Kiertomatkat

Portugalin kiertomatka

Ajankohta
22.10. - 28.10.2019
Kesto
7 päivää
Kohde
Portugali
Hinta
1645 € / 1695 €

Portugalin kiertomatka

Tällä kesäisellä Portugalin kiertomatkalla näemme maan suosituimmat kohteet, Lissabonin rantakaupunkeineen, Sintran vuoristossa, Atlantin rannikon kalastajakylät, Coimbran, Porton Douro-jokineen, maan syntysijan pidetyn historiallisen Guimaraesin, Fatiman ja paljon muuta. Vierailemme viinitiloilla, portviinikellareissa ja nautimme Portugalin parhaista antimista fado-musiikkineen kaikkineen. Kiertomatkan matkanjohtajana on Lissabonissa asuva suomenkielinen Elisa Melo.

Matka on täynnä, mutta voit kysyä lisäpaikkoja.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Lissabon–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen, meno-paluulennoilla tarjoillaan maksutta ateria juomineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • kuljetukset ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
  • ateriat: 4 x lounas, 1 x fado-illallinen ja 1 x varhainen illallinen ruokajuomineen (viini/olut ja mineraalivesi)
  • suomenkielinen paikallisopas kohteessa mukana kaikilla retkillä ja kuljetuksilla
  • toimitus- ja palvelumaksut, verot

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 490 €
  • muut mahdolliset palvelut
           

Matkanjohtaja

Elisa Melo

Olen suomalais-portugalilainen matkailualan osaaja.  Suoritin 2000-luvun alkupuolella Portugalissa yliopistotasoiset matkailualan opinnot ja myös virallisen oppaan tutkinnon kieliparina portugali-suomi.  Siitä lähtien olen toiminut suomalaisryhmien oppaana ja opas-tulkkina yritysten järjestämissä erilaisissa kansainvälisissä tapahtumissa.  

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 22.10. - maanantai 28.10.2019

22.10. tiistai | saapuminen Lissaboniin ja kaupunkikiertoajelu

TAP Portugalin suora reittilento Helsingistä Lissaboniin klo 6.35 -9.30 (lentoaika n. 4 h 50 min, aikaero -2 h). TAPin lennoilla lämmin ateria juomineen kuuluu hintaan. Paikallinen suomenkielinen opas on bussin kanssa ryhmää vastassa lentokentällä, josta matka jatkuu kaupunkikiertoajelulle.

Lissabonissa on menneiden aikojen tunnelmaa, jota on enää harvoissa Euroopan suurkaupungeissa. Kun onnistuu poikkeamaan oikealle kadulle, kohtaa hienostuneemman tunnelman vanhoine tyylikkäine kahviloineen, baareineen, hiussalonkeineen ja kengänkiillottajineen.

Aloitamme kaupunkikierroksen läheiseltä Marques de Pomballin aukiolta ja Eduardo VII puiston huipulla, josta avautuvat upeat näköalat kaupungin keskustaan. Näemme kierroksella tärkeimmät nähtävyydet, kaupunginosat ja keskustan aukiot, mm Praca do Comercion upean aukion, jossa sijaitsee useita hallintorakennuksia, kuningas Joao I:n patsas ja riemukaari, Rossio aukiolla on kuningas Pedro IV:n patsas. Lissabonin uudeksi maamerkiksi 1998 noussut Vasco da Gama – silta on yli 17 km mittainen, Euroopan pisin silta. Näemme myös Belemin, josta löytöretkeilijät lähtivät 1400 -1500 luvuilla purjehtimaan kohti uusia maailmoja. Belemissä on Löytöretkien muistomerkki, kulttuurikeskus, 1500-luvulla rakennettu Belemin torni ja Hieronymoksen luostari.

Yhteinen tervetulolounas, kuljetus hotellille ja majoittuminen. Loppu päivä vapaata aikaa Lissabonissa tai lepoa hotellissa matkapäivän rasituksista.

23.10. keskiviikko | Sintra, Cabo da Roca, Cascais ja Estoril

Aamiaisbuffet hotellissa, jonka jälkeen lähdemme bussilla kohti Sintraa, joka on kaunis ja romanttinen kaupunki vuoristossa. Sintran kuuluisa nähtävyys on Penan palatsi 1800-luvulta. Palácio da Pena on romanttisen arkkitehtuurin värikäs monumentti. Sulassa sovussa yhdistyvät arabialaiset minareetit, goottilaiset tornit ja renessanssin kupolit. Palatsin laajoissa puutarhoissa on yli 2 000 kasvilajia.

Sintrasta jatkamme matkaa halki maaseudun ja kiemurtelevia teitä pitkin Cabo da Rocaan, Euroopan läntisimpään kolkkaan ”paikkaan, jossa maa loppuu ja meri alkaa”. Matka jatkuu Guinchon alueen läpi ja ihailemme kauniita ja karuja hiekkarantoja. Rannikkoa pitkin jatkamme matkaa Cascaisiin ja pysähdymme myöhäiselle lounaalle, jonka jälkeen hiukan vapaa-aikaa. Matkalla käymme vielä Estorilissa ja palaamme illaksi Lissaboniin.

24.10. torstai | siirtyminen Portoon ja Coimbra

Aamiaisbuffetin jälkeen lähtö kohti Portoa, ajomatkaa tulee päivän aikana yhteensä noin 320 km. Ajamme pohjoiseen moottoritietä pitkin ja pysähdymme keskiaikaisessa Coimbran kaupungissa ja teemme pienen kävelykierroksen kaupungin historiallisessa keskustassa. Vuonna 1290 perustettu Coimbran yliopisto on Portugalin vanhin yliopisto ja samalla yksi koko Euroopan vanhimmista yliopistoista. Lounas Coimbrassa. Illaksi saavumme Portoon, jossa majoittuminen keskustahotelliin ja omaa aikaa.

25.10. perjantai | Porto ja Douro-joen risteily

Aamiaisbuffetin jälkeen tutustumme oppaan kanssa kävelykierroksella Porton kaupungin historialliseen keskustaan. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kuten 75 metriä korkean Torre dos Clérigosin, Palácio da Bolsan, jota alettiin rakentaa vuonna 1842 sekä Lellon kirjakaupan, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kirjakaupoista (ulkoapäin Lello, koska sinne on usein pitkä jono ja pääsymaksu). Käymme lisäksi São Franciscon goottilaista tyyliä edustavassa kirkossa.

Risteilemme Douro-joella ja näemme kaikki Porton kuusi upeaa siltaa. Kierroksen päätteeksi maistelemme paikallista kuuluisaa portviiniä portviinikellarissa Vila Nova de Gaian kaupungissa. Lounas ja paluu hotellille lounaan jälkeen. Iltapäivä vapaata aikaa.

26.10. lauantai | Braga

Aamiaisbuffetin jälkeen lähtö kohti Bragaa, Portugalin yli 2000 vuotta vanhaa kristillistä kaupunkia, Minhon viinialueelle. Bragassa tutustutaan roomalaisiin raunioihin, barokkityylisiin suihkulähteisiin, lukuisiin palatseihin, torneihin, kirkkoihin ja kauniisiin näkymiin kaupungista ennen paluuta Portoon. Iltapäivä vapaa. Illalla yhteinen fado – läksiäisillallinen musiikkiesityksineen.

27.10. sunnuntai | Porto, Fátima ja Lissabon. kotimatka

Hotellissa nautitun aamiaisbuffetin jälkeen vapaa-aikaa Portossa. Lähtö kohti Lissabonia, matkalla pysähdymme Fátimassa. Fátima on vuoristokaupunki keskellä Portugalia ja sen nähtävyyksiä ovat uusi basilika ja tori, jonka lasketaan olevan kaksi kertaa Rooman Pietarin aukion kokoinen. Fátima on kristittyjen tärkeä pyhiinvaelluskohde, silla Fátiman ilmestys oli katolisen kirkon myöhemmin Neitsyt Mariaksi tulkitsema ilmestys, joka tapahtui Fátiman kaupungin lähellä ensimmäisen kerran 13. toukokuuta 1917. Matka jatkuu Lissaboniin, jossa varhainen illallinen ja kuljetus lentokentälle. Suora lento Helsinkiin lähtee klo 22.00. Yön yli lento, lennolla tarjoillaan ateria juomineen.

28.10. maanantai | saapuminen Helsinkiin

Saapuminen Helsinkiin varhain aamulla klo 05.40.

Lennot

22.10. TP 791   Helsinki-Lissabon       klo 07.00-09.55
27.10. TP 746   Lissabon-Helsinki       klo 22.00-05.40+1

Majoitus

Lissabon 22.-24.10. SANA Rex Hotel***
Rua Castilho, 169, Avenidas Novas, 1070-051 Lissabon

SANA Rex Hotel sijaitsee Lissabonin keskustassa 5 minuutin kävelymatkan päässä Marquês De Pombal -metroasemalta. Hotellista on näkymä Eduardo VII -puistoon. Tyylikäs Avenida da Liberdade -katu on vain 10 minuutin kävelymatkan päässä hotellista, ja sen varrella on lukuisia ylellisiä merkkikauppoja, ravintoloita ja kahviloita. El Corte Ingles -ostoskeskukselle on lyhyt kävelymatka. Lissabonin historiallinen keskusta ja sen ikoniset alueet, kuten Chiado, Rossio ja Bairro Alto, ovat 10 minuutin metromatkan päässä.Kaikissa huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi minibaari, tallelokero, taulu-tv, hiustenkuivaaja  ja ilmastointi. Hotellissa on baari, ravintola, ilmastointi ja WiFi.

Porto 24.-27.10. Vila Gale Hotel Porto Ribeira ****
Cais das Pedras, Lordelo do Ouro e Massarelos, 4050-499 Porto

Kivenheiton päässä historiallisesta keskustasta sijaitseva Hotelli Vila Galé Porto Ribeira on persoonallinen boutique-hotelli, jossa on 67 huonetta, ravintola ja baari. Hotellin huonevarustukseen kuuluu perusmukavuuksien lisäksi Wi-Fi, minibaari, tallelokero ja taulutelevisio

HUOM. Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä, Portugalissa on paljon portaita.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                                                                                                         

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kuvia

Portugalin kiertomatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna