Kulttuuri­matkat

Pohjois-Kirgisia

Ajankohta
5.6. - 14.6.2022
Kesto
10 päivää
Kohde
Pohjois-Kirgisia
Hinta
2190 €
Varaa matka

Pohjois-Kirgisia

On maa, jonka Silkkitietä on kuljettu, paimentolaiset vaeltaneet sukupolvien ajan, jopa Chengis Khanin taistelukenttänäkin tunnettu, mutta niin vähän ihmisen kädellä pilattu. Kirgisia on uskomattoman kaunis, luonnollinen, avoin ja vieraanvarainen matkailukohde. Eläimet ja ihmiset elävät maaseudulla sulassa sovussa ja elämä mukailee luonnon rytmiä. Tällä matkalla näet ja koet paljon, ja samalla voimaannut tästä ihanasta kansasta. Kirgisiaan ihmisineen on helppo rakastua!

Tutustu Kon-Tiki Toursin ja Lähialuematkojen yhteistyössä toteuttamaan unohtumattomaan matkaan ja lähde mukaan!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlines lennot Istanbulin kautta Bishkekiin
 • Matkatavaraa lennoille 30 kg + 10 kg
 • Lennoilla ruokatarjoilu ja viihdekeskus jokaisella paikalla
 • Majoitukset 2h-huoneissa hotelleissa ja majataloissa
 • Ruokailut matkan aikana
 • Kuljetukset kiertomatkan aikana
 • Sisäänpääsyt retkikohteisiin
 • Paikallinen englanninkielinen opastus
 • suomenkielinen matkanjohtajan palvelut

Kohokohdat

 • Keski-Aasian luonto
 • Paimentolaisuus
 • Jurttakylät
 • Patikointi
 • Kansanperinne ja kulttuuri

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 5.6. - tiistai 14.6.2022

5.6.2022 sunnuntai | yölento kohti Kirgisian Bishkekiä

Lähdemme Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta Bishkekiin. Kyseessä on ilta/yölento, joten varaudu mukavilla vaatteilla, silmälapuilla ja korvatulpilla matkaan.

6.6.2022 maanantai | Bishkek

Saavutaan Bishkekin Manas -lentokentälle. Manas on kirgiisien suuri kansallissankari, jonka mukaan on nimetty monia paikkoja. Kuulet matkalla Manasista varmasti enemmän. Majoittaudutaan keskustahotelliin. Jos ryhmässä on virtaa, voidaan vierailla Osh-markkinoilla. Markkinat ovat näkemisen arvoinen, kirgiisit ostavat melkein kaiken perinteisiltä toreilta, vaikka kaupunkeihin on tullut länsimaalaisia kauppakeskuksiakin. Toritunnelman kokeminen on kuin hyppäisi ajassa taaksepäin. Illalliselle kokoonnutaan ravintola Navatiin.

7.6.2022 tiistai | ChongKemin

Levon ja aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan ChongKeminiin. Ajo-aika on noin 2h ja matkalla vieraillaan Burana Towerilla, joka on historiallinen torni silkkitien ajoilta. Perille saavuttua majoittaudutaan majataloon ja nautitaan lounas.
Rohkeimmille: ratsastusta ChongKemin ympäristössä

8.6.2022 keskiviikko | Karakol

Tänään matkataan Karakoliin Issyk-Kul -järven pohjoispuolta. Matkalla kurkistetaan myös Grigorevskaya ja Semenovskaya huikeisiin rotkoihin. Pysähdytään picnic tauolle erämaahan. Iltapäivästä saavutaan Karakoliin, majoittaudutaan hotelliin ja nautitaan illallinen paikallisessa kahvilassa. Päivän ajoaika n. 4-5 h.

9.6.2022 torstai | Arashan

Aamiaisen jälkeen alkaa off-road seikkailu Alty-Arashaniin. Nautitaan luonnosta ja nähdään kuumia lähteitä erämaassa. Lounaan jälkeen patikoidaan takaisin Ak-Suu laaksoon noin 15 km, patikointi kestää vauhdista riippuen 3-4 h. Perillä odottaa kuljetus takaisin Karakoliin majoittautumaan. Erikoisillallinen nautitaan Dungan -majatalossa.

Dunganit ovat peräisin Kiinan hui-muslimikansasta. He siirtyivät Keski-Aasiaan Kirgisiaan ja Kazakstaniin jo 1800-luvulla. Nämä ihmiset ovat kehittäneet erillisen etnisen alkuperän Kiinan ulkopuolelle, ja heillä on edelleen läheiset suhteet Hui-kansan kulttuuriin ja etniseen identiteettiin. Nykyään Dunganeilla on rooli kulttuurisina ja taloudellisina välittäjinä Keski-Aasian ja Kiinan välillä. 

10.6.2022 perjantai | Bokonbaevo

Tänään tutkitaan Issyk-Kul järven eteläistä puolta, vieraillaan Jeti-Ogyz rotkolla, Barskoon vesiputouksella sekä vaelletaan Skazka kanjonissa. Nautitaan picnic -lounas. Saavutaan Bakonbaevoon, jossa majoittaudutaan perinteisiin jurttiin (2 hlöä/jurtta). Illalla saadaan nauttia kirgisialaisesta kansanperinne illallisesta ohjelmineen. Halukkaat voivat pulahtaa läheisessä järvessä.

11.6.2022 lauantai | Kochkor

Aamiaisen jälkeen matkataan Boz-Salkyn vuoren laaksossa, jossa tutustutaan perinteiseen paimentolaiskansan kotkametsästykseen. Patikoimme pienen matkan Shatylyn rinnettä kohti kaunista panoramamaisemaa. Nautitaan kahvihetki luonnossa ja siirrytään kotilounaalle paikalliseen taloon. Iltapäivästä palataan Kochkoriin ja illallistetaan majoituspaikassa, majatalossa.

12.6.2022 sunnuntai | Song-Kol

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Song-Kol -laaksoon ja saavumme jurttakylään. Lounaan jälkeen tutustutaan alueeseen, patikoidaan ja rohkeimmilla on taas mahdollisuus kokeilla halutessaan ratsastusta. Illallinen ja majoittuminen 2 hlön jurtissa.

13.6.2022 maanantai | Bishkek

Tänään voi nukkua vähän pidempään ja nauttia aamiaista rauhassa. Lähdetään noin 11.00 maissa kohti pääkaupunki Bishkekiä. Matkalla pysähdytään KaraSuu -kylässä, jossa käsityöläisperhe esittelee tuotteitaan. Huopamaton tekijämestari toivottaa matkalaiset tervetulleeksi lounastamaan perheensä kanssa. Alkuillasta saavutaan Bishkekiin ja jäähyväisillallinen nautitaan ravintola Suparassa. Majoittautuminen Bishkekissä.

14.6.2022 tiistai | Kotimatka alkaa

Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus Manasin lentokentälle, josta lento Istanbulin kautta Helsinkiin.

Turkish Airlines lennot

5.6. TK1764 Helsinki – Istanbul 19.00-22.25
6.5. TK 344 Istanbul – Bishkek (FRU) 01.10-09.05

14.6. TK345 Bishkek – Istanbul 10.15-13.05
14.6. TK1763 Istanbul – Helsinki 14.40-18.05

Varusteita mukaan:

Vaelluskengät, säänkestävät lämpimät vaatteet, hattu ja aurinkorasvaa

Vaikeusaste: Keskitaso. Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna