Kulttuuri­matkat

Opintomatka Bosnia-Hertsegovinaan

Ajankohta
21.10. - 25.10.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Bosnia-Hertsegovina
Hinta
1250 €
Varaa matka

Opintomatka Bosnia-Hertsegovinaan

Suomen Kuntoutusyrittäjät Ry:n opinto- ja tutustumismatka Bosnia-Hertsegovinaan 21. – 25.10.

Matkanjohtajana paremmin tunnettu Pirjo Sehic on fysioterapeutti, joka työskenteli Bosniassa 1990-luvun sodan jälkeen, Euroopan Neuvoston projektipäällikkönä Rehabilitation Through Sports in Bosnia-Hertzegovina-projektissa. Se oli koulutus- ja kuntoutusohjelma, jonka avulla pyrittiin kehittämään, tukemaan ja auttamaan sodassa vammautuneita paikallisia aikuisia ja lapsia. Lisäksi projektin tarkoituksena oli tukea ja ohjata bosnialaisia organisaatioita, järjestöjä ja seuroja maan kuntoutuksen ja sen toiminnan uudelleen rakentamisessa ja suunnittelussa. Ryhmämme pääsee tutustumaan autenttisesti erilaisiin käynti- ja vierailukohteisiin, tapaamme monia paikallisia eri alojen asiantuntijoita, jotka kertovat meille tämän päivän tilanteesta ja työstään, niin fyysisen kuin psyykkisen kuntoutumisen eri osa-alueilla. Tervetuloa tutustumaan kiehtovaan Bosnian menneisyyteen ja kiinnostavaan sekä värikkääseen nykypäivään.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Lufthansan lennot Helsinki – München – Sarajevo – München – Helsinki
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa hotelliaamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • tutustumiskäynnit ja ateriat 4 x lounas, x illallinen, ruokajuomina lasi viiniä / olut ja vesi
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan Pirjo Sehicin palvelut koko matkan ajan

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 95 € / hlö
  • muut mahdolliset palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Pirjo Sehic

Olen iloinen ja pirteä freelancer ammattiopas. Olen työskennellyt matkailualalla jo yli 35 vuotta eri tehtävissä mm. kohdepäällikkönä ja oppaana, matkanjohtajana sekä erilaisten matkojen tuotanto- ja sopimuspäällikkönä. Asun nyt Suomessa. Työhistoriani on hyvin laaja ja monipuolinen. Olen toiminut fysioterapeuttina, Jyväskylän kongressikeskuksen kokouspäällikkönä, Euroopan Neuvoston projektipää... Lue lisää

Majoitus

Hotel Bosnia ****

Sarajevon keskustassa vanhan kaupungin lähellä sijaitseva neljän tähden hotelli jossa 72 modernia huonetta. Hotellista löytyy kaksi ravintolaa ja baari. Ilmainen langaton netti yhteys.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 21.10. - torstai 25.10.2018

21.10. sunnuntai | Matkapäivä, Sarajevo

Klo 6.00 Lufthansan lento Helsingistä Münchenin kautta Sarajevoon, joka tunnetaan myös vuoden 1984 Talviolympialaisten isäntäkaupunkina. Sarajevo on aina ollut idän ja lännen kohtauspaikka ja jo turkkilais-vallan aikana se oli suuri ja tunnettu kauppateiden risteyspaikka. Ensimmäisenä matkapäivänä nautimme lounaan ja teemme kävelykierroksen keskustaan ja käymme sillalla, jonka kupeesta ammuttiin surullisen kuuluisat I Maailmansotaan johtaneet laukaukset. Saamme myös Bosnian ja Sarajevon 1990-luvun tapahtumista autenttista taustatietoa. Majoittaudumme aivan Sarajevon vanhan kaupungin ydinkeskustaan, hotelli Bosniaan.

22.10. maanantai | Sarajevo

Aamiainen tarjoillaan hotellin ravintolassa, sen jälkeen lähdemme hotellilta bussilla. Ammatillisten tapaamisten ja vierailujen lisäksi tutustumme myös ”Tunneli-museoon”. Se oli sodan aikana ainoa reitti, jota pitkin kaupunkiin saatiin lääkkeitä ja ruokaa. Tunnelin kautta liikkuivat mm. rauhanneuvottelijat, myös haavoittuneille tunneli oli ainoa ulospääsytie piiritetystä Sarajevosta. Suomi oli yksi niistä maista, joka sodan aikana Medical Evacuation/IOM – ohjelman kautta vastaanotti haavoittuneita henkilöitä. Heitä hoidettiin mm. Helsingissä Ortonin sairaalassa ja Ilomantsin Pääskynpesän kuntoutuskeskuksessa. Käymme Zetran Olympia stadionilla, josta tuli sodan aikana hautausmaa. Päivän aikana nautimme joko lounaan tai illallisen, vierailujen ajankohdista riippuen. Illalla vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

23.10. tiistai | Fojnica

Aamiainen omaan tahtiin hotellissa. Fojnican kaupungissa tutustumme Bosnian tunnetuimpaan ja vanhimpaan kuntoutus- ja kylpyläkeskukseen ja sen toimintaan. Meille on varattu aikaa tutustumiskierrokseen, kysymyksiin ja nautimme siellä lounaan. Alkuillaksi palaamme takaisin hotellille ja loppuilta omaa aikaa.

24.10. keskiviikko | Mostar

Mostarin kaupunki on jo itsessään tärkeimpiä Bosnian nähtävyyksiä. Kaupunki oli sodan aikana ja sen jälkeen kroattien ja bosnialaisten jakama kaupunki, jonka halki kulkeva pääkatu oli v. 1993 taistelurintama. Vierailemme kaupungin sairaalassa, jossa tapaamme fysiatrian erikoislääkärin ja saamme tietoa sairaalan fysiatrian osaston toiminnasta ja tämän hetkisestä tilanteesta. Mostarin vanha kaupunki on UNESCO:n maailman perintölistan suojelukohde. Aikaa jää tutustua vilkkaaseen kauppakujaan, jonne kävelemme uuden v. 2004 valmistuneen sillan kautta. Aikaisempi silta oli rakennettu jo 1400-luvulla mutta se tuhoutui sodan pommituksissa. Illaksi palaamme Sarajevoon, nautimme runsaan ja maittavan bosnialaisen läksiäisillallisen ruokajuomineen.

25.10. torstai | Sarajevo ja kotimatka

Ennen paluulentoa on vielä aikaa aistia Sarajevon koskettava ilmapiiri, voit vielä tutustua vanhan kaupungin keskustan Bascarcsijan basaarikujan moniin käsityöläisammattikuntien taidonnäytteisiin; käsin taotut kupariastiat, hopeiset filigraanikorut ja esineet, kultakorut, mausteet ja monet muut ostokset odottavat ostajaansa ja tinkijäänsä. Istahda nauttimaan kuppi vahvaa turkkilaista kahvia tai lasillinen Boza-mehua burek-piiraan kera. Sebiljin kaivosta täytyy nauttia tilkka puhdasta vuorilta tulevaa vettä – sen tarkoittaa sitä, että näin varmistat tulosi takaisin jonakin päivänä Sarajevoon! Saavumme Helsinkiin klo 18.40.

Kaikki vierailu- ja tutustusmiskäynnit, kelloajat, paikat, organisaatiot ja niiden asiantuntijoiden tapaamiset yms. vahvistamme lopullisessa matkaohjelmassa, jonka saatte hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Huomioittehan, että, kyseessä on ammatillinen koulutus/opintomatka, joten sen kustannukset ovat sisällytettävissä yritystoiminnan kustannuksiin.

Lennot
LH2467 sunnuntai 21.10.2018 Helsinki – München kello 06.00 – 07.30
LH1730 sunnuntai 21.10.2018 München – Sarajevo kello 11.10 – 12.30
LH1731 torstai 25.10.2018 Sarajevo – München kello 13.10 – 14.35
LH2464 torstai 25.10.2018 München – Helsinki kello 15.15 – 18.40

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                                                                                                                                                                     

Maksuehto: Ennakkomaksu 400 € / hlö, 7 vrk varauksesta, verkkokaupasta varattaessa varauksen yhteydessä. Loppumaksu eräpäivällä31.8.2018.

Hinnat perustuvat 29.11.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Opintomatka Bosnia-Hertsegovinaan kuvia