COVID-19 TIEDOTE: Ajankohtaisia tiedotteita koronavirusepidemian vaikutuksista matkailuun.
Lue tästä

Teemamatkat luontoon

Pohjois-Suomen ruskamatka metsämaisemiin

Ajankohta
16.9. - 21.9.2020
Kesto
6 päivää
Kohde
Levi, Rovaniemi, Kemi
Hinta
1195 €

Ruskamatkalla syksyn väriloistoa ja pohjoista kulttuuria

Etämetsänomistajien kiertomatka pohjoisen väriloistoon. Tampereelta alkavalla kiertomatkallamme tutustumme matkan varrella Oulun Hailuodon kansallismaisemiin, Rovaniemen kulttuuriin ja metsänhoitoon sekä Länsi-Lapin metsätalouteen ja metsänhoitoon. Kuulemme asiantuntijoilta mielenkiintoista ajankohtaistietoa Lapin elinkeinoelämästä. Vieraillemme paikallisten yrittäjien kohteissa ja kuulemme luonto- ja matkailuelinkeinon harjoittamisen haasteista ja menestystarinoista. Matkalla pääsemme nauttimaan myös taiteen ja pohjoisen kulinarismin helmistä. Matkan aikana majoitumme tasokkaissa ja viihtyisissä hotelleissa sekä huoneistoissa ja nautimme illallisia alueen huippusuosituissa ravintoloissa.

Tervetuloa nauttimaan antoisasta matkasta!

Ilmoittautuminen

ilmoittautumiset@kontiki.fi tai 09 466300

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • majoitus jaetussa neljän hengen huoneistossa sisältäen liinavaatteet ja aamupalat
 • ateriat ohjelman mukaiset ruokailut
 • matkaopas Etämetsänomistajien edustaja matkanjohtajana koko matkan ajan
 • kuljetukset ohjelman mukaiset bussikuljetukset tilausajobussilla alkaen / päättyen Tampere
 • vierailukohteet ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaiset vierailukohteet sisäänpääsyineen
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone

Kohokohdat

 • Hailuodon kansallismaisemat. Ainutlaatuiset maisemat ja luonnonolosuhteet ovat nostaneet Hailuodon kansallismaisemaksi ja saari on jo itsessään nähtävyys. Kauniit hiekkarannat, aito paikalliskulttuuri ja jääkauden jälkeinen maankohoaminen ovat alueen vetovoima.
 • Rovaniemen tiedekeskukset Arktikum ja Pilke. Tiedekeskus ja arktisen alueen museo Arktikumissa on arktisten alueiden historiaa ja kehitystä.  Tiedekeskus Pilkkeessä pääsee tutustumaan pohjoisen metsiin moniaistillisilla kokemuksilla.
 • Levin ja Kittilän alue – metsätietoutta, ruskan loistoa ja taidetta. Asiantuntijan johdolla metsäkohteisiin tutustuminen ja ruskanäkymstä nauttiminen Levitunturin huipulta. Vierailu porotilalla ja kahdessa ainutlaatuisessa museossa.
 • Kemin kaupungissa tutustutaan Metsä Group Lapin toimintaan ja käydään satama-alueella ihailemassa ruskamaisemia.

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 16.9. - maanantai 21.9.2020

16.9. keskiviikko│ matkapäivä, Hailuoto (L, I)

Kokoontuminen Tampereen linja-autoasemalla, josta lähdemme tilausajobussilla kohti Oulua ja Hailuotoa. Matkan varrella nautimme yhteisen lounaan. Saavumme Hailuotoon alkuillasta ja majoitumme hotelli Luotsissa sekä nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

17.9. torstai | Rovaniemi ja Levi (A, L)

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Rovaniemeä, jossa opastettu tutustuminen Arktikumin näyttelyyn. Lounaan jälkeen tutustuminen Metsähallituksen toimintaan sekä Pilke talon näyttelyyn. Rovaniemeltä matka jatkuu kohti Kittilää ja Leviä. Matkalla kahvitauko. Saapuminen Leville ja majoittuminen Levin Kuningaskotka huoneistoihin. Majoittumisen jälkeen ajamme ylös Levitunturin laella sijaitsevaan Levin Panoraama -hotellin ravintolaan, josta on huikaisevat maisemat Levin ylle.

18.9. perjantai | Metsäkohteisiin tutustumista (A, L)

Aamiainen omaan tahtiin. Päivän ohjelmassa on kierros bussilla eri metsäkohteisiin. Tänään mukanamme on myös Kittilän metsänhoitoyhdistyksen edustaja. Päivän aikana nautitaan retkilounas nuotiolla maastossa. Ilta vapaata.

19.9. lauantai | Lapin kylä – Särestöniemi-museo (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen vapaata-aikaa nauttia Levin maisemista. Päivällä lähdemme vierailulle Lapin kylään, joka on vanha perinteinen porotila. Nykyinen yrittäjä tarjoaa kylässään matkailijoille monipuolisia Lapin elämyksiä ja ohjelmapalveluita. Lounaan lomassa kuulemme paikalliselta asiantuntijalta katsauksen mökki- ja metsäkiinteistömarkkinoihin Lapissa.

Lapin kylästä siirrymme seuraavaan kohteeseen; Reidar Särestöniemen museoon. Reidar Särestöniemi (1925–1981) on eräs tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita ja aikansa merkittävin lappilainen taiteilija. Hän syntyi seitsenlapsiseen perheeseen Kittilän Kaukosen kylään. Reidar Särestöniemi opiskeli Suomen Taideakatemiassa Helsingissä ja Ilja Repin -instituutissa Leningradissa. Opiskeluvuosiaan lukuun ottamatta Särestöniemi eli koko elämänsä kotitilallaan. Paluu Leville alkuillasta ja yhteinen illallinen Ravintola Saamen Kammissa.

20.9. sunnuntai | Taidegalleria Raekallio, Kemi (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähdemme vierailulle Raekallion taidegalleriaan KittilänPöntsöön. Kolmikerroksinen, monimuotoinen Galleria Raekallio on itsessään nähtävyys. Galleriassa on aina esillä kymmenien maalausten vaihtuva näyttely. Raekallio maalaa vesi- ja öljyvärein ihmisiä, poroja ja luonnonilmiöitä. Paikan päällä on mahdollisuus myös taiteen ostoon.

Raekalliosta jatkamme lounaalle Kaukosen kylässä sijaitsevalle Mummola Travel´sin tilalle. Kaukosesta jatkamme matkaa Kemiin ja matkalla Metsä Groupin Lapin toiminnan esittely. Saapuminen Kemiin ja majoittuminen Scandic Hotel Kemiin. Yhteinen illallinen Ravintola Merihovissa sekä Kemin Metsätilanomistajat yhdistyksen esittely.

21.9. maanantai | Kotimatka Kemi – Viitasaari – Tampere (A, L)

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähdemme kohti Tamperetta. Viitasaarella kuulemme kahden hakkuun toteutuksesta ja nautimme yhteisen lounaan. Tampereelle saavumme noin kello 20.00. (aikataulut tarkentuvat lähempänä matkaa).

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen


Majoitus

16.-17.9. Hotelli Luotsi, Hailuoto

16.-17.9. Huoneistohotelli Levin Kuningaskotka ja Levin Kotka

20.-21.9 Scandic Hotel Kemi

 

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.   

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

 

Kuvia

Pohjois-Suomen ruskamatka metsämaisemiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna