Kontiki
Dourojoki

Portugalin huhtikuusta lauloi Olavi Virta ja Kari Tapio. Atlantin aurinkoisella rannikolla kevät on jo pitkällä. Tervetuloa tälle upealle Portugalin kiertomatkalle 5.-9.4.. Matkalla tutustumme kauniin maan kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Suomalaisen oppaan kanssa matkanteko on helppoa ja perehdyt mukavasti maan historiaan, nykyaikaan ja tapoihin. Paikallinen ruoka, viini ja musiikki tulevat myös tutuksi matkan aikana. Matka täynnä – kysy lisäapikkoja.

Huom. Portugalissa on paljon mäkiä, mukulakivikatuja ja jyrkkiä portaita eli matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Matkaohjelma
5.4. torstai | Lissabon
TAP Air Portugalin suora lento Helsinki-Lissabon klo 07.00-09.55 (aikaero -2 h). Lentoasemalla tapaamme suomenkielisen paikallisoppaamme ja lähdemme kaupunkikierrokselle. Aluksi nähdään Lissabonin moderni alue the Nations Park, jossa vuoden 1998 Maailmannäyttely järjestettiin. Alue on nykyisin yksi Lissabonin kauneimmista alueista. 340 hehtaarin alueella on paljon nähtävää, kuten Lissabonin merimaailma (yksi Euroopan tärkeimmistä), markkinoita, näyttelyitä, teattereita, ostoskeskus, upeita puutarhoja ja ravintoloita. Kierros jatkuu Belémin kaupunginosaan, jossa sijaitsevat Belém Tower, the Monument to the Discoveries ja Jerónimosin luostari. Kierros päättyy kaupungin keskustaan, Baixaan. Lounas, jonka jälkeen majoittuminen hotelli Real Palacioon. Iltapäivä vapaata.

6.4. perjantai | Óbidos, Coimbra ja Porto
Aamiainen hotellilla. Lähdemme bussilla kohti pohjoista Óbidosiin. Tämä pieni idyllinen keskiaikainen kaupunki on näkemisen arvoinen. Pysähdys lasilliselle ’’Ginginhaa’’ eli paikallista kirsikkalikööriä sisältyy retkeen. Matka jatkuu Coimbraan, joka on yksi Portugalin historiallisimpia kaupunkeja. Vanhassa kaupungissa teemme kävelykierroksen, jonka aikana vierailu Vanhaan Katedraaliin. Lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen vierailu yhteen Euroopan vanhimmista yliopistoista, joka on perustettu jo 1200-luvulla. Yliopisto tunnetaan sen kuuluisasta tornista, mahtavasta barokkityylisestä kirjastosta sekä kauniista kappelistaan. Kierroksen jälkeen matka jatkuu Porton kaupunkiin, jossa majoittuminen hotelli Vila Galé Porto Ribeiraan.

7.4. lauantai | Porto
Aamiainen hotellilla. Lähdemme oppaan kanssa kävelykierrokselle Porton keskustaan. Porto tunnetaan sen värikkäistä rakennuksista joenvarrella, jotka ovat luokiteltu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Kierros alkaa São Franciscon kirkolta. Ulkoapäin tavalliselta 1300-luvun gootti-barokkityyliseltä näyttävä kirkko kätkee sisäänsä upean sisustuksen, jonka kultaiset koristeleikkaukset tekevät kirkosta yhden kauneimmista rakennuksista Portossa. Kierros jatkuu Palácio da Bolsaan – 1800-luvulla rakennettuun pörssipalatsiin. Upeasti graniitista ja marmorista kaiverretut portaat johtavat vanhaan kaupankäyntihalliin, kultaiseen huoneeseen ja arabialaiseen halliin. Näemme myös Clérigosin tornin, joka aikoinaan toimi merimerkkinä laivoille. Tornin huipulle on 240 porrasta, ja reippaimmat voivatkin kivuta tornin huipulle asti. Huipulta on henkeäsalpaavan kaunis näkymä kaupungin yli. Vierailun jälkeen matka jatkuu kuuluisaan Lellon kirjakauppaan. Rakennus tunnetaan mahtavasta portaikosta ja puisista seinistään. Rakennusta on pidetty inspiraation lähteenä J.K. Rowlingin Harry Potter-kirjoihin. Lellon kirjakaupan ja Hogwartsin portaikkojen välillä onkin paljon samankaltaisuuksia. Iltapäivä ja ilta vapaa aikaa.

8.4. sunnuntai | Porto ja Douro-jokiristeily
Aamiainen hotellilla ja lähtö panoraamaristeilylle Douro-joelle. Risteily tyypillisellä ’’Rabelo’’ veneellä kestää noin 50 minuuttia ja ajon aikana tarjoillaan lasillinen Portugalin ylpeyttä eli portviiniä. Iltapäivä vapaa.

Illalla Fado-illallinen esityksineen lisämaksusta. Hinta 95 €/hlö sisältää 3-ruokalajin illallisen juomineen sekä esityksen. Fado on tyypillinen portugalilainen laulu, jonka teemoja ovat kohtalo ja intohimo. Esitys on kaunis ja pysäyttävä, ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Fado tunnustettiin UNESCO:n kulttuuriperinnöksi vuonna 2011.

9.4. maanantai | Aveiro, Luís Paton viinikellari ja kotimatka
Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista. Matkaamme kohti Aveiroa, joka oli alun perin täynnä kalastajien yhteisöjä. Vajaan 80 000 asukkaan Aveiro tunnetaan parhaiten kaupungin kanaaleista, jotka ovat ansainneet sille lempinimen Portugalin Venetsiana. Nähtävyyksiä ovat myös Costa Novan ranta-alueen värikkäät talot ja Art Nouveau -tyyliset rakennukset. Lounas paikallisessa ravintolassa ja vapaa-aikaa.

Lounaan jälkeen matka jatkuu vielä etelämmäksi Amoreira da Gândaraan, jossa vierailemme Luís Paton viinikellarissa. Kellari sijaitsee Bairradan viinialueella. Tutustuminen Paton henkilökohtaiseen viinikokoelmaan ja kellariin. Paton perhe on tuottanut viiniä 1700-luvulta asti. Hänen viininsä ovat hyvin tunnettuja Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa, ja ne tunnetaan laadukkaan portugalilaisen viinin symbolina. Vierailun ja viininmaistiaisen jälkeen kuljetus Lissabonin lentokentälle, josta yölento Helsinkiin klo 23:25-06.00 +1.

10.4. tiistai | saapuminen Helsinkiin
Klo 6.00 lento saapuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Lennot
TP 791 05.04. Helsinki-Lissabon         klo 07.00-09.55
TP 792 09.04. Lissabon-Helsinki         klo 23.25-06.00

Majoitus
5.-6.4. Hotel Real Palacio ****
Rua Tomás Ribeiro, 115, Avenidas Novas, 1050-228 Lissabon
Klassista ja modernia tyyliä yhdistelevä Hotel Real Palacio sijaitsee Lissabonin keskustassa, lähellä kauppoja ja ravintoloita. Hotellissa on ravintola, baari, wellness osasto, jossa sauna, poreallas ja kuntokeskus. Huonevarustukseen kuuluu perusmukavuuksien lisäksi ilmastointi, Wi-Fi, hiustenkuivain, tv, minibaari sekä tallelokero.

6.-9.4. Vila Gale Hotel Porto Ribeira ****
Cais das Pedras, Lordelo do Ouro e Massarelos, 4050-499 Porto
Kivenheiton päässä historiallisesta keskustasta sijaitseva Hotelli Vila Galé Porto Ribeira on persoonallinen boutique-hotelli, jossa on 67 huonetta, ravintola ja baari. Hotellin huonevarustukseen kuuluu perusmukavuuksien lisäksi Wi-Fi, minibaari, tallelokero ja taulutelevisio.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.    

Hinnat perustuvat 26.9.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard ja Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Portugalin kiertomatka

5.-10.4.

1395 €/1445 €

Portugalin huhtikuusta lauloi Olavi Virta ja Kari Tapio. Atlantin aurinkoisella rannikolla kevät on jo pitkällä. Tervetuloa tälle upealle Portugalin kiertomatkalle 5.-9.4.. Matkalla tutustumme kauniin maan kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Suomalaisen oppaan kanssa matkanteko on helppoa ja perehdyt mukavasti maan historiaan, nykyaikaan ja tapoihin. Paikallinen ruoka, viini ja musiikki tulevat myös tutuksi matkan aikana. Matka täynnä – kysy lisäapikkoja.

Huom. Portugalissa on paljon mäkiä, mukulakivikatuja ja jyrkkiä portaita eli matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.