Virkistysmatkat

Metsä- ja luontomatka Tatralle ja Krakovaan

Ajankohta
18.9. - 22.9.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Puola
Hinta
1370 €/1470 €

Metsä- ja luontomatka Tatralle ja Krakovaan

Metsänhoitoyhdistysten yhteinen metsä- ja luontomatka Puolan  eteläosiin, Tatra-vuoriston metsiin ja historiallisen Krakovan kaupungin maisemiiin. Puolassa metsät ovat pääosin valtion omistuksessa, mutta saamme myös tutustua Puolan yksityismetsien hoitoon ja hallintoon paikallisten metsäammattilaisten johdatuksella. Majoitumme Tatralla kuuluisaan talviurheilukaupunkiin Zakopaneen. Krakovassa yövymme vanhan kaupungin tuntumassa. Nautimme puolalaisten vieraanvaraisuudesta, ravitsevasta ruoasta ja Krakovan alueen kulttuuritarjonnasta. Oppaanamme meillä on suomalainen, suuri Puola-ystävä Jukka Soisalon-Soininen, joka asuu osan vuodesta maassa ja pystyy elävästi kertomaan meille maan tavoista ja ihmisistä.

Metsäalan opintomatkan aikana tutustutaan paikalliseen elinkeinoon ja mielenkiintoisiin vierailukohteisiin. Y-tunnuksen omaavalla metsä- ja maatalousyrittäjällä on verovähennysmahdollisuus opintomatkoista.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • kotimaan liittymälennot alkaen esim. Rovaniemeltä, Oulusta tai Kokkolasta
 • suora lento Helsinki–Krakova–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • majoitus 3* hotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja pääsymaksut
 • ateriat: 3 lounasta, 1 päivän retkieväät ja 2 illallista ruokajuomineen
 • suomalaisen matkanjohtajan ja oppaan palvelut kohteessa
 • paikallisten metsäasiantuntijoiden opastukset metsäkohteissa
 • Matkan hinta Helsingistä ilman liittymälentoja jäsenille 1220 €, ei-jäsenille1320 €.

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 95 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat
 • muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Jukka Soisalon-Soininen

Puola on minulle toinen kotimaa. Maa on minulle tuttu ja rakas jo 1970-luvun alusta alkaen, jolloin vierailin Krakovassa. Vuonna 1990 avioiduin puolalaisen toimittaja Annan kanssa, ja asuimme Puolassa yli kymmenen vuotta. Olen asiantuntijamatkanjohtajana vienyt Puolaan monia ryhmiä, kuoroja, historian ystäviä, gastronomeja, puutarhaihmisiä, yrittäjiä ja ns. tavallisia tallaajia. Monet ovat kiitell... Lue lisää

Majoitus

2 ensimmäistä yötä Zakopanen kaupungissa 3* hotellissa
2 viimeistä yötä Krakovassa 3* hotellissa

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 18.9. - lauantai 22.9.2018

18.9. tiistai | Matkapäivä – Zakopane – Kasprowy -vuori

Järjestämme ryhmällenne kotiman liittymälennot alkaen Rovaniemeltä, Oulusta ja Kokkolasta. Aikataulut vahvistetaan lähempänä ajankohtaa. Lähtö kotimaan kentiltä tapahtuu n. 05.30 – 06.00 lähtevillä lennoilla kohti Helsinki-Vantaata.
Lento Finnairin koneella Helsinki-Krakova klo 8.40-9.40. Krakovan puolalaisen Paavin nimeä kantavalla kentällä ryhmää vastaanottamassa on Jukka Soisalon-Soininen. Bussimme suuntaa kohden etelää, Tatra-vuoristoa ja Zakopanea, jonne saavuttuamme majoitumme ja nautimme lounaan. Iltapäivällä käymme zakopanelaisen vuoristo-oppaamme kanssa tutustumassa Kasprowy -vuoren huipulla vuoristomaisemiin. Kävellen ehtii myös Slovakian puolelle! Matka tehdään gondolihisseillä, joista on hyvät näkymät vuoriseudun metsiin. Metsät ovat kuntoutuneet sosialistisen ajan katastrofaalisesta tilasta. Jos meitä oikein onnestaa, saatamme nähdä karhun tai muita eläimiä vuoren rinteellä! Päivän päätteeksi tutustumme vielä yhdessä Zakopanen kaupunkiin. Loppuilta on vapaata aikaa.

MHY Etelä-savon ja MHY Mänty-Saimaan asiakkaille järjestämme bussikuljetuksen reittiä Kerimäki – Savonlinna – Juva – Mikkeli – Helsinki, lentoasema. Ilmoitamme aikataulun lähempänä.

 

19.9. keskiviikko | Tatran kansallispuisto ja metsäalueet

Nautimme puolalaisen runsaan aamiaisen, joka sisältää  herkullisia kinkkuja ja makkkaroita ja on joko erinomainen tai vielä parempi. Vahvistuksien  jälkeen meitä isännöi Tatran Kansallispuiston asiantuntija. Tutustumme kansallispuiston hoitoon ja monimuotoisuuteen. Mielenkiintoista on, että kansallispuisto käsittää myös yksityisomisteisia metsäaloja. Suuri osa Puolan metsistähän on valtion omistamia. Metsäkierroksen aikana tarjolla retkieväät. Päivän päätteeksi nautimme illallisen, jolle kutsumme myös Zakopanen isäntiämme.

20.9. torstai | Wieliczkan suolakaivos – Krakova

Aamiaisen jäljiltä lähdemme jo varhain kohden Krakovaa. Vähän ennen Krakovaan saapumista vierailemme Wieliczkan suolakaivoksella,joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintölistalle.  Kierroksen ehken merkittävin nähtävyys on Kingan kappeli, jonka seiniä kiertävä raamatun kertomukset Kristuksen syntymästä viimeiselle aterialle, kaikki suolaan hakattuna. Metsäalan asiantuntijoille on varmasti myös mielenkiintoista nähdä, miten puuta on käytetty kaivoskäytävissä ja kuinka suolainen tila tekee puusta ikuisen.

Nautimme suolakaivoskierroksen jälkeen lounaan Karczma Halit -ravintolassa suolakaivoksen naapurissa. Ehken nautimme leivän sisällä tarjoiltavaa sieni- tai zurek -keittoa ja sen lisäksi muita puolalaisia herkkuja.

Iltapäivällä saavumme Krakovan kaupunkiin. Jätämme matkalaukut hotelliin, jossa suomenkielen taitava oppaamme odottaa. Lähdemme kävelykierrokselle tutustumaan tärkeimpiin Krakovan nähtävyyksisin, kuten Marian tuomiokirkkoon, jonka tornista kaikuu tasatunnein hälytyssoitto. Krakovan palomiehillä on tärkeä toimi! Vanhankaupungin torilta kävelemme Wawelin kukkulalle. Siellä sijaitsee Puolan kuninkaiden linna ja katedraali, jossa Puolan kuninkaat ja suurmiehet ovat saaneet viimeisen leposijansa kautta aikojen. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa vaikkapa tuliaisostoksia ajatellen. Opas neuvoo, mitkä tuotteet ovat hänen suomalaisten ystäviensä suosikkeja. Galeria Krakowska -kauppakeskus, sijaitsee aivan Vanhankaupungin laidalla. Iltavirkuille kerrottakoon vielä, että Krakovan  jazz -klubit avaavat ovensa yleensä klo 21.00. Puola on vanhastaan jazzin maa ja Krakovan Vanhassakaupungissa on jopa kuusi klubia.

21.9.perjantai | Niepolomicen metsäpiiri

Aikainen aamiainen odottaa jälleen päästäksemme ajoissa Krakovan naapurissa sijaitsevaan Niepolomicen pikkukuntaan. Niepolomicessa sijaitsee Puolan kuninkaiden metsästyslinna, jossa myös Katariina Jagellonicamme vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Se ei kuitenkaan ole pääkohteemme, vaan Niepolomicen metsäpiiri, jossa meitä odotetaan. Metsäpiirin tiloissa saamme kuulla Puolan metsistä, niiden hoidosta ja  käytöstä. Puiden myynti tapahtuu netissä!Meille esitellään sen jälkeen piirin metsiä ja retken aikana tarjoillaan metsäinen lounas makkaroineen ja perinteisine puolalaisine bigos -kaalipatoineen. Krakovaan paluun jälkeen odottaa läksiäisillallinen Jama Michalikan tunnelmallisessa ravintolassa,  jonka perinteet ovat yli sadan vuoden takaa Itävallan ajoilta. Alkajaisiksi nautimme kuuman hunajaviinin ja pianisti pitää huolta musiikista illan mittaan. Erityisesti Puolan Sibelius, Frédéric Chopin, on ohjelmassa.

22.9.lauantai | Kotimatka

Aamiaisen jälkeen otamme suunnan Krakovan lentokentälle ja sanomme Krakovalle näkemiin. Saavumme Helsinkiin klo 13.15. jonka jälkeen liityntälennoilla takaisin kotiin.

Finnairin suorat lennot
AY1161 tiistaina 18.9.     Helsinki-Krakova klo 0.40 –  09.40
AY1162 lauantaina 22.9.  Krakova-Helsinki klo 10.25 – 13.15

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.
    
Maksuehto: Ennakkomaksu 300 € / hlö ilmoittautumisen yhteydessä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 20.11. 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Tatralle ja Krakovaan kuvia