutos sekä palveluntarjoajien perimät kulut.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka perutaan 20.1.2022 mennessä, peruutuskulu on 160 € sekä mahdolliset palveluntuottajien kulut.
 • Jos matka perutaan 20.3.2022 mennessä, peruutuskulu on 250 € sekä mahdolliset palveluntuottajien kulut.
 • Jos matka perutaan 21.3.2022 jälkeen, peruutuskulu on 100 %

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Kon-Tiki Tours Ltd. Matka toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 25 henkeä. Pidätämme oikeuden matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä tehtäviin aikataulu- ja retkikohdemuutoksiin sekä hinnantarkastukseen valuuttakurssien, polttoainekulujen, lentoverojen tai viranomaismaksujen muuttuessa.

Huom! Kotipuutarha-lehden lukijamatkalle osallistuminen edellyttää todistusta vähintään kahdesta rokotuksesta, puolen vuoden sisällä sairastetusta koronasta tai juuri otetusta (alle 72 h ennen matkaa) negatiivisesta koronatestistä.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna