Kulttuuri­matkat

Pohjois- ja Länsi-Irlanti

Ajankohta
20.10. - 24.10.2019
Kesto
5 päivää
Kohde
Pohjois- ja Länsi-Irlanti
Hinta
1280 €

Pohjois- ja Länsi-Irlanti

Lähde mukaan tutustumaan kauniiseen ja vehreään Irlantiin. Tällä Finnish-Irish Societyn matkalla vierailemme Pohjois-Irlannin pääkaupungissa Belfastissa sekä näemme upeaa länsirannikkoa.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Dublin–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • kuljetukset tilausajobussilla ohjelman mukaisesti
 • retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaisesti
 • ateriat: aamiaiset, kolme lounasta
 • suomenkielinen paikallisopas retkillä ja kuljetuksilla
 • toimisto- ja palvelumaksut

 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 160 €
 • ruokajuomat
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennoille menopaluu
 • muut palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 20.10. - torstai 24.10.2019

20.10. sunnuntai│matkapäivä, Knowth

Finnairin lento Dubliniin klo 8.30 – 9.30. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa Dublinin lentokentällä. Kuljetus kentältä Pohjois-Irlantiin ja Belfastiin (2 h).
Matkan varrella vierailemme Knowthin monumentilla ja Bru na Boinne vierailukeskuksessa. Knowth on yli 5000 vuotta vanha muinaismonumentti Irlannin itärannikolla lähellä kuuluisaa Newgrangen monumenttia. Näistä molemmista noin 3200 eKr rakennetuista monumenteista voi oppia lisää mielenkiintoisessa Bru na Boinne vierailukeskuksessa, josta kuljetaan keskuksen minibussilla monumenteille. Ne ovat aikoinaan toimineet uskonnollisina ja hallinnollisina keskuksina sekä ’kalentereina’, niillä voitiin mitata astrologisesti vuodenaikojen yms. vaihtelua. Knowthissa on suurin osa Euroopan megaliittiajan taiteesta.
Yhteinen lounas päivän aikana.

Saapuminen illalla hotelliin, majoittuminen.

21.10. maanantai│Belfastin kaupunkikierros ja Titanic Belfast

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana tutustutaan Belfastiin, Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin. Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi on iiriksi Béal Feirste, eli suomeksi voidaan sanoa ”tulvajoen suu satamassa meren äärellä”. Kaupungin läpi virtaa Lagan-joki. Belfastissa on noin 270 000 asukasta. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina. Surullisenkuuluisa Titanic rakennettiin siellä. Kierroksen aikana tutustutaan Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa, mutta tuhoon tuomittu Titanic-alus, Laganside rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta.

Kierroksen aikana nähdään monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown baari, The Water-front teatteri, Stormont ja Belfastin oopperatalo.
Lisäksi tutustutaan ns. Titannic Quarter kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa.

Kaiken kaikkiaan Belfast on, surullisesta maineestaan huolimatta, ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki täynnä ystävällisiä ihmisiä. Kaupungissa vierailu herättää vierailijassa ristiriitaisia ajatuk-sia, mutta tarjoaa elämyksiä, joita vain Belfast voi tarjota.

Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen Belfastiin avattiin maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu, sen neitsytmatka ja traaginen uppoaminen.

Titanic Belfast -näyttely sijaitsee 6 eri kerroksessa ja sisältää 9 eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic aluksen malliin rakennetusta rakennuk-sesta on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic alus ra-kennettiin.

Täältä näkyy myös Lagan joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Kes-kuksessa on myös ravintoloita ja kauppa, josta voi ostaa Titanic aiheisia matkamuistoja kotiin vietäväksi.

Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Belfastiin omatoimisesti.

22.10. tiistai│Antrimin rannikko ja Derry

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Lähdemme nauttimaan Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista. Ajamme kohti pohjoista meren tuntumassa kiemurtelevaa tietä pitkin ja päivän aikana tehdään useita maisema pysähdyksiä.

The Bushmills Distillery viskimuseon kierroksella tutustutaan Bushmills viskiin ja maistellaan kuuluisaa viskiä kierroksen päätteeksi. Tislaamon myymälästä voi ostaa Bushmillsin tuotteita ja viskejä.

Mahtavat Giant’s Causeway jättiläisen portaat Antrimin rannikolla ovat luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Alueella voidaan ihailla maisemia, patikoida ja tutustua erikoisiin kiviin ja luontoon.

Jättiläisen portailta jatketaan matkaa Derryn kuuluisille kaupunkimuureille. Yhteinen lounas päivän aikana. Derryn kaupungissa on Irlannin parhaiten säilyneet keskiaikaiset kaupunginmuurit, joiden päällä voi kävellä ja katsella kaupunkia korkealta muurilta. Derryn mielenkiintoisia kaupunginosia on mm. Bogside, joka on katolisten aluetta, ja josta löytyy Pohjois-Irlannin kuuluisia seinämaalauksia. Matka jatkuu rajan ylitse Donegalin puolelle illaksi, jossa majoitumme.

23.10. keskiviikko│Kohti Galwayn kaupunkia

Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään kohti Galwayn kaupunkia, matkan varrella on upeita maisemia. Sligon alueella on mahtavat maisemat ja aamupäivän reitti kulkee kau-niin Strandhill hiekkarannan ja Knocknarea vuoren kautta.
Pysähdys hiekkarannalla ja maisemien ihailua. Alueeseen liittyy paljon tarinoita ja legendaarisen Queen Maeve kelttikuningattaren hauta Knockarea vuoren huipulla. Knockarea vuorelta näkyy maisemat kirkkaalla säällä myös Sligon kuuluisalle Benbulben vuorelle.

Iltapäivällä saavumme Galwayhin, jossa majoitumme. Kaupunkikierros kävellen oppaan kanssa, jonka jälkeen vapaata aikaa. Galway on Länsi-Irlannin suurimpia kaupunkeja. Kaupungissa asuu noin 73 000 asukasta. Kaupungin nimi tuleekin iirin sanasta Gall, joka tarkoittaa vierasta valloittajaa. Kaupunkia kutsutaan myös Heimojen kaupungiksi (the City of the Tribes, Cathair na dTreibheacha). Nimi juontaa juurensa 1300-luvun loppupuolelle, jolloin kaupunkia hallitsi 14 kauppiassukua, jotka tulivat tunnetuksi Galwayn heimoina.

24.10. torstai│Dublinin kaupunkikierros ja kotimatka

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Kuljetus Dubliniin, jossa kaupunkikierros. Tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.

Yhteinen läksiäislounas Brazen Head pubissa. Brazen Head pubi on Irlannin vanhin pubi, joka perustettiin normannien tultua Irlantiin 1100-luvulla. Pubissa on erinomainen tunnelma ja tarjolla maukasta pubiruokaa. Sijainti Liffey-joen rannalla, kaupungin keskustassa lähellä Guinnessin panimoa.

Lounaan jälkeen kuljetus Dublinin lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin klo 18.05-23.05.

Majoitukset

BELFAST 2 yötä
Park Inn by Radisson BLU Belfast 3*
4 Clarence Street West,
Belfast BT2 7GP, Northern Ireland
Tel: +44-28-9067 7700
Fax: +44-28-9067 7711 www.rezidorparkinn.com

Park Inn on moderni ja tyylikäs uusi hotelli Belfastin keskustassa erinomaisella sijainnilla.
Hotellissa on 145 modernia, pirtein värein sisustettua huonetta. Huoneissa on varusteena kyl-py/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, internet-yhteys ja teen/kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisissä tiloissa on RBG Bar & Grill ravintola ja baari, kuntosali ja saunaosasto sekä kokoustilat.

DONEGAL 1 yö
Central Hotel 3*
Donegal Town, Co. Donegal
Tel: +353-(0)74-972 1027 www.centralhoteldonegal.com

Abbey hotelli sijaitsee kauniissa Donegalin rannikkokaupungissa aivan kaupungin ydinkeskustassa. Kaikissa huoneissa on suihku/kylpyamme, puhelin, TV, hiustenkuivaaja, teen/kahvin-keittovälineet, housuprässi sekä silitysrauta. Hotellissa sijaitsee Chapmans Restaurant, Just Williams Bistro sekä The Central Bar. Hotellissa on vapaa-ajankeskus, josta löytyy uima-allas, jacuzzi, höyrysauna ja kuntosali. Vapaa-ajan keskuksen palvelut ovat ilmaisia hotellin asukkaille.
Erinomaisella paikalla sijaitseva perinteinen irlantilaishotelli.

GALWAY 1 yö
Victoria Hotel 3*
Eyre Square, Galway
Tel: +353-(0)91-567 433
Fax: +353-(0)91-565 880 www.victoriahotelgalway.com

Victoria hotelli sijaitsee aivan Galwayn keskustassa Eyre Square aukion laidalla, pääbussi ja –juna-asemaa vastapäätä. Parin minuutin kävelymatkan päässä keskustan ostosmahdollisuudet, kult-tuuritarjontaa sekä ja yöelämää. Hotellissa on 57 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja ja kahvin/teenkeittovälineet.

Hotellissa on Alexandra’s Restaurant ravintola, jonka menussa on perinteisten irlantilaisten ruoka-lajien lisäksi myös kansainvälisempiä makuja. Hotellin The Vic Bar on suosittu pubi Eyre Square aukiolla. Pubissa on usein viikonloppuisin elävää musiikkia. Lisäksi pubissa tarjolla baari menu ja langaton internet-yhteys. Perinteinen irlantilaishotelli erinomaisella sijainnilla Galwayn keskustassa. Hotelli sijaitsee vilkkaalla paikalla ydinkeskustasssa, joten huoneisiin saattaa kantautua melua ja musiikkia kadulta ja naapuruston pubeista.

Lennot

AY1381 20.10.2019 Helsinki -Dublin kello 08.15 – 09.30

AY1386 24.10.2019 Dublin – Helsinki kello 18.05 – 23.05

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna