Kiertomatkat

Pohjois- ja Länsi-Irlanti

Ajankohta
23.4. - 30.4.2019
Kesto
8 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
1595 € / 1545 €

Pohjois- ja Länsi-Irlanti

Brexit on nyt kuuma puheenaihe. Millaisena brexit toteutuu 29.3. ? Lähde Taloustaito-lehden lukijoiden kanssa Pohjois- ja Länsi-Irlannin kiertomatkalle katsomaan mitä vaikutuksia erolla on. Matkaohjelmassa on upeita maisemia, vuoria, laaksoja, kallioita, Atlantin tyrskyjä, lampaita, idyllisiä kyliä ja pubeja. Näemme myös henkeäsalpaavan Wild Atlantic Way – reitin, Moherin kalliot, Belfastin Titanic-museoineen ja Dublinin. Suomalaisen paikallisoppaan kanssa koet enemmän ja saat tietoa myös arkipäivänelämästä. Matkan hintaan sisältyy ateriat ruokajuomineen.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suorat lennot Helsinki-Dublin-Helsinki veroineen
  • 7 yön majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa runsaine aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsyt
  • 6 x illallinen ruokajuomineen (viini/olut/holiton)
  • suomenkielinen paikallisopas koko matkan ajan Irlannissa
  • toimistokulut ja palvelumaksut

 

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 300 €
  • muut mahdolliset palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 23.4. - tiistai 30.4.2019

23.4. tiistaimatkapäivä, Belfast

Finnairin lento Dubliniin klo 16.05 – 17.20, aikaero -2 h. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa Dublinin lentokentällä. Kuljetus kentältä suoraan Pohjois-Irlantiin ja Belfastiin (2 h). Saapuminen hotelliin, majoittuminen ja tervetuloillallinen hotellissa.

24.4. keskiviikkokaupunkikierros ja Titanic Belfast

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana tutustutaan Belfastiin, Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin.Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi on iiriksi Béal Feirste, eli suomeksi voidaan sanoa ”tulvajoen suu satamassa meren äärellä”. Kaupungin läpi virtaa Lagan-joki. Belfastissa on noin 270 000 asukasta. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina. Surullisenkuuluisa Titanic rakennettiin siellä. Kierroksen aikana tutustutaan Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa, mutta tuhoon tuomittu Titanic-alus, Laganside rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta. Kierroksen aikana nähdään monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown baari, The Waterfront teatteri, Stormont ja Belfastin oopperatalo. Lisäksi tutustutaan ns. Titannic Quarter kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa. Kaiken kaikkiaan Belfast on, surullisesta maineestaan huolimatta, ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki täynnä ystävällisiä ihmisiä. Kaupungissa vierailu herättää vierailijassa ristiriitaisia ajatuksia, mutta tarjoaa elämyksiä, joita vain Belfast voi tarjota. Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen Belfastiin avattiin maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu, neitsytmatka ja traaginen uppoaminen. Titanic Belfast -näyttely sijaitsee 6 eri kerroksessa ja sisältää 9 eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic aluksen malliin rakennetusta rakennuksesta on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Lagan joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Keskuksessa on myös ravintoloita ja kauppa, josta voi ostaa Titanic aiheisia matkamuistoja kotiin vietäväksi.  Vierailun jälkeen nautitaan maittava pubilounas (lisämaksusta) viihtyisässä McHughs pubissa. Kuljetus hotelliin Belfastissa. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Belfastiin omatoimisesti.

25.4. torstai Antrimin rannikko ja Derry

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Lähdemme nauttimaan Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista. Ajamme kohti pohjoista meren tuntumassa kiemurtelevaa tietä pitkin ja päivän aikana tehdään useita maisema pysähdyksiä. The Bushmills Distillery viskimuseon kierroksella tutustutaan Bushmills viskiin ja maistellaan kuuluisaa viskiä kierroksen päätteeksi. Tislaamon myymälästä voi ostaa Bushmillsin tuotteita ja viskejä. Mahtavat Giant’s Causeway jättiläisen portaat Antrimin rannikolla ovat luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Alueella voidaan ihailla maisemia, patikoida ja tutustua erikoisiin kiviin ja luontoon. Jättiläisen portailta jatketaan matkaa Derryn kuuluisille kaupunkimuureille. Lounas nautitaan sopivassa paikassa päivän aikana (omakustanteisesti). Derryn kaupungissa on Irlannin parhaiten säilyneet keskiaikaiset kaupunginmuurit, joiden päällä voi kävellä ja katsella kaupunkia korkealta muurilta. Derryn mielenkiintoisia kaupunginosia on mm. Bogside, joka on katolisten aluetta, ja josta löytyy Pohjois-Irlannin kuuluisia seinämaalauksia. Matka jatkuu rajan ylitse Donegalin puolelle illaksi. Majoittuminen Inishowen niemimaalla ja illallinen hotellissa.

26.4. perjantai Wild Atlantic Way ja luonnonpuisto

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Päivän reitillä Doneglista Sligoon on muinaismonumentteja ja luonnon ihmeitä ja osa reitistä kulkee kuuluisaa Wild Atlantic Way reittiä pitkin. Glenveagh National Park on yksi kuudesta Irlannin kansallispuistosta ja sijaitsee Donegalissa. Vuonna 1975 avattu kansallispuisto on noin 16,000 hehtaarin kokoinen alue, joka kattaa Derryveagh Mountains vuoriston. Täällä on vielä koskematonta luontoa ja villieläimiä. Kansallispuistossa, järven rannalla, on Glenveagh Castle linna ja vierailukeskus. Opastettu kierros linnassa. Omakustanteinen lounas täällä ennen matkan jatkumista. Lounaan jälkeen matkataan Slieve Leaguen kautta Sligoon. Slieve League tai joskus Slieve Leag tai Slieve Liag kirjoitettuna, on vuori Atlantin rannalla. Täällä on Irlannin korkeimmat kallion jyrkänteet 601m korkeudessa ja mitä mahtavimmat näköalat. Saapuminen hotelliin Sligossa, majoittuminen ja illallinen.

27.4. lauantai kohti Galwayn kaupunkia

Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään kohti Galwayn kaupunkia, matkan varrella on upeita maisemia. Sligon alueella on mahtavat maisemat ja aamupäivän reitti kulkee kauniin Strandhill hiekkarannan ja Knocknarea vuoren kautta. Pysähdys hiekkarannalla ja maisemien ihailua. Alueeseen liittyy paljon tarinoita ja legendaarisen Queen Maeve kelttikuningattaren hauta Knockarea vuoren huipulla. Knockarea vuorelta näkyy maisemat kirkkaalla säällä myös Sligon kuuluisalle Benbulben vuorelle. Vierailu National Museum of Ireland, Countrylife museossa. Kansallismuseon maaseudun historiasta kertova museo sijaitsee Castlebarin kaupungin lähellä Turlough nimisessä paikassa. Museon alueella on monia mielenkiintoisia osia, mm. vanha kartano, puutarha, muita ulkorakennuksia ja moderni museo, jossa voi tutustua Irlannin maaseudun historiaan ja mm. vanhoihin työtapoihin. Museossa on viihtyisä kahvila ja myymälä. Päivän päätteeksi saavutaan Galwayn kaupunkiin. Galway on Länsi-Irlannin suurimpia kaupunkeja. Kaupungissa asuu noin 73 000 asukasta. Kaupungin nimi tuleekin iirin sanasta Gall, joka tarkoittaa vierasta valloittajaa. Kaupunkia kutsutaan myös Heimojen kaupungiksi (the City of the Tribes, Cathair na dTreibheacha). Nimi juontaa juurensa 1300-luvun loppupuolelle, jolloin kaupunkia hallitsi 14 kauppiassukua, jotka tulivat tunnetuksi Galwayn heimoina. Majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa Galwayssa.

28.4. sunnuntai Connemara

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana retkeillään Connemaran alueella. Connemara on tunnettu upeista suo- ja vuoristoaluista ja päivän maisemat ovat kuvankauniit. Päivän reitti kulkee mm. Twelve Bens ja Maam Turks vuoristojen maisemissa. Kylemore Abbey luostarin rakensi aikoinaan rikas englantilainen aatelisherra, joka ihastui alueen kauniiseen luontoon. Myöhemmin benediktiiniläisnunnat ostivat entisen kartanon. Luostarin alueella on upea puutarha ja kaunis goottilaiskirkko, jonka sisustuksessa on käytetty neljää eri väristä marmoria, joista vihreä on Connemaran vihreää marmoria. Luostarissa omakustanteinen lounas. Iltapäivällä vieraillaan Dan O’Hara kotitilalla. Mielenkiintoisen vierailun aikana tutustutaan kuuluisan 1800 luvulta peräisin olevaan maanviljelijä Dan O’Haran kuuluisaan maataloon ja elämään sen ajan Irlannissa. Dan O Hara asui vaimonsa ja seitsemän lapsensa kanssa kovin vaatimatonta, mutta onnellista elämää kunnes hänet oli pakotettu muuttamaan pois Irlannista, sillä hänellä ei ollut varaa maksaa maatilaansa. Paluu Galwayn kaupunkiin ja yhteinen illallinen hotellissa.

29.4. maanantaiBurrenin alue

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana retkeillään Burrenin alueella, joka on maailmankuulu luonnon ihmeistään. Päivän retki kulkee Burrenin erikoisen kallioperäisen alueen halki. Burren nimi tulee iirin kielisestä nimestä, joka tarkoittaa kivistä paikkaa. Burrenin kalliot ovat saaneet muotonsa aikoinaan jääkauden aikana. Alue on luonnonsuojelu-alue, ja alueella tavataan monia erikoisia kasveja. Matkan varrella on useita maisemapysähdyksiä. Moherin kalliot ovat yksi Irlannin matkan huippu-kohdista. Nämä mahtavat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen 8km pituisena ja 210m korkeudesta. Kallioilta on upeat näköalat Atlantille ja kirkkaalla säällä näkee Aranin saarille saakka. Moherin kallioilta matka jatkuu Burrenin serpentiinitietä Poulnabrone Dolmen hautakivien kautta takaisin tuttuun Galwayn kaupunkiin. Päivän aikana omakustanteinen lounas. Galwayhin saavuttaessa oppaan johdolla kävelykierros Galwayn keskustassa, jonka jälkeen vapaata aikaa tutustua Galwayhin. Majoittuminen hotellissa Galwayssa.

30.4. tiistai – Dublinin kaupunkikierros ja kotimatka

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Kuljetus Dubliniin, jossa kaupunkikierros. Tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Yhteinen jäähyväislounas Brazen Head pubissa. Brazen Head pubi on Irlannin vanhin pubi, joka perustettiin normannien tultua Irlantiin 1100-luvulla. Pubissa on erinomainen tunnelma ja tarjolla maukasta pubiruokaa. Sijainti Liffey-joen rannalla, kaupungin keskustassa lähellä Guinnessin panimoa. Lounaan jälkeen kuljetus Dublinin lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin klo 18.05-23.05.

Lennot

AY 1385 23.4.2019    Helsinki – Dublin                  16.05 – 17.20
AY 1386 30.4.2019    Dublin – Helsinki                 18.05 – 23.05

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

Kuvia

Pohjois- ja Länsi-Irlanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna