Yhdistysten omat matkat

Paavalin jalanjäljillä Kreikassa

Ajankohta
5.10. - 12.10.2020
Kesto
8 päivää
Kohde
Kreikka
Hinta
1498 €
Varaa matka

Paavalin jalanjäljillä Kreikassa

Kansan Raamattuseuran 75-vuotisjuhlavuoden matka suuntaa lokakuun alussa vielä kesäisen lämpimään Kreikkaan Paavalin jalanjäljille. Matka alkaa Thessalonikista, josta matkaamme Meteoran kautta Ateenaan ja Korinttiin. Tervetuloa mukaan!

Ennakkoilmoittautumiset  jaana@kontiki.fi.

Varaa matka

Hintaan sisältyy

  • lennot Helsinki – Ateena – Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset omalla bussilla
  • ohjelman mukaiset ateriat (1 x ateria / pvä ruokajuomana vesi)
  • suomenkielisen virallisen oppaan palvelut koko matkan ajan
  • Kansan Raamattuseuran matkanjohtajien palvelut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 415 €
  • muut mahdolliset palvelut

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron tukimaksun ilmastotyöhön matkan varatessasi. Lahjoittaminen käy vaivattomasti verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 5.10. - maanantai 12.10.2020

5.10. maanantai matkapäivä, Ateena ja Thessaloniki (I)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Suomalainen Kreikan tunteva opas Maarit Nieminen auttaa ryhmää lähtöselvityksessä, mikäli tarvetta. Aegeanin suora lento Ateenaan klo 13.40-17.15. Lennolla tarjoillaan välipala. Jatkolento Thessalonikiin, jonne saavutaan klo 18.55. Kuljetus hotelliin, majoittuminen ja illallinen.

6.10. tiistai | Paavalin jalanjäljillä Filippoissa (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähtö hotellista Filippoiin. Käymme ensin pienellä joella, jonka ääreltä Paavali löysi aikanaan naisia istumassa. Siinä oli purppurakauppias Lyydia, josta tuli ensimmäinen Paavalin käännyttämä Euroopan puolella asuva kristitty. Käymme vielä paikalle rakennettuun Lyydian kastekirkossa. Jatkamme matkaa viereiseen Filippoiin, missä Paavali kävi toisella ja kolmannella lähetysmatkallaan. Apostoli Paavali saarnasi Filippoissa vuonna 49 tai 50 jKr. Kyseessä oli hänen ensimmäinen saarnansa Euroopan maaperällä. Paavali vieraili kaupungissa myöhemmin kahdesti. Kaupunkiin syntyi pieni kristillinen yhteisö, mistä todistaa mm. Paavalin Filippiläiskirje. Seurakuntaa pidetään koko Euroopan ensimmäisenä. Jatkamme matkaamme Kavallaan, missä meillä on vapaata aikaa lounastaa (omatoimisesti) ja kävellä vapaasti. Iltapäivällä lähdemme ajamaan takaisin hotelliin, missä illallinen.

7.10. keskiviikko | Thessaloniki ja Meteora (A, I)

Aamiainen. Lähdemme aamulla Thessalonikin keskustaan ja teemme pienen kaupunkikierroksen. Jatkamme matkaa Verian ohi Meteoraan. Meteoran luostarivuoret on Unescon maailmanperintö kohde ja yksi vaikuttavimmista paikoista ehkäpä koko maailmassa. Thessalian maakunnassa, Pinios-joen laaksossa sijaitseva luonnon ihme Meteora on rakennettu mykistävien luonnon muovaamien korkeiden kalliotornien päälle. Bysanttilaiset luostarit perustettiin 1400-luvulla vainottujen turvapaikoiksi ja niihin oli äärimmäisen vaikeaa päästä, joko pitkillä tikkailla tai vinssin ja nostokorin avulla. Aikoinaan 24 luostarista on toiminnassa yhä neljä. Majoittuminen ja illallinen.

8.10. torstai | Meteoran luostari (A, I)

Aamiainen. Luovutamme huoneet ja lähdemme tutustumaan kahteen luostariin Meteorassa. Henkeäsalpaavat maisemat ylhäältä ovat jokaiselle kävijälle unohtumaton kokemus. Osaan luostareita pääsee tutustumaan teitä ja siltoja pitkin. Käymme tutustumassa kahteen luostariin ja saamme kuulla koko alueen ja yhä toiminnassa olevien luostareiden huikeasta historian vaiheista.  Jatkamme matkaa kohti etelää ja majoitumme Ateenaan. Illallinen lähitavernassa.

9.10. perjantai | Ateenan aarteet (A, L)

Aamiainen. Lähdemme bussilla Bysantin taiteen museoon. Se on keskittynyt bysanttilaisen keskiajan kulttuuriperintöön ja on alallaan maailman merkittävimpiä. Museon kokoelmiin kuuluu noin 25 000 esinettä. Ne ovat noin vuosilta 200–1900, toisin sanoen bysanttilaisen ajan lisäksi sitä edeltäneeltä myöhäisantiikin ajalta sekä sitä seuranneelta niin kutsutulta jälkibysanttilaiselta ajalta. Suurin osa esineistöstä on peräisin kreikkalaisesta maailmasta sekä Vähästä-Aasiasta ja Balkanilta. Esineistöön kuuluu muun muassa erilaista varhaiskristillistä esineistöä sekä suuri määrä ikoneita (n. 3 500) ja muuta kirkkotaidetta, kuten kirkkojen seinämaalauksia ja mosaiikkeja, kirkkotekstiilejä ja veistoksia, käsikirjoituksia yms. Kierroksen jälkeen lähdemme Akropolille ja Areopagille. Lounas lähellä hotellia. Iltapäivä vapaa ostoksille Ateenan vanhassa kaupungissa.

10.10. lauantai | Ateena (A, I)

Aamiainen. Vapaapäivä. Yhteinen illallinen.

11.10. sunnuntai | Korintin kanava (A, I)


Aamiainen. Ajamme Ateenasta noin 100km matkan kohti Peloponnesosta, ylittäen kuuluisan Korintin kanavan, jossa lyhyt pysähdys. Tutustuminen antiikin Korintin arkeologiseen alueeseen, jossa mm. Apostoli Paavali aikoinaan saarnasi lähes 2 vuoden ajan, ja myöhemmin kirjoitti Raamatun Korinttolaiskirjeet. Paluu takaisin Ateenaan, iltapäivä vapaa ja yhteinen illallinen lähitavernassa.

12.10. maanantai | Kotimatka (A)

Aikainen aamiainen hotellissa tai aamiaislaatikko mukaan. Lähtö hotellista klo 6.30, Aegeanin suora lento lähtee Helsinkiin klo 9.05-12.50. Lennolla tarjoillaan välipala.

Huom. matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Ateriamerkinnät
A = aamiainen L= lounas I= illallinen

Lennot
  5.10.2020   Helsinki-Ateena klo 13.40 – 17.15
5.19.2020    Ateena-Thessaloniki klo 18.05 – 18.55
12.10.2020    Ateena – Helsinki klo 9.05 -12.50

Majoitus

Santa Beach ****, Thessaloniki (keskustan ulkopuolella rannalla) www.santahotel.gr/

Hotel Kaikis***, Kalampaka tai vastaava https://hotelkaikis.gr/

Divani Acropolis Palace*****, Ateena tai vastaava  https://divaniacropolishotel.com/

 

Kuvia

Paavalin jalanjäljillä Kreikassa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna