?>

Puutarhamatkat

Puutarhamatka Cotswoldiin

Ajankohta
3.6. - 7.6.2019
Kesto
5 päivää
Kohde
Cotswold
Hinta
1715 €/1765 €
Varaa matka

Puutarhamatka Cotswoldiin

 

Matka on täynnä, voit ilmoittautua jonolistalle.

Tervetuloa mukaan Kotipuutarha-lehden lukijamatkalle Englantiin! Tutustu kanssamme kauneudestaan kuuluisan Cotswoldin alueen ihaniin puutarhoihin ja yltäkylläiseen alkukesän kukintaan. Matkalla on mukana paikallisen, suomenkielisen oppaan lisäksi Kotipuutarha-lehden päätoimittaja Maija Stenman.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki – Lontoo – Helsinki sis. lentoverot
 • yöpyminen hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset sisäänpääsyt vierailukohteisiin
 • lehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • suomenkielinen paikallisopas kohteessa mukana koko matkan ajan
 • Tilausajokuljetukset ohjelman mukaan sis. pakolliset ajoluvat
 • ateriat: 2 lounasta ja 2 illallista
 • toimisto- ja palvelumaksut

Matkan hinta Kotipuutarha-lehden tilaajille 1715 €, muille 1765 €. Ilmoita matkan varauksen yhteydessä oletko tilaaja.

Lisämaksusta

 • paikkavaraukset Finnairin lennoille menopaluu
 • ruokajuomat
 • muut palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 3.6. - perjantai 7.6.2019

3.6. maanantai | Helsinki-Lontoo-Evesham

Kokoontuminen aamulla klo 6 Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja ilmoittautuminen päätoimittaja Maija Stenmanille. Finnairin lento AY1331 Helsinki-Lontoo Heathrow klo 8.00–9.10. Suomenkielinen paikallisopas ottaa ryhmän vastaan lentoasemalla.

Kuljetus lentokentältä kasvikeräilijän puutarhaan lähelle Oxfordia. Monipuolisessa, intohimolla vaalitussa puutarhassa on nurmialueen ympärille muodostuneiden perennapenkkien lisäksi muun muassa kivikkokasvialue sekä kasvihuone. Kahvi/tee- ja kakkutarjoilu puutarhassa.

Puolen päivän aikaan ajamme Churchillin upeaan syntymäkotiin, Blenheimin palatsiin, joka on monumentaalinen kartano Oxfordin luoteispuolella. Sen rakentaminen alkoi vuonna 1705 lahjaksi Marlboroughin herttualle John Churchillille hänen voittoisan Ranskan-sotaretkensä jälkeen. Palatsi on tyyliltään harvinaista englantilaista barokkia, ja se on suunniteltu ennen kaikkea katsottavaksi kaukaa.

Laajan maisemapuiston (noin 500 ha) palatsin ympärillä on suunnitellut 1700-luvun puolivälin jäl-keen kuuluisa maisema-arkkitehti Lancelot ”Capability” Brown, ja sitä pidetään yhtenä hänen merkittävimmistä töistään. Alueella on muun muassa ikivanhoja tammia 1100-luvulta. Ihailemme maisemapuutarhan keskeisiä elementtejä palatsista käsin ja tutustumme lähemmin Italialaiseen puutarhaan, ruusutarhaan, vesiterasseihin sekä hiljattain kunnostettuun Salaiseen puutarhaan. Blenheimin palatsi ympäristöineen kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nautimme kierrok-sen yhteydessä yhteisen keittolounaan palatsin ravintolassa.

Illansuussa saavumme Eveshamiin, jossa majoitumme maaseutukartanossa sijaitsevaan hotelliin The Wood Norton**** (2 yötä). Viktoriaanisessa, suojellussa kartanossa asui 1800-luvun loppu-puolella Ranskan viimeinen kruununperijä, Orleansin herttua Philippe, joka joutui lähtemään Rans-kasta maanpakoon ja asettui Englannin maaseudulle. Toisen maailmansodan aikana kartanoon oli evakuoitu Lontoosta BBC:n radiolähetystoiminta studioineen. Sieltä lähetettiin myös radion viihde-ohjelmiin kätketyt salakieliset viestit Keski-Euroopan vastarintaliikkeille.
Yhteinen illallinen hotellissa.

4.6. tiistai | Pohjois-Cotswold

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme yksityispuutarhaan, joka sijaitsee laajalla tontilla perintei-sen cotswoldilaisen kylän sydämessä, aivan kirkon vieressä. Puutarha koostuu useista erilaisista ja erikokoisista osista, joiden monipuoliset istutukset on suunniteltu näyttämään kiinnostavilta vuoden ympäri. Puutarhasta löytyy myös muurien ympäröimä keittiöpuutarha, hedelmätarha, ruusutarha, syvännepuutarha, saniaistarha sekä puurakenteinen kasvihuone ja pieni kanala. Kahvi/tee- ja kakkutarjoilu puutarhassa. Lounasaikaan vierailemme Chelsean puutarhanäyttelyistä suosioon nousseen maisema-arkkitehdin, Jinny Blomin suunnittelemassa yksityispuutarhassa. Itse ra-kennus on 1400-luvulla rakennettu I-luokan Tudor-tyylinen suojelukohde. Noin kolmen hehtaarin kokoinen tontti jakautuu kaikkiaan 18 erilaiseksi puutarhahuoneeksi, joissa yhdistyy hienosti perin-teinen englantilainen cottage-tyyli moderniin puutarhasuunnitteluun. Opastettu kierros ja yhteinen kevyt lounas puutarhassa.

Iltapäivällä tutustumme maailmankuuluun arts&crafts-puutarhaan, Hidcote Manoriin. Sen historia alkaa 1900-luvun alusta, jolloin amerikkalainen Lawrence Johnston asettui äitinsä kanssa Britan-niaan ja Johnstonin äiti osti Hidcote Manorin tilan vuonna 1907. Johnston halusi muuttaa taloa ym-päröivän alueen puutarhaksi, ja haki siihen inspiraatiota cottage-puutarhatyylin luojan, Gertrude Jekyllin, ja taiteilija-puutarhasuunnittelija Alfred Parsonsin töistä. Heidän oppiensa mukaan alue jaettiin pienempiin, pensasaitojen rajaamiin tiloihin, joilla oli kaikilla erilainen luonne ja teema. Näi-hin kuuluvat muun muassa valkoinen puutarha ja verenpisarapuutarha. Johnston luovutti Hidcote Manorin vuonna 1947 National Trustille, jonka tärkeimpiin ja jäljitellyimpiin puutarhoihin se on siitä asti kuulunut. Yhteinen illallinen hotellissa.

5.6. keskiviikko | Evesham-Cirencester

Aamiaisen jälkeen ensimmäinen kohteemme on vanhan vesimyllyn ja lammen ympärille sijoittuva romanttinen Mill Dene -puutarha. Puutarha sai alkunsa, kun vastavihitty nuoripari Wendy ja Barry Dare vuonna 1965 hankki ikivanhan ja rapistuneen vesimyllyn omistukseensa ja muutti sen kodikseen ja lammen ympäryksen puutarhaksi. Daren pariskunta ei tiennyt aloittaes-saan mitään puutarhanhoidosta, mutta vähitellen taidot kasvoivat ja myöhemmin Wendy Dare sai kutsun jopa Chelsean puutarhanäyttelyn kilpailutuomariksi. Puutarhaan kuuluu muun muassa var-jotarha, erinomainen yrttitarha ja ruusukäytävä.

Tämän jälkeen suuntaamme Batsfordin arboretumiin, jossa on opastettu kierros sekä aikaa omatoimiseen lounaaseen ja puutarhamyymälään. Arboretum on kooltaan noin 22 hehtaaria ja sen alueella kasvaa 2.900 puuta. Merkittävä osa kokoelmaa ovat japaninvaahterat, magnoliat, männyt, tammet ja pihlajat.

Arboretum sai alkunsa 1800-luvun lopulla, kun tilan peri Redesdalen paroni Algernon Freeman-Mitford, joka oli matkustellut laajalti Aasiassa ja kehitti alueesta luonnonmukaista, Kiinan ja Japa-nin inspiroimaa maisemapuutarhaa. Nykyisin arboretumin omistaa hyväntekeväisyyssäätiö, ja sen myymälässä on laaja valikoima puutarhatarvikkeita ja taimia.

Myöhemmin iltapäivällä käymme taidevälittäjän puutarhassa, joka sijoittuu 1500-luvun cots-woldilaistalon ympärille. Noin 1,5 hehtaarin alueelta löytyy mm. solmupuutarha, potager, ruusu-tarha, perennaistutuksia, kuupuutarha ja vesipuutarha. Puutarha on omistajan vuonna 2010 yllät-täen menehtyneen taiteilijavaimon rakkaudella suunnittelema, ja leski kertoo pyrkivänsä puutar-hurin avulla pitämään sen sellaisena kuin miksi vaimo sen halusi. Yöksi majoitumme Cirencesterin roomalaisajalta periytyvän kaupungin laidalle, Hotel Stratton House*** (1 yö).

6.6. torstai  | Cirencester-Tetbury-Bath

Aamiaisen jälkeen teemme vierailun Walesin prinssi Charlesin kuuluisaan Highgroven kunin-kaalliseen puutarhaan. Highgroven kartanosta tuli Walesin prinssin yksityiskoti 1980-luvun alus-sa, mutta kartanon historia alkaa jo 1700-luvun lopulta. Kun prinssi Charles osti sen, puutarhassa ei ollut juuri muuta kuin laiminlyöty keittiötarha, hieman laidunmaata ja muutama ontto tammi. Nykyään kartano on kuuluisa erityisesti puutarhastaan, jota on vuodesta 1996 lähtien hoidettu luomutilana tiukan ekologisten periaatteiden mukaan: kaikki jätteet kierrätetään, kasteluun käyte-tään sadevettä, lämmitys hoidetaan aurinkopaneelien avulla ja puutarhaa lannoitetaan vain kom-postimullalla ja luomulannoitteilla.

Highgroven vanhin osa on aurinkokellopuutarha, jossa ritarinkannusten kukinta on kesä- ja heinä-kuussa parhaimmillaan. Niiden tukina toimivat pajurakenteet tarjoavat kiinnostavaa katseltavaa myös kukinta-ajan ulkopuolella. Cottage-puutarha jakautuu kahteen osaan; tiibetiläisten silkkikan-kaiden väreistä inspiraationsa saanut uusi puoli hehkuu vahvan keltaisena, pinkkinä ja sinisenä, kun taas prinssin yhdessä Rosemary Vereyn kanssa suunnittelema vanha puoli edustaa perinteistä englantilaista cottage-puutarhaa. Metsäpuutarhaan kuuluvan stumperyn idea sen sijaan periytyy viktoriaaniselta ajalta, ja sen muodostaa vanhojen kantojen ympärille rakennettu saniaispuutarha, jonka yhteydessä on myös prinssin silmäterä, isolehtisten kuunliljojen kokoelma. Noin 20 erilaista timjamilajiketta kasvaa timjamikäytävällä, joka johtaa terassipuutarhaan ja mielikuvituksellisiin muotoihin leikattujen marjakuusien luo.

Olennainen osa Highgroven puutarhaa on myös hehtaarin kokoinen luonnonkukkaniitty, joka kyl-vettiin 32 lajin siemenseoksesta 1982. Nyt niityltä löytyy jatkuvasti uusia lajeja, kuten viisi erilaista orkideaa, ja sinne hakeutuu myös lukemattomia eläinlajeja. Highgroven muurien ympäröimässä keittiötarhassa puolestaan kasvatetaan hedelmien ja vihannesten perinnelajikkeita penkeissä, jot-ka on sijoitettu pyhän Yrjön ja pyhän Andrew’n ristien mukaan.

Vierailumme jälkeen ajamme historialliseen Bathin kaupunkiin, jossa iltapäivä on vapaa omalle oh-jelmalle. Halukkaille noin tunnin opastettu kävelykierros kaupungin historiallisessa keskustassa. Majoitus Francis Hotel**** (1 yö), joka sijaitsee historiallisessa I-luokan suojellussa rakennuk-sessa. Bathin kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

7.6. perjantai

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Bussi noutaa ryhmän hotellilta klo 8.45. ja ajamme kulttuuri-mesenaatin ja intohimoisen puutarhaharrastajan noin 2,5 hehtaarin yksityispuutarhaan, jonka on pääosiltaan suunnitellut italialais-englantilainen maisemasuunnittelija Arabella Lennox-Boyd.

Vaikka tulos kuvastaa selvästi 2000-lukua, puutarha nojaa kuitenkin vahvasti englantilaiseen tradi-tioon. Puutarhasta löytyvät vuonna 2017 uusittu ruusutarha, perennatarha, lampipuutarha, yrtti-tarha, leikkokukkatarha sekä hyötytarha ja kasvihuoneita.

Tunnelmaltaan se on romanttinen mutta nykyaikainen. Ennen lähtöä eteenpäin nautimme puutar-hassa vielä kahvia/teetä ja kakkua.

Iltapäivän puolella saavumme RHS Wisleyn puutarhaan, jossa ehdimme reilun kahden tunnin ai-kana tehdä pikaisen kierroksen, nauttia lounaan kukin omaan tahtiin sekä tutustua kirjakaupan ja puutarhamyymälän valikoimiin.

Paluulento Lontoo Heathrow lentoasemalta Helsinkiin, Finnairin lento AY1342 klo 19.35–00.30 (+1).

 

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.         

Hinnat perustuvat marraskuuussa 2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 25.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna