Puutarhamatkat

Puutarhamatka Japaniin

Ajankohta
10.11. - 19.11.2019
Kesto
10 päivää
Kohde
Japani
Hinta
3895€ / 3965€
Varaa matka

Puutarhamatka Japaniin

Tervetuloa mukaan Kotipuutarha-lehden matkalle Kiotoon. Historiallinen Kioto oli yli tuhat vuotta Japanin pääkaupunki ja nyt kokonaisuudessaan UNESCOn maailmanperintökohde. Vierailemme matkan aikana sen hienoimmissa nähtävyyksissä ja kauneimmissa puutarhoissa. Matkalla mukana suomalaisen oppaan lisäksi lehden edustajana päätoimittaja Maija Stenman.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Osaka–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • kuljetukset tilausajobussilla ja vierailut ohjelman mukaisesti
  • ateriat: 2 lounasta ja 1 illallinen sekä teeseremonia
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • kahden hengen huone yhden käytössä 835 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennoille
  • muut palvelut

Majoitus

New Miyako Hotel ***+

Hotellilla on keskeinen sijainti Kioton päärautatieaseman lähellä. Huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi tv, radio, minibaari, ilmastointi ja wi-fi. Hotellissa on baari, ravintola, päivittäistavarakauppa, kokoustilat ja kauneussalonki. 

Osoite: Minami-ku Nishikujo-In-machi 17Kyoto
Puh: +81 75-661-7111 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 10.11. - tiistai 19.11.2019

10.11. sunnuntai | matkapäivä 

Kotipuutarhan päätoimittaja Maija Stenman ja suomalainen oppaamme, Japanin tuntija Niilo Kervinen ottavat ryhmän vastaan Helsinki-Vantaan lentokentälläFinnairin suora lento Osakaan. 

11.11. maanantai | saapuminen Kiotoon ja Daisen-in temppeli

Saapuminen Osakaan aamulla, jossa ryhmäämme on vastassa englanninkielinen paikallisopas. Kuljetus Kiotoon ja yhteinen lounas. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin. Iltapäivällä Kioton kaupunkikiertoajelu, jossa näemme tärkeimmät kaupunginosat, merkittävimmät julkiset rakennukset sekä kiinnostavimmat ostoskadut. Kiertoajelun jälkeen vierailu Daisen-intemppelissä. Daisen-in temppelin pienoiset kivipuutarhat ovat hurmaavia jokineen, siltoineen ja polkuineen. 

12.11. tiistai | Nijon linna, Kiyomizu

Aamupäivällä vierailemme Nijon linnassa. 1600luvulta peräisin oleva Nijon linna toimi Japanin keisarin suvun tukikohtana. Vihollisten torjumiseksi linnaan rakennettiin kaksi palatsia, kaksi muuria ja kaksi vallihautaa. Palatsin puutarhojen suunnitteluperiaatteet ovat säilyneet muuttumattomina vuosisatojen ajan. Linnan puutarhat ovat säilyneet lähes muuttumattomina vuosisatojen ajan. Vierailu kolmessa alueen puutarhassa: Edo-kaudella rakennetussa Ninomarussa, Meiji-kaudella rakennetussa Honmarussa sekä Seiryu-en-puutarhassa, joka on rakennettu Showa-kaudellaVuonna 1994 Nijon palatsi hyväksyttiin UNESCOn maailmanperintölistalle. 

 Omakustanteinen lounas. Iltapäivällä vierailemme Kiyomizun temppelialueella. Kioton keskustan itäpuolelle Otowa-vuorelle rakennettu Kiyomizun buddhalainen temppeli kuuluu kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiinNykyiset rakennukset ovat peräisin 1400–1600-luvulta, mutta paikalla on toiminut temppeli jo vuodesta 778 asti. Tämä täysin ilman nauloja korkeiden pylväiden päälle rakennettu maailmanperintökohde on täynnä sekä silmänruokaa että mielenkiintoista historiaa. Temppelin terassilta avautuu lisäksi mykistävän upea näköala yli Kioton.

13.11. keskiviikko | Kinkaku-ji, Ryoan-ji ja Gio-ji

Aamiaisen jälkeen nousemme bussiimme ja lähdemme tutustumaan kahteen Kioton kaikkein kuuluisimpaan pyhättöön ja puutarhaan sekä yhteen vähemmän tunnettuun helmeen. Kioton temppeleistä tunnetuin on Kinkaku-ji, Kultaisen paviljongin temppeli. Lehtikullalla päällystetty temppeli seisoo lammen rannalla, josta sen kultaiset seinät heijastuvat. Alun perin temppeli rakennettiin vuonna 1397 shogun Ashikaga Yoshimitsun vanhuuden päivien asunnoksi. Shogunin poika kuitenkin muutti rakennuksen zenbuddhalaiseksi temppeliksi.

Yksi Japanin kuuluisimmista kivipuutarhoista ja levollinen, hurmaavien saarten koristama lampi tekevät Ryoanjista omaleimaisen ja kaupungin muista temppeleistä erottuvan vierailukohteen. Kivipuutarhansa ansiosta Ryoanjin temppeli tunnetaan kaikkialla Japanissa. Puutarhan pelkistetty muotoilu ja taitavasti suunnitellut yksityiskohdat ovat erittäin mielenkiintoisia. Erityispiirteenä siellä on suuri lampi, jonka keskellä on pieniä saaria.

Iltapäivän viimeinen kohteemme on Gio-ji puutarha, joka on tunnettu sammalpuutarhana ja kiehtovasta historiastaan. Temppelin sisääntulohallissa on puinen patsas, jossa on kuvattu Gio ja Kiyomori. Erityisen kaunis puutarha on syysruskan aikaan, kun vaahteroiden punaiset lehdet muodostavat vihreälle sammaleelle upean kontrastin. Päivän aikana pidämme sopivassa kohdassa omakustanteisen lounastauon.

14.11. torstai | Tofuku-ji, Fushimi Inari Shrine, Kohnan Market ja Kodai-ji

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Kioton eteläosien mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin. Ensimmäinen kohteemme Tofuku-ji-temppelin tyyliltään moderni puutarha. Temppeli on yksi kaupungin suosituimmista vierailukohteista ja UNESCOn maailmanperintökohde. Erityisen hieno se on syksyllä ruska-aikaan punaiseksi värittyvien japaninvaahteroidensa ansiosta.

Seuraavaksi suuntaamme Fushimi-vuoren rinteille sijoittuvaan Fushimi Inarin vuonna 711 perustettuun pyhäkköön. Fushimi Inarin pyhäkkö perustettiin vuonna 711. Monet tulevat tänne rukoilemaan vaurautta ja menestystä liiketoimissa, kun taas matkailijat saapuvat ihailemaan sen historiaa ja kaunista arkkitehtuuria. Tuhannet oranssit portit reunustavat vuorelle johtavaa polkua. Tämä on yksi Kioton valokuvatuimmista näkymistä. Portteja riittää kolmen kilometrin matkalle.

Omakustanteisen lounastauon aikana jokainen voi kiinnostuksensa mukaan seikkailla pylväskäytävissä tai tutustua kaupunginosaan muuten. Paluumatkalla pysähdymme Kohnan-supermarketissa, joka on yhdistetty kodintarvikeliike, rautakauppa ja puutarhamyymälä. Lopuksi tutustumme Kodai-ji puutarhaan. Kodai-ji on yksi Kioton arvostetuimmista temppeleistä. Leskirouvan soturimiehelleen vuonna 1606 rakennuttaman Kodaijin temppelin koristellut sisätilat ja kuvankauniit seesteiset puutarhat henkivät zenbuddhalaista rauhaa.

15.11. perjantai | Chion-ji -temppelin markkinat, filosofin polku, Ginkaku-ji ja Murin-an

Aamiaisen jälkeen lähdemme kerran kuussa pidettäville käsityöläismarkkinoille Chionji-temppeliinNiiden jälkeen kuljemme pitkin kuuluisaa filosofin polkuaSe on nimetty Japanin kuuluisimpiin filosofian professoreihin kuuluneen Nishida Kitarōn (1870-1945) mukaan, jonka on sanottu kävelleen tätä reittiä osana päivittäistä meditaatiotaan. Reitti kulkee kanaalin varrella. Se alkaa hopeisen paviljongin temppeliltä, kulkee Eikan-dōn temppelin ja useiden pyhäkköjen ohi päättyen Nanzen-jin temppelille. Polun päässä meitä odottaa Ginkaku-ji eli hopeisen paviljongin temppeli, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin ja jossa on yksi Kioton maineikkaimmista puutarhoista. 

Yhteinen lounas. Vierailemme vielä Murin-an puutarhassa ja Gionin alueella. Gionin historiallisella geisha-alueella on tunnelmaa. Kauniiden vanhojen talojen ja kujien lisäksi voi nähdä vilauksen oikeasta geishasta, varsinkin auringonlaskun aikaan. Illan hämärtyessä halukkaille opastettu kävelykierros Gionin historiallisella geisha-alueella, jossa kauniiden vanhojen talojen ja kujien lisäksi voi auringonlaskun aikaan nähdä vilauksen oikeasta geikosta matkalla töihin. 

16.11. lauantai | Vapaapäivä

Omalle ohjelmalle varattu vapaapäivä. Oppaamme antaa mielellään vinkkejä nähtävyyksien katseluun ja ostoksille. 

17.11. sunnuntai | Arashiyaman bambumetsäOkochi-Sanso VillaJojakko-ji   

Aamiaisen jälkeen nousemme taas bussiin ja lähdemme tutustumaan Kioton länsilaidalle kauneudestaan kuuluisaan Arashiyaman kylään. Tutustumme kauneudestaan tunnettuun Arashiyaman alueeseen, jossa sijaitsee upea bambumetsä kymmenine eri lajikkeineen. Jotkut niistä ovat yli 20 metriä korkeita ja jopa 30 metrisiä. Näemme myös Unescon suojeleman Tenryujin temppelin.

Seuraavaksi tutustumme japanilaisten mykkäfilmien tähden Denrijo Okochin (1898–1962) kotihuvilan puutarhaan vuoren rinteillä. OkochiSansohuvila on hieno esimerkki perinteisestä japanilaisesta esikaupunkiarkkitehtuurista. Päivän päätteeksi pistäydymme vielä Jojakkoji-temppelin puutarhassa, joka on kuuluisa hienosta ruskastaan ja punaisten vaahteroiden ympäröimästä pagodi-tornistaan. Vuonna 1620 rakennettua, 12 metriä korkeaa pagodia pidetään yhtenä koko Japanin kauneimmista. Päivän aikana omakustanteinen lounas. 

18.11. maanantai | Byodo-in, Isui-en Temple Garden, Yoshiki-en + teeseremonia ja  Kasuga Taisha Shrine  

Viimeisenä retkipäivänä lähdemme aamiaisen jälkeen ajamaan Kiotosta kaakkoon, jossa pysähdymme matkalla ensin UjissaByodo-in-temppelissä. Byodo-in puutarhoineen edustaa tyyliltään paratiisin puutarhaa, jossa puutarha rakennettiin vastaamaan mielikuvaa buddhalaisesta paratiisista suurine lampineen, lootuskukkineen, saarineen ja vedestä heijastuvine paviljonkeineen.
 

Omakustanteisen lounaan jälkeen ensimmäinen puutarhakohteemme Narassa on Isui-en, jota pidetään kaupungin kauneimpana ja joka vie keskeisestä sijainnistaan huolimatta vieraansa kauas kaupungin hälystä toiseen maailmaan. Aivan Isui-en-puutarhan vieressä on pieni Yoshikien-puutarha, jonka teehuoneessa osallistumme teemestarin johdolla perinteiseen japanilaiseen teeseremoniaan. Ryhmä jaetaan kahtia, osa osallistuu teeseremoniaan ja osa tutustuu Isui-en puutarhaan, ja sitten toisinpäin. Ennen lähtöä tutustumme vielä yhteen Naran päänähtävyyksistä, shintolaiseen Kasuga Taisha -pyhäkköön. Kiotoon palattua yhteinen läksiäisillallinen.  

19.11. tiistai | Kotimatka 

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta paluulento Helsinkiin. 


Hinnat perustuvat helmikuussa 2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.
 

Kuvia

Puutarhamatka Japaniin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna