Kulttuuri­matkat

Pohjois- ja Länsi-Irlanti

Ajankohta
27.3. - 31.3.2020
Kesto
5 päivää
Kohde
Pohjois- ja Länsi-Irlanti
Hinta
1280 €
Varaa matka

Finnish-Irish Societyn matka Pohjois- ja Länsi-Irlantiin

Miten brexit vaikuttaa Pohjois-Irlannin rajalla? Järjestämme yhteistyössä Finnish-Irish Societyn kanssa mielenkiintoisen kevätmatkan Pohjois- ja Länsi-Irlantiin. Matkaohjelmassa historiallisia monumentteja, Belfast, upea interaktiivinen Titanic-museo, mahtava Antrimin rannikko jättiläisen portaikkoineen, historialliset Derryn ja Galwayn kaupungit unohtamatta viskitislaamoja ja pääkaupunki Dublinia. Suomenkielisenä paikallisoppaana matkalla on yli kymmenen vuotta Irlannissa asunut Sylvia Mc Quinn.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Dublin–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • kuljetukset tilausajobussilla ohjelman mukaisesti
 • retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaisesti
 • ateriat: aamiaiset, kolme lounasta
 • suomenkielinen paikallisopas retkillä ja kuljetuksilla
 • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 160 €
 • ruokajuomat
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennoille
 • muut palvelut

Majoitus

Belfast 2 yötä Park Inn by Radisson BLU Belfast 3*
Uusi hotelli Belfastin keskustassa erinomaisella sijainnilla. Hotellissa on 145 huonetta, joissa on kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, internet-yhteys ja teen/kahvinkeittovälineet. Hotellissa ravintola ja baari, kuntosali ja saunaosasto sekä kokoustilat.

Donegal 1 yö Central Hotel 3*
Hotelli sijaitsee kauniissa Donegalin rannikkokaupungissa aivan kaupungin ydinkeskustassa. Huoneissa on suihku/kylpyamme, puhelin, TV, hiustenkuivaaja, teen/kahvin-keittovälineet. Hotellissa ravintola ja baari, uima-allas, jacuzzi, höyrysauna ja kuntosali.

Galway 1 yö Victoria Hotel 3*
Hotelli sijaitsee aivan Galwayn keskustassa Eyre Square aukion laidalla, bussi- ja juna-asemaa vastapäätä. Parin minuutin kävelymatkan päässä keskustan ostosmahdollisuudet, kulttuuritarjontaa sekä yöelämää. Hotellissa on 57 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja ja kahvin/teenkeittovälineet. Hotelli sijaitsee vilkkaalla paikalla ydinkeskustasssa, joten huoneisiin saattaa kantautua melua ja musiikkia kadulta.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 27.3. - tiistai 31.3.2020

27.3. perjantai | Matkapäivä, Knowthin monumentti ja Belfast

Finnairin lento Dubliniin klo 7.40–9.00. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa Dublinin lentokentällä. Kuljetus kentältä Pohjois-Irlantiin ja Belfastiin (2 h). Matkan varrella vierailemme Knowthin monumentilla ja Bru na Boinne vierailukeskuksessa. Knowth on yli 5000 vuotta vanha muinaismonumentti Irlannin itärannikolla lähellä kuuluisaa Newgrangen monumenttia. Näistä molemmista noin 3200 eKr rakennetuista monumenteista voi oppia lisää mielenkiintoisessa Bru na Boinne vierailukeskuksessa, josta kuljetaan keskuksen mini-bussilla monumenteille. Ne ovat aikoinaan toimineet uskonnollisina ja hal-linnollisina keskuksina se-kä ’kalentereina’, niillä voitiin mitata astrologisesti vuodenaikojen yms. vaihtelua. Knowthissa on suurin osa Euroopan megaliittiajan taiteesta. Yhteinen lounas päivän aikana. Saapuminen illaksi Belfastiin hotelliin, majoittuminen.

28.3. lauantai | Belfastin kaupunkikierros ja Titanic Belfast

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana tutustutaan Belfastiin, Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin.

Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi on iiriksi Béal Feirste, eli suomeksi voidaan sanoa ”tulvajoen suu satamassa meren äärellä”. Kaupungin läpi virtaa Lagan-joki. Belfastissa on noin 270 000 asukasta. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina. Surullisenkuuluisa Titanic rakennettiin siellä. Kierroksen aikana tutustutaan Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa Titanic-alus, Laganside rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta.

Kierroksen aikana nähdään monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown baari, The Waterfront teatteri, Stormont ja Belfastin oopperatalo. Lisäksi tutustutaan ns. Titannic Quarter kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa. Kaiken kaikkiaan Belfast on, surullisesta maineestaan huolimatta, ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki täynnä ystävällisiä ihmisiä. Kaupungissa vierailu herättää vierailijassa ristiriitaisia ajatuksia, mutta tarjoaa elämyksiä, joita vain Belfast voi tarjota.

Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen Belfastiin avattiin maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu, sen neitsytmatka ja traaginen uppoaminen. Titanic Belfast -näyttely sijaitsee 6 eri kerroksessa ja sisältää 9 eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic aluksen malliin rakennetusta rakennuksesta on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Lagan joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Keskuksessa on myös ravintoloita ja kauppa, josta voi ostaa Titanic aiheisia matkamuistoja kotiin vie-täväksi.

Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Belfastiin omatoimisesti.

29.3. sunnuntai | Antrimin rannikko ja Derry

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Lähdemme nauttimaan Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista. Ajamme kohti pohjoista meren tuntumassa kiemurtelevaa tietä pitkin ja päivän aikana tehdään useita maisema pysähdyksiä.

The Bushmills Distillery viskimuseon kierroksella tutustutaan Bushmills viskiin ja maistellaan kuului-saa viskiä kierroksen päätteeksi. Tislaamon myymälästä voi ostaa Bushmillsin tuotteita ja viskejä. Mahtavat Giant’s Causeway jättiläisen portaat Antrimin rannikolla ovat luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Alueella voidaan ihailla maisemia, patikoida ja tutustua erikoisiin kiviin ja luontoon.

Jättiläisen portailta jatketaan matkaa Derryn kuuluisille kaupunkimuureille. Yhteinen lounas päivän aikana. Derryn kaupungissa on Irlannin parhaiten säilyneet keskiaikaiset kaupunginmuurit, joiden päällä voi kävellä ja katsella kaupunkia korkealta muurilta. Derryn mielenkiintoisia kaupunginosia on mm. Bogside, joka on katolisten aluetta, ja josta löytyy Pohjois-Irlannin kuuluisia seinämaalauksia. Matka jatkuu rajan ylitse Donegalin puolelle illaksi, jossa majoitumme.

30.3. maanantai | Kohti Galwayn kaupunkia

Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään kohti Galwayn kaupunkia, matkan var-rella on upeita maisemia. Sligon alueella on mahtavat maisemat ja aamupäivän reitti kulkee kau-niin Strandhill hiekkarannan ja Knocknarea vuoren kautta. Pysähdys hiekkarannalla ja maisemien ihailua. Alueeseen liittyy paljon tarinoita ja legendaarisen Queen Maeve kelttikuningattaren hauta Knockarea vuoren huipulla. Knockarea vuorelta näkyy maisemat kirkkaalla säällä myös Sligon kuuluisalle Benbulben vuorelle.

Iltapäivällä saavumme Galwayhin, jossa majoitumme. Kaupunkikierros kävellen oppaan kanssa, jonka jälkeen vapaata aikaa. Galway on Länsi-Irlannin suurimpia kaupunkeja. Kaupungissa asuu noin 73 000 asukasta. Kaupungin nimi tuleekin iirin sanasta Gall, joka tarkoittaa vierasta valloittajaa. Kaupunkia kutsutaan myös Heimojen kaupungiksi (the City of the Tribes, Cathair na dTreibheacha). Nimi juontaa juurensa 1300-luvun loppupuolelle, jolloin kaupunkia hallitsi 14 kaup-iassukua, jotka tulivat tunnetuksi Galwayn heimoina.

31.3. tiistai | Dublinin kaupunkikierros ja kotimatka

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Kuljetus Dubliniin, jossa kaupunkikierros. Tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit, St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.

Yhteinen läksiäislounas Brazen Head pubissa. Brazen Head pubi on Irlannin vanhin pubi, joka perustettiin normannien tultua Irlantiin 1100-luvulla. Pubissa on  erinomainen tunnelma ja tarjolla maukasta pubiruokaa. Sijainti Liffey-joen rannalla, kaupungin keskustassa lähellä Guinnessin panimoa. Lounaan jälkeen kuljetus Dublinin lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin klo 18.05-23.05.

 

Hinnat perustuvat elokuussa 2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Kuvia

Pohjois- ja Länsi-Irlanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna