Kontiki

Pohjanmaan Eläkeliittojen yhteinen Portugalin matka 10.-16.6.

Portugali kiehtoo erilaisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Portugalin kohta 900-vuotisen historian rakennustaiteen monumenttien rikkaus on hämmästyttävän suuri ja levittäytyy koko maahan linnoituksina, linnoina, luostareina ja kirkkoina. Portugali elää historiassa ja nykyhetkessä ja sen vieraanvaraisten, ystävällisten ihmisten huoleton elämäntapa tarttuu hetkessä myös vierailijaan.

Huom. matka edellyttää normaalia liikuntakykyä, Portugalissa on mäkiä ja portaita.

Matkaohjelma
10.6. sunnuntai | Matkapäivä
Finnairin lennot maakunnista Helsingin kautta Lissaboniin jonne saavutaan kello 21.10 paikallista aikaa. Paikallinen suomenkielinen opas ryhmää vastassa ja kuljetus hotelliin jossa majoittuminen. Yhteinen iltapala ruokajuomineen.

11.6. maanantai | Lissabonin kaupunkikierros
Aamiainen omaan tahtiin hotellissa, jonka jälkeen teemme kaupunkikierroksen oppaan johdolla. Päivän aikana opastetulla kierroksella tutuksi tulevat  kaupunkikeskustan kuulut aukiot,  Alfama kaupunginosa, San Roquen kirkko ja Santa Justan hissi. Belemissä löytöretkeilijöille omistettu muistomerkki, Belemin torni sekä Hieronymoksen luostari ovat tärkeitä kohteita unohtamatta kuitenkaan, että Belem on  kuuluisa myös omaa nimeään kantavista leivonnaisista, joiden salainen resepti  on peräisin viereisen Hieronymuksen luostarin munkeilta 1800-luvulta. Kiertojajelun ja yhteisen lounaan jälkeen paluu hotellille. Iltapäivä ja ilta vapaata-aikaa.

12.6. tiistai | Päiväretki Sintraan ja lounas tyypillisellä portugalilaisella quintalla
Aamiaisen jälkeen lähtö tilausbussilla oppaan kanssa hotellilta kohti Sintraa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Sintra tunnetaan myös nimellä ”satulinnojen kaupunki” ja kaupungin kauneus on saanut  mainetta myös elokuvien upeana kuvauspaikkana. Sintrassa teemme kaupunkikierroksen ja vierailemme Quinta Regaleiran upeissa puutarhoissa sekä itse palatsissa. Vierailun jälkeen kuljetus yhteiselle lounaalle tyypilliselle Quintalle, jossa voimme vierailla myös quintan puutarhoissa. Lounaan jälkeen paluu hotellille ja vapaata aikaa tutustua Lissaboniin.

13.6. keskiviikko | Päiväretki Cascais & Oeiras
Lähdemme hotellilta aamiaisen jälkeen tilauskuljetuksella kohti Cascaisia. Cascais on kaunis ja varakas rantalomakohde. Kuninkaiden suosimasta pienestä kalastajakylästä on kehittynyt kosmopoliittinen rantakaupunki. Cascais on onnistunut säilyttämään sen alkuperäisen viehätyksen ja maalauksellisessa kaupungissa on mukava kävellä pienillä kujilla sekä hienoilla bulevardeilla tarkkaillen paikallista elämänmenoa. Rantakatujen terassit ovat täynnä kalaravintoloita ja kaupungin sataman laiturilla voi seurata kalastajien arkista aherrusta tai vaihtoehtoisesti nauttia kaupungin tyylikkäistä rannoista. Kylässä vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia omakustanteinen lounas, kunnes matkamme jatkuu takaisin Lissaboniin. Paluumatkalla teemme lyhyen pysähdyksen Oeirasin rantakaupungissa.

 14.6. torstai | Gulbekian museo
Lähdemme hotellilta kävellen tutustumaan Calouste Gulbenkianin taidemuseoon, joka on saanut alkunsa armenialaisen öljymiljonäärin Calouste Gulbenkianin lahjoituksesta ja on yksi maailman hienoimmista yksityiskokoelmista. Museo antaa kattavan kuvan koko maailman taidehistorian eri vaiheista. Sieltä löytyy mm, egyptiläistä, kreikkalaista, roomalaista, islamilaista, aasialaista ja portugalilaista taidetta. Esillä on myös mm kiinalaista posliinia, persilaisia seinävaatteita ja kolikoita hellenistiseltä ajalta. Erityisen mielenkiintoinen on René Laliquen koru- ja lasiesinenäyttely. Museossa on myös mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä. Museon vastapäisessä rakennuksessa sijaitsevat Gulbenkianin modernin taiteen kokoelmat  pääasiassa portugalilaista 1900-luvun taidetta (Amadeo Souza Cardoso, Almada Negreiros,  Paula Rego mutta mukana myös laaja näyte brittiläisestä modernista taiteesta (David Hockney, Anthony Gormley, Bill Woodrow, Henry Moore). Illalla pääsemme nauttimaan Fado esityksestä ja maistuvasta illallisesta ruokajuomineen.

15.6. perjantai | Päiväretki Sesimbra, Setúbal ja Azeitaon viinialue
Lähtö bussilla oppaan kanssa Setubaliin, jossa vierailemme esimerkiksi paikallisessa kauppahallissa. Paikallisten tuotteiden monipuolisuus ja tuoreus vievät meidät mukanaan ja saatamme löytää kassista mukavia tuliaisia Suomeen vietäväksi. Setubalista jatkamme Arrabidan vuoren yli upeassa merimaisemassa viehättävään Sesimbran kalastajakylään, joka on tunnettu kalaravintoloistaan ja rannoistaan. Sesimbra sijaitsee Costa Azulilla, sinisellä rannikolla, Serra da Arrábida luonnonpuiston rinteiden eteläpuolella. Sesimbra on vilkas ja eloisa, jonka maalaukselliset, kauppojen, baarien ja ravintoloiden reunustamat kujat nousevat rantabulevardilta vuorenrinnettä ylös.

16.6. lauantai | Matkapäivä
Aikainen aamiainen / aamiaisboksit mukaan hotellista ja kuljetus lentoasemalle. Finnairin lento Helsingin kautta maakuntiin 07.35 – 14.15.

Lennot
AY438 sunnuntai 10.6.2018 Oulu – Helsinki kello 14.15 – 15.15
AY632 sunnuntai 10.6.2018 Kokkola -Helsinki kello 13.50 – 14.55
AY1739 sunnuntai 10.6.2018 Helsinki – Lissabon kello 18.20 – 21.10
AY1740 lauantai 16.6.2018 Lissabon – Helsinki kello 07.35 – 14.15
AY441 lauantai 16.6.2018 Helsinki – Oulu kello 16.00 – 17.00
AY641 lauantai 16.6.2017 Helsinki – Kokkola kello 16.55 – 18.45

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Maksuehto: Ennakkomaksu 400 € / hlö, erääntyy maksettavaksi 7 vrk varauksesta, verkkokaupassa varattaessa varauksen yhteydessä. Loppumaksu eräpäivällä 20.4.2018.

Hinnat perustuvat 04.12.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 30.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

 

 


 

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Pohjanmaan Eläkeliittojen Portugali

10.-16.6.

1650 €

Pohjanmaan Eläkeliittojen yhteinen Portugalin matka 10.-16.6.

Portugali kiehtoo erilaisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Portugalin kohta 900-vuotisen historian rakennustaiteen monumenttien rikkaus on hämmästyttävän suuri ja levittäytyy koko maahan linnoituksina, linnoina, luostareina ja kirkkoina. Portugali elää historiassa ja nykyhetkessä ja sen vieraanvaraisten, ystävällisten ihmisten huoleton elämäntapa tarttuu hetkessä myös vierailijaan.

Huom. matka edellyttää normaalia liikuntakykyä, Portugalissa on mäkiä ja portaita.